Pietrek tylko jeden punkt ten o migracji ci podam 3mln Ukraińców w Polsce pracuje Jeśli tu uważasz że nie wpuszczenie do nas muzułmanów za afryki to to złe i można PiS porównać do nsdap to jesteś Ty pierdolniety a nie dirty który Cię porównał do pedofila bo użył twojej drogi w logice
Każdy punkt który porownijesz do tej sytuacji można podważyć ale po co jak to nie ma sensu
Dex pierdolisz tak samo. Najpierw oceń sytuację co się wydarzyło na przestrzeń i kilkudzieciu lat a co jest robione bo gospodarczo to twoje pietdolety słabo wyglądają
Też miałem się do tego odnieść. Straszna nienawiść do tych Ukraińców u nas.
Jeśli ktoś nie widzi różnicy między obecna partią rządzącą w Polsce a NSDAP to powinien się trochę delikatnie mówiąc zastanowić.
Odnośnie repolonizacji mediów polecam zagłębić się w temat i zobaczyć jak to wygląda na zachodzie. Gówno tam jest a nie wolne media, kapitał zagraniczny ograniczony do minimum, a u nas różne onety i inne, które na pewno reprezentują polską rację stanu. Aż się wypada wstydzić że człowiek chce mieć w Polsce coś polskiego k**wa mać. Niemcy mają takie wolne media że po pamiętnym sylwestrze w Kolonii nikt o tym przez dłuższy czas nie wspominał, bo rządzący tak chcieli. W Polsce mamy często więcej demokracji niż na zachodzie ale lubimy sobie popierdolić bzdury.
Nigdzie nie powiedziałem, że nie ma różnicy między PiS a NSDAP, tylko że ich programy są zbieżne: podniesienie płacy minimalnej, obniżenie wieku emerytalnego, progresywne podatki dochodowe, nacjonalizacja branż strategicznych, polityka prorodzinna, związki zawodowe itd. Zarówno w programie NSDAP jak i manifeście faszystowskim nie było nic na temat zabijania.
W ogóle to w czasie II wojny światowej ludzie zabijali się nie o program partii, tylko o złoto, bo na nim był oparty system monetarny. Podaż złota nie odzwierciedlała gwałtownego przyrostu populacji, więc była spirala deflacyjna. I nie tylko faszyści i naziści zabijali. Zabijali też komuniści w Chinach, bolszewicy w ZSRR, monarchiści w Japonii, nawet liberałowie z USA. Zabijali wszyscy bez względu na program, bo brakowało pieniądza.
I to jest paradoksalne, że jest zabronione propagowanie faszyzmu, którego odmianą jest korporacjonizm, czyli praktycznie każde obecne państwo oparte na komisji trójstronnej związków pracodawców, związków zawodowych i rządu. Faszyzm sam w sobie nie jest zły, tylko przy ograniczonej podaży pieniądza staje się on systemem zbrodniczym. Ale takim staje się każdy system w którym podaż pieniądza nie odzwierciedla przyrostu populacji.
Ponadto teraz mamy dokładnie odwrotny problem niż był wtedy. Populacja maleje, a podaż pieniądza jest za duża i nie trafia on nie do tych, do których powinien. Za dużo trafia do korporacji, za mało do rodzin.
Ostatnio zmieniony przez dex dnia Pon 27 Kwi 2020, 17:58, w całości zmieniany 1 raz
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9734 Registration date : 21/12/2019
No i u nas spadek, jednak trzeba było brać te S z rana, ale tak to jest jak się patrzy na własne przewidywania i sentyment na bazowych, u nas trzeba pamiętać że zawsze moze się okoń pojawić
Forex Trader MOD
Liczba postów : 10365 Registration date : 05/08/2019
Babska to tępota Kupiła sprzęt wart ponad 700zl za 17 zł i zgłasza nieprawidłowość Promocja to promocja Opcjo ty też tak robisz,zgłaszasz nieprawidłowości przy promocji gdy sklep poszkodowany jest Niech sklepy pilnują swego interesu,jak burdel mają to ich problem
MICHU
Liczba postów : 39723 Registration date : 25/10/2010
Trwa hossa we Frankfurcie! Niemcy wychodzą z epidemii! Gospodarka faszystowska na pełnej qrwie wraca na ścieżkę wzrostu!
W USA również ładna hossa, więc nasz dzisiejszy okoń chyba dla ostudzenia świeżych bysiów i jutro możemy mieć znów testowanie 1650, oby tylko nie odbyło się to za pomocą luki i później pałowania w miejscu.
MICHU
Wszystko wiemy. „ Łomem w głowę ", tak aby z Antka 12 zostały tylko zgliszcza.
Przez miesiąc czasu nie udało się dostarczyć choćby z 500 zł.
Może czas grać anty Antkiem? Moje systemy też przestały działać od rozliczenia marcowego, i wygląda, że należy wystawiać opcje a nie kupować. 11 lat działały i przestały.
BTW fajny kawałek. Grałem to na gitarze po knajpach, gdy byłem studenciakiem.
MICHU
Trwa hossa we Frankfurcie! Niemcy wychodzą z epidemii! Gospodarka faszystowska na pełnej qrwie wraca na ścieżkę wzrostu!
Proste. Bo Niemcy mogą administrować zdalnie fabrykami i nie muszą w nich zapierdalać. Ale dopiero zobaczymy, czy pracownicy będą do nich chcieli wrócić, po zdjęciu lockdown’ów.
Bo narazie chcą, ale nie mogą. A tłum potrafi zmienić zdanie o 180 stopni jak się wqrwi. https://www.aljazeera.com/news/2020/04/dozens-arrested-anti-covid-19-lockdown-protest-germany-200426083407846.html
Uważam, że w ogóle możliwe jest przekroczenie punktu, po którym większość nie będzie chciała pracować, tylko będzie totalny strajk pod tytułem „dajcie dochód gwarantowany”. A wtedy Żuławy Hioba.
zibi MOD
Liczba postów : 31149 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Proste. Bo Niemcy mogą administrować zdalnie fabrykami i nie muszą w nich zapierdalać. Ale dopiero zobaczymy, czy pracownicy będą do nich chcieli wrócić, po zdjęciu lockdown’ów.
Bo narazie chcą, ale nie mogą. A tłum potrafi zmienić zdanie o 180 stopni jak się wqrwi. https://www.aljazeera.com/news/2020/04/dozens-arrested-anti-covid-19-lockdown-protest-germany-200426083407846.html
Uważam, że w ogóle możliwe jest przekroczenie punktu, po którym większość nie będzie chciała pracować, tylko będzie totalny strajk pod tytułem „dajcie dochód gwarantowany”. A wtedy Żuławy Hioba.
JEBAĆ ROBOTĘ
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
JEBAĆ ROBOTĘ
Cicho. Na tym polega nasza przewaga konkurencyjna
MICHU
Wrzuciłem sobie moje cykle po liczbach Lucasa w mathematicę i wychodzi tak. Oś pozioma to lata (0=2020r), pionowa to odchylenie standardowe.
Wychodzi najpoważniejszy kryzys od 1989r. który skończy się dopiero w 2023r. Szkoda tylko, że nie mam rozkminionych interwałów poniżej 4 lat, bo wykres byłby dokładniejszy.
Następne poważne kryzysy mają dołki w 2036r i 2044r.
Ostatnio zmieniony przez dex dnia Pon 27 Kwi 2020, 23:45, w całości zmieniany 4 razy
MICHU
Pietrek tylko jeden punkt ten o migracji ci podam 3mln Ukraińców w Polsce pracuje Jeśli tu uważasz że nie wpuszczenie do nas muzułmanów za afryki to to złe i można PiS porównać do nsdap to jesteś Ty pierdolniety a nie dirty który Cię porównał do pedofila bo użył twojej drogi w logice
Każdy punkt który porownijesz do tej sytuacji można podważyć ale po co jak to nie ma sensu
Dex pierdolisz tak samo. Najpierw oceń sytuację co się wydarzyło na przestrzeń i kilkudzieciu lat a co jest robione bo gospodarczo to twoje pietdolety słabo wyglądają
Też miałem się do tego odnieść. Straszna nienawiść do tych Ukraińców u nas.
Jeśli ktoś nie widzi różnicy między obecna partią rządzącą w Polsce a NSDAP to powinien się trochę delikatnie mówiąc zastanowić.
Odnośnie repolonizacji mediów polecam zagłębić się w temat i zobaczyć jak to wygląda na zachodzie. Gówno tam jest a nie wolne media, kapitał zagraniczny ograniczony do minimum, a u nas różne onety i inne, które na pewno reprezentują polską rację stanu. Aż się wypada wstydzić że człowiek chce mieć w Polsce coś polskiego k**wa mać. Niemcy mają takie wolne media że po pamiętnym sylwestrze w Kolonii nikt o tym przez dłuższy czas nie wspominał, bo rządzący tak chcieli. W Polsce mamy często więcej demokracji niż na zachodzie ale lubimy sobie popierdolić bzdury.
Jest jakiś dysonans poznawczy, że ja lubię Ukraińców? Poznałem wielu w pracy i świetni ludzie ogólnie. I nie jestem przeciwko PiS, więc nie wiem o co chodzi. Mózgi wyprane przez media z jednej i z drugiej strony.
Ja w ogóle nie mam wrogów, wszystkich lubię. Nie mam sojuszników, i dobrze, bo na każdym się zawiodłem.
Sir Nick UFOTrader Senior
Liczba postów : 870 Age : 48 Registration date : 01/11/2010