| UFO - 19.01.2008 WEEKENDOWY | |
|
+25przemak SzFagier Laik loko melex259 crus Kozoyeb xm Cris forex Ezet Diablo kamikaze mobar Bankrut betonowe_buty Indiana inwestor wolny login gagi19641 Nadaje ze Stronia kydo Dave Rmir chudy mis 29 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
chudy mis Admin
Liczba postów : 4704 Registration date : 27/08/2007
| Temat: UFO - 19.01.2008 WEEKENDOWY Sob 19 Sty 2008, 00:55 | |
| UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI - REINKARNACJA REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dla wszystkich Użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i Gości. 2. Tematem przewodnim są pochodne polskiego rynku kapitałowego ale nie jest to temat jedyny. 3. Użytkownicy powstrzymują się od wszczynania wojenek osobistych. 4. Przeklinając pozostawiamy niedomówienie. 5. Poruszając zagadnienie postaraj się je omówić lub podaj linka do informacji. 6. Przytaczając obcy komentarz podaj źródło. 7. Użytkownik forum powinien po sesji podać swoje nastawienie do rynku przez głosowanie na subforum WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu nasze hasło: GOŁODUPKI, HOP DO KUPKI nasz odzew: SZWAGIER TWÓJ WRÓG, LAĆ GO Zwracam się z prośbą o przestrzeganie następujących postanowień: 1. Wątek zakładają admini: SzFagier, Chudy Miś lub Bankrut. Obowiązuje cykl dzienny. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty. ZAPRASZAMY i POZDRAWIAMY ZAINTERESOWANYCH podpisano kierownictwo Bankrut, Chudy Miś, SzFagier Automatyczny trading - dyskusjahttps://ufoforum.forumotion.com/systemy-fw-f7/automatyczny-trading-t370.htm | |
|
| |
Rmir
Liczba postów : 9896 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 19.01.2008 WEEKENDOWY Sob 19 Sty 2008, 01:16 | |
| to co, usiaki nam fundują dzień odwrotu? powtórka z dnia 16sierpnia zeszłego roku? jakbym wiedział, że w poniedziałek u nich nie ma handlu, to bym sie nie zabezpieczył seria M, bo wtedy zawsze rosnie | |
|
| |
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
| Temat: Re: UFO - 19.01.2008 WEEKENDOWY Sob 19 Sty 2008, 01:56 | |
| byczki czy misie dorobią się w przyszłym tygodniu nowej nieruchomości ? oto jest pytanie ? | |
|
| |
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
| Temat: Re: UFO - 19.01.2008 WEEKENDOWY Sob 19 Sty 2008, 02:33 | |
| Na początek dyskusji nasdaqowo i ich osiągnięcia. na tygodniówkach wygląda to fatalnie. więc stanowi niezły początek do dykusji .... nasdaczyna ....i sapina ......a teraz kończę drinka i ....idę spac | |
|
| |
kydo Trader na medal
Liczba postów : 11220 Age : 55 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 19.01.2008 WEEKENDOWY Sob 19 Sty 2008, 09:07 | |
| Na nowy tydzień nadchodzący witam niepoprawnych pesymistów, którzy dobrze widzą besse przed nami ale tez witam zwątpionych optymistów, którrzy juz przekreslili hossę na amen.
Radzę aby i jedni i drudzy w ten weekend dobrze przesledzili formacje i doszli do konkretnych wniosków.
Ja takowe napewno zamieszczę na stronie www.kydofin.home.pl
Tutaj dam tylko małą wzmiankę. a zaręczam , że są to bardzo istotne infa z punktu widzenia trendu średnio jak i długoterminowego.
Dlatego jeszcze raz radze wszystkim inwestorom dobrze sie zastanowic nad podjeciem decyzji co do najbliższych tygodni a moze nawet dwóch pełnych miesięcy z przedłużeniem do trzech licząć od 01-02-2008.
moja rada to taka aby sobie odpuścic i poczekać do końca stycznia a napewno sytuacja sie wyjaśni na czyjąś korzyść. Styczeń w tym roku jest bardzo ważnym miesiącem jeżeli chodzi o te dwa długie trendy. | |
|
| |
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29636 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
| Temat: Re: UFO - 19.01.2008 WEEKENDOWY Sob 19 Sty 2008, 09:25 | |
| Witam wszystkie harcerki i harcerzy!!!!! CZUWAJ......I TNIJ SZWAGRA!!!!
Re. temat Bogaty. Nie będę mu juz kadził, fakty mówią same za siebie. Jak Bogaty nie mendzi, nachalnie nagania i zbyt mocno narzuca swoje EGO to jest niezły i ma całkiem interesujące przemyślenia....... no i ten jego sobowtór..... Zyczę mu samych udanych ruchów, super pękatego depo i zdrowia jak dzwon. Bogaty bogać się na maksa...... i zmieniaj wewnętrznie i zewnętrznie na chwałę tej LISTY!!!
Re temat pozycji przeciwstawnych:
cytata za Przemkiem:
"Bylem wlasnie z kolega zalozyc konto firmowe w banku. Dlugo trwalo, mnostwo papierow, pogaduchy itp. My wiedzielismy, o co chodzi, pani widziala, ze my wiemy. W pewnym momencie przyszla inna, wazniejsza, zapytala "jak panowie czuja dzisiaj rynek?" - stlumilem smiech. Ale jak zaczela sprawdzac, jak sytuacja (na komputerze u pani przy stoliku) i dokupywac jedna elke, tlumaczac, ze zawsze jest na przeciwstawnych bo w ten sposob wiecej zarabia, to ja zezwalem od szwagrow Wink Chetnie tlumaczyla, ze na przeciwstawnych zawsze na jednej zarabia, a w calosci nic nie traci. No ja nie moge..."
...przemyślałem to i mam takie uwagi: primo - ma to sens, jeżeli pozycje przeciwstawne założymy na 2 różnych rachunkach(subrachunkach) lub ewentualnie seriach. Wiadomo,że założenie pozycji przeciwstawnej prowadzi do zamknięcia wcześniej otwartej pozycji. secundo - "kobitka" zarabia, bo jest taka możliwość, że jedna z otwartych pozycji jest bardziej zyskowna niż przeciwstawna jest stratna (idąc za teorią grania - tnij szybko straty, toleruj i daj rosnąć zyskom!!!!) tertio - musimy założyć, że zysk kobietki(realny a nie wirtualny) wynika z tego, że każda z tych pozycji ma założony sensowny STOP LOSS...co pozwala automatycznie zamknąć stratną pozycję z akceptowalną stratą... quarto - może to być sensowne w okresach spokojnej, przewidywalnej giełdy, w ostatnio w naszych warunkach, gdy na 1 sesji latamy od bandy do bandy, może to tylko generować plusy ujemne......
.....Palancik lubić być Bogaty........Vivat Bogaty, każdy z Listy być Bogaty!!!! | |
|
| |
dr Watso Gość
| Temat: Re: UFO - 19.01.2008 WEEKENDOWY Sob 19 Sty 2008, 11:07 | |
| Zagadka pęczniejącego LOP-u jest bynajmniej trywialnie prosta...Otóż gra na pozycjach przeciwstawnych staje się oczywistą oczywistością...i nie zatrzyma tego krytyka bezsensowności (pozornej). Napinanie sprężyny i ucieczka stratnych pozycji połączona z gwałtownym spadkiem LOP -u to se już chyba ne wrati...Przeciwstawne stosowane zamiast Stoplosów? Ależ tak. Obie (łącznie) nie tracą. A jakie dają możliwości? Z jednej można realizować realny zysk lub stratę tu i teraz by np. panować nad zobowiązaniami podatkowymi... Hurtowo otwierane przeciwstawne pozycje opcyjne zdaje się również potwierdzają tę technikę. Styl gry się zmienia po prostu...i trzeba się ciągle dokształcać w sztuce spekulacji... |
|
| |
gagi19641
Liczba postów : 321 Age : 60 Location : polska B Registration date : 29/09/2007
| Temat: Re: UFO - 19.01.2008 WEEKENDOWY Sob 19 Sty 2008, 11:48 | |
| pomysł ciekawy, sam taki zacząłem testować na demo na OANDZIE, na koncie miałem sub konto, ale to było jakiś czas temu i w moim przypadku osądziłem ,ze nie nadaje się do DT i krótko, a tylko średnio i długo terminowo a i tu trzeba się pilnować, ale czy np w BOS mogę mieć drugi portfel na futach, bo z neta na rachunku nie ma opcji otwarcia subkonta, chyba że potraktujemy akcje jako jedną opcję np dla longów, a futy dla szortów, ale czuję że chyba gdzieś jest błąd w moim laickim kombinowaniu więc jeśli można by było prosić o zapodanie pomysłu..., albo rozwiązania step by step wiem że genialne pomysły są najprostsze, ale ten jest chyba jednak za prosty, bo setki tysięcy genialnych inwestorów nie szukały by śWIęTEGO GRAALA, no chyba że jest to dla nich sposób na zabicie czasu przed ekranem kompa w czasie sesji i zdobycie sławy i dodatkowych pieniędzy z książek, prelekcji, spoktań, programów rzekomo przynoszących krocie miesiąc w miesiąc i rok w rok, też rodzaj biznesu i dosyć dochodowy i zaspokaja potrzebę poczucia władzy i siły, podnosi ICH ego pozdro | |
|
| |
kydo Trader na medal
| Temat: Re: UFO - 19.01.2008 WEEKENDOWY Sob 19 Sty 2008, 12:07 | |
| Radzę dobrze zapiąć pasy bo tym razem przystanek pierwszy to orbita około ziemska. nastepny to powyrywa z siła i predkoscia 1 maha.
To nie są żarty . całkiem serio ostrzegam. jak ktos nie chce isc pod most to niech lepiej poczeka do konca stycznia a wtedy napewno zobaczy własciwy kierunek na najblizsze dwa miechy.
Powodzenia. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 19.01.2008 WEEKENDOWY Sob 19 Sty 2008, 12:31 | |
| - Dave napisał:
- Na początek dyskusji nasdaqowo i ich osiągnięcia.
na tygodniówkach wygląda to fatalnie. więc stanowi niezły początek do dykusji ....
a teraz kończę drinka i ....idę spac Cześć z rana ! usiaki : S&P500 - przebite 61,8 % licząc od lipca 2006, wygląda jakby miało znieść cały ten ruch i zejść do okolic 1200, pewna nadzieja wsparcie na górce z maja 2006; NASDAQ - ważny poziom 61.8 % zniesienia od lipca 2006 i wsparcie testowany 3 razy kwiecień 2006, październik 2006, marzec 2007; DJIA - poziom 61,8 % od lipca 2006 i wsparcie dołek z marca 2007; pozdrowienia zmieniłem opór na wsparcie (z mojego punktu widzenia to są opory) tak będzie poprawniej
Ostatnio zmieniony przez dnia Sob 19 Sty 2008, 13:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
| |
Gość Gość
| Temat: pytanko Sob 19 Sty 2008, 12:35 | |
| mial ktos do czynieia z takim wynalazkiem jak to sie sprawdza?
http://www.allegro.pl/search.php?string=OQO+ |
|
| |
wolny login
Liczba postów : 1382 Location : nearby stolyca Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 19.01.2008 WEEKENDOWY Sob 19 Sty 2008, 12:36 | |
| - kydo napisał:
- Radzę dobrze zapiąć pasy bo tym razem przystanek pierwszy to orbita około ziemska. nastepny to powyrywa z siła i predkoscia 1 maha.
To nie są żarty . całkiem serio ostrzegam. jak ktos nie chce isc pod most to niech lepiej poczeka do konca stycznia a wtedy napewno zobaczy własciwy kierunek na najblizsze dwa miechy.
Powodzenia. co tu dużo gadać. leszcze zostały przetrzebione ostatnio bez litości. po aktywności forum widać, że straty są duże. to jest jak zawód pracownika naukowego. trzeba mieć bogatych sponsorów aby sobie pozwolić na uprawianie tego zawodu. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 19.01.2008 WEEKENDOWY Sob 19 Sty 2008, 12:46 | |
| - kydo napisał:
- Radzę dobrze zapiąć pasy bo tym razem przystanek pierwszy to orbita około ziemska. nastepny to powyrywa z siła i predkoscia 1 maha.
Powodzenia. Kydo nie przesadzaj, taki sam dobry moment na zaliczenie bankruta jak każdy inny. Kierunek ruchu nieznany ale ja stawiam na dalsze obsuwy. Jak drzewiej pisałem dla mnie 2900 to koniec falki od 27 drudnia 2007 liczonej, a wig20 nie ma coś siły na przebicie 3000. Może bzykną chociaż do 3130 i wtedy zjazd do 2450 (wig20). |
|
| |
inwestor
Liczba postów : 27849 Location : Uć Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 19.01.2008 WEEKENDOWY Sob 19 Sty 2008, 12:56 | |
| - kydo napisał:
Powodzenia. Witam! Przyglądając się wykresom to rzeczywiście nie sposób się oprzeć stwierdzeniu, że fala 4 (w 3), która się prawdopodobnie na naszych oczach zaczyna wyniesienie nas....!!! Bo wskaźniki mocno wychłodzone, miejsca na wzrosty do >4000 (dla gorących głów) ogrom! Korekta się należy! Ale w jakiej formie! Wg mnie max będzie w przedziale 3200-3250! Tam było najwięcej wchodzących byczków pod odbicie! I tam jest kilka istotnych punktów oporu! | |
|
| |
geronimo Gość
| Temat: Re: UFO - 19.01.2008 WEEKENDOWY Sob 19 Sty 2008, 12:56 | |
| Każdy ma swoją koncepcję. Jako DT mogę się mylić ale tomexI bzyknięcie 3130 no trochę mało wzrost jeżeli nastąpi to na fiucie 3200-3220 i z powrotem.Czy z przebiciem 2900 i wio dalej a kto to wie.Kydo trochę przesadza z siła fali B. |
|
| |
inwestor
| Temat: Re: UFO - 19.01.2008 WEEKENDOWY Sob 19 Sty 2008, 13:06 | |
| - tomekxl napisał:
- kydo napisał:
Powodzenia. Kydo nie przesadzaj, taki sam dobry moment na zaliczenie bankruta jak każdy inny. Kierunek ruchu nieznany ale ja stawiam na dalsze obsuwy. Jak drzewiej pisałem dla mnie 2900 to koniec falki od 27 drudnia 2007 liczonej, a wig20 nie ma coś siły na przebicie 3000. Może bzykną chociaż do 3130 i wtedy zjazd do 2450 (wig20). Scenariusz też bardzo prawdopodobny ponieważ 2450 to 50% zniesienie całej HOSSY, a jak wiemy nasi specjaliści od giełdy lubią to zniesienie przy spadkach!!! Być może po drobnym bujaniu w okolicach 3000 i wejściu wskaźników szybkich w strefe wykupienia będzie jeszcze jedna obsuwa! Ale to dopiero wszystko będzie! Po fakcie będziemy mogli powiedzieć więcej!!! | |
|
| |
Indiana UFO Edukator
Liczba postów : 7552 Age : 47 Location : Chrzanów Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 19.01.2008 WEEKENDOWY Sob 19 Sty 2008, 13:07 | |
| Wystarczy kolejny bankrutujący bank który MUSI sprzedać nasze papiery niezależnie od straty i ch... strzeli w odbicie. Choć siedzę od wczoraj na eL - wolę wersję z rakietą w górę Ale też teraz za dużo nie kombinuję tylko jak będzie czerwone na systemie to eS. Na razie idzie dobrze. PS Ekonometria to nawet fajna rzecz - coś nawet kapuję z książki Myślałem, że będzie gorzej Ale znowu kłębi mi się sto pomysłów na nowe.... he he | |
|
| |
inwestor
| Temat: Re: UFO - 19.01.2008 WEEKENDOWY Sob 19 Sty 2008, 13:26 | |
| Jeżeli "mała" 3 miałaby już znieść 50% HOSSY! To "duża" 3 zaprowadziłaby nas na 61,8% korekty całej HOSSY lub zniosłaby ją nawet w 100% Nawet dla mnie jako misia to naprawdę science-fiction!!! | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 19.01.2008 WEEKENDOWY Sob 19 Sty 2008, 13:55 | |
| - inwestor napisał:
- Jeżeli "mała" 3 miałaby już znieść 50% HOSSY! To "duża" 3 zaprowadziłaby nas na 61,8% korekty całej HOSSY lub zniosłaby ją nawet w 100% Nawet dla mnie jako misia to naprawdę science-fiction!!!
Poziom 2450 (około) oznacza 100% zniesienia wzrostu od czerwca 2006 to takie science-fiction ? pozdrowienia |
|
| |
kydo Trader na medal
| Temat: Re: UFO - 19.01.2008 WEEKENDOWY Sob 19 Sty 2008, 14:01 | |
| | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 19.01.2008 WEEKENDOWY Sob 19 Sty 2008, 14:05 | |
| Witam, Wiecie co, finansjerze białego czlowieka moze byc na ręke powiedzieć sławne słowo pokerowe "SPRAWDZAM". Niech sie teraz Chińczyk wykaże, jak sobie poradzi z nadprodukcją i kredytami branymi z pomocą klucza partyjnego. |
|
| |
kydo Trader na medal
| Temat: Re: UFO - 19.01.2008 WEEKENDOWY Sob 19 Sty 2008, 14:13 | |
| - geronimo napisał:
- Każdy ma swoją koncepcję.
Jako DT mogę się mylić ale tomexI bzyknięcie 3130 no trochę mało wzrost jeżeli nastąpi to na fiucie 3200-3220 i z powrotem.Czy z przebiciem 2900 i wio dalej a kto to wie.Kydo trochę przesadza z siła fali B. . Przesadzam czy też , nie ale juz to kiedys przezyłem. I drugi raz na taki numer nabrać się nie dam. a wy zrobicie jak będziecie chcieli . To w końcu wasza kasa anie moja. A póxniej to moze ktos wam tą kase odbierze. Powodzenia. PS. Ja tylko ostrzegam, że lepiej poczekac do końca stycznia bo wtedy będzie juz wiadomo w jakim kierunku zmierzamy. Narazie wychodzi na spadki ale liczy sie zamknięcie świeczki miesiecznej. W grudniu 28 -12-2007r., pisałem , że świeczka miesięczna grudniowa źle sie zamknęła i będą spadki ale nie wykluczam w styczniu w drugiej połowie miesiąca jazdy w druga stronę. Takze radze sie zastanowic zanim podejmiecie decyzje. Ja na 100 % nie jestem pewien tego co mi wyszło, ale radze wam tylko żebyscie sie wsztrzymali do końca stycznia. Najwyżej nie zarobicie, ale stracic mozecie. | |
|
| |
kydo Trader na medal
| Temat: Re: UFO - 19.01.2008 WEEKENDOWY Sob 19 Sty 2008, 14:28 | |
| - HIOB napisał:
- Witam,
Wiecie co, finansjerze białego czlowieka moze byc na ręke powiedzieć sławne słowo pokerowe "SPRAWDZAM". Niech sie teraz Chińczyk wykaże, jak sobie poradzi z nadprodukcją i kredytami branymi z pomocą klucza partyjnego. Chińczyki maja do szeroko w nosie. Jak sie cos nie uda to zdyskontuja to dopiero po olimpiadzie. Ale do olimpiady to zapomnij , że komuna pozwoli aby zachód na niej jeździł jak po łysej kobyle. Nie wiem , ale ja zyłem juz wczasach komunistycznych i wiem co mówie. Interes partyjny jest najważniejszy a później niech sie dzieje co chce i tak tez zrobia chinole. Przytoczę ci słowa partii komunistycznej i zastanów się nad ich sensem a potem to przypasuj do rynku. Partia! Partia słowem objaśnia czyny, Słowa partii to kształty lat, Słowa partii to ludzkie godziny,Jeden wers zgubiłem i go nie pamiętam ale tak to mniej więcej brzmiało. Zastanów sie szczególnie nad ostatnim wersem bo jest bardzo dosadny i niejeden człowiek przez to zginął. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 19.01.2008 WEEKENDOWY Sob 19 Sty 2008, 14:31 | |
| - kydo napisał:
- geronimo napisał:
- Każdy ma swoją koncepcję.
Jako DT mogę się mylić ale tomexI bzyknięcie 3130 no trochę mało wzrost jeżeli nastąpi to na fiucie 3200-3220 i z powrotem.Czy z przebiciem 2900 i wio dalej a kto to wie.Kydo trochę przesadza z siła fali B. .
Przesadzam czy też , nie ale juz to kiedys przezyłem. I drugi raz na taki numer nabrać się nie dam. a wy zrobicie jak będziecie chcieli . To w końcu wasza kasa anie moja. A póxniej to moze ktos wam tą kase odbierze.
Powodzenia. PS. Ja tylko ostrzegam, że lepiej poczekac do końca stycznia bo wtedy będzie juz wiadomo w jakim kierunku zmierzamy.
Narazie wychodzi na spadki ale liczy sie zamknięcie świeczki miesiecznej. W grudniu 28 -12-2007r., pisałem , że świeczka miesięczna grudniowa źle sie zamknęła i będą spadki ale nie wykluczam w styczniu w drugiej połowie miesiąca jazdy w druga stronę. Takze radze sie zastanowic zanim podejmiecie decyzje. Ja na 100 % nie jestem pewien tego co mi wyszło, ale radze wam tylko żebyscie sie wsztrzymali do końca stycznia. Najwyżej nie zarobicie, ale stracic mozecie. Żeby w ogóle grać trzeba coś założyć i przygotować się na wariant optymistyczny i pesymistyczny. Dla mnie bardziej prawdopodobne jest to że ostatnie kilka sesji jest jedynie przystankiem przed dalszymi zjazdami, dla łapaczy dołków teraz jest być może moment brania L, dla Ciebie metodą jest przeczekanie do końca stycznia. Więc nic innego jak czekać na potwierdzenie czegoś przez rynek i zajmować pozycję zgodnie ze swoim pomysłem i odpowiednio ją zabezpieczyć. pozdrowienia |
|
| |
Gość Gość
| Temat: jedna uwaga Sob 19 Sty 2008, 14:38 | |
| Być może część gorących sporów na forum wynika też z różnych perspektyw grania na fiutach. Ja głównie opieram się na wykresach dzienych i tygodniowych więc mogę nawet nie zauważyć dramatycznych zwrotów rynku i zagrywek szfagrów które rozpalają emocje grających na interwałach godzinowych i mniejszych.
pozdrowienia |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 19.01.2008 WEEKENDOWY Sob 19 Sty 2008, 14:40 | |
| to zobaczcie ile spadlismy przy czkawce internetowej
http://stooq.com/q/?s=wig&c=10y&t=l&a=lg&b=0 |
|
| |
kydo Trader na medal
| Temat: Re: UFO - 19.01.2008 WEEKENDOWY Sob 19 Sty 2008, 14:41 | |
| tomekxl:
Takie pytanie, od kiedy jestes na rynku i czy twoim udziałem było przezyc jednoczesnie i hosse i besse w pełni na własnej skórze. bo ja to przezyłem i zawsze zkładam tak jak mówisz dwa warianty jeden ten na + drugi ten na - | |
|
| |
kydo Trader na medal
| Temat: Re: UFO - 19.01.2008 WEEKENDOWY Sob 19 Sty 2008, 14:44 | |
| - HIOB napisał:
- to zobaczcie ile spadlismy przy czkawce internetowej
http://stooq.com/q/?s=wig&c=10y&t=l&a=lg&b=0 Hiob: ale zobacz co było przed czkawka internetową (dokładnie) Przed była jedynka w trójce wzrostowej a teraz mamy trójkę w trójce głównej | |
|
| |
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
| Temat: Re: UFO - 19.01.2008 WEEKENDOWY Sob 19 Sty 2008, 14:53 | |
| | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 19.01.2008 WEEKENDOWY Sob 19 Sty 2008, 14:56 | |
| a ja chcialbym zwrocic uwage kolegom na bdi index http://investmenttools.com/futures/bdi_baltic_dry_index.htm polecial na rylo az milo, 50% od szczytu. Zwrocie tez uwage na wykres bdi i crb.. surowce zapierd.. w gore, koniunktura w dol.. kryzys finansowy to nie jakas bańka dotcomow.. jak wyjda wszystkie infa po auditach finansowych ( do konca marca) to zobaczymy gdzie jestesmy.. fajnie to ujal Pan Kuczynski : "strach zaglada w oczy Bernanke".. Nie mowie ze nie odbije, ale czy warto ryzykowac eL teraz? Jak kazdego dnia czyhac moze luka down? No chyba ze DT albo na malym kapitale. Dla mnie znamienne jest to ze wiekszosc czeka na odbicie tylko po to aby wyzej zajac S.. mysliscie ze dadza Wam/nam szanse?? |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 19.01.2008 WEEKENDOWY | |
| |
|
| |
| UFO - 19.01.2008 WEEKENDOWY | |
|