| UFO - 08.03.2008 WEEKENDOWY | |
|
+26wolny login praktyk melex259 dead_eye foo Krzysztof loko HIOB Sempik Edith Cris IronFX betonowe_buty EURO PoPo przemak Laik Indiana Diablo forex Rmir Dave p0teflon kamikaze chudy mis SzFagier 30 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
SzFagier Admin
Liczba postów : 5190 Registration date : 27/08/2007
| Temat: UFO - 08.03.2008 WEEKENDOWY Pią 07 Mar 2008, 21:15 | |
| UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI - REINKARNACJA REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dla wszystkich Użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i Gości. 2. Tematem przewodnim są pochodne polskiego rynku kapitałowego ale nie jest to temat jedyny. 3. Użytkownicy powstrzymują się od wszczynania wojenek osobistych. 4. Przeklinając pozostawiamy niedomówienie. 5. Poruszając zagadnienie postaraj się je omówić lub podaj linka do informacji. 6. Przytaczając obcy komentarz podaj źródło. 7. Użytkownik forum powinien po sesji podać swoje nastawienie do rynku przez głosowanie na subforum WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu nasze hasło: GOŁODUPKI, HOP DO KUPKI nasz odzew: SZWAGIER TWÓJ WRÓG, LAĆ GO Zwracam się z prośbą o przestrzeganie następujących postanowień: 1. Wątek zakładają admini: SzFagier, Chudy Miś lub Bankrut. Obowiązuje cykl dzienny. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty. ZAPRASZAMY i POZDRAWIAMY ZAINTERESOWANYCH podpisano kierownictwo Bankrut, Chudy Miś, SzFagier nowe pomysły na systemyhttps://ufoforum.forumotion.com/cudowny-system-rmira-f17/ dyskusja o zarządzaniu ryzykiemhttps://ufoforum.forumotion.com/kcik-edukacyjny-f4/wykad-kozojeba-o-zarzdzaniu-ryzykiem-i-ramach-czasowych-t489.htm | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 08.03.2008 WEEKENDOWY Pią 07 Mar 2008, 21:18 | |
| O! Jaki fajny temat... bo ja mam pytań kilka Chciałbym napocząć wątek filozoficzno-dyskusyjny na temat jakiegoś tam systemu - gdzie mam założyć temat? Żaden z działów nie wydaje się mi odpowiedni... No i jeszcze jedno... o co chodzi z tymi Szwagrami? :nierozumiem: |
|
| |
SzFagier Admin
| Temat: Re: UFO - 08.03.2008 WEEKENDOWY Pią 07 Mar 2008, 22:41 | |
| Szanowna Społeczności W dniu 07.03.2008 Walne Zgromadzenie Forumowiczów /WZF/ debatowało nad wnioskiem Zarządu o zmianie zasad funkcjonowania wątku głównego w kwesti ograniczenia dostępu edycyjnego dla niezarejestrowanych Użytkowników. Wniosek został przedstawiony do ogólnej konsultacji, ponieważ sami Członkowie Zarządu nie mogli dojść do porozumienia prezentując odmienne stanowiska, czemu dali wyraz w głosowaniu. Głosowaniu towarzyszyła ostra, aczkolwiek w wielu przypadkach poparta rzeczową argumentacją dyskusja. Wszystkim wypowiadającym się dziękujemy serdecznie za przedstawienie swojego stanowiska, tym bardziej że niejednokrotnie zwrócono uwagę na aspekty nie poruszane w trakcie posiedzeń Zarządu lub które uciekły uwadze jego Członkom. Na Protokolanta WZF wybrano jednogłośnie Kolegę SzFagra, który funkcję przyjął. Protokół z głosowania Głosowanie miało charakter jawny, ograniczony tylko do zarejestrowanych Użytkowników forum. Oddano 71 ważnych głosów. Za opcją "Piszą tylko Zarejestrowani" oddano 41 głosów, co stanowi 57,7% głosów ogółem. Za opcją "Piszą Wszyscy" oddano 30 głosów, co stanowi 42,3% głosów ogółem. W głosowaniu przy użyciu automatycznych narzędzi zliczających oddano 118 głosów, z czego 67 głosów /56,8%/ za opcją "Piszą tylko Zarejestrowani" oraz 51 głosów /43,2%/ za opcją "Piszą Wszyscy". Stanowisko Członków Zarządu przed i w trakcie głosowania SzFagier - Zarejestrowani Chudy Miś - WszyscyBankrut - nie brał udziału Protokół sporządził SzFagier Komentarz Wolą Społeczności jest ograniczenie dostępu do edycji wątku głównego tylko dla Forumowiczów Zarejestrowanych i tak się stanie. Niemniej jednak mając na uwadze rozwój merytoryczny naszego forum Zarząd wprowadzi powyższą zmianę w formie testowej o określonym czasie trwania, a także zastrzega sobie możliwość zmiany tej formy funkcjonowania i powrotu do pierwotnego kształtu, jeżeli nie przyniesie ona skutku w postaci ograniczenia wpisów Uzytkowników uciążliwych potocznie i pieszczotliwie zwanych Trollami. Podsumowując można powiedzieć demokracji stało się zadość. Zmiana zostanie wprowadzona z dniem 10.03.2008. Zapis z obrad można obejrzeć /przeczytać/ tutaj https://ufoforum.forumotion.com/wou-czyli-wskanik-optymizmu-uniwersytetu-f3/kto-bedzie-pisa-na-ufo-t456.htm | |
|
| |
SzFagier Admin
| Temat: Re: UFO - 08.03.2008 WEEKENDOWY Pią 07 Mar 2008, 22:46 | |
| Lista głosów 1 = Zarejestrowani -1 = Wszyscy
Kto głos SzFagier 1 Chudy Miś -1 Karnak -1 Opcjoner -1 Trejder 1 Neo Vtopek 1 Dave 1 EURO 1 Mobar -1 Judasz 007 1 Olaf -1 Krt 1 Wścieklica 1 Ojciec Mojego Syna 1 Infinan -1 Franco -1 Rmir 1 Kaczor -1 Mac -1 Wigwestor 1 Forex 1 Chris 1 Dafnia -1 Franz 1 Cienki Bolek -1 Findhorn 1 Melex259 -1 Malec -1 Praktyk 1 Małolat 1 Ewa-Maria 1 Tarm -1 El. -1 Indiana 1 Umysłu -1 Beno -1 Waldeku -1 Prezes102 1 Bogdan -1 Busia 1 Arturo 1 Loko -1 Kydo -1 Mikoz 1 Popo 1 Calgon 1 Kamikaze 1 Laik 1 Osły -1 Mylogi 1 Gaborr -1 Publius 1 Astromarket 1 Mikrob 1 Kaper -1 Akwila -1 Tomik 1 Borowik 1 Rabe 1 Posternacy 1 Sir Nick 1 Fastenter -1 Piotruś 1 Pan Nikt -1 Rovinato -1 Paw 1 Jastrząb 1 Przemak -1 Daross 1 Anna-Maria 1 Myśliwyl -1 | |
|
| |
Bogaty Gość
| Temat: Re: UFO - 08.03.2008 WEEKENDOWY Pią 07 Mar 2008, 23:02 | |
| Czlonkowie zarzadu, walne zgromadzenie ha ha ha . Naprawde was nie docenialem Przeglosujcie jeszcze ze czlonkowie forum moga miec tylko L |
|
| |
chudy mis Admin
Liczba postów : 4704 Registration date : 27/08/2007
| Temat: Re: UFO - 08.03.2008 WEEKENDOWY Pią 07 Mar 2008, 23:44 | |
| - Publius napisał:
- O! Jaki fajny temat... bo ja mam pytań kilka
Chciałbym napocząć wątek filozoficzno-dyskusyjny na temat jakiegoś tam systemu - gdzie mam założyć temat? Żaden z działów nie wydaje się mi odpowiedni...
No i jeszcze jedno... o co chodzi z tymi Szwagrami? :nierozumiem: zakladka SYSTEMY-FW z glownej strony UFO oraz zakladka HYDE PARK, i "uzywane terminy..." pozdr | |
|
| |
geronimo Gość
| Temat: Re: UFO - 08.03.2008 WEEKENDOWY Pią 07 Mar 2008, 23:53 | |
| "Wolą Społeczności jest ograniczenie dostępu do edycji wątku głównego tylko dla Forumowiczów Zarejestrowanych i tak się stanie.:"
jaki zarząd takie forum
wreszcie geronimo przestanie pisać! |
|
| |
geronimo Gość
| Temat: Re: UFO - 08.03.2008 WEEKENDOWY Pią 07 Mar 2008, 23:55 | |
| Wolą Społeczności jest ograniczenie dostępu do edycji wątku głównego dla Forumowiczów- Nie-Zarejestrowanych i tak się stanie.
tak chyba powinno byk super |
|
| |
słabyzAT Gość
| Temat: Re: UFO - 08.03.2008 WEEKENDOWY Sob 08 Mar 2008, 00:03 | |
| re BOGATY - Cytat :
- Czlonkowie zarzadu, walne zgromadzenie ha ha ha . Naprawde was nie docenialem Przeglosujcie jeszcze ze czlonkowie forum moga miec tylko L
Albo inaczej - wersja testowa oznacza to, że ma to być "test skłonności do pisania"niezarejestrowanych-czy ich to nakłoni. Jeżeli nie - faza testu zakończy się niepowodzeniem. |
|
| |
soul111 Gość
| Temat: :(((( Sob 08 Mar 2008, 00:06 | |
| zegnaj forum witaj korporacjo! |
|
| |
BP Gość
| Temat: Re: UFO - 08.03.2008 WEEKENDOWY Sob 08 Mar 2008, 00:12 | |
| brutalna_prawda coś zasugeruje.
Należy poprowadzić na wykresie dziennym kreskę od minimum roku 2003 przez minimum roku 2005. Co widać? Widać dynamiczne odbicie od tej kreski w styczniu bieżącego roku. Jaki wniosek? Ten trend zapewne będzie jeszcze testowany. Z jakim skutkiem? .............
Niektórzy ludzie hodują przed lub za swoimi domami przepiękne trawniki. Koszą, wałują, wertykulują, prawie po nich nie chodzą. Tam nie ma miejsca na mech czy, o matko!!!, jakiś chwast, a nawet na koniczynę albo przpadkowy kwiatek. To niemożliwe.
Podobają się wam takie trawniki? Czy takie forum będzie wam się podobało?
brutalna_prawda kłania się wszystkim, niektórym niżej.
Gołodupki, hop do kupki. |
|
| |
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 08.03.2008 WEEKENDOWY Sob 08 Mar 2008, 00:13 | |
| Ciekawym pomysłem byłoby całkowite odcięcie niezarejestrowanych od czytania bieżącego wątku, i danie im dostępu jedynie do "archiwum" | |
|
| |
p0teflon
Liczba postów : 251 Age : 50 Location : L B Registration date : 28/08/2007
| Temat: co jest????? Sob 08 Mar 2008, 00:14 | |
| ja też głosowałem a nie ma mnie na liście głosujących!!
pzdr p0teflon | |
|
| |
chudy mis Admin
| Temat: Re: UFO - 08.03.2008 WEEKENDOWY Sob 08 Mar 2008, 00:19 | |
| | |
|
| |
p0teflon
Liczba postów : 251 Age : 50 Location : L B Registration date : 28/08/2007
| Temat: co jest????? Sob 08 Mar 2008, 00:25 | |
| znów się nie załapałem na wybory tak jak w październiku, i znów nie wygrała moja opcja :-( pzdr p0teflon | |
|
| |
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
| Temat: Re: UFO - 08.03.2008 WEEKENDOWY Sob 08 Mar 2008, 00:29 | |
| taka krótka uwaga dla bojowników o wolnośc słowa. wolnośc wolnością a bajzel bajzlem. a na forum zaczął robic się bajzel i to niewąski. i w kwestii formalnej... głosowało ponad sto osób i to ich decyzja. Te ponad sto osób stanowi forum czyli najbardziej aktywnych użytkowników. więc osoby, które tylko czytały.... to będą nadal czytac... znaczy nic się chyba nie zmieni... owszem są również osoby niezarejestrowane, które wiele wnosiły... i wierzę że nadal to będą robiły. jak stwierdził Churchil demokracja jest systemem, który ma wiele wad... ale jeszcze nic lepszego nie wymyślono. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 08.03.2008 WEEKENDOWY Sob 08 Mar 2008, 00:29 | |
| - chudy mis napisał:
- ale ktore ? chyba nie te z profitunity ?
z MS systemow/wzkaznikow z haslem 'fractal' jest calkiem sporo...skutecznosc..? hm... ciekawe ile z nich faktycznie ma cokolwiek wspolnego z 'faktycznymi' fraktalami (inna sprawa, ze chyba nie ma spojnej definicji f.) A profitunity to są te pięcioświeczkowe formacje? Nie pojmuję, kto się odważył nazwać je fraktalami Co do systemów/wskaźników to praktycznie wszystkie jakie widziałem opierają się na pomiarze wymiaru fraktalnego, a to nie daje zbyt wielu informacji. Pracuję nad własnym programem do bardziej kompleksowej analizy. Z początku wachałem się czy warto, ale jak już Kozo się tym zajął, to znaczy, że trzeba się spieszyć... |
|
| |
Rmir
Liczba postów : 9896 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 08.03.2008 WEEKENDOWY Sob 08 Mar 2008, 00:41 | |
| re Brutalna Prawda i Geronimo /ten prawdziwy/ zeby wypozyczyc ksiazke, trzeba wyskoczyc z dowodu, wypelnic ankiety albo kupowac ksiazki za realna kase i odkladac na polke zapisanie sie do partii /kiedys i dzis/ nadal oznacza ogromne profity internet to spolecznosc oraz ogromna wiedza bez telefonu nie ma dostepu do interneru zeby zdobyc dostep, musicie sie wylegitymowac oraz dokonywac oplaty z konta bankowego zeby miec dostep do wiedzy /profesjonalnej/ trzeba sie zarejstrowac na forach i oprocz adresu email trzeba podac cale mnostwo roznych danych jezeli kogos stac na trawnik przed domem to stac go rowniez na solidne ogrodzenie wiekszosc zbudowanych osiedli mieszkaniowych ma charakter zamkniety, jest plot, furtka na kody albo karty magnetyczne, a odwiedzajacy mieszkancow goscie musza sie tlumaczyc gburowatemu cieciowi do kogo ida i poco, a wiekszosc mazy o zamieszkaniu w takiej enklawie
zeby pisac na ufoforum, wystarczy "lewe" konto na wp, gazecie, interii oraz krotki mail od szfagra z pozdrowieniami.
Ci, ktorzy szukaja wiedzy, dla nich nie stanowi to problemu A moze Wy uwazacie, ze tu za niskie progi jak na wasze nogi? Moze za malo elitarne forum? Jezeli naprawde uwazacie, ze tu jest za niski poziom jak dla was, to albo nas oswieccie i podzielcie sie wasza wiedza, albo dalej zgrywajcie wazniakow, po drugiej stronie | |
|
| |
chudy mis Admin
| Temat: Re: UFO - 08.03.2008 WEEKENDOWY Sob 08 Mar 2008, 00:44 | |
| - WigWestor napisał:
A profitunity to są te pięcioświeczkowe formacje? Nie pojmuję, kto się odważył nazwać je fraktalami Co do systemów/wskaźników to praktycznie wszystkie jakie widziałem opierają się na pomiarze wymiaru fraktalnego, a to nie daje zbyt wielu informacji.
Pracuję nad własnym programem do bardziej kompleksowej analizy. Z początku wachałem się czy warto, ale jak już Kozo się tym zajął, to znaczy, że trzeba się spieszyć... coz, reszta ich terminologii...no ale mniejsza to , w sumie sama koncepcja moze byc co do wymiaru...jak go licza ? widzialem troche artykulow poprawiajacychinne artykuly...to sa dosc 'sliskie'metody ,o ile wiem co to Twojej metodty zdradzisz chociaz czy rozwazasz f. geometryczne czy stochastyczne ? pozdr | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 08.03.2008 WEEKENDOWY Sob 08 Mar 2008, 00:48 | |
| co wam tak zalezy na ty rejestrowaniu sie bo nie sadze ze idzie o poziom wypowiedzi i merytoryczne posty (zarejestrowani tez pierd.lą az przykro czytac )
czy płaca wam od kazdego zarejestrowanego ? czy poprzez rejestracje uzyskujecie wglad do kompa delikwenta ?????????
tego jeszcze nie wiem ale cos mi sie to wydaje mocno podejrzane |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 08.03.2008 WEEKENDOWY Sob 08 Mar 2008, 00:54 | |
| - osły napisał:
- co wam tak zalezy na ty rejestrowaniu sie
bo nie sadze ze idzie o poziom wypowiedzi i merytoryczne posty (zarejestrowani tez pierd.lą az przykro czytac )
czy płaca wam od kazdego zarejestrowanego ? czy poprzez rejestracje uzyskujecie wglad do kompa delikwenta ?????????
tego jeszcze nie wiem ale cos mi sie to wydaje mocno podejrzane ale pieprzysz od rzeczy czasem to zabawne, ale czasem az zal czytac |
|
| |
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
| Temat: Re: UFO - 08.03.2008 WEEKENDOWY Sob 08 Mar 2008, 01:02 | |
| - Publius napisał:
- O! Jaki fajny temat... bo ja mam pytań kilka
No i jeszcze jedno... o co chodzi z tymi Szwagrami? :nierozumiem: szwagier to jest tajemnicza menda (zarządzający TFI, OFE itd..) ... winna wszystkiemu co jest niewytłumaczalne... i niekorzystne dla nas na rynku. Szfagier nic nie robi, tylko całymi dniami myśli i kombinuje jak się dobrac do naszego (czyli drobnicy) depa. Szwagier ma jeszcze wredną bestię na posyłki, która nazywa się arbi | |
|
| |
rogal Gość
| Temat: Re: UFO - 08.03.2008 WEEKENDOWY Sob 08 Mar 2008, 01:08 | |
| |
|
| |
SzFagier Admin
| Temat: Re: UFO - 08.03.2008 WEEKENDOWY Sob 08 Mar 2008, 01:16 | |
| Drogie Panie tak najprościej... WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO | |
|
| |
forex UFOTrader Senior
Liczba postów : 5321 Location : Kraków Registration date : 29/08/2007
| Temat: Re: UFO - 08.03.2008 WEEKENDOWY Sob 08 Mar 2008, 01:18 | |
| - osły napisał:
- co wam tak zalezy na ty rejestrowaniu sie
bo nie sadze ze idzie o poziom wypowiedzi i merytoryczne posty (zarejestrowani tez pierd.lą az przykro czytac )
tego jeszcze nie wiem ale cos mi sie to wydaje mocno podejrzane osly, zlapales dobry trop! Komputer kazdego zarejestrowanego to zombi na uslugach Szwagra-Architekta i chudego misia-agenta Smitha. Jak bedziesz za glosno o tym mowil, to Ci zrobia taki matrix na rachunku, ze Cie Wyrocznia nie pozna. Wiec, cicho, sza... | |
|
| |
chudy mis Admin
| Temat: Re: UFO - 08.03.2008 WEEKENDOWY Sob 08 Mar 2008, 01:22 | |
| rogal, dzieki, masz tu swoj fanklub (do ktorego sie zaliczam) ja też SzFagier | |
|
| |
BP Gość
| Temat: Re: UFO - 08.03.2008 WEEKENDOWY Sob 08 Mar 2008, 01:35 | |
| kolego rogalu,
brutalna_prawda, z lekka oszołomiona, skłania się do zdania chudziaka.
Pozdrawiam. |
|
| |
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 08.03.2008 WEEKENDOWY Sob 08 Mar 2008, 08:25 | |
| Widzę niezły płacz , zamach na wolność słowa hehehehe, ale brednie tak jakby tu większość siedziała w stalinowskich łagrach Jeżeli niezarejestrowani nie chcą sie rejestrować i grożą że znikną z forum no cóż krzyżyk na drogę, nikt do niczego nie zmusza, albo chcesz pisać albo nie, tylko od nas samych zależy czy chcemy sie dzielić wiedzą, doświadczeniem czy po prostu wymienić się poglądami. Zawsze pozostaje bankier dla tych co nie chcą tego wielkiego zamachu na wolność słowa. Miłego Weekendu | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 08.03.2008 WEEKENDOWY Sob 08 Mar 2008, 09:48 | |
| Ja też głosuję. Póżno, ale głosuję. Jestem za tzn. +1. Przecież rejestracja niewiele kosztuje. Chyba każdego nowego stać na wymyślenie sobie jakiejś ksywki, dobranie obrazka, i parę zdań na temat. |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 08.03.2008 WEEKENDOWY Sob 08 Mar 2008, 10:06 | |
| Co się stało z Allachem, Andre, Realistą ? Dawno ich nie widziałem. Wie ktoś? Masa nowych ludzi, czy masa nowych nicków. |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 08.03.2008 WEEKENDOWY | |
| |
|
| |
| UFO - 08.03.2008 WEEKENDOWY | |
|