Porsche staranowało przystanek. Kierowca i pasażer uciekli
prawnik powie, że kierowca oddalił się a nie uciekł. A to juś zmienia postać rzeczy.
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9734 Registration date : 21/12/2019
Temat: Re: UFO 18-19 01 2020 r. Weekend Nie 19 Sty 2020, 10:54
To co trujemy trochę ? to takie modne na UFO ostatnio
MICHU
Liczba postów : 39723 Registration date : 25/10/2010
Temat: Re: UFO 18-19 01 2020 r. Weekend Nie 19 Sty 2020, 10:55
Guru giełdy napisał:
Zygmunt de Bill napisał:
bog.dan napisał:
lekko trochę prywaty... jak pisałem, wystąpiłem do banku (Paribas itd).. o zwrot prowizji ( powołując się na wyrok TSUE)... właśnie dostałem od nich odpowiedź że zapraszają nas na rozmowę do oddziału... (...)
Nie idź! Zakatrupią Cię, a kasy nie oddadzą. Powiadom wcześniej policję, bo będziemy oglądać Twoją historię w programie "997".
Bank nie odniósł się na pismie do sprawy tylko zaprosił na rozmowę. Dlaczego nie ma propozycji w oficjalnym piśmie? Jakiego grilowania należy się spodziewać? Czy brać dyktafon i uprzedzić, że rozmowa będzie nagrywana? Bank lubi nagrywać to może warto położyć dyktafon na stole? Na koniec rozmowy można poprosić o złożone propozycje na piśmie i oficjalny list polecony. Trzeba być czujnym i mieć w głowie, że bandyta nosi garnitur.
Nie zgadzam się. Żadnego straszenia i zastraszania. Dziewczyn nie oddam. Cyfra hamuje. Na razie nie ma Inwersji.
Guru giełdy Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 3327 Location : Trejder klasy Guru Registration date : 31/10/2011
Temat: Re: UFO 18-19 01 2020 r. Weekend Nie 19 Sty 2020, 11:00
Bycza niedziela sie zapowiada: https://www.tase.co.il/en
MICHU
Temat: Re: UFO 18-19 01 2020 r. Weekend Nie 19 Sty 2020, 11:37
pike napisał:
To co trujemy trochę ? to takie modne na UFO ostatnio
Rozumiem. Nowa Potęga. To podwyższam do 300 mld.
I tak będzie więcej !!!
MICHU
Temat: Re: UFO 18-19 01 2020 r. Weekend Nie 19 Sty 2020, 11:58
Bo nie mogło być normalnie.
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO 18-19 01 2020 r. Weekend Nie 19 Sty 2020, 12:17
Robicie już wiosenne przygotowania jachtów do sezonu?
Piotrek691
Liczba postów : 8186 Location : Mokotów Registration date : 15/04/2010
Temat: Re: UFO 18-19 01 2020 r. Weekend Nie 19 Sty 2020, 12:57
Klient porównał ceny w Lidlu w Polsce i za granicą. U nas drożej. Mamy komentarz sieci
wpis, który mi się najbardziej podoba "Ewidentnie w Polsce ludzie więcej kradną w sklepach, dlatego ceny musza być wyższe żeby zrekompensować straty."
w dziesiątkę
Pierdolenie kotka za pomocą młotka.
Szczurzysz bo się zesrałeś obok kibla.
Nikt nie będzie robił interesów z jakimś mało ważnym Frajerem z Polski.
A na temat tradingu pieprzysz jak potłuczony.
Ostatnio zmieniony przez MICHU dnia Nie 19 Sty 2020, 13:11, w całości zmieniany 1 raz
Piotrek691
Temat: Re: UFO 18-19 01 2020 r. Weekend Nie 19 Sty 2020, 13:10
Guru giełdy napisał:
Zygmunt de Bill napisał:
bog.dan napisał:
lekko trochę prywaty... jak pisałem, wystąpiłem do banku (Paribas itd).. o zwrot prowizji ( powołując się na wyrok TSUE)... właśnie dostałem od nich odpowiedź że zapraszają nas na rozmowę do oddziału... (...)
Nie idź! Zakatrupią Cię, a kasy nie oddadzą. Powiadom wcześniej policję, bo będziemy oglądać Twoją historię w programie "997".
Bank nie odniósł się na pismie do sprawy tylko zaprosił na rozmowę. Dlaczego nie ma propozycji w oficjalnym piśmie? Jakiego grilowania należy się spodziewać? Czy brać dyktafon i uprzedzić, że rozmowa będzie nagrywana? Bank lubi nagrywać to może warto położyć dyktafon na stole? Na koniec rozmowy można poprosić o złożone propozycje na piśmie i oficjalny list polecony. Trzeba być czujnym i mieć w głowie, że bandyta nosi garnitur.
Będą opowiadać jakie to wszystko jest skomplikowane. Że ten wyrok to nie to co Bogdanowi się wydaje. Że jego sprawa juś się przedawniła. Że jak pójdzie do sądu to go dopiero załatwią, zniszczą i sponiewierają...
Na koniec kiedy Bogdan będzie juś widział komornika licytującego jego majątek w swojej wielkiej łaskawości zaproponują 10 złotych upustu na kolejne usługi i dodatkowo balonik z logo banku dmuchany helem dla dzieciaków (sprawdzić czy nie ksiądz).
Z tym nagrywaniem na dyktafon to na pewno bym sam to zrobił.
MICHU
Temat: Re: UFO 18-19 01 2020 r. Weekend Nie 19 Sty 2020, 13:14
Piotrek691 napisał:
Guru giełdy napisał:
Zygmunt de Bill napisał:
bog.dan napisał:
Będą opowiadać jakie to wszystko jest skomplikowane. Że ten wyrok to nie to co Bogdanowi się wydaje. Że jego sprawa juś się przedawniła. Że jak pójdzie do sądu to go dopiero załatwią, zniszczą i sponiewierają...
Na koniec kiedy Bogdan będzie juś widział komornika licytującego jego majątek w swojej wielkiej łaskawości zaproponują 10 złotych upustu na kolejne usługi i dodatkowo balonik z logo banku dmuchany helem dla dzieciaków (sprawdzić czy nie ksiądz).
Z tym nagrywaniem na dyktafon to na pewno bym sam to zrobił.
No przecież jesteś już wykreślony z miliardów. Dlaczego ??? Ano dlatego bo jesteś Starym HUJEM !!!
Już dawno miałem ci to napisać ty pożal się Boże producencie mięsa.
Piotrek691
Temat: Re: UFO 18-19 01 2020 r. Weekend Nie 19 Sty 2020, 13:18
MICHU napisał:
No przecież jesteś już wykreślony z miliardów. Dlaczego ??? Ano dlatego bo jesteś Starym HUJEM !!!
Siostro!!!!......chliw pootrzebny!!!!!
MICHU
Temat: Re: UFO 18-19 01 2020 r. Weekend Nie 19 Sty 2020, 13:21
Piotrek691 napisał:
MICHU napisał:
Albo odszkodowanie za to co mi robiłeś. Nie , to spierdalaj. Czekam.
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29694 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
Temat: Re: UFO 18-19 01 2020 r. Weekend Nie 19 Sty 2020, 13:39
MICHU napisał:
Piotrek691 napisał:
MICHU napisał:
...jednak musiałem odejść od stołu obiadowego i zainterweniować .... Michu, przegianasz, Twoją chorobę dawno zdiagnozowałem .... i tego sie 3majmy
po primo
....gooopi jestem , że wogóle z Tobą POlemizuje
po secundo
Osioł ...co do dzieci się z Tobą na 200% zgodzę, wychować, dać wędki do rąk i niech walczą o swoje dobro
Osioł bis ... tyle nagrałeś to przyPominam
POniedziałek, Radom, na smażony chleb ...... bo GOOPEK nas zajedzie
PO tertio
Krt/Diablo ---- słoma, słoma,słoma z Brzegów wychodzi ........ i tyle w temacie. Wyższość intelektualna nie oliwa i nie w taki sposób wypływa .... na wierzch
....a tych domów to se kup ze 20, na Malcie, w Pcimiu lub w Trzebrzeszynie ..... a i tak do wolności jachtowej nie dorośniesz
EOT
PiS bis
...spitalam na kotleta
MICHU
Temat: Re: UFO 18-19 01 2020 r. Weekend Nie 19 Sty 2020, 13:47
Nadaje ze Stronia napisał:
MICHU napisał:
Piotrek691 napisał:
MICHU napisał:
...jednak musiałem odejść od stołu obiadowego i zainterweniować .... Michu, przegianasz, Twoją chorobę dawno zdiagnozowałem .... i tego sie 3majmy
po primo
....gooopi jestem , że wogóle z Tobą POlemizuje
po secundo
Osioł ...co do dzieci się z Tobą na 200% zgodzę, wychować, dać wędki do rąk i niech walczą o swoje dobro
Osioł bis ... tyle nagrałeś to przyPominam
POniedziałek, Radom, na smażony chleb ...... bo GOOPEK nas zajedzie
PO tertio
Krt/Diablo ---- słoma, słoma,słoma z Brzegów wychodzi ........ i tyle w temacie. Wyższość intelektualna nie oliwa i nie w taki sposób wypływa .... na wierzch
....a tych domów to se kup ze 20, na Malcie, w Pcimiu lub w Trzebrzeszynie ..... a i tak do wolności jachtowej nie dorośniesz
EOT
PiS bis
...spitalam na kotleta
Czekaj może się jeszcze choroba nawróci ???
Od 2 lat napiepszacie w Micha jak w Tamburyn. Ile można tak wytrzymać ???
neuron UFOTrader Senior
Liczba postów : 9999 Registration date : 29/02/2012
Temat: Re: UFO 18-19 01 2020 r. Weekend Nie 19 Sty 2020, 14:19
MICHU napisał:
Piotrek691 napisał:
MICHU napisał:
Misza popełniłeś wielki błąd Ja jestem jeszcze starszym wujem!!!! I pisze się przez "ch"
_________________ ...... a będzie giciej
MICHU
Temat: Re: UFO 18-19 01 2020 r. Weekend Nie 19 Sty 2020, 14:26
neuron napisał:
MICHU napisał:
Piotrek691 napisał:
MICHU napisał:
Misza popełniłeś wielki błąd Ja jestem jeszcze starszym wujem!!!! I pisze się przez "ch"
No On wcale nie jest taki zły. Jesteśmy nawet umówieni na biznes. Ale... Ale On pisze takie rzeczy, że Rozwala Demokrację. To i wraca mi choroba a było przecież dobrze.
Reser
Temat: Re: UFO 18-19 01 2020 r. Weekend Nie 19 Sty 2020, 15:05
Klient porównał ceny w Lidlu w Polsce i za granicą. U nas drożej. Mamy komentarz sieci
wpis, który mi się najbardziej podoba "Ewidentnie w Polsce ludzie więcej kradną w sklepach, dlatego ceny musza być wyższe żeby zrekompensować straty."
w dziesiątkę
To Pan Rękawica o tym mówił
Jak to qrwa jest, że zagramaniczne sieci nie płacą podatqw, zatrudnieniają za niższe stawki niż w swoich krajach (pracownik Lidla w DE a pracownik Lidla w PL to jest z grubsza *3 kasa za tą samą pracę) a jeszcze na dodatek jest qrwa drożej nie wspominając o gorszym standardzie produktów. No dymają nas w qkle z każdej strony.
W PL się zarabia powiedzmy te 3.5k netto jednostki pieniądza a paliwo kosztuje 5 jednostek pieniądza za litr. W NL za taką samą pracę zarobi powiedzmy 3k jednostek tamtejszego pieniądza a paliwo tam kosztuje 1.4 jednostki za litr. Dlaczego jest tak rażąco rozbieżna proporcja zarobqw do cen? I do tego u nas jest inflacja a tam nie ma.
Są dwie opcje: albo rządzą tym krajem skrajnie niekompetentni dyletanci i karierowicze nie mający elementarnej wiedzy albo jest to celowe rządzenie by po prostu chujnia była żeby Polacy nie mogli się wzbogacić.
chooy że podnoszą sztucznie minimalne płace skoro za tym idzie inflacja. To w ogóle nie tędy droga jest. Nie da się zbudować dobrobytu ustawą. Biorą się za to od dupy strony pisiory pierdolone durne.
Reser
Temat: Re: UFO 18-19 01 2020 r. Weekend Nie 19 Sty 2020, 15:14
Ja już kiedyś wspominałem, że dobrobyt w Polsce to jest iluzja optyczna. Nie piszę o jednostkach tylko o większości społeczeństwa. Gdyby nie expansja kredytowa banxterów czyli relatywnie tani i łatwo dostępny pieniądz z kredytu, to by bieda u nas była jak na qrwa jebanej Ukrainie. Gdyby nagle jutro wszyscy musieli spłacić wszystkie swoje zobowiązania, to by się okazało, że kilkadziesiąt % społeczeństwa jest po prostu bankrutami.
Dzięki kredytowi ta propaganda sukcesu się (na razie) kręci.
Poza tym nawet oficjalne dane przyznają, że rośnie po cichu w Polsce odsetek skrajnej biedy.
Reser
Temat: Re: UFO 18-19 01 2020 r. Weekend Nie 19 Sty 2020, 15:25
Zurich: średnia płaca netto 6100 chf, koszt wynajmu mieszkania średniej wielkości (~30-40sqm) to ~1500chf na peryferiach, w centrum z 2k+ Warszawa: średnia płaca netto 4140pln i zachowując skalę proporcjonalności znajdzcie mi mieszkanie podobnej wielkości z wszystkimi kosztami do wynajęcia nawet na zadupiu za 1k lub w centrum za 1,4k
To qrwa jest masakra jak nasz naród jest dymany w dupę. Za tą samą pracę qpujemy znacznie mniej niż Szwajcarzy, Niemcy, Holendrzy, Francuzi itd. A jak już podskoczą wypłaty to i równolegle też ceny więc o dupę to rozbić.
Przykład Szwajcarii pokazuje, że może być dobrobyt i niska inflacja. I tam nie da się przeqpić społeczeństwa jak tanich qrew jakimś socjalem. Tylko to musi być rząd z prawdziwego zdarzenia z jakimś sensownym planem długoterminowym a nie tylko od wyborów byle dotrwać do wyborów niczym dziwka od klienta do klienta.
Reser
Temat: Re: UFO 18-19 01 2020 r. Weekend Nie 19 Sty 2020, 15:41
Po co do nas makaron przylatuje w lutym? A co my z żabojadami jakieś interesy będziemy robić?
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9734 Registration date : 21/12/2019
Temat: Re: UFO 18-19 01 2020 r. Weekend Nie 19 Sty 2020, 15:50
Market Trader napisał:
Zurich: średnia płaca netto 6100 chf, koszt wynajmu mieszkania średniej wielkości (~30-40sqm) to ~1500chf na peryferiach, w centrum z 2k+ Warszawa: średnia płaca netto 4140pln i zachowując skalę proporcjonalności znajdzcie mi mieszkanie podobnej wielkości z wszystkimi kosztami do wynajęcia nawet na zadupiu za 1k lub w centrum za 1,4k
To qrwa jest masakra jak nasz naród jest dymany w dupę. Za tą samą pracę qpujemy znacznie mniej niż Szwajcarzy, Niemcy, Holendrzy, Francuzi itd. A jak już podskoczą wypłaty to i równolegle też ceny więc o dupę to rozbić.
Przykład Szwajcarii pokazuje, że może być dobrobyt i niska inflacja. I tam nie da się przeqpić społeczeństwa jak tanich qrew jakimś socjalem. Tylko to musi być rząd z prawdziwego zdarzenia z jakimś sensownym planem długoterminowym a nie tylko od wyborów byle dotrwać do wyborów niczym dziwka od klienta do klienta.
A to dla równowagi, za Bolka mieliśmy być drugą Japonią, za Donalda drugą Irlandią a Tobie marzy się druga Szwajcaria:
"Według standardów unijnych za osoby zagrożone ubóstwem uznaje się takie jednostki, których wynagrodzenie jest niższe od 60 proc. mediany zarobków. Z danych Eurostatu wynika, że przeciętnie w Europie 16,9 proc. osób nie osiąga takich dochodów. W przypadku Serbii to 25,7 proc., Czech zaledwie 9,1, a Niemiec 16,1 proc. Paradoksalnie, zgodnie z przyjętą metodologią, w Szwajcarii i Polsce ( w naszym kraju mediana zarobków to ponad 3500 PLN brutto na koniec 2018 roku) zagrożona biedą jest podobna cześć populacji – odpowiednio 15,5 i 15 procent. Co więcej, uwzględniając parytet siły nabywczej (i bez kosztów najmu mieszkania), Szwajcaria jest po Luksemburgu krajem z największym w Europie odsetkiem osób samotnych zagrożonych biedą. Nic dziwnego więc, że w dostatniej wydawałoby się Szwajcarii 3,5 proc. populacji utrzymuje się z zasiłków społecznych." (...) "według badań funduszu inwestycyjnego Black Rock, dla 55 proc. Szwajcarów sytuacja finansowa jest ciągle głównym przedmiotem ich zmartwień."
Reser
Temat: Re: UFO 18-19 01 2020 r. Weekend Nie 19 Sty 2020, 15:58
powinno się wprowadzić odpowiedzialność majątkową polityków za błędne decyzje ustawodawcze.
O tym trąbię od lat
Polityka to powinna być przede wszystkim ODPOWIEDZIALNOŚĆ a nie koryto dla świń. To samo urzędasy. W tym dodatkowo też kary za opieszałość w wydawaniu decyzji.
neuron UFOTrader Senior
Liczba postów : 9999 Registration date : 29/02/2012
Temat: Re: UFO 18-19 01 2020 r. Weekend Nie 19 Sty 2020, 18:03
Oglądałem właśnie po raz chyba trzeci big short od deski do deski wtedy jak i teraz wall street pali głupa do końca mówi się o bańce spekulacyjne a kupują dalej obłęd
_________________ ...... a będzie giciej
Guru giełdy Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 3327 Location : Trejder klasy Guru Registration date : 31/10/2011
Temat: Re: UFO 18-19 01 2020 r. Weekend Nie 19 Sty 2020, 18:28
Hiperbole takie są, długie i wykańczające misia. Ale nie kończą się one wzrostami 0.3% więc nie wiem po co koledzy szorcą Może coś się kiedyś trafi misiom. A jak się kończą hiperbole? No kończą się biciem po 2-3% a nawet 4% Tak ze trzy sesje po 3% i potem nokaut 4% Ale czy tak dokładnie będzie to nie wiem.
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46697 Registration date : 03/09/2007
Temat: Re: UFO 18-19 01 2020 r. Weekend Nie 19 Sty 2020, 19:17
Guru giełdy napisał:
Hiperbole takie są, długie i wykańczające misia. Ale nie kończą się one wzrostami 0.3% więc nie wiem po co koledzy szorcą Może coś się kiedyś trafi misiom. A jak się kończą hiperbole? No kończą się biciem po 2-3% a nawet 4% Tak ze trzy sesje po 3% i potem nokaut 4% Ale czy tak dokładnie będzie to nie wiem.
moze tak być to zalezy, na jaką skale jest zapięta krótka sprzedaz, na Tesli byla i zrobili szortskłiza
MICHU
Temat: Re: UFO 18-19 01 2020 r. Weekend Nie 19 Sty 2020, 20:03
Guru giełdy napisał:
A Ty wiesz Guru, że razem z Realistą bawimy się na Weselu.
MICHU
Temat: Re: UFO 18-19 01 2020 r. Weekend Nie 19 Sty 2020, 20:05
REALISTA napisał:
Guru giełdy napisał:
moze tak być to zalezy, na jaką skale jest zapięta krótka sprzedaz, na Tesli byla i zrobili szortskłiza
Jak wiem Realista, że Ty jesteś Bogacz ale za przeproszeniem Szef Szefa ( Grupa Szefów ) to trochę inna półka jest.
Piotrek691
Temat: Re: UFO 18-19 01 2020 r. Weekend Nie 19 Sty 2020, 20:09
powinno się wprowadzić odpowiedzialność majątkową polityków za błędne decyzje ustawodawcze.
O tym trąbię od lat
Polityka to powinna być przede wszystkim ODPOWIEDZIALNOŚĆ a nie koryto dla świń. To samo urzędasy. W tym dodatkowo też kary za opieszałość w wydawaniu decyzji.
Dla mnie najbardziej bezkarna jest kasta sędziowska. Sędzia powinien tak jak każdy inny zawód odpowiadać za swoje decyzje. Pierwszy z brzegu przykład to sprawa sprzed dwóch lat tego cygana Hossa. Facet poszukiwany w Niemczech, grozi mu wysoka kara, a sędzina z bożej łaski odmawia aresztu wnioskowanego przez proroka. Cygan dał nogę i co? Koszty jego poszukiwań poszły w grube dziesiątki tysi. Czy ta przedstawicielka kasty poniosła jakiekolwiek konsekwencje swoich działań?
Biznesmen źle poprowadzi biznes bańczy. Robotnik spieprzy traci robotę, a tu urwy bezkarne....
MICHU
Temat: Re: UFO 18-19 01 2020 r. Weekend Nie 19 Sty 2020, 20:18
O tym trąbię od lat
Dla mnie najbardziej bezkarna jest kasta sędziowska. Sędzia powinien tak jak każdy inny zawód odpowiadać za swoje decyzje. Pierwszy z brzegu przykład to sprawa sprzed dwóch lat tego cygana Hossa. Facet poszukiwany w Niemczech, grozi mu wysoka kara, a sędzina z bożej łaski odmawia aresztu wnioskowanego przez proroka. Cygan dał nogę i co? Koszty jego poszukiwań poszły w grube dziesiątki tysi. Czy ta przedstawicielka kasty poniosła jakiekolwiek konsekwencje swoich działań?
Biznesmen źle poprowadzi biznes bańczy. Robotnik spieprzy traci robotę, a tu urwy bezkarne....
Te w dziesięciu to o co chodziło ??? Na drugi raz nie opowiadaj takich bajek. Jesteś Pietrek. Pietrek z UFO...i niech tak zostanie.