Zdecyduj się pod jakim nickiem chcesz pisać! Nie mam zamiaru tolerować pajacowania! dziadek
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
Frater V e x o M e r c a t o r!
Liczba postów : 2414 Age : 43 Location : OCist Szczyrzyc! Willow Springs/Illinois! Registration date : 28/08/2007
Piraci drogowi, cyberprzestępcy, oszuści - polskie więzienia potrzebują zmian Z roku na rok do więzień trafia coraz więcej skazanych odbiegających od stereotypów. Są często dobrze sytuowani, wykształceni, z dobrą pracą - a spowodowali wypadek drogowy, dopuścili się oszustwa w firmie lub w cyberprzestrzeni. Polskie programy resocjalizacyjne nie są przygotowane na takie wyzwania - uważają eksperci i dodają, że czas na zmiany, m.in. położenie większego nacisku na zakłady karne typu półotwartego, czy otwartego.
Czytaj więcej na Prawo.pl: https://www.prawo.pl/prawnicy-sady/system-penitencjarny-co-powinno-ulec-zmianie,443405.html
to trzeba by Hioba mianować na Dyrektora Generalnego Służby Więziennej a sama siedzibe przenieś na Żuławy
bo ci wszyscy oszusci "nowocześni przestepcy " drobne cwaniaczki i grube ryby przestępstwa dobrze sytuowani, wykształceni, najpewniej w zyciu uczciwie nie pracowali
tylko resocjalizacja przez pracę ma sens
A pierdzenie w stołek też się kwalifiqje? W końcu dla resortowych dzieci PiS to ciężka "praca". Ja moge zapierdzieć na wylot dowolny stołek w dowolnym ministerstwie albo w np. Orlenie. W jakiejś radzie nadzorczej to mogę dupy od stołka nie odklejać.
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46539 Registration date : 03/09/2007
Piraci drogowi, cyberprzestępcy, oszuści - polskie więzienia potrzebują zmian Z roku na rok do więzień trafia coraz więcej skazanych odbiegających od stereotypów. Są często dobrze sytuowani, wykształceni, z dobrą pracą - a spowodowali wypadek drogowy, dopuścili się oszustwa w firmie lub w cyberprzestrzeni. Polskie programy resocjalizacyjne nie są przygotowane na takie wyzwania - uważają eksperci i dodają, że czas na zmiany, m.in. położenie większego nacisku na zakłady karne typu półotwartego, czy otwartego.
Czytaj więcej na Prawo.pl: https://www.prawo.pl/prawnicy-sady/system-penitencjarny-co-powinno-ulec-zmianie,443405.html
to trzeba by Hioba mianować na Dyrektora Generalnego Służby Więziennej a sama siedzibe przenieś na Żuławy
bo ci wszyscy oszusci "nowocześni przestepcy " drobne cwaniaczki i grube ryby przestępstwa dobrze sytuowani, wykształceni, najpewniej w zyciu uczciwie nie pracowali
tylko resocjalizacja przez pracę ma sens
A pierdzenie w stołek też się kwalifiqje? W końcu dla resortowych dzieci PiS to ciężka "praca". Ja moge zapierdzieć na wylot dowolny stołek w dowolnym ministerstwie albo w np. Orlenie. W jakiejś radzie nadzorczej to mogę dupy od stołka nie odklejać.
musisz zostać prawakiem i zapisać się do PiS-u , wtedy drzwi kariery staną dla Ciebie otworem szkół nie musisz mieć ukończonych
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
USA. Liczba ofiar koronawirusa przekroczyła 200 tys. Tyle zakładał "najczarniejszy scenariusz"
Czy ja wiem czy nie mają siły? Chce to gówno do góry znowu róść. Wczoraj młotki były i będą się powoli człapać aż się wyczłapią. Te 10666 na Nasdaczynie to mógł być dołek na ten rok w ogóle już.
A te informacje to wywołują sqtek odwrotny - im gorzej w realnej gospodarce tym bardziej na chama to nie chce spadać.
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9724 Registration date : 21/12/2019
USA. Liczba ofiar koronawirusa przekroczyła 200 tys. Tyle zakładał "najczarniejszy scenariusz"
Coś jest na rzeczy, u mnie w fabryce przyszło info że ograniczają capex i rozpoczyna się szukanie oszczędności co pewnie w dłuższej perspektywie może wiązać się z redukcjami etatów, a do tej pory nie było słychać że są jakieś problemy, ale widać przygotowują się na gorsze czasy i w sumie im wcześniej jakiś plan wdrożą tym lepiej.
Reser
Średnia wskazuje rzeczywiście na bessę a w zasadzie jej początek ale prawdopodobnie jutro nas czeka powtórka tego co na zielono zaznaczyłem. Początek gdyż dopiero ledwo co dolne wsparcia konsolidacji zostały nieśmiało przełamane. Jeśli ma z tego być coś więcej (np. Grunwald) to najlepsze dopiero przed miśkiem. Może jestem przewrażliwiony ale coś czuję, że to znowu na chama wykręcą do góry.
Reser
W tamtym tygodniu Jankesa żenili aż huczało, Nasdaczka wyglądała, że 9 z przodu pocałuje na dniach i wczoraj rano ot tak na pstryk się skończyło. Nagle Murzyni stwierdzili, że jest zajebiście a akcje sa darmowe.
Te nastroje to im się zerojedynkowo zmieniają nagle tak na pstryk jak włacznik światła. Teraz chooy wie ile to rosnąć będzie znowu - może do szczytu 12400 wrócą? 1153x tam jakaś oporzyna jest ale to prawie 400pkt jeszcze.
Trump wygra drugą kadencję bo celowo robią z dupy sondaż, że niby Biden prowadzi żeby na mecie się odwróciło analogicznie jak u nas Trzaskowki prowadził niemal do końca
Oba stare dziadziska ale Trump przynajmniej ma doświadzczenie w byciu prezydentem.
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9724 Registration date : 21/12/2019
W tamtym tygodniu Jankesa żenili aż huczało, Nasdaczka wyglądała, że 9 z przodu pocałuje na dniach i wczoraj rano ot tak na pstryk się skończyło. Nagle Murzyni stwierdzili, że jest zajebiście a akcje sa darmowe.
Te nastroje to im się zerojedynkowo zmieniają nagle tak na pstryk jak włacznik światła. Teraz chooy wie ile to rosnąć będzie znowu - może do szczytu 12400 wrócą? 1153x tam jakaś oporzyna jest ale to prawie 400pkt jeszcze.
Trump wygra drugą kadencję bo celowo robią z dupy sondaż, że niby Biden prowadzi żeby na mecie się odwróciło analogicznie jak u nas Trzaskowki prowadził niemal do końca
Oba stare dziadzisk ale Trump przynajmniej ma doświadzczenie w byciu prezydentem.