dulary się kończą a kto wyskoczy ponad będzie królem next 100 lat
http://www.usdebtclock.org/
Moim zdaniem jest szansa, że wrócimy do srebra i złota. Nie bez przyczyny Rosja i Chiny akumulują złoto. Podstawą tych chińskich kontraktów na ropę ma być zabezpieczenie w złocie.
Oczywiście janki będą wierzgać. Do tej pory wszyscy, którzy próbowali obejść petrodolara kończyli dostając kulkę między oczy w ramach demokracji, of course. Chinolom janki nie są w stanie nic zrobić, więc będą naciskać na producentów. Skopali już Wenezuelę, a teraz Trump straszy Iran.
Ciekawe czasy przed nami.
a kredyty też w złocie? to bank ma dawać złoto małpiarni? tak sam od siebie złotem ma sypać?
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46697 Registration date : 03/09/2007
https://stooq.pl/n/?f=1215312 jasno widać, że spółki poltyczne z PIS2O kupują państwowo-polityczne instytucje
Zestawienie akcji giełdowych spółek w portfelu OFE PZU PAP - Biznes 15 sty 2018, 19:29
https://stooq.pl/n/?f=1215321
państwowe instytucje napakowane akcjami państwowych spółek jak keks bakaliami a Wy się dziwicie, że nie ma czyczysta ; zachód poważniej nie wejdzie żeby grzeczne odebrać od nich akcje na zwyżce
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25093 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
a kredyty też w złocie? to bank ma dawać złoto małpiarni? tak sam od siebie złotem ma sypać?
No skończą się dobre czasy, a i owszem papier czy chip będzie w obiegu, ale zabezpieczony metalem. Koniec qurewskiej kreacji pieniądza przez dług. Tak, tak to będzie rewolucja. NWO czy jak wolisz to nazwać. Miliardy zniewolonych przez garstkę bogaczy.
Ostatnio zmieniony przez Piotrek691 dnia Pon 15 Sty 2018, 21:18, w całości zmieniany 1 raz
zibi MOD
Liczba postów : 31152 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
dulary się kończą a kto wyskoczy ponad będzie królem next 100 lat
http://www.usdebtclock.org/
Moim zdaniem jest szansa, że wrócimy do srebra i złota. Nie bez przyczyny Rosja i Chiny akumulują złoto. Podstawą tych chińskich kontraktów na ropę ma być zabezpieczenie w złocie.
Oczywiście janki będą wierzgać. Do tej pory wszyscy, którzy próbowali obejść petrodolara kończyli dostając kulkę między oczy w ramach demokracji, of course. Chinolom janki nie są w stanie nic zrobić, więc będą naciskać na producentów. Skopali już Wenezuelę, a teraz Trump straszy Iran.
Ciekawe czasy przed nami.
dla mnie cena srebra wdularach przy 120 to najniższy wymiar w perspektywie kilku lat
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
PINGWIN (Z MADAGASKARU)
Liczba postów : 6643 Location : madagaskar Registration date : 29/10/2007
dla mnie cena srebra wdularach przy 120 to najniższy wymiar w perspektywie kilku lat
Najpierw to niech srebro przebije 21 bo cuś ciężko idzie. Obecnie cena srebra jest totalnie zmanipulowana przez kontrakty papierowe, które nie mają zabezpieczenia w metalu. Dopiero kiedy to się zmieni prawdziwa wartość srebra wyjdzie na wierzch.
Kupujesz Zibi fizyczny metal czy tylko grasz na papierze? Fizyczny metal jest piękny. Ma w sobie tą magię, która sprawia, że srebro było środkiem płatniczym przez 6 tysięcy lat.
zibi MOD
Najpierw to niech srebro przebije 21 bo cuś ciężko idzie. Obecnie cena srebra jest totalnie zmanipulowana przez kontrakty papierowe, które nie mają zabezpieczenia w metalu. Dopiero kiedy to się zmieni prawdziwa wartość srebra wyjdzie na wierzch.
Kupujesz Zibi fizyczny metal czy tylko grasz na papierze? Fizyczny metal jest piękny. Ma w sobie tą magię, która sprawia, że srebro było środkiem płatniczym przez 6 tysięcy lat.
z 10% mojej wagi mam konsoliduje się dwa lata w trójkącie jak z tego wyjebie to ...............
SILVER IDZIE NA 150$
Guru giełdy Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 3327 Location : Trejder klasy Guru Registration date : 31/10/2011
No skończą się dobre czasy, a i owszem papier czy chip będzie w obiegu, ale zabezpieczony metalem. Koniec qurewskiej kreacji pieniądza przez dług. Tak, tak to będzie rewolucja. NWO czy jak wolisz to nazwać. Miliardy zniewolonych przez garstkę bogaczy.
złoto będzie jak bitcoin czyli roczny wzrost min 20% plus prowizja banku 5% plus 10% odsetki sumujemy do kredytu no może na kurczaka raz na mc starczy ale wątpie
zibi MOD
Cytata ze Stooqa: QE end już we wrześniu? FMCM - Biznes 15 sty 2018, 19:55 EBC, DOLAR, FED Wykres głównej pary walutowej zbliżał się dziś do 1,23. Aktualnie mamy ok. 1,2270. Start o godzinach wczesnoporannych rozegrano przy 1,2190 - 1,22. Tak więc widać, że euro zyskało na wartości po raz kolejny, a dolar stracił.
Cóż, powodów jest kilka, o niektórych już pisaliśmy. Na przykład rynek traktuje ostatnie zapiski z obrad EBC jako jastrzębie. A jeśli na przykład dodamy do tego fakt, że Andreas Dombret z Bundesbanku ogłosił, iż chiński juan wejdzie do koszyka rezerw tegoż Bundesbanku, to jest to kolejny cios w dolara, tak czysto ekonomicznie, jak i prestiżowo. Mało tego, p. Hansson z EBC wprost powiedział, że można zakończyć europejską operację QE z końcem września, i to bez żadnych problemów (o ile tylko gospodarka i inflacja będą szły przewidywanym obecnie torem). W dodatku wzrost wartości euro nie jest według niego zagrożeniem dla inflacji. Jeszcze przed wakacjami EBC powinien dostosować swój przekaz do przyszłego zacieśnienia.
Tak, koniec września. Krach nadchodzi drobnymi kroczkami. Wrzesień? Czemu nie
Piotrek691
Liczba postów : 8186 Location : Mokotów Registration date : 15/04/2010
Cytata ze Stooqa: QE end już we wrześniu? FMCM - Biznes 15 sty 2018, 19:55 EBC, DOLAR, FED Wykres głównej pary walutowej zbliżał się dziś do 1,23. Aktualnie mamy ok. 1,2270. Start o godzinach wczesnoporannych rozegrano przy 1,2190 - 1,22. Tak więc widać, że euro zyskało na wartości po raz kolejny, a dolar stracił.
Cóż, powodów jest kilka, o niektórych już pisaliśmy. Na przykład rynek traktuje ostatnie zapiski z obrad EBC jako jastrzębie. A jeśli na przykład dodamy do tego fakt, że Andreas Dombret z Bundesbanku ogłosił, iż chiński juan wejdzie do koszyka rezerw tegoż Bundesbanku, to jest to kolejny cios w dolara, tak czysto ekonomicznie, jak i prestiżowo. Mało tego, p. Hansson z EBC wprost powiedział, że można zakończyć europejską operację QE z końcem września, i to bez żadnych problemów (o ile tylko gospodarka i inflacja będą szły przewidywanym obecnie torem). W dodatku wzrost wartości euro nie jest według niego zagrożeniem dla inflacji. Jeszcze przed wakacjami EBC powinien dostosować swój przekaz do przyszłego zacieśnienia.
Tak, koniec września. Krach nadchodzi drobnymi kroczkami. Wrzesień? Czemu nie
edek dobije do 1.25-6 i potem schłodzenie korekta (może być męcząca ) po czym idzie na nowe szczyty , bo wszyscy wiedzą że ta korekta odbywa się w fladze i długi termin to tylko UP
SILVER IDZIE NA 150$
delphia U F O A N A L I T Y K
Liczba postów : 15716 Age : 52 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
Modlitwa Błogosławieństwo Praca Szczęście Radość O cokolwiek Mnie prosić będziecie, Ja Wam dam Jeszcze więcej szczęścia Jeszcze więcej miłości Niebo na ziemi
Piotrek691
Modlitwa Błogosławieństwo Praca Szczęście Radość O cokolwiek Mnie prosić będziecie, Ja Wam dam Jeszcze więcej szczęścia Jeszcze więcej miłości Niebo na ziemi
I to jest właściwe podejście do życia w Państwie totalitarnym. Lecz jedynie dla tych po jasnej stronie mocy.
W Boga nie wierzę. / Bo w Piekle Boga nie ma / Nie istnieje. Nie istnieje. Nie istnieje. Nie istnieje Nie prawda, drę się od 4 lat i nic. Po co skoro nie istnieją prawa podstawowe. Po co skoro nie istnieją prawa podstawowe. Piekło na Ziemi.
Ostatnio zmieniony przez MICHU dnia Pon 15 Sty 2018, 22:52, w całości zmieniany 1 raz
Piotrek691
A jak można kupić srebro bez Vat-u? Bez sensu tracić na starcie 23% Po Estoniach jeździć nie chce mi się, i masę oszustów mają...
To proste. W monetach. Srebro jest tylko oVATowane w sztabkach. Jeśli kupujesz w monetach VAT niet. Jest to jakiś idiotyzm, ale tak to działa.
Poważnie? Czyli w zwykłej Mennicy (którą niedawno puściłem po 22zł ) mogę sobie normalnie kupić srebrne monety bez VAT-u? To kurna świetnie, raczej skorzystam Ja pierdziu, tylko gdzie je wsadzę, a kupić trzeba kilka kilo bo czasu do krachu i odpału srebra i złota raczej mało
Gdyby to policzyć wprost z ceny na giełdzie, czyli że 1kg / 31,10 = 32,15 uncji; 32,15 uncji * 17,36 USD (cena dzisiaj) * 3,40zł/USD = 1900 zł, Kookabura kosztuje 2603 zł, czyli jakieś 37% więcej, więc w sumie nie tak strasznie drożej, w końcu trzeba tę monetę wykonać, opakować, wysłać i jeszcze 3 pośredników musi zarobić, to może rzeczywiście nie ma w tym VAT-u. Może worek granulatu z KGHM-u możnaby kupić za te 1900zł/kg, ale tu na pewno VAT by doszedł i d..pa zbita.
zibi MOD
A jak można kupić srebro bez Vat-u? Bez sensu tracić na starcie 23% Po Estoniach jeździć nie chce mi się, i masę oszustów mają...
To proste. W monetach. Srebro jest tylko oVATowane w sztabkach. Jeśli kupujesz w monetach VAT niet. Jest to jakiś idiotyzm, ale tak to działa.
Poważnie? Czyli w zwykłej Mennicy (którą niedawno puściłem po 22zł ) mogę sobie normalnie kupić srebrne monety bez VAT-u? To kurna świetnie, raczej skorzystam Ja pierdziu, tylko gdzie je wsadzę, a kupić trzeba kilka kilo bo czasu do krachu i odpału srebra i złota raczej mało
Gdyby to policzyć wprost z ceny na giełdzie, czyli że 1kg / 31,10 = 32,15 uncji; 32,15 uncji * 17,36 USD (cena dzisiaj) * 3,40zł/USD = 1900 zł, Kookabura kosztuje 2603 zł, czyli jakieś 37% więcej, więc w sumie nie tak strasznie drożej, w końcu trzeba tę monetę wykonać, opakować, wysłać i jeszcze 3 pośredników musi zarobić, to może rzeczywiście nie ma w tym VAT-u. Może worek granulatu z KGHM-u możnaby kupić za te 1900zł/kg, ale tu na pewno VAT by doszedł i d..pa zbita.
Ropa znowu w górę, znowu zarobiłem. Nie ma nic łatwiejszego niż zarabianie futures.
Zdziwisz się, dla jaj (bo przecież od miesiąca nie gram końmi tylko pykam czasem akcyjkami) podliczyłem sobie konta akcyjne na dzisiaj bo sprzedało mi się PZU, część GPW i część PGE, nie spodziewałem się wielkich zysków a tu mam za dwa tygodnie 4% dopisane To lepiej niż jakbym normalnie na koniach jechał A na lokacie 1,5% ZA ROK dają, przy 3% inflacji
I nie piszę tego żeby się chwalić, bo kasa ma to do siebie że dzisiaj jest a jutro już nie (a krach za winklem i różnie może być z tą kasą), tylko abyście wreszcie zakumali, że Pan czeka na Was i chce wszystkim błogosławić szczęściem, miłością i radością, a zadowolony człowiek to i w takim żydowskim wynalazku jak giełda świetnie sobie radzi.
nie licz ceny giełdowej patrz co będzie łatwiej spieniężyć najlepsze podobno całe tuby po 1oz
jak przyjdzie wojna to z 1kg kookaburą nie pójdziesz po jedzenie bo ci łeb chłop utnie a jak z moniakami to ci prosiaka sprzeda
Piotrek691
Kooks nie kupuj bo mają wartość numizmatyczną. Pytanie na czym Ci zależy? Na czystym kruszcu czy na monetach, które dodatkowo mają wartość numizmatyczną?
Jak kupuję tutaj i mogę polecić bo do tej pory zero problemów. Zobacz na cenę 1kg kookaburry i 1kg Koali.
www.metalelokacyjne.pl