O tu Pan Trader wypowiada się o piramidowaniu, tylko zajawka bo dostęp tylko dla płacących, ale już z samego założenia mi się nie podoba, bo pomimo że będzie szło w naszym kierunku to cały czas mamy presję psychiczną i do tego wystarczy cofka i sramy pod siebie.
piramidy to bzdury. Ciężko jest to utrzymać, rynek nie chodzi "pionowo"
Piramidowanie jest niebezpieczne, bo trendy to tylko 20%, ale jest lepsze niż uśrednianie strat, które choć działa w 80% czasu, w którym rynek konsoliduje, to zabija w trendzie. Najważniejsze jest nie utrwalać w sobie złych przyzwyczajeń. Najważniejsze jest psyche, na drugim miejscu zarządzanie ryzykiem, a dopiero na trzecim kierunek. Cena jest czwartorzędna.
czyli posune Wam zloty srodek -pomysl
piramidowac w te 20% trndowe A CALA RESZTA - 80 % CZASU GRAC ME9TODA BiS
No ale Rzyt nie wysyła smsów kiedy będzie to a kiedy to.
Dlatego trzeba mieć „timing”, czyli interesować się numerologią, bo wymiar czasu jest fraktalny.
Numerologia to są bzdury. Wymiar fraktalny to inaczej wymiar samopodobieństwa, nie bardzo qmam co masz na myśli odnosząc to do czasu. Czas sam w sobie jest wielkością będącą wymiarem (czwartym jako element czasoprzestrzeni).
Czas jest pierwszym wymiarem, a nie czwartym. Przestrzeń jest wtórna względem czasu. Geografia istnieje dzięki historii, a nie historia dzięki geografii.
Naiwna numerologia, jak dodawanie cyfr w systemie dziesiętnym, to rzeczywiście są bzdury, ale oparta na ciągach Fibo i Lucasa daje zarobić od tysiącleci.
Ostatnio zmieniony przez dex dnia Czw 06 Lut 2020, 22:55, w całości zmieniany 3 razy
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
Mitsubishi A6M "Zero" najczęściej wykorzystywany samolot przez pilotów Kamikaze, tam trzeba było mieć jaja, piramidowanie stratnych nawet z dublowaniem to przy tym pikuś, ale żółci to inny typ kultury, u nas pewnie nawet jednego "odważnego" na taką zabawę by nie znalazł:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Kamikaze
No co ty Walczyć za inny kraj to większe poświęcenie niż kamikaze.
https://www.filmweb.pl/video/Zwiastun/nr+1-46903
Tego nie neguje, ale startowanie z myślą że już nie wrócisz to trochę co innego niż start z nadzieją na powrót.
A ja zawsze neguję brak nadziei na powrót!
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
To wina Jarka. Tego jest mnóstwo, tylko jeden przypadek na wiele jest opisywany w mediach a o ilu cisza?
Qrwa socjal jebany, pierwsze co należy w tym kraju zrobić to zakończyć te chore 500+ a takie zachlane qrwiszony zagonić do przymusowych prac społecznych np. na Żuławach
To ścierwo nie matka, urodzi się upośledzeniec to ją qrwę kiedyś może zajebie i słusznie..
dex
To wina Jarka. Tego jest mnóstwo, tylko jeden przypadek na wiele jest opisywany w mediach a o ilu cisza?
Qrwa socjal jebany, pierwsze co należy w tym kraju zrobić to zakończyć te chore 500+ a takie zachlane qrwiszony zagonić do przymusowych prac społecznych np. na Żuławach
To ścierwo nie matka, urodzi się upośledzeniec to ją qrwę kiedyś może zajebie i słusznie..
Bezdzietność jest patologią. Żaden gatunek nie wybiera świadomie perspektywy wymarcia.
Reser
piramidy to bzdury. Ciężko jest to utrzymać, rynek nie chodzi "pionowo"
Piramidowanie jest niebezpieczne, bo trendy to tylko 20%, ale jest lepsze niż uśrednianie strat, które choć działa w 80% czasu, w którym rynek konsoliduje, to zabija w trendzie. Najważniejsze jest nie utrwalać w sobie złych przyzwyczajeń. Najważniejsze jest psyche, na drugim miejscu zarządzanie ryzykiem, a dopiero na trzecim kierunek. Cena jest czwartorzędna.
Dlatego trzeba mieć „timing”, czyli interesować się numerologią, bo wymiar czasu jest fraktalny.
Numerologia to są bzdury. Wymiar fraktalny to inaczej wymiar samopodobieństwa, nie bardzo qmam co masz na myśli odnosząc to do czasu. Czas sam w sobie jest wielkością będącą wymiarem (czwartym jako element czasoprzestrzeni).
Czas jest pierwszym wymiarem, a nie czwartym. Przestrzeń jest wtórna względem czasu. Geografia istnieje dzięki historii, a nie historia dzięki geografii.
Naiwna numerologia, jak dodawanie cyfr w systemie dziesiętnym, to rzeczywiście są bzdury, ale oparta na ciągach Fibo i Lucasa daje zarobić od tysiącleci.
Nie spotkałem się by wymiary numerować według jakiejś kolejności, po prostu czterowymiarowa czasoprzestrzeń ma wymiary: {x,y,z,t} gdzie t to czas i jest to jednolicie spójna struktura w tym sensie, że czas bez przestrzeni nie istnieje i odwrotnie a mówienie tu o jakiejś kolejności wydaje mi sie bezsensowne bo równie dobrze możnaby się spierać co jest najpierw: szerokość, wysokość czy długość. Te hipotetyczne kolejne to tam teoretycy numerują sobie np. wymiar Plancka jest bodajże 10.
Reser
Bezdzietność jest patologią. Żaden gatunek nie wybiera świadomie perspektywy wymarcia.
Największą patologią tego kraju to jest nadużywanie C2H5OH - ile patologii i tragedii przez ten pierdolony alkohol to ciężko zliczyć. Są całe wsie i miasta uzależnione od tego gówna a cała reszta to są sqtki tak jak ten powyżej np. Rząd się cieszy bo przytula akcyzę a zasłaniają sobie usta jakąś śmieszną ustawą o wychowaniu w trzeźwości.
Takie szmaty jak ta powyżej powinny być przymusowo sterylizowane by więcej już nie zaszły.
Krew mnie nagła zalewa gdy widzę, słyszę i czytam o patologicznym pijaństwie. Meneli bym do obozu pracy wpierdolił.
dex
Nie spotkałem się by wymiary numerować według jakiejś kolejności, po prostu czterowymiarowa czasoprzestrzeń ma wymiary: {x,y,z,t} gdzie t to czas i jest to jednolicie spójna struktura w tym sensie, że czas bez przestrzeni nie istnieje i odwrotnie a mówienie tu o jakiejś kolejności wydaje mi sie bezsensowne bo równie dobrze możnaby się spierać co jest najpierw: szerokość, wysokość czy długość. Te hipotetyczne kolejne to tam teoretycy numerują sobie np. wymiar Plancka jest bodajże 10.
Jeśli mam radzić, powinieneś się zagłębić w mocniejsze dragi niż akkohol. Dimetylotryptamina, daje obecnie najwyższą marżę.
Ostatnio zmieniony przez dex dnia Czw 06 Lut 2020, 23:25, w całości zmieniany 4 razy
Reser
Jeśli mam radzić, powinieneś się zagłębić w mocniejsze dragi. Dimetylotryptamina, daje nobecnienajwyższą marżę.
A skąd to wziąć?
dex
Ja generalnie nadużywam alkoholu, i wiem to od lat. Jednak robię to dlatego, że istnieje kult większości, w którym trzeba robić coś dla innych, nawet gdy tego nie potrzebują. Rozumiesz?
Po prostu słabo się socjalizuję.
Reser
Ja generalnie nadużywam alkoholu, i wiem to od lat. Jednak robię to dlatego, że istnieje kult większości, w którym trzeba robić coś dla innych, nawet gdy tego nie potrzebują. Rozumiesz?
Po prostu słabo się socjalizuję.
Ale chyba się nie uchlewasz na umór że leżysz pod płotem zajebany na ulicy? Tzn. że chlejesz bo "musisz"? Nie masz asertywności w sobie?
A nie zdziwiło cię to Wuhan-400? No cholera jak przepowiednia a to przecież fikcja literacka.
Ostatnio zmieniony przez Market Trader dnia Czw 06 Lut 2020, 23:33, w całości zmieniany 1 raz
dex
Jeśli mam radzić, powinieneś się zagłębić w mocniejsze dragi. Dimetylotryptamina, daje nobecnienajwyższą marżę.
A skąd to wziąć?
Jeśli jesteś inteligentny to sam sobie odpowiesz, a jeśli nie, to lepiej żebyś tego nie używał.
Reser
dex: jest takie mądre słowo jak asertywność Jeśli niespecjalnie masz ochotę na coś ale robisz to gdyż sytuacja tego "wymaga" (bo np. znajomi sie od ciebie odwrócą), to pier**l tą sytuację i rób to co uważasz za słuszne byleby zgodnie z własnym sumieniem i poglądami.
Brak asertywności to jedna z przyczyn rozpowszechniania się nałogu tytoniowego bo jak to - wychodzi się na szluga a ty nie zapalisz? Dziwak, odmieniec itd. Trzeba tu dokonać wyboru co jest ważniejsze - ta grupa czy własne zdrowie.
Reser
Zamykając oczy ujrzałem kilkanaście istot poruszających się przed gigantycznym złożonym panelem kontrolnym. Wizje nie były krystalicznie czyste i zdawało się że patrzę na nie przez płótno. Istoty te były dwunożne, ludzkiego wzrostu. Nie poruszały się jak ogromne insekty które widziałem wyraźnie pod wpływem grzybów Stropharia. Miałem świadomość przytłaczająco silnej obecności. Nie było to ani przerażające ani zachęcające. Po prostu to tam było. Pojawiła się myśl w mojej głowie. Zdałem sobie sprawę, że patrzę na panel kontrolny całego wszechświata.
Opcjoner, Ty Micha pytaj o ten towar. Przecież to są jego
Zamykając oczy ujrzałem kilkanaście istot poruszających się przed gigantycznym złożonym panelem kontrolnym. Wizje nie były krystalicznie czyste i zdawało się że patrzę na nie przez płótno. Istoty te były dwunożne, ludzkiego wzrostu. Nie poruszały się jak ogromne insekty które widziałem wyraźnie pod wpływem grzybów Stropharia. Miałem świadomość przytłaczająco silnej obecności. Nie było to ani przerażające ani zachęcające. Po prostu to tam było. Pojawiła się myśl w mojej głowie. Zdałem sobie sprawę, że patrzę na panel kontrolny całego wszechświata.
Opcjoner, Ty Micha pytaj o ten towar. Przecież to są jego
No i to jest właśnie coś, w co jestem w stanie uwierzyć. A nie jakieś przewidywania analityków, bo gdyby umieli przewidywać, to nie byliby analitykami, tylko traderami.
dziadek Admin
Liczba postów : 13101 Location : Nowe Rybie Registration date : 13/11/2007
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g