|
| UFO 27 - 28 2019 r. Weekend | |
|
+9Frater BP zibi Guru giełdy Diablo REALISTA Małolat Reser dziadek 13 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
Valdi
Liczba postów : 484 Registration date : 03/10/2007
| Temat: Re: UFO 27 - 28 2019 r. Weekend Nie 28 Kwi 2019, 22:37 | |
| - OpCjOnEr napisał:
- Dlatego też nauka dopuszcza co najwyżej agnostycyzm a nie taką zwykłą otwartą wiarę w bzdury religijne.
Inaczej powstaje koszmarny dysonans poznawczy bo jak dajmy na to paleontolog, który doskonale wie, że Ziemia ma około 4.5 miliarda lat, nagle ma uwierzyć, że ma tylko 6 tysięcy? Kompletna bzdura. Albo jak zoolog, który wie, że gady nie potrafią mówić, ma uwierzyć w gadającego węża? To wręcz byłby nieprofesjonalizm i profanacja zawodu. Dlatego fizyk, który chodzi do kościoła i się modli, ma coś z głową nie tak podobnie jak lekarz pulmonolog palący papierosy. To są sprawy wykluczające się - jedno przeczy drugiemu. Ja nie chodzę do spowiedzi, bo jakoś mi to nie pasuje zwierzać się obcemu człowiekowi. W związku z tym nie uczestniczę w tzw. sakramentach. Mam nadzieję, ze nie będę za to potępiony na wieczność. Mam też problemy z biblią, bo też napisali ją ludzie. Natomiast w świetle obecnej wiedzy uważam, że należy wierzyć Boga, ponieważ samo by się wszystko nie zrobiło. Odkrycia fizyki Newtona oddalały ludzkość od pojęcia Boga, natomiast fizyka kwantowa nie tylko nie wyklucza, ale coraz bardziej potwierdza. Strasznie dziecinne jest utożsamiać człowieka wierzącego w Boga z człowiekiem, który koniecznie musi w 100% wierzyć we wszystko co jest napisane w Biblii. Lubię "teorie spiskowe", ponieważ bardziej mi przemawiają do rozumu niż przekazy medialne. Natomiast dziecinni ludzie od razu myślą, że wierzę w płaską ziemię. Taki "skrót myślowy". Ludzie są leniwi, dlatego skróty myślowe to ich ulubiony sposób myślenia. Tylko, ze skróty zawsze prowadzą do uproszczeń czyli na manowce. | |
| | | Valdi
| Temat: Re: UFO 27 - 28 2019 r. Weekend Nie 28 Kwi 2019, 22:54 | |
| - OpCjOnEr napisał:
- Dlatego też nauka dopuszcza co najwyżej agnostycyzm a nie taką zwykłą otwartą wiarę w bzdury religijne.
Inaczej powstaje koszmarny dysonans poznawczy bo jak dajmy na to paleontolog, który doskonale wie, że Ziemia ma około 4.5 miliarda lat, nagle ma uwierzyć, że ma tylko 6 tysięcy? Kompletna bzdura. Albo jak zoolog, który wie, że gady nie potrafią mówić, ma uwierzyć w gadającego węża? To wręcz byłby nieprofesjonalizm i profanacja zawodu. Dlatego fizyk, który chodzi do kościoła i się modli, ma coś z głową nie tak podobnie jak lekarz pulmonolog palący papierosy. To są sprawy wykluczające się - jedno przeczy drugiemu. A jak wytłumaczysz takie przypadki. Jakie prawa fizyki to tłumaczą? https://www.youtube.com/watch?v=InjcoeBs13Y | |
| | | Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO 27 - 28 2019 r. Weekend Nie 28 Kwi 2019, 23:01 | |
| - Valdi napisał:
- OpCjOnEr napisał:
Inaczej powstaje koszmarny dysonans poznawczy bo jak dajmy na to paleontolog, który doskonale wie, że Ziemia ma około 4.5 miliarda lat, nagle ma uwierzyć, że ma tylko 6 tysięcy? Kompletna bzdura. Albo jak zoolog, który wie, że gady nie potrafią mówić, ma uwierzyć w gadającego węża? To wręcz byłby nieprofesjonalizm i profanacja zawodu. Dlatego fizyk, który chodzi do kościoła i się modli, ma coś z głową nie tak podobnie jak lekarz pulmonolog palący papierosy. To są sprawy wykluczające się - jedno przeczy drugiemu. Ja nie chodzę do spowiedzi, bo jakoś mi to nie pasuje zwierzać się obcemu człowiekowi. W związku z tym nie uczestniczę w tzw. sakramentach. Mam nadzieję, ze nie będę za to potępiony na wieczność. Mam też problemy z biblią, bo też napisali ją ludzie. Natomiast w świetle obecnej wiedzy uważam, że należy wierzyć Boga, ponieważ samo by się wszystko nie zrobiło. Odkrycia fizyki Newtona oddalały ludzkość od pojęcia Boga, natomiast fizyka kwantowa nie tylko nie wyklucza, ale coraz bardziej potwierdza. Strasznie dziecinne jest utożsamiać człowieka wierzącego w Boga z człowiekiem, który koniecznie musi w 100% wierzyć we wszystko co jest napisane w Biblii. Lubię "teorie spiskowe", ponieważ bardziej mi przemawiają do rozumu niż przekazy medialne. Natomiast dziecinni ludzie od razu myślą, że wierzę w płaską ziemię. Taki "skrót myślowy". Ludzie są leniwi, dlatego skróty myślowe to ich ulubiony sposób myślenia. Tylko, ze skróty zawsze prowadzą do uproszczeń czyli na manowce. Bo zakładam, że jeśli się wierzy to się wierzy we WSZYSTKO co dana wiara oferuje albo sie nie wierzy w ogóle a tu widzę, że wierzysz wybiórczo... w to tak a w tamto juz nie. | |
| | | Valdi
| Temat: Re: UFO 27 - 28 2019 r. Weekend Nie 28 Kwi 2019, 23:02 | |
| | |
| | | Reser
| Temat: Re: UFO 27 - 28 2019 r. Weekend Nie 28 Kwi 2019, 23:04 | |
| - Valdi napisał:
- OpCjOnEr napisał:
Inaczej powstaje koszmarny dysonans poznawczy bo jak dajmy na to paleontolog, który doskonale wie, że Ziemia ma około 4.5 miliarda lat, nagle ma uwierzyć, że ma tylko 6 tysięcy? Kompletna bzdura. Albo jak zoolog, który wie, że gady nie potrafią mówić, ma uwierzyć w gadającego węża? To wręcz byłby nieprofesjonalizm i profanacja zawodu. Dlatego fizyk, który chodzi do kościoła i się modli, ma coś z głową nie tak podobnie jak lekarz pulmonolog palący papierosy. To są sprawy wykluczające się - jedno przeczy drugiemu. A jak wytłumaczysz takie przypadki. Jakie prawa fizyki to tłumaczą? https://www.youtube.com/watch?v=InjcoeBs13Y Sztuczki iluzjonerskie, nie znam się na tym dokładnie jak to robi ale raczej nic nadprzyrodzonego w tym nie ma. | |
| | | Reser
| | | | Valdi
| Temat: Re: UFO 27 - 28 2019 r. Weekend Nie 28 Kwi 2019, 23:16 | |
| - OpCjOnEr napisał:
- Valdi napisał:
- OpCjOnEr napisał:
Inaczej powstaje koszmarny dysonans poznawczy bo jak dajmy na to paleontolog, który doskonale wie, że Ziemia ma około 4.5 miliarda lat, nagle ma uwierzyć, że ma tylko 6 tysięcy? Kompletna bzdura. Albo jak zoolog, który wie, że gady nie potrafią mówić, ma uwierzyć w gadającego węża? To wręcz byłby nieprofesjonalizm i profanacja zawodu. Dlatego fizyk, który chodzi do kościoła i się modli, ma coś z głową nie tak podobnie jak lekarz pulmonolog palący papierosy. To są sprawy wykluczające się - jedno przeczy drugiemu. Ja nie chodzę do spowiedzi, bo jakoś mi to nie pasuje zwierzać się obcemu człowiekowi. W związku z tym nie uczestniczę w tzw. sakramentach. Mam nadzieję, ze nie będę za to potępiony na wieczność. Mam też problemy z biblią, bo też napisali ją ludzie. Natomiast w świetle obecnej wiedzy uważam, że należy wierzyć Boga, ponieważ samo by się wszystko nie zrobiło. Odkrycia fizyki Newtona oddalały ludzkość od pojęcia Boga, natomiast fizyka kwantowa nie tylko nie wyklucza, ale coraz bardziej potwierdza. Strasznie dziecinne jest utożsamiać człowieka wierzącego w Boga z człowiekiem, który koniecznie musi w 100% wierzyć we wszystko co jest napisane w Biblii. Lubię "teorie spiskowe", ponieważ bardziej mi przemawiają do rozumu niż przekazy medialne. Natomiast dziecinni ludzie od razu myślą, że wierzę w płaską ziemię. Taki "skrót myślowy". Ludzie są leniwi, dlatego skróty myślowe to ich ulubiony sposób myślenia. Tylko, ze skróty zawsze prowadzą do uproszczeń czyli na manowce. Bo zakładam, że jeśli się wierzy to się wierzy we WSZYSTKO co dana wiara oferuje albo sie nie wierzy w ogóle a tu widzę, że wierzysz wybiórczo... w to tak a w tamto juz nie. Złe założenie. Jest na ziemi duża liczba różnych wyznań- wszystkie oprócz jednej wierzą w Boga na różny sposób. Ci co nie wierzą to jest wyznanie ateistyczne. Ateiści wierzą, bo nikt nie udowodnił, że Boga nie ma więc to nie jest wiedza tylko wiara. Ja się różnię od każdego ateisty tym że wierzę w Boga. Tylko nie wiem jak wygląda, bo nigdy nie widziałem. Mogę mieć taki pogląd? Czy jeżeli mam wątpliwości co do niektórych treści Biblii to bliżej mi do ateisty czy jednak do katolika. | |
| | | Valdi
| Temat: Re: UFO 27 - 28 2019 r. Weekend Nie 28 Kwi 2019, 23:18 | |
| - OpCjOnEr napisał:
- Valdi napisał:
- OpCjOnEr napisał:
Inaczej powstaje koszmarny dysonans poznawczy bo jak dajmy na to paleontolog, który doskonale wie, że Ziemia ma około 4.5 miliarda lat, nagle ma uwierzyć, że ma tylko 6 tysięcy? Kompletna bzdura. Albo jak zoolog, który wie, że gady nie potrafią mówić, ma uwierzyć w gadającego węża? To wręcz byłby nieprofesjonalizm i profanacja zawodu. Dlatego fizyk, który chodzi do kościoła i się modli, ma coś z głową nie tak podobnie jak lekarz pulmonolog palący papierosy. To są sprawy wykluczające się - jedno przeczy drugiemu. A jak wytłumaczysz takie przypadki. Jakie prawa fizyki to tłumaczą? https://www.youtube.com/watch?v=InjcoeBs13Y Sztuczki iluzjonerskie, nie znam się na tym dokładnie jak to robi ale raczej nic nadprzyrodzonego w tym nie ma. Oglądałeś uważnie? Jeżeli nie było fotomontażu ( a na pewno nie było) to nie były sztuczki iluzjonerskie tylko magia. | |
| | | Valdi
| Temat: Re: UFO 27 - 28 2019 r. Weekend Nie 28 Kwi 2019, 23:25 | |
| | |
| | | Valdi
| | | | dziadek Admin
Liczba postów : 13100 Location : Nowe Rybie Registration date : 13/11/2007
| Temat: Re: UFO 27 - 28 2019 r. Weekend Pon 29 Kwi 2019, 00:20 | |
| _________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
| |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: UFO 27 - 28 2019 r. Weekend | |
| |
| | | | UFO 27 - 28 2019 r. Weekend | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |