Liczba postów : 13101 Location : Nowe Rybie Registration date : 13/11/2007
Temat: UFO - 24 07 2014 r. Czw 24 Lip 2014, 00:05
UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/
REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 5. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków i innych materiałów nie związanych z tematyką główną (patrz pkt. 4). Od godz. 22:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 6. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem pod groźbą ujawnienia użytkownika występującego pod wieloma wcieleniami. Dopuszcza się pisanie pod kilkoma nickami pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika wszystkich swoich tożsamości w podpisie (stopce). 7. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 8. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów. 9. Użytkownik forum powinien po sesji podać swoje nastawienie do rynku przez głosowanie na subforum. WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu 10. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULACYJNE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkowników moderator ma prawo: - upomnieć: pisemnie, żółtą lub czerwoną kartką - wnioskować o czasowe lub bezterminowe wykluczenie użytkownika 2. Moderator ma obowiązek usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie lub usunąć cały post. W przypadku usunięcia tekstu lub posta moderator wypisuje odpowiednią adnotację. 3. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się zostanie usunięte. 4. W przypadku wyjątkowo rażącego i uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może zostać usunięte karnie.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
Problemy rejestracyjne prosimy zgłaszać w zakładce FAQ & PUPA temat Zapytaj Admina Opis podstawowych problemów rejestracyjnych i funkcji forum znajduje się pod linkiem https://ufoforum.forumotion.com/faq-pupa-f5/forum
Za linię merytoryczną odpowiadają moderatorzy Dave, inwestor, dziadek, Jones, Sir Nick
Administrator do spraw technicznych: chudy mis
karmimy pajacyka www.pajacyk.pl
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
spacerolog
Liczba postów : 2143 Location : ZIEMIA Registration date : 28/12/2012
Taka ciekawostka z polskiego prawa. Czy wiecie, że za wycięcie drzewa na swojej działce bez pozwolenia grozi nam do 3 lat więzienia. A wycięcie drzewa z działki sąsiada i ukradzenie mu drewna do 2 lat więzienia.
rafalx
Liczba postów : 2500 Registration date : 31/10/2012
Taka ciekawostka z polskiego prawa. Czy wiecie, że za wycięcie drzewa na swojej działce bez pozwolenia grozi nam do 3 lat więzienia. A wycięcie drzewa z działki sąsiada i ukradzenie mu drewna do 2 lat więzienia.
spacerolog
Ponieważ jestem mocno pod wpływem pozwolę sobie na parę pytań. Czy intensywne kontakty z moim pracownikiem J. mogą mieć wpływ na notowania giełdowe (czy może odgrywać rolę "jeźdźca burzy") ? Czy telefony i sms-y mojej ślubnej w godzinach pracy giełdy mogą mieć negatywny, dla mnie, wpływ na notowania ? Czy to prawda, że alkoholik wypije raz na jakiś czas jeden kieliszek i już jest chory a zdrowy człowiek może codziennie chlać do nieprzytomności i nic mu nie jest ? Czy to prawda, że warto wierzyć w rytuały ? Obroty sygnetem (mojego) dziadka, palącą się złotą świecę, kadzidło cynamonowe, położenie kilkuset złotych przed monitorem ? Czy to prawda, że warto wypatrywać znaków ? Mijanka z Lamborghini, znalezienie kilku groszy, uśmiech blondynki ze spożywczaka ? Czy mój ojciec (arystokrata hazardu) czuwa nade mną z tamtego świata ? Czy miedzy 12:30 a 14:00 to jest czas na antytrend ? Czy lepiej grać głodnym czy najedzonym ? Czy lepiej być zaangażowanym czy mieć wyjebane ? itd., itp....
Ostatnio zmieniony przez spacerolog dnia Czw 24 Lip 2014, 00:33, w całości zmieniany 2 razy
rafalx
Liczba postów : 2500 Registration date : 31/10/2012
Eur/usd na tygodniowym dalej oba kierunki możliwe!
Jeżeli jednak wsparcia padną najbliższe istotne wsparcia mamy ok. 1.33!
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
spacerolog
Wczoraj spotkałem się z gościem, który był w pierwsze dziesiątce menagerów socjalizmu w sektorze górnictwa (węgiel kamienny, miedź, węgiel brunatny ). Sypał anegdotami i robił wrażenie jakby pieniądze nie robiły na nim żadnego wrażenia. Pierwsze spostrzeżenie: Można, pomimo fizycznych ułomności, mieć jasny umysł po osiemdziesiątce Drugie: Można nie przywiązywać się do rzeczy- gość kilkanaście razy w życiu zostawiał dobytek ( w tym meble, dzieła sztuki, pojazdy ), Trzecie: Można być sentymentalny- dbać o stare przyjaźnie i kochanki, Czwarte: Warto płynąć pod prąd ( ALE TYLKO WTEDY KIEDY KTOŚ SILNIEJSZY JUŻ ZAWRACA RZEKĘ ) !!!
barany MISZCZ
Liczba postów : 19198 Location : Bóg YHWH Registration date : 07/09/2007
Coś złego stało się dziś ze światem A ja nie wiem, co to jest To coś złego z twymi oczami
Widzimy rzeczy w inny sposób I jeden tylko Bóg wie, że to nie Jego To pewne, nie ma żadnego zaskoczenia (YA!)
Żyjemy na krawędzi Żyjemy na krawędzi Żyjemy na krawędzi Żyjemy na krawędzi
Coś złego stało się dziś ze światem Nawet żarówki tracą blask W powietrzu wiszą same niepowodzenia
Jeśli możesz sądzić mądrego człowieka Po kolorze jego skóry Wtedy, koleś, jesteś lepszym człowiekiem ode mnie
Życie na krawędzi Nie możesz się ustrzec przed upadkiem Życie na krawędzi Nie możesz się ustrzec przed upadkiem Życie na krawędzi Nie możesz się ustrzec przed upadkiem Życie na krawędzi Nie możesz się ustrzec przed upadkiem
Powiedz mi, co sądzisz o tej sytuacji Komplikacja- irytacja Dobiera się do ciebie
Jeśli jakiś tchórz powie ci, że niebo upada I gdyby to nie była prawda, czy nadal byś się wił? Cóż - założę się, że tak.. mój przyjacielu Znowu i znowu i znowu i..
Powiedz mi, co sądzisz o tej sytuacji Komplikacja- irytacja Dobiera się do ciebie
Jeśli jakiś tchórz powie ci, że niebo upada I gdyby to nie była prawda, czy nadal byś się wił? Cóż - założę się, że tak.. mój przyjacielu Znowu i znowu i znowu i..
Coś w porządku jest dziś ze światem A wszyscy wiedzą, że źle Ale my możemy powiedzieć im NIE Albo możemy to olać Lecz ja wolałbym dalej trwać
Yeah....
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
Władze położonej niedaleko Alicante hiszpańskiej miejscowości Monforte del Cid postanowiły zrezygnować ze śmieciarek i zastąpić je wozami zaprzężonymi w konie.
Władze położonej niedaleko Alicante hiszpańskiej miejscowości Monforte del Cid postanowiły zrezygnować ze śmieciarek i zastąpić je wozami zaprzężonymi w konie.
http://stooq.com/n/?f=903955 Zgodnie z naszymi oczekiwaniami opisanymi w Opinii TMS - Nowa Zelandia: komunikat ważniejszy od podwyżki stóp, mimo podniesienia kosztu pieniądza przez Bank Rezerw Nowej Zelandii, dolar nowozelandzki stracił na wartości. Kluczowa bowiem okazała się informacja o pauzie w cyklu zacieśniania polityki pieniężnej. Co więcej w kontekście wartości waluty, władze monetarne określiły obecne poziomy kursu NZD jako nieuzasadnione i nietrwałe, sugerując również ryzyko znacznego osłabienia. Uważamy, że wczorajsze rozstrzygnięcia nakładają presję na osłabienie dolara nowozelandzkiego w kolejnych tygodniach. Przed posiedzeniem bowiem rynek wyceniał jeszcze ok. 2 podwyżki stóp w tym roku.
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010