|
| UFO 30 - 31 01 2016 r. Weekend | |
|
+18Dave betonowe_buty Brutus BP Osły Frater bog.dan delphia Reser gumbas REALISTA kamikaze zibi MICHU PINGWIN (Z MADAGASKARU) Zygmunt de Bill Diablo dziadek 22 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO 30 - 31 01 2016 r. Weekend Nie 31 Sty 2016, 22:10 | |
| - gumbas napisał:
- Diablo napisał:
- Indiana napisał:
- Hmm, 20% dziennie codziennie (przy moim depo po roku powinienem mieć 5.575 x 10^33 PLN ), 135k z 1k po 3 miesiącach, "50% w tydzień na promocji HFT to tylko debil by nie skorzystał"; co ja tu kurka robię wśród tak wybitnych traderów
Dopiero teraz (a wróciłem do gry w konie prawie dokładnie rok temu) mam głupawe, wstyd się przyznać, 4% na całym kapitale do przodu, a w międzyczasie zaliczyłem DD blisko 20% Na dodatek w tej chwili siedzę na wszystkich systemach na 100% w L-kach, więc jakaś luka w dół w poniedziałek czy zwałka znowu mnie zminusuje
Co prawda dopiero od niecałych dwóch miesięcy coś tam zrozumiałem (przy max DD), gram już systemowo i od tego czasu DD gwałtownie spada aż w końcu w zeszłym tygodniu znikło i zrobił się plus, więc widoki na przyszłość są już zdecydowanie lepsze, ale kurna wyciągnąłem tylko 4% do przodu przez rok - no to tak jakbym lokatę miał, a nie lewarowane papiery bo kontrakty są do bani do inwestycji długoterminowych, to instrument do hedgingu i tak nalezy je uzywać, zastanów się jaki miałeś zamysł rok temu? Z tego co zrozumiałem chciałeś mieć alternatywę do lokat, są np obligacje korporacyjne co dają 5,5% rocznie i wypłatę odsetek co kwartał, masz ETFy , gdzie przed spadkiem mogą uchronić opcje, dla mnie masz po prostu braki w wiedzy o finansach i tyle. a te brednie Micha, to chyba nikt nie bierze na poważnie. Piotr z cyferkami, mógłby się wypowiedziec na ten temat ale niestety już go nie ma na UFO, a szkoda, lubiłem go, miał wiedze i był inteligentny, aż dziw że dał się stuknąc Michowi, no ale cóż niewiedza kosztuje. zwłaszcza o ludziach.
to co Piotr dał Michowi to jego chyba mniej boli niz Ciebie.
A dlaczego zniknął z forum to nie wiem ale raczej nie z tak błahej dla niego sumy jaką przekazał Michowi, miał potrzebę pomocy komus w problemie o cho adwokat Micha się znalazł | |
| | | Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| | | | Zygmunt de Bill UFOTrader Senior
Liczba postów : 7039 Registration date : 22/12/2011
| Temat: Re: UFO 30 - 31 01 2016 r. Weekend Nie 31 Sty 2016, 22:32 | |
| - Diablo napisał:
- gumbas napisał:
- Diablo napisał:
- Indiana napisał:
- Hmm, 20% dziennie codziennie (przy moim depo po roku powinienem mieć 5.575 x 10^33 PLN ), 135k z 1k po 3 miesiącach, "50% w tydzień na promocji HFT to tylko debil by nie skorzystał"; co ja tu kurka robię wśród tak wybitnych traderów
Dopiero teraz (a wróciłem do gry w konie prawie dokładnie rok temu) mam głupawe, wstyd się przyznać, 4% na całym kapitale do przodu, a w międzyczasie zaliczyłem DD blisko 20% Na dodatek w tej chwili siedzę na wszystkich systemach na 100% w L-kach, więc jakaś luka w dół w poniedziałek czy zwałka znowu mnie zminusuje
Co prawda dopiero od niecałych dwóch miesięcy coś tam zrozumiałem (przy max DD), gram już systemowo i od tego czasu DD gwałtownie spada aż w końcu w zeszłym tygodniu znikło i zrobił się plus, więc widoki na przyszłość są już zdecydowanie lepsze, ale kurna wyciągnąłem tylko 4% do przodu przez rok - no to tak jakbym lokatę miał, a nie lewarowane papiery bo kontrakty są do bani do inwestycji długoterminowych, to instrument do hedgingu i tak nalezy je uzywać, zastanów się jaki miałeś zamysł rok temu? Z tego co zrozumiałem chciałeś mieć alternatywę do lokat, są np obligacje korporacyjne co dają 5,5% rocznie i wypłatę odsetek co kwartał, masz ETFy , gdzie przed spadkiem mogą uchronić opcje, dla mnie masz po prostu braki w wiedzy o finansach i tyle. a te brednie Micha, to chyba nikt nie bierze na poważnie. Piotr z cyferkami, mógłby się wypowiedziec na ten temat ale niestety już go nie ma na UFO, a szkoda, lubiłem go, miał wiedze i był inteligentny, aż dziw że dał się stuknąc Michowi, no ale cóż niewiedza kosztuje. zwłaszcza o ludziach.
A dlaczego zniknął z forum to nie wiem ale raczej nie z tak błahej dla niego sumy jaką przekazał Michowi, miał potrzebę pomocy komus w problemie o cho adwokat Micha się znalazł @Indiana nie w tydzień tylko w miesiąc, a hedżując u innego brokera to .... no sam pomyśl. @Diablo Micha ciężko bronić i nie mam zamiaru, ale też uważam, że Piotrkowi 3,5k to latało koło pędzla. Myślę, że wróciła depresja i tyle, ale nie z tego powodu. Też go lubię (bo niby dlaczego pisać w czasie przeszłym). | |
| | | Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO 30 - 31 01 2016 r. Weekend Nie 31 Sty 2016, 22:48 | |
| - Zygmunt de Bill napisał:
- Diablo napisał:
- gumbas napisał:
- Diablo napisał:
- Indiana napisał:
A dlaczego zniknął z forum to nie wiem ale raczej nie z tak błahej dla niego sumy jaką przekazał Michowi, miał potrzebę pomocy komus w problemie o cho adwokat Micha się znalazł @Indiana nie w tydzień tylko w miesiąc, a hedżując u innego brokera to .... no sam pomyśl.
@Diablo Micha ciężko bronić i nie mam zamiaru, ale też uważam, że Piotrkowi 3,5k to latało koło pędzla. Myślę, że wróciła depresja i tyle, ale nie z tego powodu. Też go lubię (bo niby dlaczego pisać w czasie przeszłym). czy przemilczanie takich praktyk jest ok? nie tylko Piotr stracił, przypomnieć należy systemowców z Mylogim na czele, czy należy takie rzeczy przemilczać? Moim zdaniem nie, to oczywiście nie moja sprawa, nie moje pieniądze, ale UFO słuzyło naciąganiu i chyba ani ty ani gumbas vel kulty temu nie zaprzeczycie, a może jednak zaprzeczycie? to w takim układzie, faktycznie , je**ć frajerów niech tracą | |
| | | dziadek Admin
Liczba postów : 13101 Location : Nowe Rybie Registration date : 13/11/2007
| Temat: Re: UFO 30 - 31 01 2016 r. Weekend Nie 31 Sty 2016, 22:53 | |
| _________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
| |
| | | Diablo
| Temat: Re: UFO 30 - 31 01 2016 r. Weekend Nie 31 Sty 2016, 23:03 | |
| | |
| | | Zygmunt de Bill UFOTrader Senior
Liczba postów : 7039 Registration date : 22/12/2011
| Temat: Re: UFO 30 - 31 01 2016 r. Weekend Nie 31 Sty 2016, 23:08 | |
| - Diablo napisał:
- Zygmunt de Bill napisał:
- Diablo napisał:
- gumbas napisał:
- Diablo napisał:
- Indiana napisał:
A dlaczego zniknął z forum to nie wiem ale raczej nie z tak błahej dla niego sumy jaką przekazał Michowi, miał potrzebę pomocy komus w problemie o cho adwokat Micha się znalazł @Indiana nie w tydzień tylko w miesiąc, a hedżując u innego brokera to .... no sam pomyśl.
@Diablo Micha ciężko bronić i nie mam zamiaru, ale też uważam, że Piotrkowi 3,5k to latało koło pędzla. Myślę, że wróciła depresja i tyle, ale nie z tego powodu. Też go lubię (bo niby dlaczego pisać w czasie przeszłym). czy przemilczanie takich praktyk jest ok? nie tylko Piotr stracił, przypomnieć należy systemowców z Mylogim na czele, czy należy takie rzeczy przemilczać? Moim zdaniem nie, to oczywiście nie moja sprawa, nie moje pieniądze, ale UFO słuzyło naciąganiu i chyba ani ty ani gumbas vel kulty temu nie zaprzeczycie, a może jednak zaprzeczycie? to w takim układzie, faktycznie , je**ć frajerów niech tracą Proceder jest godny potępienia, jak najbardziej. A może Piotrek czyta, może by jeszcze się pojawił? Ostatnio jego powrót mocno rozruszał to forum. | |
| | | gumbas
Liczba postów : 5095 Age : 103 Registration date : 19/09/2008
| Temat: Re: UFO 30 - 31 01 2016 r. Weekend Nie 31 Sty 2016, 23:15 | |
| | |
| | | dziadek Admin
| Temat: Re: UFO 30 - 31 01 2016 r. Weekend Nie 31 Sty 2016, 23:27 | |
| Broker XM.COM leży po całości, trzeba sprawdzic czy Mylogi sie tam nie przeniósł z IronFx _________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
| |
| | | Indiana UFO Edukator
Liczba postów : 7552 Age : 47 Location : Chrzanów Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO 30 - 31 01 2016 r. Weekend Nie 31 Sty 2016, 23:41 | |
| Hmm, powierzanie innym kasy w zarządzanie to logiczna sprzeczność. Jeśli ktoś ma dobry, zarabiający system to sobie spokojnie kosi forsę i ani mu w głowie zajmowanie się za jakąś prowizję prowadzeniem innych rachunków, tym bardziej że jeśli w punktach obrotki systemu zamiast kilku-kilkunastu koni zacznie nagle wchodzić 500, to po góra tygodniu komputery dużych graczy wyczają zależność i nagle zaczyna się tracić swoją kasę , również klientów a na dodatek nie ma też prowizji Jeszcze na dodatek system obracający się po 25pkt przeciwko trendowi nigdy nie przynosił zysków, jakie 460% rocznie, to totalna porażka a nie system. | |
| | | zibi MOD
Liczba postów : 31103 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
| Temat: Re: UFO 30 - 31 01 2016 r. Weekend Nie 31 Sty 2016, 23:47 | |
| - Indiana napisał:
Co prawda dopiero od niecałych dwóch miesięcy coś tam zrozumiałem (przy max DD), gram już systemowo i od tego czasu DD gwałtownie spada aż w końcu w zeszłym tygodniu znikło i zrobił się plus, więc widoki na przyszłość są już zdecydowanie lepsze, ale kurna wyciągnąłem tylko 4% do przodu przez rok - no to tak jakbym lokatę miał, a nie lewarowane papiery ja mam taki wzór Indiana - 50% TAM JEST DOŁEK na dzień dzisiejszy to wygląda tak ,ze 2000 - 50 % = 1000 na wig 20 z tym że dodał bym jeszcze na ewentualne extremum - 20 % _________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
| |
| | | PINGWIN (Z MADAGASKARU)
Liczba postów : 6643 Location : madagaskar Registration date : 29/10/2007
| Temat: Re: UFO 30 - 31 01 2016 r. Weekend Pon 01 Lut 2016, 00:02 | |
| - zibi napisał:
- Indiana napisał:
Co prawda dopiero od niecałych dwóch miesięcy coś tam zrozumiałem (przy max DD), gram już systemowo i od tego czasu DD gwałtownie spada aż w końcu w zeszłym tygodniu znikło i zrobił się plus, więc widoki na przyszłość są już zdecydowanie lepsze, ale kurna wyciągnąłem tylko 4% do przodu przez rok - no to tak jakbym lokatę miał, a nie lewarowane papiery ja mam taki wzór
Indiana - 50% TAM JEST DOŁEK na dzień dzisiejszy to wygląda tak ,ze 2000 - 50 % = 1000 na wig 20
z tym że dodał bym jeszcze na ewentualne extremum - 20 % no jeszcze może pod chałupę wziąść hipotekę. a tak serio to koło dołka po spadkach o 7% , mimo że przy 1000 te7% to tylko 70 pkt, giełda i brokerzy tradycyjnie podwaja/potraja wymogi depozytowe, żeby wyleszczyć pozycje małych graczy (przed odpałem), a co uzasadnia się wzrostem zmienności i ryzyka. | |
| | | dziadek Admin
| Temat: Re: UFO 30 - 31 01 2016 r. Weekend Pon 01 Lut 2016, 00:19 | |
| _________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
| |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: UFO 30 - 31 01 2016 r. Weekend | |
| |
| | | | UFO 30 - 31 01 2016 r. Weekend | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |