przyszła teraz taka moda, że na calym świecie wyganiaja krótką sprzedaż na akcjach
jak to przed krachem
tak to wyglada, że krótka sprzedaż ucieka na wszystkim wczoraj ratowali depozyty sprzedajac akcje to dzisiaj ich już dopadli jest jeszcze jeden powód być może to najwiekszy roczny spadek pkb od II wojny
_________________ ...... a będzie giciej
Ostatnio zmieniony przez neuron dnia Czw 28 Sty 2021, 17:11, w całości zmieniany 1 raz
zibi MOD
Liczba postów : 31097 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Tak więc manipulacja rynkowa przez rezerwę federalną wpompowującą dolary w upadające banki i korporacje jest w porządku. Ale użytkownicy Reddita podbijający wartość GameStop robią coś złego i muszą być uregulowani? Cała giełda jest oderwana od rzeczywistości. Zabawne jest to, jak szybko prasa finansowa woła o fundusze hedgingowe
- stwierdziła z kolei Ana Kasparian, dziennikarka USA Today.
A tymczasem jest na odwrót, bo to fundusze hedżingowe podbiły notowania GameStop, a użytkownicy Reddita zostali ubrani na szczycie.
no chyba jednak nie, patrząc po tym co się dzieje w tym tygodniu na CDR
To samo co na GameStop. Ten sam fundusz hedżingowy. Dystrybucja.
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
przyszła teraz taka moda, że na calym świecie wyganiaja krótką sprzedaż na akcjach
Powinni zabronić w ogóle spadania pod groźbą kary. Zwalanie jest debilne bo następnego dnia rośnie jeszcze wiecej niż spadło więc po co spada? To sensu nie ma
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Powinni zabronić w ogóle spadania pod groźbą kary. Zwalanie jest debilne bo następnego dnia rośnie jeszcze wiecej niż spadło więc po co spada? To sensu nie ma
czyli możemy już powiedzieć, że "ulica" w USA masowo wchodzi w akcje ?
zibi MOD
Liczba postów : 31097 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
łeb ucinać na samą myśl
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46568 Registration date : 03/09/2007
łeb ucinać na samą myśl
mi już chodza po głowie brudne myśli ( żeby zaszorcić )
neuron UFOTrader Senior
Liczba postów : 9999 Registration date : 29/02/2012
kiedyś, kiedyś miałem u nich rachunek zrobiłem 110% w miesiąc na amerykanowie i zaczęły sie schody a raz nawet nie mogłem składać zleceń przez jeden dzień!!! gdy poprzedniego miesiąca popłynąłem 20% to nic nie bylo pożegnalem to towarzystwo
_________________ ...... a będzie giciej
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46568 Registration date : 03/09/2007
Dziwne właśnie, takie szarpanie, ale pewnie się zbliża jakieś przesilenie i albo krach do góry albo do dołu
Zygmunt de Bill UFOTrader Senior
Liczba postów : 7034 Registration date : 22/12/2011
No to chyba paliwo do wzrostów na CDR powoli się wypala, jak krótkich zabraknie to może dobry moment do zashorcenia hehe , chociaż do szczytu rocznego jeszcze 100 brakuje to może być różnie. Dzisiaj CDR + KGHM dały WIG20 +2,6% na całkowity wzrost +3,04% tak więc koni pociągowych coś nie za dużo u nas
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9732 Registration date : 21/12/2019
I zamknięte na fix, 84pkt zysku, więc mam wszystkie opcje za darmo.
Druga połowa long brana wczoraj po 1939 zostaje do jutra, bo w sumie zamknęli na maxach.
Przecież nie grasz daytradingu bo na tym się nie da ugrać to jak ?
Ed Seykota, reguła piąta
Więc połamałem dzisiaj pierwsze 4 reguły: nie ciąłem rano strat z wczorajszych long, zredukowałem zarabiające longi na fix zamiast je cisnąć do końca, pozwoliłem sobie zagrać pod korek, bo mam puty ITM i zagrałem przeciwko systemom wybiciowym, które każą grać short, bo z doświadczenia wiem, że one w megafonach zawsze wtapiają.
Ostatnio zmieniony przez dex dnia Czw 28 Sty 2021, 18:36, w całości zmieniany 2 razy
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007