niech mi ktoś to wytłumaczy , bo nie rozumiem tej akcji
kilka tygodni kwarantanny po to aby ograniczyć rozprzestrzenianie się choroby , ale jak doszło do kilkudziesięciu zachorowań dzień w dzień to rozpuścili pasażerów "po mieście"
nie wiem ale może tu chodzi o picowanie śmiertelnych przypadków i wyliczenie śmiertelnośći w tej puszcze było by to namacalnym dowodem jak się mają sprawy
ktoś próbuje odwlec panikę
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
Piotrek691
Liczba postów : 8186 Location : Mokotów Registration date : 15/04/2010
Ja tam małą łyżeczką, a Michu to miliardami obraca
O nie taka mała ta łyżeczka
Zarabianie to funkcja ryzyka i dostępnego kapitału. Ja tam ryzykuję w pojedynczej transakcji 1% kapitału i kończę jeśli uda mi przytulić 6% miesięcznie od kapitału z którym zaczynam miesiąc. Nie łapię dołków i szczytów i nie mam nawet koguta.
Małolat
Liczba postów : 12656 Age : 38 Location : Krosno Registration date : 29/08/2007
niech mi ktoś to wytłumaczy , bo nie rozumiem tej akcji
kilka tygodni kwarantanny po to aby ograniczyć rozprzestrzenianie się choroby , ale jak doszło do kilkudziesięciu zachorowań dzień w dzień to rozpuścili pasażerów "po mieście"
nie wiem ale może tu chodzi o picowanie śmiertelnych przypadków i wyliczenie śmiertelnośći w tej puszcze było by to namacalnym dowodem jak się mają sprawy
ktoś próbuje odwlec panikę
myśleli że to dobry pomysł z kwarantanną na statku, ale okazało się że wirus w ekspresowym tempie się rozprzestrzenia pomysł w istocie był tragiczny
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9734 Registration date : 21/12/2019
Ja tam małą łyżeczką, a Michu to miliardami obraca
O nie taka mała ta łyżeczka
Zarabianie to funkcja ryzyka i dostępnego kapitału. Ja tam ryzykuję w pojedynczej transakcji 1% kapitału i kończę jeśli uda mi przytulić 6% miesięcznie od kapitału z którym zaczynam miesiąc. Nie łapię dołków i szczytów i nie mam nawet koguta.
Najważniejsze żeby mieć zasady, system czy jak by tego nie nazwać, pozwalający uzyskać przewagę nad rynkiem w dłuższym okresie czasu i konsekwentnie się go trzymać jak daje efekty i to można nazwać dobrą grą a metod i sposobów uzyskania dobrego wyniku jest mnóstwo i każdy dobry na swój sposób, zależny w sumie od indywidualnych predyspozycji.
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
Władze Korei Płd. poinformowały w środę o wykryciu kolejnych 20 zakażeń koronawirusem, podnosząc łączny bilans w kraju do 51 przypadków. Obawy o dalsze zachorowania wywołuje sprawa pacjentki, która według służb medycznych zaraziła co najmniej 15 innych osób.
widać że w społeczeństwie które wirusa zignoruje, albo w którym nie będą przestrzegane zalecenia lekarzy, koronawirus będzie się szerzył z ogromną prędkością
Najważniejsze żeby mieć zasady, system czy jak by tego nie nazwać, pozwalający uzyskać przewagę nad rynkiem w dłuższym okresie czasu i konsekwentnie się go trzymać jak daje efekty i to można nazwać dobrą grą a metod i sposobów uzyskania dobrego wyniku jest mnóstwo i każdy dobry na swój sposób, zależny w sumie od indywidualnych predyspozycji.
I tego trzeba się trzymać Tyle lat się człowiek babra w tym łajnie i w końcu dochodzi do wniosku, który jest najbardziej oczywisty. Jedynym wrogiem, który nie pozwala zarabiać na rynku jestem ja sam. To jest opisane w tysiącu i jednej książce o rynku, tylko problem jest taki, że nie dociera...
Piotrek691
Władze Korei Płd. poinformowały w środę o wykryciu kolejnych 20 zakażeń koronawirusem, podnosząc łączny bilans w kraju do 51 przypadków. Obawy o dalsze zachorowania wywołuje sprawa pacjentki, która według służb medycznych zaraziła co najmniej 15 innych osób.
widać że w społeczeństwie które wirusa zignoruje, albo w którym nie będą przestrzegane zalecenia lekarzy, koronawirus będzie się szerzył z ogromną prędkością
Jestem bardzo ciekawy jak tam sobie z problemem radzą w Korei Płn?
pewnie postawili na "profilaktykę" wykańczają chorego razem z rodziną
pike UFOTrader Junior
zagrodzili gęstszą siatką
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
Na giełdach tego nie widać, a ledwo zamknęli amerykańca to niemiec od razu na fiucie do góry poszedł, więc znów noc nieprzespana będzie dla tych co na krótko na USA są
pike UFOTrader Junior
Ilość infekcji narasta geometrycznie dopóki służba zdrowia nadąża z diagnozowaniem. Potem przyrasta arytmetycznie. Oczywiście tylko w raportach. Potem geometrycznie przyrastają zgony, dopóki są łóżka w szpitalach, po czym przyrastają arytmetycznie, gdy zaczynają umierać ludzie zamknięci w domu. Gdzie jest następne wąskie gardło? Krematoria?
Guru giełdy Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 3327 Location : Trejder klasy Guru Registration date : 31/10/2011
Ilość infekcji narasta geometrycznie dopóki służba zdrowia nadąża z diagnozowaniem. Potem przyrasta arytmetycznie. Oczywiście tylko w raportach. Potem geometrycznie przyrastają zgony, dopóki są łóżka w szpitalach, po czym przyrastają arytmetycznie, gdy zaczynają umierać ludzie zamknięci w domu. Gdzie jest następne wąskie gardło? Krematoria?
podobno najważniejsze są pszczoły
Piotrek691
W Jankielni brakuje mi tego ostatniego smaczku. Tej wisienki na torcie jaką jest EUFORIA na indexach Nawet najtwardsze zakute misie z tytanowymi jajami muszą uwierzyć, że to nigdy nie spadnie.
No ale to naprawdę już nigdy nie spadnie Ja jako zatwardziały miś już w to uwierzyłem i co - spada? Krachy są zamierzchłą przeszłością.
myślę że są realne szanse że jeden z naszych energetycznych "czempionów", ten najsłabszy zawodnik, nie wiem który, może nie przetrwać trudnych czasów drogi węgiel + szybko rosnące ceny emisji CO2 + duszenie cen energii elektrycznej + nowe ostre regulacje UE + stanowczy sprzeciw UE wobec pomocy państwa dla węglowej energetyki - i jedna z firm może się rozkraczyć i państwo ją przejmie za złotówkę
spodziewam się że odkrywka w Złoczewie dla Bełchatowa zostanie uruchomiona nie pozwolą zdechnąć największej elektrowni w kraju (i przy okazji największemu emitentowi CO2 w Europie!) jak PGE na wiadomość o tej inwestycji spadnie mniej niż 15% to będzie to sukces
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
podobno najważniejsze są pszczoły
Prawda, bez pszczółek jest pod górkę.
dziadek Admin
Liczba postów : 13101 Location : Nowe Rybie Registration date : 13/11/2007
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g