| UFO 06 12 2016 r. | |
|
+15zibi Małolat MICHU Osły Indiana spacerolog kamikaze delphia PINGWIN (Z MADAGASKARU) Reser barany REALISTA Frater HIOB dziadek 19 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
dziadek Admin
Liczba postów : 13101 Location : Nowe Rybie Registration date : 13/11/2007
| Temat: UFO 06 12 2016 r. Wto 06 Gru 2016, 00:38 | |
| UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/ REGULAMIN1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty/niedzieli. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, waluty (forex) a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. 5. Zabrania się reklamowania: płatnych sygnałów, garnków, usług, religii, swoich preferencji i zdolności seksualnych, partii politycznych, idei niezgodnych z polskim prawem jak nazistowskie, czy rasistowskie. 6. Od godz. 18:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 7. Na forum obowiązuje cisza wyborcza zgodnie z polskim prawem tzn. cisza wyborcza rozpoczyna się o północy w dniu poprzedzającym dzień głosowania, a kończy się po zakończeniu głosowania (po zamknięciu lokali wyborczych). 8. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków obraźliwych, powodujących obrzydzenie lub erotycznych. 9. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 10. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem. Wyjątkowo dopuszcza się pisanie pod drugim nickiem pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika swojej tożsamości w podpisie (stopce). W przypadku niedostosowania się do powyższej zasady moderator lub administrator może zablokować takie konto. 11. Nick (nazwa użytkownika) nie może zawierać słów obraźliwych lub wulgarnych - takie konta będą kasowane bez ostrzeżenia. Osoby podszywające się pod innego użytkownika naśladując avatar (emblemat) i wprowadzający w błąd Nick mogą na wniosek osoby poszkodowanej lub wg uznania administratora otrzymać status "fake profile". 12. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 13. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów i zakaz trollowania. Zabrania się obrażania innego użytkownika choćby się nie znał, nie wiedział, nie umiał. Ogranicz używanie wulgaryzmów do minimum (czujesz, że bez tego wypowiedź traci sens - wykropkuj choć jedną literę). 14. Użytkownik forum powinien po fazie notowań ciągłych, ale przed dogrywką (16.50-17.00) podać swoje nastawienie do rynku akcji polskich przez głosowanie w ankiecie danego dnia WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu. 15. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim. SPRAWY REGULACYJNE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA/ADMINISTRATORA1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkownika moderator/administrator ma prawo: - upomnieć: pisemnie żółtą lub czerwoną kartką, - czasowo na okres od 1 do 7 dni zablokować użytkownika (ban), - przy recydywie okres blokady konta może zostać wydłużony. 2. W przypadku wyjątkowo rażącego lub uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może: - zostać zablokowane na okres bezterminowy - zostać usunięte karnie 3. Moderator/administrator powinien usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie. W przypadku usunięcia tekstu moderator/administrator ma obowiązek wpisać odpowiednią adnotację. 4. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się może zostać usunięte. Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
Problemy rejestracyjne prosimy zgłaszać w zakładce FAQ & PUPA temat Zapytaj Admina Opis podstawowych problemów rejestracyjnych i funkcji forum znajduje się pod linkiem https://ufoforum.forumotion.com/faq-pupa-f5/foruminstrukcja wklejania obrazków: https://ufoforum.forumotion.com/t2926-instrukcja-wklejania-na-forum-obrazkow#697989Za linię merytoryczną odpowiadają moderatorzy Dave, dziadek, inwestor, Sir Nick, BP Administrator do spraw technicznych: chudy mis
karmimy pajacyka www.pajacyk.pl _________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
| |
|
| |
dziadek Admin
Liczba postów : 13101 Location : Nowe Rybie Registration date : 13/11/2007
| Temat: Re: UFO 06 12 2016 r. Wto 06 Gru 2016, 00:40 | |
| _________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
| |
|
| |
HIOB
Liczba postów : 2487 Registration date : 01/02/2008
| Temat: Re: UFO 06 12 2016 r. Wto 06 Gru 2016, 00:45 | |
| | |
|
| |
Frater V e x o M e r c a t o r!
Liczba postów : 2414 Age : 43 Location : OCist Szczyrzyc! Willow Springs/Illinois! Registration date : 28/08/2007
| |
| |
HIOB
Liczba postów : 2487 Registration date : 01/02/2008
| Temat: Re: UFO 06 12 2016 r. Wto 06 Gru 2016, 01:15 | |
| mariner, pilnuj rynkuf ja sie legne na siennik deczko | |
|
| |
Frater V e x o M e r c a t o r!
Liczba postów : 2414 Age : 43 Location : OCist Szczyrzyc! Willow Springs/Illinois! Registration date : 28/08/2007
| |
| |
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46581 Registration date : 03/09/2007
| Temat: Re: UFO 06 12 2016 r. Wto 06 Gru 2016, 07:01 | |
| Słuchajcie !!!! Wiadome siły opluwają Grzegorza, znanego filantropa !!! ODZNACZONY Krzyżem Komandorskim z Gwiazdą Orderu Zasługi PRZEZ PREZYDENTA B. KOMOROWSKIEGO POSZUKIWANY PRZEZ POLICJE KRYMINALNE KILKU PAŃSTW AZJATYCKICH George Soros jest ścigany listami gończymi w kilku krajach Azji które oskarżają go o to, że korumpując urzędników państwowych sektora bankowego, najczęściej central banków narodowych zyskiwał poufne informacje dotyczące kwot rezerw jakie posiadały dane państwa do obrony swojej waluty. Oskarżany jest o to, że mając tę wiedzę organizował tzw. spekulacyjne zamachy na waluty krajowe tych państw doprowadzając do ich gwałtownego osłabienia. Dzięki takiemu procederowi zyskiwał ogromne pieniądze grając na spadki danej waluty. Takie najgłośniejsze ataki były np. na Koreę Płd, Malezję, Tajlandię, Tajwan czy Indonezję. Wielu ekonomistów z UK twierdzi, że podobny mechanizm korupcji zastosował wobec Banku Anglii kiedy jak to mówi lewicowa prasa ? ?geniusz spekulacji? powalił funta na kolana. Eksperci tzw. Gazety Wybiórczej o tych działaniach zapewne nie wiedzą a mistrza Sorosa nazywają wirtuozem rynków finansowych, mistrzem inżynierii finansowej, wielkim filantropem i mecenasem oraz krzewicielem demokracji. W zagranicznych mediach jest mnóstwo publikacji na temat moralnie dwuznacznych metod zarabiania przez Sorosa kapitału. Sam wielki mistrz w państwach które go ścigają listami gończymi już się nie pojawia a mógłby przecież rzetelnie wyjaśnić i wytłumaczyć ?haniebne pomówienia? szkodzące jego reputacji. Ciekawym jest także to, że po paru casusach ataków spekulacyjnych na waluty tych azjatyckich krajów kilka pozostałych państw Azji południowo-wschodniej zapobiegawczo dało zakaz wjazdu Sorosowi na swoje terytorium uznając go za persona non grata. Ostatnio także rząd Rosji wydał zakaz prowadzenia działalności fundacji tego wybitnego obrońcy światowej demokracji. Aktywność polityczna ? mocno zaangażowany i wspierający obronę demokracji na Ukrainie, w Gruzji i np. w Serbii. Według niezależnych mediów jego fundacje sponsorują druki map pokazujących szlaki wędrówek dla nielegalnych imigrantów do Europy. Według informacji publikowanych w austriackiej prasie które to media cytują słowa oficera austriackich służb ten człowiek wielkiego serca tak bardzo przejął się losem uchodźców, że jest podejrzewany o to, że wspólnie z innymi grupami amerykańskich bankierów finansuje przerzut uchodźców do Europy. W Polsce Soros jest znany z bardzo aktywnego wspierania tzw. programu Balcerowicza. W ostatnich dwóch latach tak bardzo pokochał nasz kraj, że w swoim ręku skupił już prawie 30 % koncesji na eksploatację gazu łupkowego w Polsce. Pewnie źle na tym wyjdzie, bo oficjalne media podają informacje, że łupki są nic nie warte, no chyba że p. GS wie coś więcej niż inni. Moim skromnym zdaniem, gloryfikowanie osoby G Sorosa jako krzewiciela demokracji w kraju o ponad tysiącletniej tradycji i szczególnej tolerancji to wyjątkowo niefortunny wybór. Reprezentantom fundacji Batorego sugerowałbym dokładniejsze zaznajomienie się z historią kraju w którym aktualnie żyją i okazywanie większego szacunku jego obywatelom oraz respektowania fundamentalnych zasad prawa Rzeczypospolitej. Grzegorz Nowak serwis giełdowy amerbroker.pl | |
|
| |
barany MISZCZ
Liczba postów : 19198 Location : Bóg YHWH Registration date : 07/09/2007
| Temat: Re: UFO 06 12 2016 r. Wto 06 Gru 2016, 08:17 | |
| HOSSA, kto mnie słucha ten będzie ohydnie bogaty. | |
|
| |
| Temat: Re: UFO 06 12 2016 r. Wto 06 Gru 2016, 08:24 | |
| - barany napisał:
- HOSSA, kto mnie słucha ten będzie ohydnie bogaty.
„Łatwiej jest wielbłądowi przejść przez ucho igielne, niż bogatemu wejść do królestwa niebieskiego” (Mt 19,24; por. Łk 18,25). | |
|
| |
barany MISZCZ
Liczba postów : 19198 Location : Bóg YHWH Registration date : 07/09/2007
| Temat: Re: UFO 06 12 2016 r. Wto 06 Gru 2016, 08:33 | |
| - REALISTA napisał:
- barany napisał:
„Łatwiej jest wielbłądowi przejść przez ucho igielne, niż bogatemu wejść do królestwa niebieskiego” (Mt 19,24; por. Łk 18,25). Dlatego zarobimy, puścimy pejsów w skarpetkach a potem rozdamy kasę na szerzenie wiary w jedynego Boga JAHWE. | |
|
| |
| Temat: Re: UFO 06 12 2016 r. Wto 06 Gru 2016, 08:42 | |
| - barany napisał:
- REALISTA napisał:
- barany napisał:
„Łatwiej jest wielbłądowi przejść przez ucho igielne, niż bogatemu wejść do królestwa niebieskiego” (Mt 19,24; por. Łk 18,25). Dlatego zarobimy, puścimy pejsów w skarpetkach a potem rozdamy kasę na szerzenie wiary w jedynego Boga JAHWE. ja juz przekazuję | |
|
| |
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO 06 12 2016 r. Wto 06 Gru 2016, 08:58 | |
| | |
|
| |
PINGWIN (Z MADAGASKARU)
Liczba postów : 6643 Location : madagaskar Registration date : 29/10/2007
| Temat: Re: UFO 06 12 2016 r. Wto 06 Gru 2016, 09:05 | |
| | |
|
| |
delphia U F O A N A L I T Y K
Liczba postów : 15716 Age : 52 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
| Temat: Re: UFO 06 12 2016 r. Wto 06 Gru 2016, 09:10 | |
| | |
|
| |
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO 06 12 2016 r. Wto 06 Gru 2016, 09:13 | |
| http://telewizjarepublika.pl/oto-20-przywilejow-dla-przedsiebiorcow-przygotowanych-przez-rzad-polski,41570.html | |
|
| |
spacerolog
Liczba postów : 2143 Location : ZIEMIA Registration date : 28/12/2012
| Temat: Re: UFO 06 12 2016 r. Wto 06 Gru 2016, 09:17 | |
| Ostatnimi czasy moje dupowate kreski dają nieźle zarobić. Czy i tym razem kreska zadziała ? W każdym razie małe L na DAX. [img] [/img] | |
|
| |
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO 06 12 2016 r. Wto 06 Gru 2016, 09:19 | |
| http://niewygodne.info.pl/artykul7/03461-Kosztowna-polska-administracja-podatkowa.htm niektóre szacunki mówią, że poborem, kontrolą i obsługą podatku dochodowego od osób fizycznych zajmuje się blisko 80 proc. całego aparatu skarbowego | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO 06 12 2016 r. Wto 06 Gru 2016, 09:29 | |
| KORBEN KORBEN!!!
Keine Korekten!!! keine Zeit
KORBEN MUSS SEIN
| |
|
| |
| Temat: Re: UFO 06 12 2016 r. Wto 06 Gru 2016, 09:31 | |
| | |
|
| |
Indiana UFO Edukator
Liczba postów : 7552 Age : 47 Location : Chrzanów Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO 06 12 2016 r. Wto 06 Gru 2016, 09:37 | |
| Bałem się trochę dobierać dzisiaj L, ale ledwo wziąłem i już na plusie. Nic, stop blisko, trochę to podejrzane, nagle po dwóch latach obudzili się że mamy giełdę nisko? System długoterminowy wskazuje, że weszliśmy w obszar dozwolonej realizacji zysków z L, tyle że kilkadziesiąt pkt mi z tych L wczoraj uciekło więc czekam na lepsze ceny ze stopem Dzisiaj zrobiłem sobie dzień biurowy więc trochę siedzę w domu, to coś tam na giełduni zarobię / wtopię. Szczęście że KGHM odebrałem bo dzisiaj dalej odlatuje, zaczynam kumać że nie ma sensu wyszukiwać dołków na spółkach (jak to robiłem przez ostatni rok) tylko ładować do wora jak leci co tam akurat rośnie i wydupczać jak tylko przestanie Wczoraj zrobili +5%, to dzisiaj kolejne doładują mimo padaczącej miedzi
Ostatnio zmieniony przez Indiana dnia Wto 06 Gru 2016, 09:41, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO 06 12 2016 r. Wto 06 Gru 2016, 09:40 | |
| - Indiana napisał:
- Bałem się trochę dobierać dzisiaj L, ale ledwo wziąłem i już na plusie. Nic, stop blisko, trochę to podejrzane, nagle po dwóch latach obudzili się że mamy giełdę nisko?
System długoterminowy wskazuje, że weszliśmy w obszar dozwolonej realizacji zysków z L, tyle że kilkadziesiąt pkt mi z tych L wczoraj uciekło więc czekam na lepsze ceny ze stopem No kiedyś musi nadejść TO wybicie. Ja też się podłączyłem i o dziwo jestem miło zaskoczony że leszcz wziął i mu rośnie... od dawna tak nie było. Czyli jak mawia Natanek - wiedz że coś się z wigiem dzieje. | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO 06 12 2016 r. Wto 06 Gru 2016, 09:41 | |
| SSzwabinka ukiszona, cały kapitał płynie do Polski. | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO 06 12 2016 r. Wto 06 Gru 2016, 09:46 | |
| Opcje buy attaken wczoraj miałem L1800 po 24 i wyżej, zamieniłem na L1850 z średnią 20.5 ale gram opcjami do góry (jako nabywca) i się opyla Żydator (Żyd-animator) płaci.
Ostatnio zmieniony przez OpCjOnEr dnia Wto 06 Gru 2016, 09:48, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
Indiana UFO Edukator
Liczba postów : 7552 Age : 47 Location : Chrzanów Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO 06 12 2016 r. Wto 06 Gru 2016, 09:47 | |
| Posłuchaj sobie Natanka kiedyś na spokojnie, bez uprzedzeń, dużo mądrych rzeczy się dowiesz i na pewno sporo zyskasz. Podobnie jest ze słuchaniem Radia Maryja, X lat temu jako leming nabijałem się jak każdy leming z samego faktu że można tego słuchać, a teraz w samochodzie nie mam innej stacji. Malutka rozgłośnia utrzymująca się ze składek biednych ludzi, gdzie pracują praktycznie wolontariusze, a stała się postrachem międzynarodowych koncernów obracających miliardami. Posłuchaj sobie przez jakiś czas, na początek będzie Ci trudno, to zrozumiesz dlaczego. PS Żal shortów, jadą bez opamiętania. I dobrze, wozili nas byczków w ten sposób przez dwa lata i trza było kombinować jak koń pod górę żeby w bessie na longach cokolwiek zarobić, i wreszcie jest jak być powinno. U mnie znowu zalewarowanie 300% na longach i akcjach
Ostatnio zmieniony przez Indiana dnia Wto 06 Gru 2016, 09:49, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
| Temat: Re: UFO 06 12 2016 r. Wto 06 Gru 2016, 09:47 | |
| | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO 06 12 2016 r. Wto 06 Gru 2016, 09:50 | |
| - Indiana napisał:
- Posłuchaj sobie Natanka kiedyś na spokojnie, bez uprzedzeń, dużo mądrych rzeczy się dowiesz i na pewno sporo zyskasz. Podobnie jest ze słuchaniem Radia Maryja, X lat temu jako leming nabijałem się jak każdy leming z samego faktu że można tego słuchać, a teraz w samochodzie nie mam innej stacji. Malutka rozgłośnia utrzymująca się ze składek biednych ludzi, gdzie pracują praktycznie wolontariusze, a stała się postrachem międzynarodowych koncernów obracających miliardami. Posłuchaj sobie przez jakiś czas, na początek będzie Ci trudno, to zrozumiesz dlaczego.
A jej szef opływa milionami i nie wie co z forsą robić....
Właśnie dlatego ta rozgłośnia istnieje bo utrzymują ją BIEDNI [=naiwni]. Babcie z rent sobie od gęb odejmują żeby taka jedna toruńska menda Maybachem jeździła i w geotermię inwestowała - to jest dla ciebie moralnie ok? Perfidne wykorzystanie manipulacji aby jednostka się mogła bogacić. Za każdą sektą i religią kryje się jakiś milioner albo miliarder - to jest nic innego jak po prostu BIZNES. | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO 06 12 2016 r. Wto 06 Gru 2016, 09:54 | |
| - OpCjOnEr napisał:
- Opcje buy attaken
wczoraj miałem L1800 po 24 i wyżej, zamieniłem na L1850 z średnią 20.5 ale gram opcjami do góry (jako nabywca) i się opyla
Żydator (Żyd-animator) płaci. O proszę juś +50% X ładnie spadają też ale przy takim ruchu lepiej zagrać ofensywnie (qpić stronę opcji rosnącą niż wystawiać spadającą) | |
|
| |
Osły
Liczba postów : 26002 Age : 45 Location : Buszkowo Registration date : 18/05/2014
| Temat: Re: UFO 06 12 2016 r. Wto 06 Gru 2016, 09:58 | |
| od huia dzisiaj merytoryki na forum az oczy bolą patrzec | |
|
| |
Reser
| Temat: Re: UFO 06 12 2016 r. Wto 06 Gru 2016, 10:02 | |
| Wydaje mi się też, że kabel wystrzeli pionowo jak gromnica w okolice 1.3 tak się czai czai jak proboszcz do ministranta 1.2731 stopa zwyczajnie nie chce mi wykosić | |
|
| |
Indiana UFO Edukator
| Temat: Re: UFO 06 12 2016 r. Wto 06 Gru 2016, 10:09 | |
| Ojciec Rydzyk śpi razem z innymi zakonnikami w celach klasztoru, posiłki ma takie same jak każdy zakonnik, tyle że pracuje po kilkanaście godzin na dobę bez dnia wolnego. Nie zamieniłbym się z nim. Obraca milionami, ale w sposób jakiego moglibyśmy mu zazdrościć - z tych pojedynczych milionów tworzy wielkie dzieła, gdyby tymi wszystkimi fundacjami, radiami i telewizją zarządzał przeciętny prezes z państwowej firmy to setki milionów by nie wystarczyło. A Rydzyk daje radę, co więcej, jego szkoła stoi najwyżej w rankingu uczelni po których najkrócej szuka się roboty.
A skąd masz info o Maybachu? Poszukaj w necie skąd się to wzięło. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO 06 12 2016 r. | |
| |
|
| |
| UFO 06 12 2016 r. | |
|