Uprzejmie przypominam mój zakład z Rafalx dotyczący wyników wyborów który to zakład wygrałem! Ponieważ zakład był zawarty (w mojej ocenie) w sposób wadliwy zaproponowałem jego unieważnienie jednak Rafalx nie zgodził sie i zakład wypełnił poprzez dotacje na rzecz serwisu www.nastoletniemamy.pl Otrzymałem od Nich meila z prośbą o przekazanie podziękowań:
redakcja@nastoletniemamy.pl napisał:
Redakcja serwisu nastoletniemamy.pl dziękuje Panu [...] za poparcie naszych celów statutowych poprzez wpłatę darowizny na nasze konto. Wyrażamy szczere uznanie dla Jego uprzejmości i hojności, dzięki którym mamy szansę się rozwijać. Nasza strona jest jeszcze w trakcie budowy, a otrzymane pieniądze bardzo nam pomogą. Planujemy dzięki nim pokryć koszty związane z kontem w Banku Zdjęć. Jeszcze raz dziękujemy i serdecznie pozdrawiamy, życząc sobie i innym spotykania na codzień tak uprzejmych osób. Anna Mucha, nastoletniemamy.pl
... Od siebie też chciałem podziękować informując równocześnie że temat jest ostatecznie zamknięty! ............................. Pozdrawiam dziadek ręką własną
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
nawet sienkiewicz stwierdził że w drugiej połowie roku może być problem w finansach publicznych a przecież wciąż mamy ogromne dopłaty z Unii, dopiero co tusek ukradł 350 miliardów z ofe i wciąż zadłużamy się na potęgę za chwilę dojdziemy do ściany z długiem i trzeba będzie go spłacać, a nie rolować, staniemy się płatnikiem netto w UE, a sprzedawać nie będzie już czego, chyba że pod młotek pójdą lasy i polska ziemia gołym okiem widać że dodając do tego naszą fatalną demografię, emigrację młodych do bogatszych krajów, i wiele innych istotnych powodów, zmierzamy ku pięknej katastrofie, jakby Grek Zorba stwierdził
szanuję zdanie innych, że nie jest tak źle, że gospodarka rośnie, że mamy niezłe współczynniki - ale się z opiniami że to wystarczy nie zgadzam moim zdaniem już jest pozamiatane i krach polskich finansów publicznych jest nieuchronny, tym bardziej że do wyborów, i przez pierwszy rok po nich nic się nie zmieni tylko nadzwyczaj szczęśliwy zbieg okoliczności (dobry stan gospodarki światowej + drastyczne reformy u nas) może nas uratować wystarczy zaś że Europa znowu stanie w miejscu, ale jakaś wojenka wybuchnie przykładowo windując ceny ropy i osłabiając złotówkę, a nasze finanse publiczne się zawalą i do Polski zawita prawdziwa i powszechna bieda, taka co to nie ma w zimę kasy na ogrzanie mieszkania i opłacenie rachunków za wodę i energię elektryczną
skoro jest tak dobrze jak to widać ze statystyk, to dlaczego z ust potężnego i doskonale poinformowanego ministra spraw wewnętrznych słyszymy, że państwo polskie nie działa, że jest "Chuj , dupa i kamieni kupa"?
naprawdę nie trzeba być Einsteinem by dostrzec, że real ma się nijak do telewizyjnej propagandy dla ciemnego luda, który jak wiadomo wszystko kupi
kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 07/05/2009
To nie jest problemem, problemem jest to, że Belka jawnie mówił o łamaniu konstytucji, ustalał z politykiem zasady dotyczące podaży pieniądza. W cywilizowanym świecie to byłoby oczywiste, że nie może sprawować dalej funkcji prezesa NBP, ale my chyba żyjemy w kraju bananowym jeszcze.
okazało się zresztą że premier kłamał na wczorajszej konferencji - dokumenty wskazują że prace nad zmianami w ustawie o NBP rozpoczęły się PO spotkaniu Belki z Sienkiewiczem.
Skandalem nieprawdopodobnych wręcz rozmiarów jest utrzymanie stanowiska przez Sienkiewicza. Jest on przecież jako osoba która ma kontrolę nad służbami politycznie odpowiedzialny za to do czego doszło czyli wielomiesięcznego (o ile nie wieloletniego) procederu nagrywania rozmów wysokich urzędników Państwa. To jest kwestia bezpieczeństwa Państwa - osoby nagrane mogą być szantażowane i podejmować działania niezgodne z interesem Państwa. A dotyczy to tak naprawdę całego gabinetu Tuska. Okazuje się jednak że Tusk uważa iż Państwo to właśnie ON. Wskazuje także na to że Chyży stracił zaufanie do otoczenia i boi się zmieniać zaufanego ministra i osoby w służbach (czyli tych którzy skrewili) gdyż każdy inny może być potencjalnym wrogiem. Wg mnie obecnie gramy już tylko na czas.
No zgodnie z twoja logika nikt w Polsce juz nie moze byc ministrem bo moze zostal nagrany
"domniemanie szantazu" nowe pojecie w polityce i prawie.
Jak na razie w tych tasmach nie ma zadnej rewelacji, wiec czym niby kogo ma sie szantazowac. Na sile pokazano prasie najbardziej "pikantne" momenty, ale jak sie wczytac w kontekst to wszystkie te cytaty ktorych osly nie rozumie maja swoj sens. Rozumiem zeby oni zalatwiali cos dla siebie prywatnie (jak Nowak), albo planowali jakis przekret a tak to zwykla rozmowa politykow z przeklenstwami. Jesli przyjac twoja logike to nie wolno w ogole planowac niczego niezgodnego z obowiazujacym porzadkiem prawnym (nawet zmiany ustawy) i w takim razie Korwin od razu powinien isc siedziec bo przeciez on ciagle chce lamac obowiazujacy porzadek prawny.
Sienkiewicz powinien odejsc, ale jak znam zycie pewnie po wakacjach sam zlozy dymisje
W nagranej rozmowie jest problem natury konstytucyjnej i piszę o tym od początku. A ewentualny szantaż dotyczy nie tego co ujawniono tylko tego co nie zostało ujawnione a mogą tam być przeróżne rzeczy.
Sienkiewicza nie ma co bronić - kompletny amator i jego odejście jest już przesądzone o czym sam powiedział. Jest trzymany tylko ze względów POlitycznych.
Planować można różne rzeczy - ale czy innym jest deklarowanie chęci zrobienia czegoś przez polityka będącego w opozycji i nie mającego żadnego wpływu na stanowienie prawa a spotkaniem konstytucyjnego ministra z szefem NBP i ustalanie zmian które nie mieszczą się w ich ustawowym umocowaniu a jak wskazują fakty zostały potem dokonane (a to czy jest to przypadek powinna wyjaśnić Komisja Śledcza).
kaczor już PO Twoich ulubieńcach - w najlepszym scenariuszu równia POchyła jak w przypadku SLD po aferze Rywina więc się przyzwyczajaj.
Mnie to smieszy do lez, bo wydaje Ci sie ze jestes taki cwany a realizujesz dokladnie plan prawdopodobnie ruskiej agentury. Na tych tasmach nie ma nic nowego co zmienialoby wiedze na temat polityki w POlsce.
Rzad powinien odejsc z innego powodu niz takich ze ruski wywiad bawi sie zn ami w kotka i myszke
przeceniasz mnie - ja nic nie realizuję tylko opisuję to co się dzieje. To Ty nie dostrzegasz istoty tego co się stało
Na marginesie: jeżeli rząd jest atakowany przez ruską agenturę (co jest prawdopodobne ale jeszcze tego nie wiemy) to zupa się wylała - teraz własnie po to by uniemożliwić dalsze ataki ta ekipa w trosce o los Państwa powinna przyznać się do tego że zawaliła sprawę i odejść. Są w Polsce fachowcy którzy mogą na czas do wcześniejszych wyborów uczestniczyć w rządzie technicznym. Ale Tusk i PO troszczy się tylko o to by POzostać u władzy.
Za rok beda wybory wiec bedzie czas na decyzje i rozliczenia. Podawac rzad do dymisji bo kilku panow sobie pobluzgalo - bzdura
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
już reżimowe media zajmują się tym, że ktoś śmiał podsłuchiwać polityków. To co mówili jest nieważne. Normalnie mam od razu skojarzenia z DTV z czasów PRL-u. To że politycy byli nielegalnie podsłuchiwani to jedno, ale to co mówili ma znacznie większe znaczenie i to głównie powinno być przedmiotem analiz prokuratorskich i dziennikarskich. Jak bym był krawaciarzem z londyńskiego City to już w życiu bym nie uwierzył w niezależność NBP.
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46700 Registration date : 03/09/2007
najlepszy dowód na to jak "działa" nasze Państwo w praktyce - wcześniej umarzano sprawy teraz nagle okazuje się że jednak wznawiamy postępowania. Szkoda tylko że w sposób ewidentny na POlityczne zamówienie.
Aligator
Liczba postów : 7607 Registration date : 21/08/2008