Liczba postów : 9734 Registration date : 21/12/2019
Temat: Re: UFO 19-20 09 2020 r. Weekend Nie 20 Wrz 2020, 12:37
Sprawdziłem rozliczenie serii FW20U2020 było po 1732, tak więc jak tu popularnie jest powiedzieć wycykałem ich na 1punkt zamykając po 1731, na prowizji straciłem wprwadzie 1pln bo o tyle taniej rozliczają w porównaniu do własnej inicjatyw (kupno/sprzedaż) to i tak 19pln do przodu
pike UFOTrader Junior
Temat: Re: UFO 19-20 09 2020 r. Weekend Nie 20 Wrz 2020, 12:40
dex napisał:
pike napisał:
dex napisał:
pike napisał:
dex napisał:
pike napisał:
dex napisał:
I zgadzam się, że sytuacja na wykresach wskazuje na shorty, zwłaszcza w USA.
Na wykresach to może i tak wskazuje, ale wiadomo jak to z wykresami jest, widać na nich to co malujący chce żeby było widać, u nas w piątek mieli szanse żeby dobrze w dół pociągnąć, ale nie było widać takiej chęci więc teraz mogą podwójny dołek zagrać No chyba że ameryka się rozkreci to nie będzie na to szans.
Ty to pike zawsze na dwoje babka wróżyła. A obowiązuje short jak w mordę strzelił i popełniłem błąd biorąc longi, pomimo tego, że póki co trafiłem w lokalny dołek. Nie ma żadnego sygnału na eL, nawet na krótkim interwale.
Jeszcze konsoli w dół nie złamali jesteśmy mniej więcej na dolnym ograniczeniu, jakby mieli wyłamywać to piątek był idealny, ale i obrotu nie było ani też wielkiej presji podaży, więc tylko porządna sraka w USA będzie według mnie impulsem, a do tego jak wszyscy już sapdki widzą to tym bardziej przestaje na nie liczyć, oczywiście jak złamią dołki to nie będe się przed shortem opierał
Piątek nie był idealny na wyłamanie, bo było rozliczenie, i wtedy masz tysiące kontraktów popytu i podaży po obu stronach, co zapobiega większym zmianom ceny. Zmienność w dniu rozliczenia jest statystycznie niższa niż przed i po.
No z tym to się nie zgodzę, to, że po sesji tego nie widać bo zazwyczaj na fix wyrównują, nie świadczy że nie było zmiennośći, porównaj sobie jakie są świeczki w dni rozliczenia do tych sprzed czy też po, te 4 dni w roku można spokojnie daytradingowo pogrywać bo zmienność jest gwarantowana.
No to sobie popatrz na trzydniowy ATR w dni rozliczenia, prawie zawsze jest lokalnie najniższy, a okresy wyższej zmienności są pomiędzy rozliczeniami.
No ale to jest ATR z dniówek ? to co on mi mówi że średnia przed rozliczeniem była niska a po podskoczyłą bo dzień rozliczenia się doliczył więc potwierdziłeś moją teorie
PS Nie za wiele zresztą widać na tym wykresie.
pike UFOTrader Junior
Temat: Re: UFO 19-20 09 2020 r. Weekend Nie 20 Wrz 2020, 12:51
No to cyk na drugą nóżkę
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52252 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO 19-20 09 2020 r. Weekend Nie 20 Wrz 2020, 12:55
Rosja dysponuje najdoskonalszą bronią, której inne państwa nie posiadają - oznajmił prezydent Rosji Władimir Putin. Rosyjski prezydent przyznał w sobotę order świętego Andrzeja konstruktorowi Gerbertowi Jefremowowi za prace nad systemem Awangard.
tak na szybko z tego co pamiętam to mieli superszybki samolot 36 machów , szczepionkę na covid , a teraz to
tak się murzyn tańczy
ruskim to tylko w posiadanie nowiczoka mozna wierzyć
ale tez nie do konca w to co o nim pisza bo juz drugi pacjent przeżył
Nowiczok to śmiercionośna, nielegalna rosyjska trucizna, której jedynym celem jest ciche zabójstwo. Działa szybko paraliżując nerwy i mięśnie, może uśmiercić człowieka w zaledwie kilka minut. Skąd się wziął Nowiczok? Jak działa? Dowiedz się więcej o tej tajnej truciźnie. Więcej: https://zdrowie.radiozet.pl/Choroby/Neurologia/Nowiczok-czym-jest-Jak-dziala-rosyjska-trucizna
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
Temat: Re: UFO 19-20 09 2020 r. Weekend Nie 20 Wrz 2020, 12:58
Teorie że Kaczyński chce przejść do opozycji bo skończyły się pieniądze są moim zdaniem funta kłaków niewarte, to bzdury. Wymyślać sobie można wszystko, trudniej wymyślić coś co ma głębszy sens. Ale oczywiście czas pokaże, może to ja się mylę.
Moim zdaniem Kaczyński chce:
1. przyciąć ambicje koalicjantów 2. zapunktować u młodszej generacji 3. przywrócić dyscyplinę w partii.
W żadnym wypadku nie planuje wyborów i oddania władzy.
Rozważane są dwa warianty zakończenia obecnej sytuacji:
1. ustąpienie (w sporze) koalicjantów, głównie Ziobry 2. rządy mniejszościowe - z możliwością dokooptowania PSL na miejsce Ziobry/Gowina
Który wariant Kaczyński uważa za korzystniejszy nie potrafię powiedzieć, rządy mniejszościowe mają wiele plusów:
a) pozwalają z honorem/wymówką wycofać się z dużych inwestycji (chcieliśmy, ale ONI nam nie pozwolili), zmniejszają odpowiedzialność za rządy w bardzo trudnym okresie b) pacyfikują UE, bo jakie zagrożenie dla demokracji i prawa stwarza rząd mniejszościowy? c) pozwalają zaprezentować się młodym jako partia szukająca zgody i kompromisu (bo tylko tak można rządzić będąc w mniejszości)
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52252 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO 19-20 09 2020 r. Weekend Nie 20 Wrz 2020, 13:07
jeli juz to TYLKO kukizowcy poprą PIS ale czy to da wiekszosc ?? rzad mniejszościowy PIs przy senacie opozycyjnym to sobie nie porządzi
PSL juz sie z PIS narządził ze o Lepperze nie wspomnę jak skonczyl na układach z kaczorem
ps c) pozwalają zaprezentować się młodym jako partia szukająca zgody i kompromisu (bo tylko tak można rządzić będąc w mniejszości)
żartowniś jesteś
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Ostatnio zmieniony przez AgroTrader dnia Nie 20 Wrz 2020, 13:25, w całości zmieniany 1 raz
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 19-20 09 2020 r. Weekend Nie 20 Wrz 2020, 13:19
zibi napisał:
Zygmunt de Bill napisał:
MICHU napisał:
Komentarz rynkowy dax.
STRUKTURA 1. He,he ...Łykam Puty jak Pelikan.
Znalazłem Strukturę Opcji jako Potęga Przeciwstawnych. Sympatycy będą super zadowoleni. Jeszcze można to rozbudować o większą „ siłę ognia ". Nie ma to jak Combos, który zawsze zarabia. Zbieram Opcje Alfanumerycznie i łączę to w Combosy pod Nr Algorytmu, Cykl i Fazę.
Wystarczy jak napiszesz: "Zobacz murzyn jak się tańczy!"
o ... są nawet bardzo zadowoleni
" He,he ...Łykam Puty jak Pelikan."
to jest juz Was dwóch takich na forum .. ciekawe czy beda następni
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 19-20 09 2020 r. Weekend Nie 20 Wrz 2020, 13:22
Anżej posadził drzewa drzewo i robi dożynki
i chwalić GO bo zna swoje miejsce i wcale nie udaje ze ma cos do powiedzenia na tematy ważne
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
Temat: Re: UFO 19-20 09 2020 r. Weekend Nie 20 Wrz 2020, 13:25
pike napisał:
dex napisał:
pike napisał:
dex napisał:
Piątek nie był idealny na wyłamanie, bo było rozliczenie, i wtedy masz tysiące kontraktów popytu i podaży po obu stronach, co zapobiega większym zmianom ceny. Zmienność w dniu rozliczenia jest statystycznie niższa niż przed i po.
No z tym to się nie zgodzę, to, że po sesji tego nie widać bo zazwyczaj na fix wyrównują, nie świadczy że nie było zmiennośći, porównaj sobie jakie są świeczki w dni rozliczenia do tych sprzed czy też po, te 4 dni w roku można spokojnie daytradingowo pogrywać bo zmienność jest gwarantowana.
No to sobie popatrz na trzydniowy ATR w dni rozliczenia, prawie zawsze jest lokalnie najniższy, a okresy wyższej zmienności są pomiędzy rozliczeniami.
No ale to jest ATR z dniówek ? to co on mi mówi że średnia przed rozliczeniem była niska a po podskoczyłą bo dzień rozliczenia się doliczył więc potwierdziłeś moją teorie
W tytule wykresu jest 1D więc ATR(3) jest z dniówek. Wybrałem ATR(3) bo sam pisałeś o kilku dniach wokół rozliczenia. ATR w dniu rozliczenia zawiera świeczkę z rozliczenia, więc jeśli po rozliczeniu rośnie, to znaczy, że zmienność po rozliczeniu rośnie. I naprawdę nietrudno jest wyczytać z wykresu, że rozliczenia (Pionowe linie) korelują z niższą zmiennością (czerwienią na ATR gdy jest poniżej 30). A ATR poniżej 30 to jest bardzo dobry wskaźnik zbliżającego się wybicia z zakresu niskiej zmienności.
Pytałeś się mnie na przykład 20 lipca skąd wiedziałem żeby grać eL. No to właśnie stąd. Tak samo grałem eL 18 maja, i eS 24 lutego, bo wszystkie te trzy przypadki to były dynamiczne wybicia na pierwszej sesji po rozliczeniu. Nie no Pike, rysuję specjalnie dla Ciebie wykres, a Ty zamiast Się zastanowić to marudzisz.
Ostatnio zmieniony przez dex dnia Nie 20 Wrz 2020, 13:40, w całości zmieniany 6 razy
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46697 Registration date : 03/09/2007
Temat: Re: UFO 19-20 09 2020 r. Weekend Nie 20 Wrz 2020, 13:29
kamikaze napisał:
Prezydent Chin wydał „ważne instrukcje” wszystkim regionom, aby zwiększyć kontrolę partii nad prywatnymi przedsiębiorstwami i „odmłodzić naród”. Wszystkie firmy będą musiały zatrudnić pracowników partii, aby „zwiększyć przestrzeganie prawa i standardy moralne”.
totalitaryzm pełną gębą
O! To zupełnie jak u nas
MICHU
Liczba postów : 39723 Registration date : 25/10/2010
Temat: Re: UFO 19-20 09 2020 r. Weekend Nie 20 Wrz 2020, 13:37
AgroTrader napisał:
zibi napisał:
Zygmunt de Bill napisał:
MICHU napisał:
Komentarz rynkowy dax.
STRUKTURA 1. He,he ...Łykam Puty jak Pelikan.
Znalazłem Strukturę Opcji jako Potęga Przeciwstawnych. Sympatycy będą super zadowoleni. Jeszcze można to rozbudować o większą „ siłę ognia ". Nie ma to jak Combos, który zawsze zarabia. Zbieram Opcje Alfanumerycznie i łączę to w Combosy pod Nr Algorytmu, Cykl i Fazę.
Wystarczy jak napiszesz: "Zobacz murzyn jak się tańczy!"
o ... są nawet bardzo zadowoleni
" He,he ...Łykam Puty jak Pelikan."
to jest juz Was dwóch takich na forum .. ciekawe czy beda następni
Przyszłość Tradingu należy do Tradingu Opcyjnego.
Ciekawe jaką furorę zrobi w Polsce aplikacja RobinHood.
W Ameryce już wiedzą jak handlować. Podoba mi się pomysł inwestowania za ułamek wartości. Kupujesz sobie akcję za dolara i pomykasz.
Ostatnio zmieniony przez MICHU dnia Nie 20 Wrz 2020, 13:43, w całości zmieniany 3 razy
Temat: Re: UFO 19-20 09 2020 r. Weekend Nie 20 Wrz 2020, 13:37
AgroTrader napisał:
jeli juz to TYLKO kukizowcy poprą PIS ale czy to da wiekszosc ?? rzad mniejszościowy PIs przy senacie opozycyjnym to sobie nie porządzi
PSL juz sie z PIS narządził ze o Lepperze nie wspomnę jak skonczyl na układach z kaczorem
ps c) pozwalają zaprezentować się młodym jako partia szukająca zgody i kompromisu (bo tylko tak można rządzić będąc w mniejszości)
żartowniś jesteś
moim zdaniem PIS chce się przeorientować na partię centrową, wykończyć PO i zająć jej miejsce na prawej stronie Ziobro zostanie, z poparciem Rydzyka te 5% ustuka polityczna scena się przeorientuje ale u władzy będą ci sami ludzie co obecnie
jeżeli taki jest zamiar Kaczyńskiego i mu się taka sztuka uda to będzie powszechnie uznany za geniusza politycznego
pike UFOTrader Junior
Temat: Re: UFO 19-20 09 2020 r. Weekend Nie 20 Wrz 2020, 13:43
dex napisał:
pike napisał:
dex napisał:
pike napisał:
dex napisał:
W tytule wykresu jest 1D więc ATR(3) jest z dniówek. Wybrałem ATR(3) bo sam pisałeś o kilku dniach wokół rozliczenia. ATR w dniu rozliczenia zawiera świeczkę z rozliczenia, więc jeśli po rozliczeniu rośnie, to znaczy, że zmienność po rozliczeniu rośnie. I naprawdę nietrudno jest wyczytać z wykresu, że rozliczenia (Pionowe linie) korelują z niższą zmiennością (czerwienią na ATR gdy jest poniżej 30). A ATR poniżej 30 to jest bardzo dobry wskaźnik zbliżającego się wybicia z zakresu niskiej zmienności.
Pytałeś się mnie na przykład 20 lipca skąd wiedziałem żeby grać eL. No to właśnie stąd. Nie no Pike, rysuję specjalnie dla Ciebie wykres, a Ty jeszcze marudzisz.
Jak dla mnie to tylko raz to potwierdza teorie że zmienność rośnie po rozliczeniu 21 lutego, ale to widomo co wtedy było, a tak to raczej dalej spada tyle, że raz z większego, a drugi raz z mniejszego poziomu, a to potwierdza że wcześniej była większa zmienność i korygowała w dół, wychodzi że żaden z tego prognostyk.
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 19-20 09 2020 r. Weekend Nie 20 Wrz 2020, 13:43
kamikaze napisał:
AgroTrader napisał:
żartowniś jesteś
moim zdaniem PIS chce się przeorientować na partię centrową, wykończyć PO i zająć jej miejsce na prawej stronie Ziobro zostanie, z poparciem Rydzyka te 5% ustuka polityczna scena się przeorientuje ale u władzy będą ci sami ludzie co obecnie
jeżeli taki jest zamiar Kaczyńskiego i mu się taka sztuka uda to będzie powszechnie uznany za geniusza politycznego
to musi sie jeszcze odciąć od Rydzyka a wtedy notowania mocno spadną
Temat: Re: UFO 19-20 09 2020 r. Weekend Nie 20 Wrz 2020, 13:46
AgroTrader napisał:
kamikaze napisał:
AgroTrader napisał:
żartowniś jesteś
"Piątka" Rydzykowi się na pewno nie spodobała ale nie musi się odseparowywać, PO to zrobiła?
dex
Temat: Re: UFO 19-20 09 2020 r. Weekend Nie 20 Wrz 2020, 14:08
pike napisał:
dex napisał:
pike napisał:
dex napisał:
pike napisał:
dex napisał:
Pytałeś się mnie na przykład 20 lipca skąd wiedziałem żeby grać eL. No to właśnie stąd. Nie no Pike, rysuję specjalnie dla Ciebie wykres, a Ty jeszcze marudzisz.
Jak dla mnie to tylko raz to potwierdza teorie że zmienność rośnie po rozliczeniu 21 lutego, ale to widomo co wtedy było, a tak to raczej dalej spada tyle, że raz z większego, a drugi raz z mniejszego poziomu, a to potwierdza że wcześniej była większa zmienność i korygowała w dół, wychodzi że żaden z tego prognostyk.
W przyszłym tygodniu też szykuje się wybicie, ale nie pytaj mnie już z czego ono wynika, bo szkoda mojego czasu jeśli wszystko kwestionujesz „dla zasady„.
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO 19-20 09 2020 r. Weekend Nie 20 Wrz 2020, 14:38
AgroTrader napisał:
kamikaze napisał:
AgroTrader napisał:
żartowniś jesteś
Dona Corleone odciąć od koryta byś chciał? Póki nie zdechnie to mu korona nie spadnie a prędzej wprowadzą podatek na finansowanie Torunia z budżetu, "rydzykowe".
Temat: Re: UFO 19-20 09 2020 r. Weekend Nie 20 Wrz 2020, 14:57
Kolejne pięć lat może być katastrofalne dla USA, jeżeli Amerykanie głęboko nie przeprojektują swojego modelu kapitalizmu - twierdzi Ray Dalio, twórca Bridgewater Associates, największego na świecie funduszu hegdingowego.
Temat: Re: UFO 19-20 09 2020 r. Weekend Nie 20 Wrz 2020, 15:01
W USA też czytają UFO
Nierówności, coraz większe zadłużenie i masowy dodruk dolarów, to nadal nie wszystkie zagrożenia dla USA. Pojawił się również, zdaniem Dalio, bardzo groźny przeciwnik – Chiny. Zdaniem milionera kraj ten z powodzeniem zaczyna doganiać Stany Zjednoczone na wielu polach. Od edukacji poczynając, przez przemysł IT, na sile militarnej kończąc.
Temat: Re: UFO 19-20 09 2020 r. Weekend Nie 20 Wrz 2020, 15:17
Szeregowy Pośle Kaczyński
Temat: Re: UFO 19-20 09 2020 r. Weekend Nie 20 Wrz 2020, 15:19
poplułem się ze śmiechu
Temat: Re: UFO 19-20 09 2020 r. Weekend Nie 20 Wrz 2020, 15:24
Market Trader napisał:
AgroTrader napisał:
kamikaze napisał:
AgroTrader napisał:
żartowniś jesteś
Dona Corleone odciąć od koryta byś chciał? Póki nie zdechnie to mu korona nie spadnie a prędzej wprowadzą podatek na finansowanie Torunia z budżetu, "rydzykowe".
jak lewaki dostają miliony na szkolenia z taktyk ulicznych, wychwalania zalet regularnego skrobania się, czy na naukę prowadzenia pederasty na czworakach na smyczy to się nie oburzasz a jak kasa idzie na obronę tradycyjnych wartości to apopleksji dostajesz
ja osobiście uważam że Rydzyk robi dobrą robotę, ma wielkie zasługi na polu szerzenia Chrześcijaństwa i obrony polskiej tradycji
w czasie zaborów Kościół okazał się "przechowalnią" polskości, polskiej tradycji i patriotyzmu a teraz polski Kościół i właśnie Rydzyk stawiają w Polsce opór rewolucji kulturalnej którą EU - o ciągotach totalitarnych - od dekad w Europie przeprowadza
Mao swoją rewolucję kulturalną w szybki sposób przeprowadził, EU działa o wiele wolniej, ale cel jest ten sam: stworzyć nowy, totalitarny, ateistyczny, o komunistycznych lub socjalistycznych fundamentach, świat
i tak jak współcześni chińscy intelektualiści przeklinają Mao i jego rewolucję, tak za jakiś czas biali Europejczycy będą przeklinać dekady niszczenia europejskiej tradycji i kultury przez obecną Unię Europejską i lewackie rządy
chodzi o to by przetrwać bez wielkich szkód do czasu aż twór nazwany EU się rozpadnie pod ciężarem własnej głupoty i konsekwencji dekad błędnych decyzji Rydzyk Polakom w tym przetrwaniu bardzo pomaga i chwała mu za to, historia odda mu sprawiedliwość
dex
Temat: Re: UFO 19-20 09 2020 r. Weekend Nie 20 Wrz 2020, 16:49
Kolejne pięć lat może być katastrofalne dla USA, jeżeli Amerykanie głęboko nie przeprojektują swojego modelu kapitalizmu - twierdzi Ray Dalio, twórca Bridgewater Associates, największego na świecie funduszu hegdingowego.
Wystarczy emitować wszystkie pieniądze przez świadczenia na dzieci. Rodzice najlepiej zadecydują jaka część gospodarki jest niedoinwestowana, a co obecnym dzieciom za 30 lat nie będzie potrzebne. A na pewno najgorzej zrobią to korporacje, więc nie należy ich subsydiować dodrukiem. Zresztą emisja przez dzieci jest jedyną etyczną, bo nowy pieniądz pochodzi z ich zadłużenia.
USA ma problem, bo ma jedne z najniższych świadczeń na dzieci wśród krajów OECD. Mało kto wie ale w Chinach rodzice dostają za darmo grunt pod budowę domu.
Ostatnio zmieniony przez dex dnia Nie 20 Wrz 2020, 17:02, w całości zmieniany 1 raz
Zygmunt de Bill lubi tą wiadomość
Temat: Re: UFO 19-20 09 2020 r. Weekend Nie 20 Wrz 2020, 17:02
Market Trader napisał:
AgroTrader napisał:
kamikaze napisał:
AgroTrader napisał:
żartowniś jesteś
Wystarczy emitować wszystkie pieniądze przez świadczenia na dzieci. Rodzice najlepiej zadecydują jaka część gospodarki jest niedoinwestowana, a co obecnym dzieciom za 30 lat nie będzie potrzebne. A na pewno najgorzej zrobią to korporacje, więc nie należy ich subsydiować dodrukiem. Zresztą emisja przez dzieci jest jedyną etyczną, bo nowy pieniądz pochodzi z ich zadłużenia.
USA ma problem, bo ma jedne z najniższych świadczeń na dzieci wśród krajów OECD. Mało kto wie ale w Chinach rodzice dostają za darmo grunt pod budowę domu.
Zgoda. Jak wybuchła pandemia to kasę z budżetu federalnego dostały również korpo, które wręcz śpią na kasie. No ale jak wiadomo, najważniejsze, żeby Wall Street było zadowolone Działania bańków centralnych i polityków powinny się skupiać nie na dodruku , bo to potrafi nawet małpa, tylko na tym, aby kapitał z wirtualnych inwestycji w rynki kapitałowe przekierować na inwestycje w realną gospodarkę. Obecnie tzw. rynki finansowe są jak czarna dziura, która zasysa kapitał : stąd mimo druku nie ma inflacji i poprawy w realnej gospodarce. P.S. czas zacząc inwestować w utilites
Reser
Temat: Re: UFO 19-20 09 2020 r. Weekend Nie 20 Wrz 2020, 17:26
Wróciłem z gejowania. Fajnie ciągle ciepło. 74km nakręciłem. Pogejowałem trochę wiochą, polem, lasem, borem i trafiłem z dupy na jakiś urbexowy budynek. Porozbijane szyby i na ścianach graffitti jak to w takich miejscach a zastanawiające były wieńce czosnq wiszące sobie w wybitym oknie Kto takie jazdy robi? Qpować czosnek żeby powiesić go w jakimś starym budynq? Szkoda, że osikowego kołka jeszcze nie było. Później się dowiedziałem, że to dawny PGR był a bydynek ów to od lat nie działający sklep spożywczy i może po prostu czosnek został sobie i przegniły wisi od iluś lat.
dex
Temat: Re: UFO 19-20 09 2020 r. Weekend Nie 20 Wrz 2020, 18:08
Zgoda. Jak wybuchła pandemia to kasę z budżetu federalnego dostały również korpo, które wręcz śpią na kasie. No ale jak wiadomo, najważniejsze, żeby Wall Street było zadowolone Działania bańków centralnych i polityków powinny się skupiać nie na dodruku , bo to potrafi nawet małpa, tylko na tym, aby kapitał z wirtualnych inwestycji w rynki kapitałowe przekierować na inwestycje w realną gospodarkę. Obecnie tzw. rynki finansowe są jak czarna dziura, która zasysa kapitał : stąd mimo druku nie ma inflacji i poprawy w realnej gospodarce. P.S. czas zacząc inwestować w utilites
Byłby sens inwestować w utilities, gdyby zrobili tak jak piszę. A że nie zrobią, zatem trzeba inwestować w to co inwestuje FED.
Reser
Temat: Re: UFO 19-20 09 2020 r. Weekend Nie 20 Wrz 2020, 18:16
mało brakowało a zdobyłby nagrodę Darwina a tak to musiał obejść się smakiem
Antyszczepionkowcy, płaskoziemcy a teraz jeszcze nie wierzący w trujące możliwości muchomora sromotnikowego, świat schodzi na psy a zakłócenie naturalnej selekcji daje efekty.
Antycovidowcy też są i foliarze anty-5G. Niebinarni i patostreamerzy niszczący swoje zdrowia za trochę grosza z internetu.
To jest wszystko spowodowane przez media żyjące z reklamy, które tworzą sensacyjne artykuły z dupy, aby przyciągnąć jak najwięcej osób. Ludzie bardzo chętnie czytają o antyszczepionkowcach, płaskoziemcach, zmiennopłciowcach itd, żeby poczuć się lepiej.
Tymczasem wystarczy znieść możliwość odpisywania od VAT wydatków na reklamę, bo reklama nie jest wartością dodaną jak np. opakowanie produktu, tylko wartością odjętą, gdyż podnosi cenę produktu nie podnosząc jego jakości. Każdy wie, że dobrych produktów nie trzeba reklamować, bo reklamują się same. Media w internecie powinny być płatne, a wtedy będą profesjonalne. Bo to co jest obecnie to robienie ludziom wody z mózgu, miliony ludzi grzebią w internecie jak w śmietniku.
Masz rację - w pełni się zgadzam. Ponadto reklamy wywołują wqrw, frustrację albo nawet agresję jeśli są wyjątkowo nachalne a to też jest wartość odjęta. Nie wspominając już, że zwyczajnie rozpraszają uwagę (np. kierowców gdy cycki wiszą na banerze - niejeden dzwon przez to był) w świecie, w którym i tak uwagę mamy masakrycznie rozproszoną. Robili jakieś badania, że przeciętny Jankes nie potrafi utrzymać uwagi w sqpieniu na jednej czynności przez dłużej niż ileś seqnd. W naszym świecie jest stanowczo za dużo zbędnych bodźców rozpraszających a w tej materii królują właśnie reklamy. Ja przestałem wiele lat temu słuchać radia i oglądać tv waśnie z tego powodu. Wtłaczanie ludziom do mózgów bezwiednie bez ich woli od rana do nocy jakie tabletki mają qpić i powtarzanie setki razy dziennie mantry "skonsultuj się z lekarzem farmaceutą gdyż...." to są dla mnie psychiczne tortury. Tym możnaby zeznania wymuszać u niepokornych władzy. I jeszcze to qrestwo jest na chama podgłośnione, żeby nawet w sraczu usłyszeć i wdziera się z dupy nagle w mózg, że aż stres powoduje. Reklama to jest gówno jedno z najgorszych, zakała cywilizacji.
Reser
Temat: Re: UFO 19-20 09 2020 r. Weekend Nie 20 Wrz 2020, 18:30
Albo ogląda się jakiś film czy coś innego co wprawia w określony nastrój np na volume 25% i nagle bez ostrzeżenia robi się vol 60% i drze mordę jakiś sqrwysyn jakby się paliło za ścianą, że gdzieś tam jakaś promocja, że coś taniej itd. Toż to od razu kortyzol podnosi i tylko wziąć telewizor i wjebać do basenu jak to zrobił Siara Siarzewski. Powinno być zabronione coś takiego. Reklama powinna mieć taką samą głośność jak oglądany materiał i jeszcze na 5-10s przed jej pojawieniem się powinna być informacja, że za chwilę będzie (na youdupie tak jest i zdążam mute wcisnąć).
dex
Temat: Re: UFO 19-20 09 2020 r. Weekend Nie 20 Wrz 2020, 18:38
mało brakowało a zdobyłby nagrodę Darwina a tak to musiał obejść się smakiem
Antyszczepionkowcy, płaskoziemcy a teraz jeszcze nie wierzący w trujące możliwości muchomora sromotnikowego, świat schodzi na psy a zakłócenie naturalnej selekcji daje efekty.
Antycovidowcy też są i foliarze anty-5G. Niebinarni i patostreamerzy niszczący swoje zdrowia za trochę grosza z internetu.
To jest wszystko spowodowane przez media żyjące z reklamy, które tworzą sensacyjne artykuły z dupy, aby przyciągnąć jak najwięcej osób. Ludzie bardzo chętnie czytają o antyszczepionkowcach, płaskoziemcach, zmiennopłciowcach itd, żeby poczuć się lepiej.
Tymczasem wystarczy znieść możliwość odpisywania od VAT wydatków na reklamę, bo reklama nie jest wartością dodaną jak np. opakowanie produktu, tylko wartością odjętą, gdyż podnosi cenę produktu nie podnosząc jego jakości. Każdy wie, że dobrych produktów nie trzeba reklamować, bo reklamują się same. Media w internecie powinny być płatne, a wtedy będą profesjonalne. Bo to co jest obecnie to robienie ludziom wody z mózgu, miliony ludzi grzebią w internecie jak w śmietniku.
Masz rację - w pełni się zgadzam. Ponadto reklamy wywołują wqrw, frustrację albo nawet agresję jeśli są wyjątkowo nachalne a to też jest wartość odjęta. Nie wspominając już, że zwyczajnie rozpraszają uwagę (np. kierowców gdy cycki wiszą na banerze - niejeden dzwon przez to był) w świecie, w którym i tak uwagę mamy masakrycznie rozproszoną. Robili jakieś badania, że przeciętny Jankes nie potrafi utrzymać uwagi w sqpieniu na jednej czynności przez dłużej niż ileś seqnd. W naszym świecie jest stanowczo za dużo zbędnych bodźców rozpraszających a w tej materii królują właśnie reklamy. Ja przestałem wiele lat temu słuchać radia i oglądać tv waśnie z tego powodu. Wtłaczanie ludziom do mózgów bezwiednie bez ich woli od rana do nocy jakie tabletki mają qpić i powtarzanie setki razy dziennie mantry "skonsultuj się z lekarzem farmaceutą gdyż...." to są dla mnie psychiczne tortury. Tym możnaby zeznania wymuszać u niepokornych władzy. I jeszcze to qrestwo jest na chama podgłośnione, żeby nawet w sraczu usłyszeć i wdziera się z dupy nagle w mózg, że aż stres powoduje. Reklama to jest gówno jedno z najgorszych, zakała cywilizacji.
Problem w tym, że cały internet opiera się na reklamie. Algorytm wyszukiwania w Google na pierwszym miejscu wyświetla strony, które mają najwięcej kliknięć w reklamy AdWords, z których żyje Google. W efekcie ludzie nie dostają rzetelnych informacji zachęcających do myślenia, tylko informacje, które zachęcają do bezmyślnego klikania w reklamy.
W ogóle to IMO reklamodawcy powinni mi płacić, tak jak płacą za przestrzeń reklamową na billboardach, bo wyświetlają reklamy na MOIM EKRANIE. A najlepiej żeby wyszukiwarka Google została znacjonalizowane przez instytucje ponadnarodowe, algorytm wyszukiwania powinien mieć otwarte źródło, aby każdy mógł go modyfikować i zrobić sobie wyszukiwarkę alternatywną. Tyle, że to są marzenia, bo każdy kolejny rząd coraz bardziej wspieraja interesy korporacyjne.