ciekawi mnie czy jest jakaś wskazówka / metoda do określenia czy spadki są trwałe czy tylko chwilowe. podczas ostatniego krachu to wskazówką była zmienność, np. w ciagu sekund, minuty to futy się zmieniały o 1% i ile by nie wzrosło to było znoszone gwałtownym spadkiem 5-7%. ale takie zjawiska to są raz na ileś miesięcy / lat. tu tylko po VIX mozna cos probowac wyczytac.
ogolnie to sadzac po VIX to rynek ma tendencje do dmuchania balona do ekstremalnych rozmiarow, jakby mialo zabraknac akcji i pozniej juz jest szczyt szytow absurdu i pęka kondom wypełniony kupą.
Są wskaźniki dotyczące siły trendu, dywergencje RSI...
Albo aproksymacje.
Po których widzisz, że trend nie musi ale może się zmienić.
W ogóle ta cała Giełda to jest reakcja na zmiany wszystkiego łącznie ze zmianą kursu.
To też nie zawsze bo czasami kurs ceny zmyła.
Po to się pompuje Rynek aby była dobra zmienność bo inaczej trzeba byłoby dalej sadzić tulipany.
no Misza pierwszy raz od ho ho ho napisałes coś na czym zawiesiłem oko
_________________ ...... a będzie giciej
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
ciekawi mnie czy jest jakaś wskazówka / metoda do określenia czy spadki są trwałe czy tylko chwilowe. podczas ostatniego krachu to wskazówką była zmienność, np. w ciagu sekund, minuty to futy się zmieniały o 1% i ile by nie wzrosło to było znoszone gwałtownym spadkiem 5-7%. ale takie zjawiska to są raz na ileś miesięcy / lat. tu tylko po VIX mozna cos probowac wyczytac.
ogolnie to sadzac po VIX to rynek ma tendencje do dmuchania balona do ekstremalnych rozmiarow, jakby mialo zabraknac akcji i pozniej juz jest szczyt szytow absurdu i pęka kondom wypełniony kupą.
Są wskaźniki dotyczące siły trendu, dywergencje RSI...
Albo aproksymacje.
Po których widzisz, że trend nie musi ale może się zmienić.
W ogóle ta cała Giełda to jest reakcja na zmiany wszystkiego łącznie ze zmianą kursu.
To też nie zawsze bo czasami kurs ceny zmyła.
Po to się pompuje Rynek aby była dobra zmienność bo inaczej trzeba byłoby dalej sadzić tulipany.
no Misza pierwszy raz od ho ho ho napisałes coś na czym zawiesiłem oko
Nie skumałeś żartu.
Patrz Cykl, rodzaj pętli i kierunek pętli.
Jakieś inne dane ???
Wiem, zmiany kursu ale to chyba oczywiste.
Konsola na dax to i Pivoty działają.
Ciekawe ile potrwa ???
Ostatnio zmieniony przez MICHU dnia Pią 10 Lip 2020, 13:54, w całości zmieniany 2 razy
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9734 Registration date : 21/12/2019
Okiem detektywa: 1) Zażartował, że zamknął. 2) Zażartował, że znowu obrócił.
Oczywiście żart. Forex Trader jest jednym z lepszych traderów. Jak wkleja obrazki po kilkaset pipsów to widać, że zna się na swoim fachu.
Idąc tym tokiem rozumowania Ty wklejasz tutaj miliony pipsów więc jesteś najlepszym trajderm co i się potwierdza w tym że Antkiem handlujesz a Osły nowych wersji doczekać się nie może
MICHU
Liczba postów : 39723 Registration date : 25/10/2010
Oczywiście żart. Forex Trader jest jednym z lepszych traderów. Jak wkleja obrazki po kilkaset pipsów to widać, że zna się na swoim fachu.
Idąc tym tokiem rozumowania Ty wklejasz tutaj miliony pipsów więc jesteś najlepszym trajderm co i się potwierdza w tym że Antkiem handlujesz a Osły nowych wersji doczekać się nie może
Ale ja pisałem prawdę. Niejeden nie umie trzymać pozycji tak jak robi to Forex Trader. Uczmy się od najlepszych.
Ostatnio zmieniony przez MICHU dnia Pią 10 Lip 2020, 14:22, w całości zmieniany 1 raz
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52250 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Ale ja pisałem prawdę. Niejeden nie umie trzymać pozycji tak jak robi to Forex Trader. Uczmy się od najlepszych.
Ale jak najbardziej się z Tobą zgadzam, tylko nie byłbym w stanie ocenić jego umiejętności po wklejonym wykresie tak samo jak i Twoich zdolności nie potrafię ocenić, chociaż wykresów wklejasz dużo
MICHU
Liczba postów : 39723 Registration date : 25/10/2010
Ale jak najbardziej się z Tobą zgadzam, tylko nie byłbym w stanie ocenić jego umiejętności po wklejonym wykresie tak samo jak i Twoich zdolności nie potrafię ocenić, chociaż wykresów wklejasz dużo
Umiejętności się wcale nie liczą Jeśli obracasz milionem to zarobisz mimo wszystko. Trader z małym depo nie zarobi choćby nie wiem jakie miał umiejętności.
Taka szczera prawda.
Ach te czasy....lewar 1: 500.
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9734 Registration date : 21/12/2019
U nas kolejny dzień w sumie nic się nie dzieje, oby to była zapowiedź większych atrakcji i żeby wtedy być po właściwej stronie Gorzej że znów na zachodni dobry sentyment nie reagujemy w ogóle.
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
U nas kolejny dzień w sumie nic się nie dzieje, oby to była zapowiedź większych atrakcji i żeby wtedy być po właściwej stronie Gorzej że znów na zachodni dobry sentyment nie reagujemy w ogóle.
Hehe
Na tym polega cały wic.
Aby być zawsze po dobrej stronie.
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007