Niedomknieta looka to wazny sygnal. dla widzacych poziom 46.81 $.
widać, że grasz wirtualnie , bo nawet nie wiesz, że było rolowanie na WTI i były +/_ swapy Rolowanie: Ostateczne wartości punktów swap z tytułu rolowania wyniosły: WTI.f: -121 pkt dla pozycji długich i +121 pkt dla pozycji krótkich
A skad ja mam to wiedziec jak rzeczywiscie gram tylko wirtualnie. Nie mniej jednak dla systemu cena to cena, ktora ma przelozenie na dalsze rozwazania nad przyszlym kursem. Dla systemu nie wazne jak jest zrobiona. Ale trzeba dodac ze odjecie dla pozycji dlugich 1,2 $ oznacza obecnie dalszy spadek o 0,6 $ od wczorajszego zamkniecia. Czyli jest dolek i byczusie powinni przystapic do kontrnatarcia celem odrobienia swoich strat.
No i jest. Byczki na ropie odrabiaja straty z rolowania.
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Helmut po wstępnym odpałowaniu leszcza kontynuuje hossę.
a u nas kasa wali drzwiami i oknami , maklerzy nie nadążają z wklepywaniem zleceń, siedzą w pampersach przed kompami; systemowi GPW grozi zawieszenie wynikające z przeciążenia
MICHU
Liczba postów : 39680 Registration date : 25/10/2010
Helmut po wstępnym odpałowaniu leszcza kontynuuje hossę.
a u nas kasa wali drzwiami i oknami , maklerzy nie nadążają z wklepywaniem zleceń, siedzą w pampersach przed kompami; systemowi GPW grozi zawieszenie wynikające z przeciążenia
Realista jestes teraz bardzo niegrzeczny.
delphia U F O A N A L I T Y K
Liczba postów : 15716 Age : 52 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
właśnie chciałem to napisać a jeszcze kilka tygodni temu mainstrimy się podniecały, jak to PLN się umacnia a obligacje schodzą jak ciepłe bułeczki, a to zagranica żeniała naszym towar
jeśli zagranica sprzedaje to sprzedaje też PLN. Więc umocnienie nastąpiło mimo zwiększonej sprzedaży.
Odnośnie PLN - obecne osłabienie wygląda póki co na korekcyjne.
http://stooq.pl/q/?s=pln_i&c=5m&t=c&a=lg&b=0
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25043 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
właśnie chciałem to napisać a jeszcze kilka tygodni temu mainstrimy się podniecały, jak to PLN się umacnia a obligacje schodzą jak ciepłe bułeczki, a to zagranica żeniała naszym towar
jeśli zagranica sprzedaje to sprzedaje też PLN. Więc umocnienie nastąpiło mimo zwiększonej sprzedaży.
Po co im tłumaczysz?
Tu nie ma żadnej nadziei.
Śmierdzące lenie i tumany.
kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 07/05/2009
Po co im tłumaczysz?
Tu nie ma żadnej nadziei.
Śmierdzące lenie i tumany.
Nie pier**l tylko sie przyznaj ze Ci 500+ dupe ratuje urzedasie :>
Reser
Ale oczywiście musi zrobić to w taki sposób aby L-eszcze czasem nie pozarabiały na tym ruchu
Ostatnio na giełduni są tak perfidne ruchy, że można mieć pozycję zgodną z wybiciem a i tak być do tyłu - jak to jest możliwe spytajcie żyda.
Brzmi niedorzecznie ale takie nie jest.
Mieć rację co do kierunq ruchu to jest jedno, mieć zgodną z tym pozycję to jest drugie a zarobić na tej pozycji to jest trzecie. [bo np. takie barany biorące L w okolicach fixa mają pozycje jak na razie zgodną z tym co się dzieje ale póki co nie mają na tym zarobq]
Reser
Znam takich, którzy mają bardzo dobrego czuja co do marketów ale sami nie grają lub nie robią tego zgodnie z własnymi przekonaniami. (np. taki kolega robi w Reichu rzadko się odzywa nagle mi napisał żeby brać €/pln w okolicach 4.23 bo to dołek) no i co? Dobrze rozkminił ale nie zagrał pod to a ja też i nikt z nas nie zarobił na tym przeczuciu. Inny gdakał żeby ropę brać za wszystko przy 26 i to samo - ani on nie wział ani ja.
Drugi level wtajemniczenia to jest zajęcie pozycji zgodnej z właściwym ruchem ale wcale to nie gwarantuje zysq! Wszystko zależy jak gdzie się weźmie, gdzie zamknie i czy nie wykoszą po drodze itd. Dlatego napisałem, że można mieć rację i właściwą pozycję a i tak na tym nie zarobić bądź nawet stracić!
Trzeci level ogarnięcia tematu to dwa pierwsze plus odpowiedni timing tj wejście we właściwym momencie i wyjście we właściwym. Tu nawet szczególiki typu spóźnienie bądź poślizg cenowy mają znaczenie.
Dopiero ogarnięcie tych trzech rzeczy na raz w jedną spójną całość generuje dodatnie stany rachunq.
delphia U F O A N A L I T Y K
Liczba postów : 15716 Age : 52 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
Pamiętam gdy dawno temu leszcze z POKu sprzed lat kisiły jakieś tam akcje typu Remak, Amica itp. A to pałowanie było ni chuja nic nie szło.
W końcu posprzedawali w pizdu i się korba stulecia zaczęła
I póżniej po latach gadki typu "gdybyś to trzymał to byś dziś....." tylko pytanie jest retoryczne: czy gdyby trzymał to by urosło?
Nie da się na nie odpowiedzieć bo to by trzeba przenieść się przez dziurę w czasoprzestrzeni do alternatywnej rzeczywistości gdzie jest wszystko to samo ale oni te akcje nadal posiadają.
Z kolei znane sa przypadki leszczy, którzy do oporu trzymali taki np. Elektrim (neuron wie o kogo chodzi - tego co zawsze kiełbache zażerał) albo Universal
_ted
Liczba postów : 272 Location : Łódż Registration date : 03/02/2008
Bo ja codziennie walę takiego porządnego kawulca Woseba Arabica świeżo mieloną młynkiem żarnowym z korą cynamonu, ziarnami kardamonu i mlekiem. Raz nagle się okazało, że nie ma bo zapomniałem qpić i panika poleciałem do sklepu uzupełnić zapas. Woseba mi najlepiej pachnie, ona chyba brazyliska jest.
Poza tym czy po kawie można mieć fazę? Bo gdy jebnę taką mocniejszą to czuję taką lekką zmianę stanu świadomości tzn. niby wsio ogarniam normalnie ale jakoś tak trochę inaczej jest przez 1-2h.
Raz dziennie rano ale taki porządny duży qbeł mocnego kawulca walę codziennie. Czasem gwatemalską, czasem kenijską albo zapachową np, kaktusową ale musi być.
Rano kawa wieczorem browar z tym że to juś nie codziennie.
MICHU
Ruchy cen składają się z etapów istotnych i trwałych zmian, które występują rzadko a najczęściej robione są bardzo szybko i z zaskoczenia oraz rozwlekłych długotrwałych etapów mielonki, gdy leszczy się mieli na pastę rybną na szarpaniu sie na małych nieistotnych i fałszywych ruszkach obarczonych prowizjami. I np. z 300pkt wzrostu DAX leszcz złapie ledwo może ze 100 (bo zanim sie zorientuje zanim wskoczy i oczywiście za wcześnie wyskoczy) a później to szybciutko odda na 3-4 fałszywkach w mikrozakresie po średnio 25pips w łeb.
Na GPW po wczorajszym wzroście na razie mamy mielonkę, zresztą DAX też.
MICHU
Znam takich, którzy mają bardzo dobrego czuja co do marketów ale sami nie grają lub nie robią tego zgodnie z własnymi przekonaniami. (np. taki kolega robi w Reichu rzadko się odzywa nagle mi napisał żeby brać €/pln w okolicach 4.23 bo to dołek) no i co? Dobrze rozkminił ale nie zagrał pod to a ja też i nikt z nas nie zarobił na tym przeczuciu. Inny gdakał żeby ropę brać za wszystko przy 26 i to samo - ani on nie wział ani ja.
Drugi level wtajemniczenia to jest zajęcie pozycji zgodnej z właściwym ruchem ale wcale to nie gwarantuje zysq! Wszystko zależy jak gdzie się weźmie, gdzie zamknie i czy nie wykoszą po drodze itd. Dlatego napisałem, że można mieć rację i właściwą pozycję a i tak na tym nie zarobić bądź nawet stracić!
Trzeci level ogarnięcia tematu to dwa pierwsze plus odpowiedni timing tj wejście we właściwym momencie i wyjście we właściwym. Tu nawet szczególiki typu spóźnienie bądź poślizg cenowy mają znaczenie.
Dopiero ogarnięcie tych trzech rzeczy na raz w jedną spójną całość generuje dodatnie stany rachunq.
i najważniejsze jak dużą pozycję otwierasz ropa przy 26 jesteś pewien na 100% i masz otwierać jakieś mikrolotki???? otworzysz większą to psychika siada albo spadnie na 25-24 i depa nie ma ale miałeś rację bo póżniej wywalił na 40 klasyka
kiwi
Liczba postów : 1750 Registration date : 16/09/2008
u nas to jeszcze może podkorbić bo nie jesteśmy wygrzani, ale jankes to już tam dla spółek z DJ P/E 25 i wyżej to norma, z drugiej strony leszcza wytrzebili i między sobą grają tylko ci z Gminnej Spółdzielni ( w skrócie GS ).
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46585 Registration date : 03/09/2007
u nas to jeszcze może podkorbić bo nie jesteśmy wygrzani, ale jankes to już tam dla spółek z DJ P/E 25 i wyżej to norma, z drugiej strony leszcza wytrzebili i między sobą grają tylko ci z Gminnej Spółdzielni ( w skrócie GS ).
choć nasz rodzimy kapitał jest słaby a raczej nie zaangażowany i się nie zaangażuje, dopóki nie spełni się jakaś porządniejsza korekta na świecie; zachód, jak wyżej było opisane i wklejane przez Dziadka, na nas się obraził i raczej na tych poziomach nie wróci
Reser