Ja pier**lę czy ten DAX się w końcu normalnie wysra kiedyś?
Masakra, u nas też męczą wora.
Niezliczone ilości prób spadania kończące się nieznacznym poprawieniem poprzedniego denka i natychmiastowym zaciągiem. Szwab już z naście razy od wczoraj poprawia minimum o ociupinkę i za każdym razem wyciągają. Toż to qrwicy idzie dostać. Gdy chce to się potrafi ścianą urwać 300pkt bez korekty tylko kiedy to będzie....?
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Wow, szybki jesteś. U mnie 15k od wczoraj, ale niezrealizowane. Jest zmienność, jest zabawa.
Dzieńdoberek wszystkim, brawo Dex! Na razie te RGRy się zrealizowały (zakres do 1990) i co teraz powrót do korbienia czy jednak scenariusz krachowy? Pozdrawiam i sukcesów życzę!
Na razie cofnęli do przełamanego oporu, jak coś ma być więcej z tych wzrostów to powinni zacząć ciągnąć do góry, a jak nie to wracamy do znanej konsoli
A dlaczemu nie miało by się pałować tu w tej okolicy i wzróść / spadnąć na koniec? Otoczenie jest nijakie, banki zrobiły robotę i tryudno nimi ciągnąć. CDR jakis taki mocny się zrobił ani ciut nie chce spadnąć aby można było odkupić
Pałować się może, bardziej miałem na myśli gdzie zakończą, jak pod oporem to wracamy do konsoli, a jak wyżej to misie się pozabijają żeby shorty zamykać
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9732 Registration date : 21/12/2019
Wow, szybki jesteś. U mnie 15k od wczoraj, ale niezrealizowane. Jest zmienność, jest zabawa.
Dzieńdoberek wszystkim, brawo Dex! Na razie te RGRy się zrealizowały (zakres do 1990) i co teraz powrót do korbienia czy jednak scenariusz krachowy? Pozdrawiam i sukcesów życzę!
Jeśli spadnie do 1966 to będę ładował lutowe puty bez opamiętania, co zmusi animatora do brania shortów. Ma u mnie na pieńku
EDIT: właściwie to już pakuję N1975.
A nawet jeśli weźmie te shorty to co? Lop na fiucie jest na tyle duży, że nie wpłyniesz przez to na cenę kontraktu.
Nie da się tego ocenić jaki mamy wpływ na rynek. Wydaje mi się że jednak efekt motyla istnieje, i potęguje się z upływem czasu, a animator ma zawsze mocniejsze ręce niż reszta rynku, i mogę bardzo tanio wsadzić w te ręce sporo shortów kupując puty zaraz przed rozliczeniem.
Efekt motyla to jak jest wszędzie sraka to w to uwierzę, że się samo wszystko nakręca, ale jak jest spokój to raczej animator na tyle nad tym panuje że nie da sobie łatwo w kaszę dmuchać, chyba że ma w tym interes to wtedy może pomóc
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9732 Registration date : 21/12/2019
Na razie cofnęli do przełamanego oporu, jak coś ma być więcej z tych wzrostów to powinni zacząć ciągnąć do góry, a jak nie to wracamy do znanej konsoli
A dlaczemu nie miało by się pałować tu w tej okolicy i wzróść / spadnąć na koniec? Otoczenie jest nijakie, banki zrobiły robotę i tryudno nimi ciągnąć. CDR jakis taki mocny się zrobił ani ciut nie chce spadnąć aby można było odkupić
Pałować się może, bardziej miałem na myśli gdzie zakończą, jak pod oporem to wracamy do konsoli, a jak wyżej to misie się pozabijają żeby shorty zamykać
Końcówka stycznia i luty to była typowa akumulacja wg Wyckoffa, ze wskazaniem ładowania Elek po 1950 z małym stopem dwa dni temu. Jeśli nie będzie padaki w USA i uklepią poziom 1990-2010 te 2100 bardzo prawdopodobne. Jest kilka spolek w Wig20 zeby ciagnac ten cyrk , już mówią że Banki będą lokomotywa jak energetyki w 2020
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29650 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
Tak co rusz coś.... a to to rośnie, a to za chwilę tamto spada, to znowu coś inne rośnie, to zaraz tamto co wcześniej rosło spada itd. Zabawa durnia z kretynem w idiotę.
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
Jeśli spadnie do 1966 to będę ładował lutowe puty bez opamiętania, co zmusi animatora do brania shortów. Ma u mnie na pieńku
EDIT: właściwie to już pakuję N1975.
A nawet jeśli weźmie te shorty to co? Lop na fiucie jest na tyle duży, że nie wpłyniesz przez to na cenę kontraktu.
Nie da się tego ocenić jaki mamy wpływ na rynek. Wydaje mi się że jednak efekt motyla istnieje, i potęguje się z upływem czasu, a animator ma zawsze mocniejsze ręce niż reszta rynku, i mogę bardzo tanio wsadzić w te ręce sporo shortów kupując puty zaraz przed rozliczeniem.
Efekt motyla to jak jest wszędzie sraka to w to uwierzę, że się samo wszystko nakręca, ale jak jest spokój to raczej animator na tyle nad tym panuje że nie da sobie łatwo w kaszę dmuchać, chyba że ma w tym interes to wtedy może pomóc
Tzn wiesz, animatorowi tak naprawdę to rybka, bo to jest komputer. Kupujący opcje może z nim wszystko zrobić, dopóki ktoś go nie wyłączy jak w dołku marcowym. Jeżeli kupuje się puty i komputer animatora policzy, że ma dodatnią deltę portfela, to otworzy shorty i postawi dodatkowo oczekującą drabinkę shortów z aktywacją. A jeżeli równocześnie będzie rosła zmienność implikowana, którą animator liczy z cen transakcyjnych opcji, to ta drabinka zacznie się przysuwać i realizować i robi się tzw. gamma squeeze. To jest dokładnie to co się stało na GameStop, tylko w drugą stronę, to animatorzy wyciągnęli go do góry longami o 10tyś %, bo Redditowcy kupowali calle.
Ostatnio zmieniony przez dex dnia Sro 17 Lut 2021, 14:36, w całości zmieniany 1 raz
waldi
Liczba postów : 823 Registration date : 09/10/2011
Ostatnio często są akcje typu pułapka czyli mogą zamknąć powyżej a jutro zjazd. Gdzie oznaczyłeś opór? Wg mnie jest gdzieś 2030-2040 a wg anali właśnie tak gdzie się wczoraj zatrzymało. Wsparcie 1980 ale się nie doczekałem jak na razie. Więc dziś patrze jak szpak w p...dę.
Reser
Wygląda na to że parytet srebro/złoto powinien prędzej czy później spaść w okolice 1:16, bo to jest bardzo mocno ujemnie skorelowane z rentownościami obligacji. Czyli albo złoto spadnie do $500, albo srebro podrożeje do $120, albo coś pomiędzy.
Ostatnio zmieniony przez dex dnia Sro 17 Lut 2021, 15:02, w całości zmieniany 1 raz
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46579 Registration date : 03/09/2007
Byliście dziś w pracy ? Nawet nie wiecie, jak ciężko znależć spawacza. W końcu znalazłem, ale liczy sobie jak ordynator chirurgi za to pełno cwaniaków do mnie pisze od bitcoina. Teraz z kolei szukam kafelkarza... dobrych fachowców nie wiele za to mnóstwo "geniuszy" od systemów
dex lubi tą wiadomość
Reser
Ostatnio często są akcje typu pułapka czyli mogą zamknąć powyżej a jutro zjazd. Gdzie oznaczyłeś opór? Wg mnie jest gdzieś 2030-2040 a wg anali właśnie tak gdzie się wczoraj zatrzymało. Wsparcie 1980 ale się nie doczekałem jak na razie. Więc dziś patrze jak szpak w p...dę.
Piszę o poprzednim oporze które teraz stalo się wsparciem tak 1980-1990, jak zamkną sesję poniżej to powrót do kosoli i znaczy że mieliśmy fałszywe wybicie.
waldi lubi tą wiadomość
waldi
Liczba postów : 823 Registration date : 09/10/2011
Byliście dziś w pracy ? Nawet nie wiecie, jak ciężko znależć spawacza. W końcu znalazłem, ale liczy sobie jak ordynator chirurgi za to pełno cwaniaków do mnie pisze od bitcoina. Teraz z kolei szukam kafelkarza... dobrych fachowców nie wiele za to mnóstwo "geniuszy" od systemów
Co tam masz do zespawania - bramę? Sam spawałem moją bramę, a właściwie dwie bramy i furtkę, bo się rozsypywały, spawarką za jakieś 300 stówy. Pięknie sie trzyma - prosto nic nie zwisło - już z 5 rok.
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
Co tam masz do zespawania - bramę? Sam spawałem moją bramę, a właściwie dwie bramy i furtkę, bo się rozsypywały, spawarką za jakieś 300 stówy. Pięknie sie trzyma - prosto nic nie zwisło - już z 5 rok.
już mam zrobione , ja tam za takie rzeczy się nie biorę bo mam dwie lewe ręce
Chyba inflacja się w USA budzi, zaraz będzie wysyp akcji i kupowanie ( spadek rentowności ) obligacji, kto wie, czy nie dzisiaj ; nasdaczek powinen zrobić konkretnego klocka