no ale niemcy to nasi najwieksi przyjaciele w odroznieniu do rosjan ktorzy wyrzadzili nam najwieksze krzywdy jako narodowi wiec co w tym zlego? przyjaciolom pozwalamy na wiecej
byles kiedys w opolskim, gogolin, okolice? zamiast a4 pojedz sobie kiedys bocznymi, to zobaczysz ze tam wioski wygladaja jak niemieckie, tablice miejscowosci, ulice wszystko po niemiecku
no ale zeby tak polacy mogli na litwie, to juz inna sprawa
Ostatnio zmieniony przez MaxMartini dnia Pią 12 Wrz 2014, 11:33, w całości zmieniany 2 razy
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
no ale niemcy to nasi najwieksi przyjaciele w odroznieniu do rosjan ktorzy wyrzadzili nam najwieksze krzywdy jako narodowi wiec co w tym zlego? przyjaciolom pozwalamy na wiecej
byles kiedys w opolskim, gogolin, okolice? zamiast a4 pojedz sobie kiedys bocznymi, to zobaczysz ze tam wioski wygladaja jak niemieckie, tablice miejscowosci, ulice wszystko po niemiecku
Raz przejeżdżałem PolskiBusem przez Opole to się zdziwiłem czy ja w Helmutni jestem?
Nic złego, ja do Niemców nic nie mam w przeciwieństwie do thorgalla, który do Niemców by strzelał a czerwoną gwiazde pewnie ma na suficie w domu i portret Putlera
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
no coz ja jestem z Opolskiego i moge to potwierdzic, zreszta nieraz jak robie zakupy to mówie po niemiecku i jestem ze szczerym usmiechem obslugiwany
Dave Admin
Generalnie to się może niektórym wyda oczywiste co napiszę ale warto sobie czasem takie coś uświadomić. Zauważyłem jakiś czas temu, że im szybciej czy bardziej gwałtownie zrobiona jest świeca o sporym korpusie, tym większe prawdopodobieństwo nagłej kontry (choćby chwilowej). Jeśli spokojnie budują świecę to zazwyczaj z tego tak łatwo nie wraca... choć różnie bywa.
wtedy jest swietna okaza zeby wziac pozycje na korekcie bo kupowanie na ekstremach swiecy wymaga w chuj duzego stopa
ja zapodalem L na silver pod wsparcia tygodniowe
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Generalnie to się może niektórym wyda oczywiste co napiszę ale warto sobie czasem takie coś uświadomić. Zauważyłem jakiś czas temu, że im szybciej czy bardziej gwałtownie zrobiona jest świeca o sporym korpusie, tym większe prawdopodobieństwo nagłej kontry (choćby chwilowej). Jeśli spokojnie budują świecę to zazwyczaj z tego tak łatwo nie wraca... choć różnie bywa.
wtedy jest swietna okaza zeby wziac pozycje na korekcie bo kupowanie na ekstremach swiecy wymaga w chuj duzego stopa
Ale przy naprawdę poważnym wybicie nie dosyć, że idzie gwałtownie to jeszcze nie ma w ogóle korekt i masz ryzyko, że wcale nie wskoczysz. Na kablu tak było od 1.662 praktycznie żadnej sensownej korekty tylko pionowe urwisko przez 3-4 dni.
kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 07/05/2009
Ale przy naprawdę poważnym wybicie nie dosyć, że idzie gwałtownie to jeszcze nie ma w ogóle korekt i masz ryzyko, że wcale nie wskoczysz. Na kablu tak było od 1.662 praktycznie żadnej sensownej korekty tylko pionowe urwisko przez 3-4 dni.
czasami wskoczysz po lepszej cenie a czasami nie, zobacz ile jest tez falszywych wybic i pozniej cofka i palowanie trzeba to jakos rozsadnie ogarniac
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
czasami wskoczysz po lepszej cenie a czasami nie, zobacz ile jest tez falszywych wybic i pozniej cofka i palowanie trzeba to jakos rozsadnie ogarniac
Tylko że najlepiej się przyula na pionowych silnych odjebach i nie wskoczenie w taki ruch to utrata potencjalnie dużego zysq.... żal wtedy dupę ściska Leszcze czekają na korektę by wskoczyć a tu takiego chuja - albo bierzesz na wyścigi coraz niżej S / wyżej L albo wcale nie dostaniesz; sporo takich sytuacji jest.
Dave Admin
Cały czas shorta trzymam na DAX ze stopem 9683, aktualnie trzeci górny cień sie robi na godzinówkach a duża czarna wciąż trzyma. Jest cały czas szansa na zjebę.
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25093 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
ziemniaki i jablka tanie ale ja jeszcze poczekam na korekte zeby taniej wejsc U Osly jzu zamowilem pol swiniaka, od razu widac ze osly z lodzkiego bo jak zyd sie targowal
MaxMartini
Liczba postów : 445 Location : Wrocław Registration date : 03/08/2011
po 14stej zaczna sie ruchy - dane z usa bo na razie to padaka
dane nie decyduja o kierunku sa tylko pretekstem do ruchu
no bedzie bujalo jak zwykle
najpierw inwestorzy rusza w jakims kierunku, potem sie beda zastanawiali pol sesji czy jednak dobrze zrobili i bedzie odwrotka, tak ze 2 razy dopiero na koncu umocnia swoje stanowisko odnosnie kierunku ruchu po danych
spacerolog
Liczba postów : 2143 Location : ZIEMIA Registration date : 28/12/2012