Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
Temat: Re: UFO 16-17 05 2020 r. Weekend Nie 17 Maj 2020, 15:55
Od kwietniowego rozliczenia symboliczna strata 3pkt, zarobiłem 44pkt na koniach i wydałem 47pkt na opcje. Jestem zadowolony z takiego wyniku, bo generalnie nie zarabiam gdy spada zmienność.
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46695 Registration date : 03/09/2007
Temat: Re: UFO 16-17 05 2020 r. Weekend Nie 17 Maj 2020, 16:03
Warren Buffet sprzedał duży pakiet akcji Goldman Sachs
mieliśmy pare mcy temu informację jak to Bufet siedzi na gotówce i 120mld usd czeka u niego w kieszeni. niedawno pojawiła się wrzutka, ze sprzedał teraz linie lotnicze (czyli sprzedał i nadal miał żeby sprzedać) po tej wrzutce o liniach lotniczych była korba na kilka procent teraz jest druga wrzutka o następnej sprzedaży Goldman S. i jutro spodziewam się korby i to 2% w usa
Ostatnio zmieniony przez Fantomas dnia Nie 17 Maj 2020, 16:13, w całości zmieniany 1 raz
Temat: Re: UFO 16-17 05 2020 r. Weekend Nie 17 Maj 2020, 16:12
mieliśmy pare mcy temu informację jakto Bufet siedzi na gotówce i 120mld usd czeka u niego w kieszeni. niedawno pojawiła się wrzutka, ze sprzedał teraz linie lotnicze po tej wrzutce o liniach lotniczych była korba na kilka procent teraz jest druga wrzutka o następnej sprzedaży Goldman S. i jutro spodziewam się korby i to 2% w usa
tak cały dzień przed kompem ? Niedobrze traci się kontakt z rzeczywistością
Odyseusz Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 6031 Registration date : 20/10/2018
Temat: Re: UFO 16-17 05 2020 r. Weekend Nie 17 Maj 2020, 16:14
mieliśmy pare mcy temu informację jakto Bufet siedzi na gotówce i 120mld usd czeka u niego w kieszeni. niedawno pojawiła się wrzutka, ze sprzedał teraz linie lotnicze po tej wrzutce o liniach lotniczych była korba na kilka procent teraz jest druga wrzutka o następnej sprzedaży Goldman S. i jutro spodziewam się korby i to 2% w usa
czytam taką książkę, która całkiem jest poza rzeczywistościa i włączony komputer jest kontaktem z realem plus rozrywka na ufo
Temat: Re: UFO 16-17 05 2020 r. Weekend Nie 17 Maj 2020, 16:19
czytam taką książkę, która całkiem jest poza rzeczywistościa i włączony komputer jest kontaktem z realem plus rozrywka na ufo
rozumiem...praca zdalna
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO 16-17 05 2020 r. Weekend Nie 17 Maj 2020, 16:19
Micha PO okradło na 3 miliardy.
dex
Temat: Re: UFO 16-17 05 2020 r. Weekend Nie 17 Maj 2020, 16:23
Market Trader napisał:
Próg wyborczy tworzy sztuczną blokadę wejścia do polityki kandydatom niszowym, niezależnym partiom bez odpowiednio dużego finansowania co z gruntu odrzuca i zawęża możliwość wyboru kandydata do tych tylko, którzy mieli na tyle kasy by ten próg przekroczyć. To już jest złe i nie powinno tak być. Do tego nie powinno być żadnego pozycjonowania kandydatów na listach bo to jedna wielka manipulacja.
Pojawia się nikomu nie znany pan Ziutek, który miał fajny pomysł na coś i zyskać jakieś tam ułamkowe poparcie to pan Ziutek powinien wejść czy to do parlamentu czy samorządu a nie wejdzie bo nie ma wystarczająco dużo kasy ani układów by boss jakiejś partii go wystawił na listę. I co z tego, że w sejmie byłoby 50 różnych partii? To nawet lepiej bo każdy miałby obowiązek głosowania i wynik za czy przeciw zawsze by wyszedł. Wprowadzić nieparzystą liczbę posłów z obowiązkiem głosowania przez każdego.
Iluzja demokracji qrwa, wybieramy kogo chcemy.... ale tylko spośród tych, którzy nam są podstawieni do wyboru. To tak jakby iść do marketu i móc wybierać towar nie z pełnego asortymentu jaki ma sklep a jednie z jednej małej półeczki, którą sprzedawca nam chce wcisnąć.
Do chuja z takim systemem, Trader21 podziela moje zdanie w tej kwestii,posłuchajcie mądrego człowieka.
Tacy jak Trader21 powinni rządzić tym krajem.
Ja bym go na ministra finansów wstawił bo to jest qrwa fachowiec, który się zna na temacie.
No gdyby jako minister finansów ostro przyspeqlował na giełdzie miliardami z budżetu, to albo by Polska zbankrutowała, albo wyszła z „pułapki średniego rozwoju”. Ciekawe co by się stało gdyby tak jakieś państwo otwarło znienacka big short PKC na przykład na DAXie i zwaliło go do fundamentów?
MICHU
Liczba postów : 39723 Registration date : 25/10/2010
Temat: Re: UFO 16-17 05 2020 r. Weekend Nie 17 Maj 2020, 16:37
Komentarz Rynkowy Goldman Sachs
Nr Algorytmu (?,?)
Ładnie Antek 12 zasunął.
Wiemy co dalej, allle nie powiemy !!! .
Opcjo...ładuj Opcjeeee !!!
Ciekawe ile od górki płaciły Opcje ze skalą logarytmiczną.
Ostatnio zmieniony przez MICHU dnia Nie 17 Maj 2020, 16:59, w całości zmieniany 3 razy
Temat: Re: UFO 16-17 05 2020 r. Weekend Nie 17 Maj 2020, 16:45
rozumiem...praca zdalna
rozumiesz? jesteś pewien, że rozumiesz? jeśli będzie to otwarcie na Rosję to od Amerykanów uda się uzyskać więcej bo będzie obawa, że w przypadku ataku Rosji na Łotwę Polska nie będzie się bić bojąc się drugiego ataku przez bramę smoleńską.
Temat: Re: UFO 16-17 05 2020 r. Weekend Nie 17 Maj 2020, 16:55
rozumiem...praca zdalna
rozumiesz? jesteś pewien, że rozumiesz? jeśli będzie to otwarcie na Rosję to od Amerykanów uda się uzyskać więcej bo będzie obawa, że w przypadku ataku Rosji na Łotwę Polska nie będzie się bić bojąc się drugiego ataku przez bramę smoleńską.
Michu ?
PINGWIN (Z MADAGASKARU)
Liczba postów : 6643 Location : madagaskar Registration date : 29/10/2007
Temat: Re: UFO 16-17 05 2020 r. Weekend Nie 17 Maj 2020, 17:01
AgroTrader napisał:
Dziadek napisał:
zibi napisał:
Dziadek napisał:
Zygmunt de Bill napisał:
Dziadek napisał:
zibi napisał:
1 weekend , się dobrze nie zaczął a tu już sukces
... Ja takie sukcesy mam codziennie więc uważaj, bo zapewniam Cię, ze można mieć tego dość
Zibi mi też takie sukcesy nie są obce. Otrzeźwiałem jak se pomyślałem, że przez taką punktualność mogą mnie zrobić Administratorem. Teraz już tylko od czasu do czasu amatorsko jedyneczkę sobie postawię.
A tak apropos. Dziadek, jak tam zdrowie?
... Zygmuncie! Raport chorobowy poszedł na priv, po co straszyć ufoków pzdr dziadek
ja wychodzę z założenia że jak mam kogoś nad sobą to też lubię wiedzieć czy kieruje mną człowiek zdrowy w każdym aspekcie
... Na Forum nikt nikim nie kieruje! Zapewniam Cię że nikogo nie masz nad sobą a na pewno nie mnie. Stanu swojego zdrowia nie ukrywam: mam chorobę niedokrwienną mięśnia sercowego, nadciśnienie tętnicze, zwyrodnienie stanu biodrowego, cukrzycę....und zu weiter... W dodatku olbrzymią nadwagę (ok. 140 kg). Czyli praktycznie wszystkie choroby współistniejące! ........................................................................................Pozdrawiam dziadek ręką własną
to ja mam mniej ... bo tylko dwa biodra do wymiany
jak bylem "przed wirusem "w W-wie to mi ortopeda zaproponować nowe biodra "klasy volvo " za 23 900zl kazde
troche sie wahałem i nastepnie koronawirus sprawe zawiesił
moze jest ktos jeszcze przed/po alloplastyce stwów kolana/biodra to mozemy wymienic poglądy
w tym samym ośrodku miałbym robione co ten młody gość - gwarancja na 25 lat (?) ...
eh wszyscy ciężko chorzy/kontuzjowani, a mnie martwiło że siłki nie ma, i coś mnie w lewym stawie łokciowym rwie już po 5 seriach podciągania.
Reser
Temat: Re: UFO 16-17 05 2020 r. Weekend Nie 17 Maj 2020, 17:24
Fenomen Grety został poniżej ładnie wytłumaczony.
Jeszcze do tego panelu expertów CNN powinno zaprosić Antka od podkomisji smoleńskiej
PINGWIN (Z MADAGASKARU)
Temat: Re: UFO 16-17 05 2020 r. Weekend Nie 17 Maj 2020, 17:26
MICHU napisał:
REALISTA napisał:
Co do jakości : SAAB i Volvo jak byly szwedzkie to robiły samochody najtrwalsze na świecie, Szwedzka stal, nie psujące się...no i to był problem, bo leszcz kupował jedno auto na całe życie i w dodtaki serwisy nie zarabiały bo były niepotrzebne dla nie psujacego się auta. Efekt? Te firmy zostały wykupione ( nie pamiętam przez kogo, ale któraś przez chińczyków, a jakże ) bo groziło im bankructwo. Wpadły w pułapkę super jakości i solidnego produktu. Gorszy pieniądz wypiera lepszy , gorszy produkt wypiera lepszy...antyteza kapitalizmu. Nawet oświata za PRL-u miała wyższą jakość jak dzisiejsza. Namnozylo się pełno szkółek płatnych, niby wyższych z poziomem nauczania niższym niz ogólniak za PRL-u.
Odnośnie Oświaty a zatem Wykształcenia a zatem Pracy zawodowej powiem Ci tak.
Księgowy/a. Siedź w cyferkach, tabelki, ciągła zmiana przepisów i podstaw naliczeń. Ciągle w książkach i na szkoleniach. Niektórzy nawet biorą pracę do domu bo się nie wyrabiają albo chcą dorobić.
Myślisz, że tak naprawdę taki człowiek jest szczęśliwy ??? Może i tak, przecież robi to co lubi. Tak samo jak Traderzy pt. „ straćmy sobie kolejnego tysiaczka ".
Szczęście dla każdego znaczy co innego. Ale są uniwersalne Prawdy określone Piramidą, które pomagają to sprecyzować.
Ciekawe ilu traderów jest szczęśliwych skoro 90% rachunków jest na minusie. A wielu nigdy nie odrobi 10 - 20 lat ze straconych lat przed monitorem.
no jak kogoś pasją są cyferki, tabelki i przepisy to co to szkodzi. a jak lubi śledzić jakieś szlaczki lub bzdety na monitorku, to co zabraniać?. ale jeśli dla kogoś ważniejszy jest czas, no to całkiem bez sensu tak siedzieć, lampić się i tracić. to już lepiej nie siedzieć i tracić.
hmm, no zważywszy że w populacji może być np 1% lub więcej masochistów, to oni będą szczęśliwi tracąc (czas i kasę).
PINGWIN (Z MADAGASKARU)
Temat: Re: UFO 16-17 05 2020 r. Weekend Nie 17 Maj 2020, 17:42
dex napisał:
Market Trader napisał:
Próg wyborczy tworzy sztuczną blokadę wejścia do polityki kandydatom niszowym, niezależnym partiom bez odpowiednio dużego finansowania co z gruntu odrzuca i zawęża możliwość wyboru kandydata do tych tylko, którzy mieli na tyle kasy by ten próg przekroczyć. To już jest złe i nie powinno tak być. Do tego nie powinno być żadnego pozycjonowania kandydatów na listach bo to jedna wielka manipulacja.
Pojawia się nikomu nie znany pan Ziutek, który miał fajny pomysł na coś i zyskać jakieś tam ułamkowe poparcie to pan Ziutek powinien wejść czy to do parlamentu czy samorządu a nie wejdzie bo nie ma wystarczająco dużo kasy ani układów by boss jakiejś partii go wystawił na listę. I co z tego, że w sejmie byłoby 50 różnych partii? To nawet lepiej bo każdy miałby obowiązek głosowania i wynik za czy przeciw zawsze by wyszedł. Wprowadzić nieparzystą liczbę posłów z obowiązkiem głosowania przez każdego.
Iluzja demokracji qrwa, wybieramy kogo chcemy.... ale tylko spośród tych, którzy nam są podstawieni do wyboru. To tak jakby iść do marketu i móc wybierać towar nie z pełnego asortymentu jaki ma sklep a jednie z jednej małej półeczki, którą sprzedawca nam chce wcisnąć.
Do chuja z takim systemem, Trader21 podziela moje zdanie w tej kwestii,posłuchajcie mądrego człowieka.
Ja bym go na ministra finansów wstawił bo to jest qrwa fachowiec, który się zna na temacie.
No gdyby jako minister finansów ostro przyspeqlował na giełdzie miliardami z budżetu, to albo by Polska zbankrutowała, albo wyszła z „pułapki średniego rozwoju”. Ciekawe co by się stało gdyby tak jakieś państwo otwarło znienacka big short PKC na przykład na DAXie i zwaliło go do fundamentów?
nic by się nie stało pozytywnego, bo wielkie przekręty opierają się na ustawkach, czyli by wydymali ministra na mlrdy i tyle. bo kurs by się nie zachował jak powinien. poza tym grać cudzą własnością, polaków, na taką skalę to kompletnie chore nieporozumienie. co najwyżej marką "polska", najwyżej rebranding by się zrobiło.
ale faktycznie najlepiej obstawiać przeciwsobie, czyli np bokser na nokaut na sobie, a państwo polskie gra na osłabienie plna.
PINGWIN (Z MADAGASKARU)
Temat: Re: UFO 16-17 05 2020 r. Weekend Nie 17 Maj 2020, 17:46
Market Trader napisał:
Fenomen Grety został poniżej ładnie wytłumaczony.
Jeszcze do tego panelu expertów CNN powinno zaprosić Antka od podkomisji smoleńskiej
papieżyca.
MoralnyNiepokój
Liczba postów : 3708 Registration date : 11/03/2010
Temat: Re: UFO 16-17 05 2020 r. Weekend Nie 17 Maj 2020, 18:14
Fantomas napisał:
AgroTrader napisał:
Fantomas napisał:
Opcjoner na Prezydenta!!!
a kogo na First Lady ?
Jak juz planujemy poważne przedsięwzięcie to musi byc plan pełny , dopięty na ostatni guzik - bez luk ,słabych pktów które możne opozycja wykorzystać ?
( może Diablo ?)
Diablo będzie ministrem finansów. Dla opcja trzeba zrobić szybki casting na Roksie.pl i wybrać first lady, nie mylić z fiesta lady.
Diablo, Diablo, Diablo... A to ten znany pięściarz? Nieee, to pewnie ten, który tu kiedyś rozkminiał dlaczego Szwajcarzy nie mają problemu kredytów frankowych!
No, trochę słaba ta nominacja. Chyba, że żonglujesz rzeczywistością?
MoralnyNiepokój
Liczba postów : 3708 Registration date : 11/03/2010
Temat: Re: UFO 16-17 05 2020 r. Weekend Nie 17 Maj 2020, 18:17
Fantomas napisał:
Janusz Kowalski @JKowalski_posel W końcu. Marek Niedźwiecki, zarejestrowany jako tajny współpracownik komunistycznej bezpieki o pseudonimie „Bera” odchodzi z publicznego radia. Jego dokumenty zostały zniszczone przez bezpiekę 17 stycznia 1990 r., tuż przed rozwiązaniem SB
Ładnie zapętlili: był współpracownikiem, ale nie ma dowodów. To znaczy chyba były, bo nie można sprawdzić co w nich było, albo nie było, bo ich nie ma.
neuron UFOTrader Senior
Liczba postów : 9999 Registration date : 29/02/2012
Temat: Re: UFO 16-17 05 2020 r. Weekend Nie 17 Maj 2020, 18:35
rozumiem...praca zdalna
Michu ?
też to tak odbieram masakra
_________________ ...... a będzie giciej
dex
Temat: Re: UFO 16-17 05 2020 r. Weekend Nie 17 Maj 2020, 18:38
PINGWIN (Z MADAGASKARU) napisał:
dex napisał:
Market Trader napisał:
nic by się nie stało pozytywnego, bo wielkie przekręty opierają się na ustawkach, czyli by wydymali ministra na mlrdy i tyle. bo kurs by się nie zachował jak powinien. poza tym grać cudzą własnością, polaków, na taką skalę to kompletnie chore nieporozumienie. co najwyżej marką "polska", najwyżej rebranding by się zrobiło.
ale faktycznie najlepiej obstawiać przeciwsobie, czyli np bokser na nokaut na sobie, a państwo polskie gra na osłabienie plna.
Mając odpowiednią kasę można? Można. https://pl.wikipedia.org/wiki/Afera_100_sekund
Temat: Re: UFO 16-17 05 2020 r. Weekend Nie 17 Maj 2020, 18:39
neuron napisał:
REALISTA napisał:
Fantomas napisał:
REALISTA napisał:
Fantomas napisał:
REALISTA napisał:
Fantomas napisał:
rozumiem...praca zdalna
Michu ?
też to tak odbieram masakra
a co wy możecie odbierać jak nie macie czym odbierać
Temat: Re: UFO 16-17 05 2020 r. Weekend Nie 17 Maj 2020, 18:39
Reser
Temat: Re: UFO 16-17 05 2020 r. Weekend Nie 17 Maj 2020, 18:44
Reser
Temat: Re: UFO 16-17 05 2020 r. Weekend Nie 17 Maj 2020, 18:45
SYLWESTER
Liczba postów : 10589 Location : Katowice Registration date : 20/11/2007
Temat: Re: UFO 16-17 05 2020 r. Weekend Nie 17 Maj 2020, 19:17
Fantomas napisał:
AgroTrader napisał:
Fantomas napisał:
Tyle tu ciekawych pomysłów i rozwiązań. Tylko jak Was koledzy poprzeć? Gdzie istniejecie politycznie, żebym mógł na Was zagłosowac?
Opcjoner mial zakładać partie "NORMALNI RAZEM " ktora miala liczyc na glosy normalnych obywateli = przejąc władzę w Polsce Tylko ze chyba zaćpał i zaniedbał obowiązki
Może powinien zacząć o transparentów i rundki po ryneczku Sosnowca "żądam zamknięcia kopalń" ( nie wiem czy paru ochroniarzy by nie potrzebował)
Ochroniarzy by nie potrzebował ( raczej ryneczku... ale jest "Patelnia ")....bo ostatnią kopalnię "Kazimierz-Juliusz " zamknięto w 2015 roku.
dex
Temat: Re: UFO 16-17 05 2020 r. Weekend Nie 17 Maj 2020, 19:23
Market Trader napisał:
Paradoksalnie to może okazać się szkodliwe, że akurat znany spekulant walczy o zniesienie podatku Belki. Bo skutek może być taki, że nawet jeśli go zniosą to tylko dla lokat i obligacji, a dla akcji i derywatów na złość zostawią.
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52250 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO 16-17 05 2020 r. Weekend Nie 17 Maj 2020, 20:25
MoralnyNiepokój napisał:
Fantomas napisał:
Janusz Kowalski @JKowalski_posel W końcu. Marek Niedźwiecki, zarejestrowany jako tajny współpracownik komunistycznej bezpieki o pseudonimie „Bera” odchodzi z publicznego radia. Jego dokumenty zostały zniszczone przez bezpiekę 17 stycznia 1990 r., tuż przed rozwiązaniem SB
Ładnie zapętlili: był współpracownikiem, ale nie ma dowodów. To znaczy chyba były, bo nie można sprawdzić co w nich było, albo nie było, bo ich nie ma.
najgorsze ubeckie metody - kur wa , prawo i sprawiedliwosc .. pomówienia i wylewanie pomyj na przeciwnika a nóż sie cos przyklei Jakie wredne nagonki urządzali na Grodzkiego TAKIM QRWOM TO NAWET REKI SIE NIE POWINNO PODAWAĆ a nie na nich głosować
Trzaskowskiego tez juz "prześwietlili " do 3 pokolenia wstecz i ponoć matka oraz jej teściowa i teść byli jakimiś współpracownikami/cami bezpieki
ALE DLACZEGO SIE NIE UJAWNIA WSZYSTKIC AKT BEZPIEKI TYLKO TRZYMA NA 'ODPOWIEDNIĄ OKAZJE "
coraz bardziej sie uprzedzam do tych pisowskich oszołomów
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Zygmunt de Bill UFOTrader Senior
Liczba postów : 7069 Registration date : 22/12/2011
Temat: Re: UFO 16-17 05 2020 r. Weekend Nie 17 Maj 2020, 20:26
Opcjo
coraz więcej chętnych jest na dobre posady. Pamiętaj, że to Osioł i ja zakładaliśmy Normalni Razem. Reszta to sępy. Prezesura PKN ORLEN dla mnie już była przyklepana, chyba się nie wycofujesz z tej obietnicy teraz gdy zwycięstwo tuż za rogiem? To jak, jest sztywniutko?
Ostatnio zmieniony przez Zygmunt de Bill dnia Nie 17 Maj 2020, 20:36, w całości zmieniany 1 raz
Zygmunt de Bill UFOTrader Senior
Liczba postów : 7069 Registration date : 22/12/2011
Temat: Re: UFO 16-17 05 2020 r. Weekend Nie 17 Maj 2020, 20:35
MICHU napisał:
AgroTrader napisał:
musze tylko..... NIC nie musisz.
I BEDE TULIŁ KASIORE LEPIEJ NIZ NA RANDZIE I NA Antku 12 ,razem wziętych Tulić to możesz co najwyżej swoją Starą.
Gdzie tam Antkowi 12 do korelacji ogona.
gwarantuje sobie wielkie zarobki
Jakie znowu zarobki ??? Od 11 lat spadku nie potrafisz oddać.
Jak jesteś rolnikiem ze wsi to twoje miejsce jest w chlewie. Doglądasz sobie trzody i dorzucasz obornika.
Michu, ja tu nie jestem fachowcem, ale obornik to raczej się wyrzuca od trzody, a nie dorzuca. Dorzucasz im paszy, a wyrzucasz obornik i roztrząsasz na polu. A spadek to fakt. Trzeba oddawać.
Postronny Ufok Zygmunt
barany MISZCZ
Liczba postów : 19198 Location : Bóg YHWH Registration date : 07/09/2007
Temat: Re: UFO 16-17 05 2020 r. Weekend Nie 17 Maj 2020, 20:42
Fantomas napisał:
Market Trader napisał:
Fantomas napisał:
Opcjo, pamiętaj że ja cię popieram i liczę na posadę szefa MSW.
Poparcie to za mało. A jakie masz kompetencje? Na czym się znasz, wykształcenie itd. W moim rządzie nie byłoby ludzi z przypadq tylko dlatego, że mieli poparcie.
Skończyłem z wyróżnieniem, wieczorowy kurs kroju i szycia i umiem wysmarować gównem klamkę.
Ja mógłbym zostać ministrem wiary lub zdrowia. Swojej fachowości nie muszę udowadniać, bo nikt nie jest w stanie tego zakwestionować.