I po sesji, S zostawione, chociaż dzisiaj nie wiem z jakiego powodu to spadało, klasyczny okoń, albo wszyscy na ferie pojechali i nie ma kto kupować. Ale jak to Market twierdzi rynek dyskontuje wszystko i nie ma co z nim dyskutować.
Władzio 2 do przodu 9,5 punkta, od początku miesiąca 7, władzio pierwszy też do przodu 10 punktów.
Okoń, bo złoty dziś bardzo słaby. A Jankes ma coraz większy problem z oporem 3334 na sapinie.
Guru giełdy Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 3327 Location : Trejder klasy Guru Registration date : 31/10/2011
I po sesji, S zostawione, chociaż dzisiaj nie wiem z jakiego powodu to spadało, klasyczny okoń, albo wszyscy na ferie pojechali i nie ma kto kupować. Ale jak to Market twierdzi rynek dyskontuje wszystko i nie ma co z nim dyskutować.
Władzio 2 do przodu 9,5 punkta, od początku miesiąca 7, władzio pierwszy też do przodu 10 punktów.
Okoń, bo złoty dziś bardzo słaby. A Jankes ma coraz większy problem z oporem 3334 na sapinie.
czyli jak opór padnie to zacznie się rura w górę i misie nie nadążą wyciągać gorącej kukurydzy z pewnej części ciała...
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9734 Registration date : 21/12/2019
dałem longa stop loss dałem szorta i zaraz stop taki to właśnie jest dax
I to jest właśnie dobry komentarz dla wszystkich tych, co twierdzą że granie na zachodzie jest łatwiejsze niż na GPW, a według mnie to wszędzie równo w ch..ja robią
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9734 Registration date : 21/12/2019
czyli jak opór padnie to zacznie się rura w górę i misie nie nadążą wyciągać gorącej kukurydzy z pewnej części ciała...
A jak wsparcie to znów bysie wściekną się z tą kukurydzą w tyłku.
MKowal
Liczba postów : 651 Registration date : 07/02/2020
Jak już tak w te zniesienia i podane wartości tzw złotego podziału czyli fibo wierzycie.... To proponuję przeprowadzić samemu dowód matematyczny to się "lekko" ździwicie....
Forex Trader MOD
Liczba postów : 10365 Registration date : 05/08/2019
dałem longa stop loss dałem szorta i zaraz stop taki to właśnie jest dax
I to jest właśnie dobry komentarz dla wszystkich tych, co twierdzą że granie na zachodzie jest łatwiejsze niż na GPW, a według mnie to wszędzie równo w ch..ja robią
dokładnie
Forex Trader MOD
rura w góre bo akcje sa skrajnie niedowartościowane
Opcjoner powinieneś wiedzieć po co są spółki akcyjne oraz giełdy. Powinieneś także rozumieć czym są sektory gospodarki strategiczne dla funkcjonowania państwa. Przecież głupotą będzie jeśli będziemy robić hosse za wydrukowane pieniądze.
Spółki dobrze zarządzane z dobrymi wynikami i perspektywiczne są trzymane długoterminowo przez kapitały i się nie sypią jak stare qrwy. Masz przykład taki CDR i do pewnego czasu KGHM (zanim umoczył w Sierra Gorda) a molochy państwowe chujowo zarządzane przez ludzi z dupy według klucza partyjnego nie mają perspektyw. Jakaś pi*da z telewizji do zarządu Orlenu? Czy ona ma jakiekolwiek pojęcie o branży petrochemicznej? Qrwa Wystarczy mieć chody w PiS i można zarządzać czymś o czym się nie ma pojęcia. To dziwne że smart money spierdala z tego?
Polska zamierza zbudować elektrownię atomową, a to oznacza pakowanie przez dekadę dużej kasy w inwestycję, która może się okazać sukcesem lub nie. Jakiś kolejny rząd, z dużym udziałem "zielonych", może z takiej inwestycji się całkiem wycofać. I mamy Żarnowiec 2. Albo może w tzw. międzyczasie powstać działająca technologia syntezy jądrowej i budowa konwencjonalnej elektrowni atomowej straci sens. https://www.soulask.com/china-announces-the-completion-of-its-artificial-sun-and-expect-it-to-become-operational-in-2020/
Dlatego duże spółki energetyczne w których udział państwa jest dominujący nie będą łatwo szły do góry. Bo ciąży na nich ogromne ryzyko inwestowania w elektrownię atomową. Orlen ma pieniądze i według mnie jest murowanym kandydatem do takiego przedsięwzięcia. Podobnie PGE (dziś kolejne minimum wszechczasów ).
Kasa będzie potrzebna a to z kolei załatwia banki pozostające pod kontrolą SP. Mogą zostać zmuszone (będą zmuszone) do finansowania budowy elektrowni atomowej.
Drugą ryzykowną inwestycją dla państwowych banków jest CPK. Banki dadzą kredyty na CPK a co jak inwestycja okaże się niedochodowa i będzie generować ogromne koszty zamiast zysków? Albo wręcz okaże się zbyt skomplikowana by ją dokończyć.
Dwa potężne sektory są udupione więc będzie trudno o hossę. Są też inne ryzyka: pandemii i światowej recesji/spowolnienia.
Recesja jest jak yeti - wszyscy o nim słyszeli a nikt nie widział
Eletrownia atomowa wydaje się być dobrym pomysłem ale trzebaby sobie odpowiedzieć na pytanie dlaczego Niemcy i Szwajcarzy właśnie z nich rezygnują? Co jest powodem ?
Osły
Liczba postów : 26002 Age : 45 Location : Buszkowo Registration date : 18/05/2014
stanęło mi .... w ogóle sie indeksy nie zmieniają ; nic sie nie dzieje, luzik, spokój...
Dziwne to pałowanie dziś. Wyjątkowo jakby święto jakieś mieli.
Ja wziąłem na Nasdaczka pozycję jedynie słuszną dozwoloną po 9462,35 i czekam na wykonanie wyroq na miśq. 9500 na liczniq do rana powinno być a nasi znowu wielkie zdziwko, że tam urosło i tak do ujebania to trwa już ponad pół roq. Walimy się z dupy gdy świat nie chce a następnego dnia zdziwko, że świat nie chciał i antyluka.
Ostatnio zmieniony przez Market Trader dnia Pon 10 Lut 2020, 20:24, w całości zmieniany 1 raz
MKowal
Liczba postów : 651 Registration date : 07/02/2020
stanęło mi .... w ogóle sie indeksy nie zmieniają ; nic sie nie dzieje, luzik, spokój...
Ja wziąłem na Nasdaczka pozycję jedynie słuszną dozwoloną po 9462,35 i czekam na wykonanie wyroq na miśq. 9500 na liczniq do rana powinno być a nasi znowu wielkie zdziwko, że tam urosło i tak do ujebania to trwa już ponad pół roq. Walimy się z dupy gdy świat nie chce a następnego dnia zdziwko, że świat nie chciał i antyluka.
A ja taki pewny bym nie był, że nasi będą tak do góry, bo im wyżej tam to u nas większy strach że tam spadnie i to ich paraliżuje, a to że tam spadnie to pewne, tylko nie wiadomo z jakiego poziomu to nastąpi.
Osły
Liczba postów : 26002 Age : 45 Location : Buszkowo Registration date : 18/05/2014
I co leszcze? PGNiG sie zesrało koncertowo a fiucinkę to nawet z nawiązką zamknęli bo aż 3.49 (ktoś z bazą przesadził).
JSW wisi nad przepaścią krachu. 17.5 ostatni bastion byka, dalej to już tylko droga Elektrimu go czeka. Trzeba na nim piramidować eski do zera
Jastrzębska Spółka Węglowa S.A. – największy w Polsce producent węgla koksowego typu 35 wysokiej jakości i największa komercyjna grupa koksowni w Unii Europejskiej.
taak nie porównuj gowna do węgla bo gownem nie napalisz
ja wolalbym kupic akcje JSW niz CDR jak upadnie to za 1 akcje sobie tonę koksu weźmiesz
a za CDR dostaniesz autograf prezesa
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
wobec mojego szorcenia na nsq czy innych przy szorceniu na CDR czy TESLI
Na NQ h1 masz trójkąt konsolidacji w trendzie wzrostowym zapowiadający wyjście górą gdzies do 9520.
dojdzie to dobiorę na szczycie
wyżej wyjdzie szybciej będzie spadał
Co będzie robił? A fuj! Wstydziłbyś się tego słowa używać. Tam nie ma podaży bo nikomu się nie opłaca akcji za darmo sprzedawać więć będzie gonił Dow Jonesa.
Osły
A ja taki pewny bym nie był, że nasi będą tak do góry, bo im wyżej tam to u nas większy strach że tam spadnie i to ich paraliżuje, a to że tam spadnie to pewne, tylko nie wiadomo z jakiego poziomu to nastąpi.
zebyscie sie nie zdziwili jak na zachodzie bedzie zalamanie a nasza GPW ( jak niedawno) zielona wyspa ostanie
BO TUTAJ CENY SA REALNE -PRAWIE REALNE
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
I co leszcze? PGNiG sie zesrało koncertowo a fiucinkę to nawet z nawiązką zamknęli bo aż 3.49 (ktoś z bazą przesadził).
JSW wisi nad przepaścią krachu. 17.5 ostatni bastion byka, dalej to już tylko droga Elektrimu go czeka. Trzeba na nim piramidować eski do zera
Jastrzębska Spółka Węglowa S.A. – największy w Polsce producent węgla koksowego typu 35 wysokiej jakości i największa komercyjna grupa koksowni w Unii Europejskiej.
taak nie porównuj gowna do węgla bo gownem nie napalisz
ja wolalbym kupic akcje JSW niz CDR jak upadnie to za 1 akcje sobie tonę koksu weźmiesz
a za CDR dostaniesz autograf prezesa
Ale przemysł węglowy sraczkę ma a gry przeżywają ogromny boom więc trzeba być na fali. Polska musi inwestować w OZE bo wungiel to przeżytek ubiegłego stulecia. Gdy wybudujemy atomową to psu na budę ten wungiel będzie potrzebny. W ogóle temat górnictwa to mi sie kojarzy z XIX wiekiem
Forex Trader MOD
Nasi zachowują się czasem jak debile - gdy zachód rośnie w trakcie sesji GPW to olewają to i sprzedają ale gdy zachód urośnie poza godzinami naszej sesji (szczególnie o 3:30) to rano z dupy reakcja jest i to spora.... co prawda tylko na otwarciu bo później osrywa się na plusie no ale shortów z dnia na dzień za cholerę nie idzie utrzymać bo co KDPW dopisze wieczorem to masz z miejsca w pysk na dzień dobry. Shorty u nas na index grać to obowiązkowo trzeba zamykać na tej samej sesji.