| UFO 14 07 2016 r. | |
|
+20gumbas PINGWIN (Z MADAGASKARU) Frater MICHU _ted Indiana Nadaje ze Stronia Osły bog.dan Reser ból i cierpienie Kazik zibi barany mariner Małolat REALISTA thorgall kaczor dziadek 24 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29652 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
| Temat: Re: UFO 14 07 2016 r. Czw 14 Lip 2016, 10:14 | |
| | |
|
| |
Osły
Liczba postów : 26002 Age : 45 Location : Buszkowo Registration date : 18/05/2014
| Temat: Re: UFO 14 07 2016 r. Czw 14 Lip 2016, 10:25 | |
| - Kazik napisał:
- mariner napisał:
- dziadek napisał:
- http://appfunds.blogspot.com/2016/07/upadek-lehman-brothers-a-deutxche-bank.html
dzięki myślałem że DMy mają takie same gwarancje jak banki czyli 100k euro a tu max 22k a tylko 3k na 100%
Jak kilka lat temu napisałem tu o tym to forumowe głupki (najwięksi mędrcy UFO forum) omal mnie nie zlinczowali. Pamiętam czasy jak zbańczył BANK Staropolski. Ludzie czekali ok. 5 lat na wypłatę 80% kasy. 100% było do niewielkiej kwoty. Inflacja była b.duża. Obligi TZ miały oprocentowanie 18.03%. Potem niższe. łatwo policzyć co odzyskali po 5 latach. miałem konto w BS w tym czasie a ze glupi ma szczxescie to na kilka dni przed zawieszeniem wyplat kupilem akcje za prawie cala gotowke akcje byly w BM i ich nie zajebali a kase przelewali codzienie wieczorem do BS i rano BS oglosil wsztrzymanie wyplat i kase wuj strzelil mnie wyplacili szybko bo to byly male pieniadze PO TYM UPADKU WYDZIELILI BM Z BANKOW teraz chyba na nowo BM sa wlaczone w banki ?? | |
|
| |
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO 14 07 2016 r. Czw 14 Lip 2016, 10:27 | |
| - Osły napisał:
- thorgall napisał:
- Ja też studiowałem biochemię.
Można pić tylko piwo i żyć.
Moje zapotrzebowanie energetyczne to 16 piw na dobę. Chyba że piję wódkę to wtedy mniej piw. ale dlaczego Opcjoner nie moze zaspokoić glodu kaloriami w słodyczach ???
chyba dlatego ze kradzione nie tuczy ? a jesli nie tuczy to i nasycic sie tym nie mozna
Opcjo a próbowałeś zjesc cos kupionego ? Nie wiem, tak mam po prostu. Słodycze to ja lubię ale tylko po normalnym żarciu (na deser) a nigdy przed a tym bardziej nie zamiast. Nie najem się słodkim, prędzej mnie zemdli i się porzygam a i tak będę głodny. Słodycze to nie jest pożywienie, to są właśnie puste kalorie, których ponoć wg kaczora nie ma. Kto nie wierzy niech spróbuje "żywić się" samymi wyłącznie słodyczami - jak długo pociągnie i w jakim będzie stanie. To jest coś czego można na dorbrą sprawę w ogóle nie jeść. | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO 14 07 2016 r. Czw 14 Lip 2016, 10:30 | |
| Pamiętacie tą reklamę dla ministrantów? Kiedy nagle chwyci cię głód... SNICKERS | |
|
| |
Osły
Liczba postów : 26002 Age : 45 Location : Buszkowo Registration date : 18/05/2014
| Temat: Re: UFO 14 07 2016 r. Czw 14 Lip 2016, 10:34 | |
| - ból i cierpienie napisał:
- REALISTA napisał:
- z samego rana inwestorzy wyrywają sobie z rąk tanie longi
Ktoś tu w koncu wskoczy, zrobi rajd 20% w miesiąc i wyskoczy w rozgrzanym tłumie i potem znow bujanie na resorach rok moze dwa skonczcie opowiadac takie pierdoly ze ktos wskoczy i 20% wyzej wyskoczy ja tylko uwierze w mozliwosc wskoczenia na tych poziomach a wyskoczyc to później mozna ale tylko z okna no chyba ze goldman wskocvzy a później SACHS od niego to odbierze - tak sie juz od paru lat dzieje | |
|
| |
_ted
Liczba postów : 272 Location : Łódż Registration date : 03/02/2008
| Temat: Re: UFO 14 07 2016 r. Czw 14 Lip 2016, 10:34 | |
| http://www.newsweek.pl/biznes/metro-w-lodzi-tunel-podziemny-stacje-kolejki-miedzy-dworcami,artykuly,391889,1.html | |
|
| |
kaczor
Liczba postów : 19718 Age : 45 Registration date : 07/05/2009
| Temat: Re: UFO 14 07 2016 r. Czw 14 Lip 2016, 10:36 | |
| - Indiana napisał:
- kaczor napisał:
- Indiana napisał:
- Kaczor - również studiowałem biochemię, i niestety aż żal słuchać jak się wygłupiasz. Opcjoner nie studiował ale czuje o co chodzi, Realista próbował wytłumaczyć nieco bardziej naukowo, ale żeby go zrozumieć trzeba wiedzieć co nieco o biochemii, więc jakiekolwiek nasze argumenty są tylko stratą czasu w takiej dyskusji. W biochemii 1 kaloria nie równa się 1 kalorii, wszystko mocno zależy co, jak i z czym zjesz.
Zal sluchac takich leszczy jak wy ktorzy nie cwicza,nie znaja sie zupelnie na dietetyce i chwala sie ze klkadzieisat lat temu cos studiowali pomijajac postepy w badaniach jakie z ostatnich 15 lat. Ty przeciez robisz dachy i sie modlisz ale bedziesz mi wyjezdzal z jakimis studiami sprzed n lat bez ZADNEJ praktycznej wiedzy o zywieniu i treningu.
http://www.bodyrecomposition.com/fat-loss/the-energy-balance-equation.html/
To jest czlowiek ktory zajmuje i zajmowal sie dietetyka wielu czolowych amerykanskich sportowcow i zawsze uzywa prostego przelicznika jesli chodzi o energie z zywnosci, bo roznice sa minimalne czy z wegli jednych pojdzie 3,99 czy 4,01.
Akurat leszczu od liceum trenuję, a studiowałem min. technologię żywności. Tyle że muszę przyznać, że rozmowy ze sfrustrowanymi gostkami po podstawówce nie mają sensu, taki chłystek jak ty nawet nie wie, że nie posiadł nawet 1 promila wiedzy, za to im mniej wie tym bardziej myśli że jest nieomylny. To prosze o KONKRETNY przyklad tego w jakis sposob na przyklad tluszcz ktory spozyjesz bedzie mial wartosc energetyczna 3 kcal zamiast 9. Ja podaje konkrety i liczby a ty podajesz tylk oze cos studiowales i ze jestes za madry zeby rozmawiac jak kazdy internetowy dyskutant teoretyk. Gowno wynika z twojej gadki,jak mowie podaj konkrety ktore w cudowny sposob pokaza ze prawo zachowania materii albo energii nie obowiazuje albo wypierdalaj na budowe. Dostales konkretnego linka, ale pewnie po angielsku za trudno,uzyj tlumacza googla. | |
|
| |
Osły
| Temat: Re: UFO 14 07 2016 r. Czw 14 Lip 2016, 10:37 | |
| - OpCjOnEr napisał:
- U nas mając jakąkolwiek pozycję na noc to tak naprawdę do 8:44 nie wiadomo czy ona jest dobra czy zła.
a jaki strzal w nocy - o 4-tej zrobili na zlotowce kto i po co i "pod co " to robi gdy caly kraj zlotowkowy spi kto czuwa nad nasza waluta cala dobe ??? | |
|
| |
Reser
| Wlazłem ostrożnie w Au, SS 1335.86 i zamknąłem na tej mikro świeczułce 1332.79 tuż przed wyjebą | |
|
| |
kaczor
- Indiana napisał:
- kaczor napisał:
- Indiana napisał:
- Kaczor - również studiowałem biochemię, i niestety aż żal słuchać jak się wygłupiasz. Opcjoner nie studiował ale czuje o co chodzi, Realista próbował wytłumaczyć nieco bardziej naukowo, ale żeby go zrozumieć trzeba wiedzieć co nieco o biochemii, więc jakiekolwiek nasze argumenty są tylko stratą czasu w takiej dyskusji. W biochemii 1 kaloria nie równa się 1 kalorii, wszystko mocno zależy co, jak i z czym zjesz.
Zal sluchac takich leszczy jak wy ktorzy nie cwicza,nie znaja sie zupelnie na dietetyce i chwala sie ze klkadzieisat lat temu cos studiowali pomijajac postepy w badaniach jakie z ostatnich 15 lat. Ty przeciez robisz dachy i sie modlisz ale bedziesz mi wyjezdzal z jakimis studiami sprzed n lat bez ZADNEJ praktycznej wiedzy o zywieniu i treningu.
To jest czlowiek ktory zajmuje i zajmowal sie dietetyka wielu czolowych amerykanskich sportowcow i zawsze uzywa prostego przelicznika jesli chodzi o energie z zywnosci, bo roznice sa minimalne czy z wegli jednych pojdzie 3,99 czy 4,01.
Akurat leszczu od liceum trenuję, a studiowałem min. technologię żywności. Tyle że muszę przyznać, że rozmowy ze sfrustrowanymi gostkami po podstawówce nie mają sensu, taki chłystek jak ty nawet nie wie, że nie posiadł nawet 1 promila wiedzy, za to im mniej wie tym bardziej myśli że jest nieomylny. biedny kaczor co próbuje zakozaczyć, to zawsze od kogoś dostaje ciosik motyką w potylicę
Ja skonczylem ekonomie, gdzie wam do mnie leszcze na gieldzie, u najlepszych profesorow mialem zajecia z gieldy, na pewno mnie to czyni najlepszym trejderem. Strzal w karczycho leszczu. | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO 14 07 2016 r. Czw 14 Lip 2016, 10:40 | |
| - Osły napisał:
- OpCjOnEr napisał:
- U nas mając jakąkolwiek pozycję na noc to tak naprawdę do 8:44 nie wiadomo czy ona jest dobra czy zła.
a jaki strzal w nocy - o 4-tej zrobili na zlotowce
kto i po co i "pod co " to robi gdy caly kraj zlotowkowy spi kto czuwa nad nasza waluta cala dobe ??? A kto robi całodzienną świecę na DAX na pół godziny przed otwarciem rzeczywistego rynq? | |
|
| |
Osły
| Temat: Re: UFO 14 07 2016 r. Czw 14 Lip 2016, 10:41 | |
| | |
|
| |
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25043 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
| Temat: Re: UFO 14 07 2016 r. Czw 14 Lip 2016, 10:42 | |
| | |
|
| |
Osły
| |
| |
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25043 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
| |
| |
kaczor
| Temat: Re: UFO 14 07 2016 r. Czw 14 Lip 2016, 10:55 | |
| | |
|
| |
ból i cierpienie Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 2644 Location : HIOB Registration date : 25/01/2008
| Temat: Re: UFO 14 07 2016 r. Czw 14 Lip 2016, 10:57 | |
| - kaczor napisał:
- ból i cierpienie napisał:
- Indiana napisał:
- kaczor napisał:
- Indiana napisał:
Akurat leszczu od liceum trenuję, a studiowałem min. technologię żywności. Tyle że muszę przyznać, że rozmowy ze sfrustrowanymi gostkami po podstawówce nie mają sensu, taki chłystek jak ty nawet nie wie, że nie posiadł nawet 1 promila wiedzy, za to im mniej wie tym bardziej myśli że jest nieomylny. biedny kaczor co próbuje zakozaczyć, to zawsze od kogoś dostaje ciosik motyką w potylicę
Ja skonczylem ekonomie, gdzie wam do mnie leszcze na gieldzie, u najlepszych profesorow mialem zajecia z gieldy, na pewno mnie to czyni najlepszym trejderem. Strzal w karczycho leszczu. he, to tym gorzej dla ciebie ja znam taką prawidłowośc, że najwięcej wpierdala taki własnie doktorek, profesorek | |
|
| |
Osły
| Temat: Re: UFO 14 07 2016 r. Czw 14 Lip 2016, 10:59 | |
| - _ted napisał:
- http://www.newsweek.pl/biznes/metro-w-lodzi-tunel-podziemny-stacje-kolejki-miedzy-dworcami,artykuly,391889,1.html
ab17pl : Ten redaktor wam tego nie napisze ale tunel między fabrycznym a kaliskim był już raz budowany w latach 1941-1943. Hitlerowcy zbudowali ponad połowę tunelu, ten gość po 1945 roku który zajmował się tunelem to go rozbierał nie budował, większość została wyburzona, celem drugorzędnym było odzyskanie zbrojenia ale główny cel był polityczny żydzi realizowali wyburzanie tego co zbudowali hitlerowcy. Nigdy nie dążono do ukończenia tunelu Mitte-Hauptbanhoff. | |
|
| |
mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
| Temat: Re: UFO 14 07 2016 r. Czw 14 Lip 2016, 11:00 | |
| wylazłem z kibla aktualna stopka Osły jeszcze w grze | |
|
| |
Osły
| Temat: Re: UFO 14 07 2016 r. Czw 14 Lip 2016, 11:04 | |
| | |
|
| |
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29652 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
| Temat: Re: UFO 14 07 2016 r. Czw 14 Lip 2016, 11:05 | |
| | |
|
| |
mariner
Liczba postów : 19319 Location : Ziemia Registration date : 14/11/2010
| Temat: Re: UFO 14 07 2016 r. Czw 14 Lip 2016, 11:08 | |
| | |
|
| |
Indiana UFO Edukator
Liczba postów : 7552 Age : 47 Location : Chrzanów Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO 14 07 2016 r. Czw 14 Lip 2016, 11:18 | |
| Kaczor, a wiesz w ogóle co to jest wartość energetyczna, i jak się ma do ilości uzyskanego w komórkach ATP? Wartość energetyczną mierzy się spalając pokarmy w tlenie w (prawie) zwykłym piecu, natomiast uzyskanie energii z pożywienia w komórkach to bardzo skomplikowany proces, który na dodatek może przebiegać na kilka sposobów, a w każdym z nich uzyskujemy inną ilość ATP, a różnice w sprawnościach poszczególnych procesów są bardzo istotne (wielokrotne). Ale dla laika, najprostszy przykład powinien wystarczyć: Jak z kilograma zjedzonego tłuszczu o wartości energetycznej 9 000 kcal zrobić, aby organizm uzyskał Twoje przykładowe 3 000 kcal, albo nawet bilans ujemny? Najprościej zjeść ten tłuszcz z czymś zawierającym sporo błonnika, co spowoduje gwałtowne obniżenie przyswajalności już w jelitach. I już z 9 kcal można zrobić mniej niż 3 kcal wykorzystane przez organizm. W skrajnym przypadku, o którym lubi pisać Opcjoner na widok czarnej świecy , bilans energetyczny takiego żarcia tłuszczu będzie ujemny Wersja dla biochemików: - tłuszcze są spalane głównie w cyklu Krebsa, więc tutaj uzysk energii jest mniej więcej stały z każdego grama przyswojonego tłuszczu, ze stratami (stosunkowo niewielkimi w porównaniu do cukrów) na ewentualne magazynowanie tłuszczu w komórkach. Największe wahania uzyskujemy na wchłanianiu - ale już przy węglowodanach jest masa procesów wytwarzania ATP, kilka wersji magazynowania, które różnią się sprawnością do 10 razy. Czyli w zależności od rodzaju procesu możesz uzyskać albo 1 ATP, albo 10 szt z identycznej ilości cukru. | |
|
| |
Nadaje ze Stronia
| Temat: Re: UFO 14 07 2016 r. Czw 14 Lip 2016, 11:21 | |
| | |
|
| |
Nadaje ze Stronia
| Temat: Re: UFO 14 07 2016 r. Czw 14 Lip 2016, 11:23 | |
| | |
|
| |
Nadaje ze Stronia
| Temat: Re: UFO 14 07 2016 r. Czw 14 Lip 2016, 11:23 | |
| | |
|
| |
kaczor
| Temat: Re: UFO 14 07 2016 r. Czw 14 Lip 2016, 11:26 | |
| - Indiana napisał:
- Kaczor, a wiesz w ogóle co to jest wartość energetyczna, i jak się ma do ilości uzyskanego w komórkach ATP? Wartość energetyczną mierzy się spalając pokarmy w tlenie w (prawie) zwykłym piecu, natomiast uzyskanie energii z pożywienia w komórkach to bardzo skomplikowany proces, który na dodatek może przebiegać na kilka sposobów, a w każdym z nich uzyskujemy inną ilość ATP, a różnice w sprawnościach poszczególnych procesów są bardzo istotne (wielokrotne).
Ale dla laika, najprostszy przykład powinien wystarczyć: Jak z kilograma zjedzonego tłuszczu o wartości energetycznej 9 000 kcal zrobić, aby organizm uzyskał Twoje przykładowe 3 000 kcal, albo nawet bilans ujemny? Najprościej zjeść ten tłuszcz z czymś zawierającym sporo błonnika, co spowoduje gwałtowne obniżenie przyswajalności już w jelitach. I już z 9 kcal można zrobić mniej niż 3 kcal wykorzystane przez organizm. W skrajnym przypadku, o którym lubi pisać Opcjoner na widok czarnej świecy , bilans energetyczny takiego żarcia tłuszczu będzie ujemny
Wersja dla biochemików: - tłuszcze są spalane głównie w cyklu Krebsa, więc tutaj uzysk energii jest mniej więcej stały z każdego grama przyswojonego tłuszczu, ze stratami (stosunkowo niewielkimi w porównaniu do cukrów) na ewentualne magazynowanie tłuszczu w komórkach. Największe wahania uzyskujemy na wchłanianiu - ale już przy węglowodanach jest masa procesów wytwarzania ATP, kilka wersji magazynowania, które różnią się sprawnością do 10 razy. Czyli w zależności od rodzaju procesu możesz uzyskać albo 1 ATP, albo 10 szt z identycznej ilości cukru. Ale ja pisalem o blonniku,wiec o czym gadka?Sam blonnik oczywiscie ulega w malym stopniu trawieniu (co nei oznacza ze nie ulega w ogole, czesc bakterii jelitowych zywi sie blonnikiem stad miedzy innymi takie problemy jak SIBO) Poza tym trawienie polega rowniez na rozdrobnieniu pokarmu przez zoladek,w jelitach masz juz papke, z ktorej organizm idealnie wyciagnie sobie kwasy tluszczowe, przedtem w slinie sama lipaza powoduje wstepne rozbicie na kwasy tluszczowe i triglicerydy.Pozniej w jelicie dochodzi jeszcze lipaza z trzustki i zolc ktora emuguje tluszcze. Ludzki organizm wykorzystuje kolo 95% zjedzonego tluszczu, to jest dostosowanie ewolucyjne i niewazne ile salaty bys wpierdolil nic to nei zmieni. Jedyne co osiagniesz dodajac blonnik to SPOWOLNIENEI wchalaniania ale nie zatrzymanie. a to zdanie o tym, ze z tluszczu o wartosci 9000kcal mozna zrobic zero albo minus pokazuje ze jestes dyletantem. Pokaz mi wynik jakiegokolwiek eksperymentu ktory to potwierdza, albo screen z ksiazki z biochemii, ewidentnie scieme walisz. | |
|
| |
| Temat: Re: UFO 14 07 2016 r. Czw 14 Lip 2016, 11:30 | |
| kaczor pamiętaj dwa racuchy i olej po racuchach wypijasz | |
|
| |
| Temat: Re: UFO 14 07 2016 r. Czw 14 Lip 2016, 11:34 | |
| to tak wygląda, że eskimos rzuca koszyczki akcji ale longi podbiera do drugiego kiermana
| |
|
| |
kaczor
| Temat: Re: UFO 14 07 2016 r. Czw 14 Lip 2016, 11:39 | |
- kaczor pamiętaj
dwa racuchy i olej po racuchach wypijasz Juz ci tlumaczylem ze u nas na kaszubach olej sie szanuje bo trzeba turystow z POlski karmic rybka a na czyms trzeba rybke smazyc. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO 14 07 2016 r. | |
| |
|
| |
| UFO 14 07 2016 r. | |
|