No to idzie zgodnie z planem, wszystko trzymam dalej. Trochę żal d.. ściska że mam za mało koni w stosunku do depozytu, ale krach już się czai za winklem. Ciekawe czy ten krach za winklem przeszkodzi nam w lewelu czyczysta? Koniunktura dalej przyspiesza, pewnie damy radę
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46697 Registration date : 03/09/2007
No to idzie zgodnie z planem, wszystko trzymam dalej. Trochę żal d.. ściska że mam za mało koni w stosunku do depozytu, ale krach już się czai za winklem. Ciekawe czy ten krach za winklem przeszkodzi nam w lewelu czyczysta? Koniunktura dalej przyspiesza, pewnie damy radę
Indiana, ale nasz rynek cierpi na chroniczny brak kapitału i korba w USA ma praktycznie zerowy wpływ na wzrosty u nas ; najbardziej pomaga naszym blucipom słaba śmata ; jak sie zacznie umacniać to 2330 bedzie minimalnym wymiarem kary ( nie mam u nas S żeby było jasne)
u nas może podobnie - być może "luka na lukę" albo gdzieś w okolice linii trendu.
W każdym razie na S&P500 dochodzimy do poziomów gdzie sprawa się wyjaśni czy ta lawina to tylko korekta czy też początek większych spadków. Wyjście powyżej linii trendu i 61,8% fibo premiuje byki. Do wykreślenia została już tylko jedna podfala jeżeli to korekta a-b-c
Indiana UFO Edukator
Liczba postów : 7552 Age : 47 Location : Chrzanów Registration date : 30/08/2007
Indiana, ale nasz rynek cierpi na chroniczny brak kapitału i korba w USA ma praktycznie zerowy wpływ na wzrosty u nas ; najbardziej pomaga naszym blucipom słaba śmata ; jak sie zacznie umacniać to 2330 bedzie minimalnym wymiarem kary ( nie mam u nas S żeby było jasne)
Ale wzrosty wcale nie polegają na tym, że jeden mozolnie kupuje za miliardy a drugi ciężko sprzedaje PKC-em. Najlepiej jebnąć ważny opór luczką za pomocą kilku akcji PKC-em, tak jak dzisiaj na niewielkim obrocie na PGNIG na fix. Sygnał po zbóju i ludzie się przyłączają, ci co mogą sprzedać wstrzymują sprzedaż bo co sprzedawać jak rośnie, i w ten prosty sposób idzie cała fala wzrostowa :-)
Od niedawna dzięki koledze zaczynam się uczyć nowych technik gry na akcjach, przy dobrych wiatrach idzie naprawdę sporo zarobić. Zeszłoroczny poziom zysku do pobicia zacny, a przecież jeszcze potężną belkę muszę zapłacić za zeszły rok, mocno pociągnie zyski w dół Jakbym nie miał na co kasiory wydawać to postraszyłbym rano 10.000 akcji na PKC i byśmy kolejny lewel luką wzięli
P Piotrze jaka jest Panska opinia na temat irracjonalnej sytuacji w USA rentownosci na rekordowych poziomach znacznie wyzej jak przed korekta a na rynku akcji euforia czy paranoja czy ktorys z rynkow sie myli? pozdrawiam
[Jutro będzie w komentarzu. Totalnie irracjonalne. PK]
widzę, ze nie tylko mnie skręcili Żymianie ; powinna być dziś padaka, a tu.... czyli wkrotce bedzie a dzisiejsza akcja to zasłona dymna
Ale wzrosty wcale nie polegają na tym, że jeden mozolnie kupuje za miliardy a drugi ciężko sprzedaje PKC-em. Najlepiej jebnąć ważny opór luczką za pomocą kilku akcji PKC-em, tak jak dzisiaj na niewielkim obrocie na PGNIG na fix. Sygnał po zbóju i ludzie się przyłączają, ci co mogą sprzedać wstrzymują sprzedaż bo co sprzedawać jak rośnie, i w ten prosty sposób idzie cała fala wzrostowa :-)
Od niedawna dzięki koledze zaczynam się uczyć nowych technik gry na akcjach, przy dobrych wiatrach idzie naprawdę sporo zarobić. Zeszłoroczny poziom zysku do pobicia zacny, a przecież jeszcze potężną belkę muszę zapłacić za zeszły rok, mocno pociągnie zyski w dół Jakbym nie miał na co kasiory wydawać to postraszyłbym rano 10.000 akcji na PKC i byśmy kolejny lewel luką wzięli
Wytłumacz, proszę, dlaczego uczysz się nowych technik od kolegi skoro Twoje dotychczasowe wyniki osiągnięte na podstawie własnych działań świadczą o niezwykłej skuteczności i moim zdaniem nie powinny ulegać żadnym zmianom. (przynajmniej w dającej się przewidzieć przyszłości)
delphia U F O A N A L I T Y K
Liczba postów : 15716 Age : 52 Location : Warszawa Registration date : 29/01/2008
P Piotrze jaka jest Panska opinia na temat irracjonalnej sytuacji w USA rentownosci na rekordowych poziomach znacznie wyzej jak przed korekta a na rynku akcji euforia czy paranoja czy ktorys z rynkow sie myli? pozdrawiam
[Jutro będzie w komentarzu. Totalnie irracjonalne. PK]
widzę, ze nie tylko mnie skręcili Żymianie ; powinna być dziś padaka, a tu.... czyli wkrotce bedzie a dzisiejsza akcja to zasłona dymna
co do zasady - rosnące rentowności obligacji są sygnałem dobrej kondycji gospodarki bo to znak że rośnie inflacja ale tym razem powody wzrostu mogą być inne (patrz link)
a Syrią się na razie nie ma co przejmować - przynajmniej do końca Olimpiady. Ruscy takich spraw nie odpuszczają ale ponieważ wojna jest proxy więc rewanż najprawdopodobniej też: Talibowie zestrzelą samolot bądź śmigłowiec w Afganistanie i będą kwita. Oczywiście Talibowie zza Buga
Ostatnio zmieniony przez delphia dnia Sro 14 Lut 2018, 22:52, w całości zmieniany 2 razy
Frater V e x o M e r c a t o r!
Liczba postów : 2414 Age : 43 Location : OCist Szczyrzyc! Willow Springs/Illinois! Registration date : 28/08/2007
Wytłumacz, proszę, dlaczego uczysz się nowych technik od kolegi skoro Twoje dotychczasowe wyniki osiągnięte na podstawie własnych działań świadczą o niezwykłej skuteczności i moim zdaniem nie powinny ulegać żadnym zmianom. (przynajmniej w dającej się przewidzieć przyszłości)
Moim zdaniem chodzi o te brakujące 2% Kol. Indiana w 2017 zarobił 98% (tak zapodał) . Nowa strategia pozwoli na dojście (i przekroczenie) 100 %. Należy się jak Michowi miliardy!
dziadek Admin
Liczba postów : 13101 Location : Nowe Rybie Registration date : 13/11/2007
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g