Uniwersytet Futures i Opcji
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.
Uniwersytet Futures i Opcji

pod kierownictwem prof. SzFagra

IndeksIndeks  PortalePortale  SzukajSzukaj  Latest imagesLatest images  RejestracjaRejestracja  Zaloguj  

UFO - 23.02.2021r

Go down 
+12
Bartek
koala
betonowe_buty
Odyseusz
Nadaje ze Stronia
pike
AgroTrader
waldi
Reser
REALISTA
dex
zibi
16 posters
Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
AutorWiadomość
REALISTA
UFOTrader Senior
UFOTrader Senior
REALISTA

Liczba postów : 46580
Registration date : 03/09/2007

UFO - 23.02.2021r - Page 7 Empty
PisanieTemat: Re: UFO - 23.02.2021r   UFO - 23.02.2021r - Page 7 EmptyWto 23 Lut 2021, 21:13

pike napisał:
Sapinka już na zielono i tak się kończą sny o potędze Niedźwiadków, hossa jak w mordę strzelił, a trend is your friend Wink
Jadżka przyszła posprzatać i włączyła komputer a jak wiadomo komputery to mają tylko i wyłącznie aplikację "buy " Laughing  a jak zapierdalają, jakby zaraz akcji miało zabraknąc  lol!  normalnie ucieka inwestycyjna okazja życia 
Trza będzie do L na wachę wrócić, ale to juś jutro
Powrót do góry Go down
dex

dex

Liczba postów : 13781
Registration date : 14/09/2010

PisanieTemat: Re: UFO - 23.02.2021r   UFO - 23.02.2021r - Page 7 EmptyWto 23 Lut 2021, 21:17

pike napisał:
Sapinka już na zielono i tak się kończą sny o potędze Niedźwiadków, hossa jak w mordę strzelił, a trend is your friend Wink

Dobrze, dadzą dopakować shorty bliżej stopa. Laughing
Powrót do góry Go down
pike
UFOTrader Junior
UFOTrader Junior

Liczba postów : 9733
Registration date : 21/12/2019

PisanieTemat: Re: UFO - 23.02.2021r   UFO - 23.02.2021r - Page 7 EmptyWto 23 Lut 2021, 21:27

dex napisał:
pike napisał:

No widzisz DEX czasami lepiej jednak zamykać na noc i prowizję odżałować, do rana wprawdzie daleko ale jak będzie zielono to nasze głąby na pewno zrobią lukę do góry, nawet jakby zaraz potem miały spaść.
Powrót do góry Go down
dex

dex

PisanieTemat: Re: UFO - 23.02.2021r   UFO - 23.02.2021r - Page 7 EmptyWto 23 Lut 2021, 21:36

pike napisał:
dex napisał:
pike napisał:

No widzisz DEX czasami lepiej jednak zamykać na noc i prowizję odżałować, do rana wprawdzie daleko ale jak będzie zielono to nasze głąby na pewno zrobią lukę do góry, nawet jakby zaraz potem miały spaść.

Ja nie tracę na „czasami” tylko zarabiam na „zazwyczaj”.
Powrót do góry Go down
Janko Traderroo

Janko Traderroo

Liczba postów : 4860
Registration date : 08/07/2009

PisanieTemat: Re: UFO - 23.02.2021r   UFO - 23.02.2021r - Page 7 EmptyWto 23 Lut 2021, 21:38

Market Trader napisał:
Janko Traderroo napisał:
Market Trader napisał:
To jest jednak jedna z najlepszych firm brokerskich w Europie:

https://www.dukascopy.com/swiss/english/home/

Widzę że się rozwijają, crypto można u nich juś handlować a nawet opcje binarne??? To to co ESMA zabroniła kilka lat temu w trosce o portfele leszczy? Cool

Muszę się z tego jebanego IG gdzieś przenieść a jednak polska oferta na rynki zagraniczne jest cienka jak Bolka trampki. Twisted Evil  

Duże spready, brak handlu w nocy na europejskich indexach, requotes, brak crypto, brak opcji.
IG był fajny ale skoro Polaczqw nie chcą xenofobiczne sqrwysyny to mam ich w piździe.
Pomijam XTB bo dla mnie to są z definicji złodzieje.

Dukas jest zajebisty. Mają też bank i nawet karty płatnicze można sobie zamówić. PITa raczej nie wysyłają bo chyba nie mają oddziału w Polsce jak CMC.

https://www.dukascopy.com/swiss/pl/crypto/range-of-markets/

B. słaba oferta crypto Mad

Dla mnie ok. Ważne że w weekendy hula to się ręce od braq sesji nie będą trzęsły  dobryżart dobryżart dobryżart
Na Binance mam tego fhuj a i tak ograniczyłem do tych 3 j. w. + Monero. Tego za dużo jest by wsio śledzić a przy istotnych ruchach jak np. ten spadek od soboty to i tak wszystko skorelowane jest.
BTC,ETH,LTC i XMR - styka mi. 
Jeszcze EOS czasem zerkam ale na maxa z dupy te ruchy ma więc go olałem.

Jakie koszty?Spread na BTC?

Jak na razie znalazłem najniższy w plus500 0,3% , a tak to większosć brokerów forexowych ok 1%, Admiral 0,5% na BTC
Powrót do góry Go down
REALISTA
UFOTrader Senior
UFOTrader Senior
REALISTA

PisanieTemat: Re: UFO - 23.02.2021r   UFO - 23.02.2021r - Page 7 EmptyWto 23 Lut 2021, 21:38

REALISTA napisał:
u pojebów standart : " zesraj się a nie daj się "  lol!

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Szef-Fed-Ozywienie-amerykanskiej-gospodarki-jest-nadal-slabe-8062456.html
założę sie, że jest hujowo więc zapowiedzieli jakiś druk albo poszła jakies reko od Gminnej Spółdzielni typu " jankeskie akcje są najtańsze na świecie"  lol!
ciekawe uzasadnienia poczytamy jutro ; do rana ziobroczymy co i jak, czy to tylko wytrysk czy coś większego
Powrót do góry Go down
pike
UFOTrader Junior
UFOTrader Junior

PisanieTemat: Re: UFO - 23.02.2021r   UFO - 23.02.2021r - Page 7 EmptyWto 23 Lut 2021, 21:42

dex napisał:
pike napisał:
dex napisał:
pike napisał:

Zazwyczaj tak nam to opowiadasz Wink
Powrót do góry Go down
pike
UFOTrader Junior
UFOTrader Junior

PisanieTemat: Re: UFO - 23.02.2021r   UFO - 23.02.2021r - Page 7 EmptyWto 23 Lut 2021, 21:45

Coś dla Micha chyba lubi takie klimaty:

Powrót do góry Go down
Odyseusz
Fake Profil Hiob Team
Odyseusz

Liczba postów : 6019
Registration date : 20/10/2018

PisanieTemat: Re: UFO - 23.02.2021r   UFO - 23.02.2021r - Page 7 EmptyWto 23 Lut 2021, 21:46

alien
Powrót do góry Go down
dex

dex

PisanieTemat: Re: UFO - 23.02.2021r   UFO - 23.02.2021r - Page 7 EmptyWto 23 Lut 2021, 21:46

pike napisał:
dex napisał:
pike napisał:
dex napisał:
pike napisał:

Nie, jestem jednym z niewielu który podaje swoje pozycje i się tego nie wstydzi. A robię to nie dlatego że się chcę chwalić, tylko dlatego, że jeśli mówię to co robię, to zapamiętuję. Tak działa mózg, że bez emocji nie zapamiętuje, a to jest główny powód dlaczego ludzie tracą na giełdzie, bo zapominają jaki mieli plan działania. Pisałem sobie kiedyś w zeszycie, ale później musiałem to czytać, a jak napiszę na UFO to nie muszę tego robić - po prostu pamiętam.

Ostatnio zmieniony przez dex dnia Wto 23 Lut 2021, 21:53, w całości zmieniany 1 raz

waldi and pike like this post

Powrót do góry Go down
REALISTA
UFOTrader Senior
UFOTrader Senior
REALISTA

PisanieTemat: Re: UFO - 23.02.2021r   UFO - 23.02.2021r - Page 7 EmptyWto 23 Lut 2021, 21:52

pike napisał:
dex napisał:
pike napisał:
dex napisał:
pike napisał:

Pike...każdy gra jak uważa. Każdy ma inną filozofię ale jak widać, utrzymujemy sie tu, więc nie jest zle. Raz idzie lepiej, raz gorzej, raz lepiej zostać z pozycją a raz nie....nie ma reguł . DEX da sobie radę, spoczko . Jutro ziobroczymy, czy są tak silni czy to tylko shortsqeez.
Powrót do góry Go down
Odyseusz
Fake Profil Hiob Team
Odyseusz

PisanieTemat: Re: UFO - 23.02.2021r   UFO - 23.02.2021r - Page 7 EmptyWto 23 Lut 2021, 21:59

alien sunny Arrow Arrow Arrow Arrow alien sunny Arrow Arrow Arrow Arrow Arrow alien sunny
Powrót do góry Go down
pike
UFOTrader Junior
UFOTrader Junior

PisanieTemat: Re: UFO - 23.02.2021r   UFO - 23.02.2021r - Page 7 EmptyWto 23 Lut 2021, 22:01

REALISTA napisał:
pike napisał:
dex napisał:
pike napisał:
dex napisał:
pike napisał:

Pike...każdy gra jak uważa. Każdy ma inną filozofię ale jak widać, utrzymujemy sie tu, więc nie jest zle. Raz idzie lepiej, raz gorzej, raz lepiej zostać z pozycją a raz nie....nie ma reguł . DEX da sobie radę, spoczko . Jutro ziobroczymy, czy są tak silni czy to tylko shortsqeez.

Spoko ja to rozumiem to było tylko ad vocem komentarza DEX-a, że grając codziennie nie zarobi się na prowizję, zazwyczaj zamykam na noc zarobione pozycję, i często jest to dobra decyzja.

A do rana wiadomo sporo czasu i spokojnie fiutek może być mocno czerwony Wink

dex lubi tą wiadomość

Powrót do góry Go down
dex

dex

PisanieTemat: Re: UFO - 23.02.2021r   UFO - 23.02.2021r - Page 7 EmptyWto 23 Lut 2021, 22:10

pike napisał:
REALISTA napisał:
pike napisał:
dex napisał:
pike napisał:
dex napisał:
pike napisał:

Spoko ja to rozumiem to było tylko ad vocem komentarza DEX-a, że grając codziennie nie zarobi się na prowizję, zazwyczaj zamykam na noc zarobione pozycję, i często jest to dobra decyzja.

A do rana wiadomo sporo czasu i spokojnie fiutek może być mocno czerwony Wink

U nas jutro neutralne otwarcie, więc można się wyspać.

UFO - 23.02.2021r - Page 7 ?s=epol

waldi and Odyseusz like this post

Powrót do góry Go down
Odyseusz
Fake Profil Hiob Team
Odyseusz

PisanieTemat: Re: UFO - 23.02.2021r   UFO - 23.02.2021r - Page 7 EmptyWto 23 Lut 2021, 22:29

albino
Powrót do góry Go down
dex

dex

PisanieTemat: Re: UFO - 23.02.2021r   UFO - 23.02.2021r - Page 7 EmptyWto 23 Lut 2021, 22:47

Przez całe życie nie mogłem wyczaić jak grać na klawiszach - a wystarczyło zamknąć oczy, i sobie wyobrazić, że się wybija rytm palcami na stole 🤦🏼‍�

Swoją drogą Stevie Wonder rozjebał system tym kawałkiem. cheers
Powrót do góry Go down
Odyseusz
Fake Profil Hiob Team
Odyseusz

PisanieTemat: Re: UFO - 23.02.2021r   UFO - 23.02.2021r - Page 7 EmptyWto 23 Lut 2021, 22:59

dex napisał:
Przez całe życie nie mogłem wyczaić jak grać na klawiszach - a wystarczyło zamknąć oczy, i sobie wyobrazić, że się wybija rytm palcami na stole 🤦🏼‍�

mógł być śniącym i czerpać z istot niematerialnych

Powrót do góry Go down
koala

Liczba postów : 201
Registration date : 14/06/2013

PisanieTemat: Re: UFO - 23.02.2021r   UFO - 23.02.2021r - Page 7 EmptyWto 23 Lut 2021, 23:15

dex napisał:
Market Trader napisał:
Ale glebią Ethereum  affraid

Juś straciło 1/4 wartości od sobotniego maxa. 
Czyli dla dexa zyskało.  dobryżart wariat

Tak, powoli przygotowuję się do zakupów. Nie „straciło 1/4 wartości” tylko spadła cena. wariat
I o to chodzi w wartości, że każdy ma inną jej miarę. Smile

Taka indywidualna miara wartości nazywana jest użytecznością, w odróżnieniu od wartości, która w praktyce ekonomicznej jest rozumiana jako miara obiektywna, a cena - jako cena jednostkowa. Zresztą wystarczy spojrzeć na pierwszą lepszą fakturę czy paragon. Jest tam cena, ilość i wartość. Oczywiście można mieć opinię, że np. wartość jest zawyżona, ale w ten sposób wyrażamy opinię subiektywną szacując użyteczność subiektywną (utility). Przy czym nie należy rozumieć użyteczności jako przydatności, lecz właśnie jako subiektywną ocenę wartości. Złodzieje kradną często przedmioty, które nie są dla nich przydatne, ale posiadają użyteczność, np. wózek inwalidzki dla pełnosprawnego złodzieja. Można go sprzedać albo zażądać jakiejś kwoty w zamian za jego zwrot.

Użyteczność subiektywna jest miarą używaną w psychologicznej (albo opisowej) teorii decyzji, która zajmuje się badaniem, jak ludzie podejmują decyzje, a nie jak należy je podejmować. Tym zajmuje się o wiele szersza i ważniejsza dla praktyki normatywna teoria decyzji, w której wartość jest zasadniczo miarą obiektywną nie podlegającą dyskusji. Teoria normatywna niechętnie, ale dopuszcza stosowanie użyteczności subiektywnej, np. w sytuacji, gdy miara obiektywna danego wyniku nie istnieje lub jest trudna do oszacowania.

Inną miarą będącą przedmiotem badań teorii opisowej jest prawdopodobieństwo subiektywne, którego wykorzystanie umożliwia zamianę warunków niepewności w warunki ryzyka, dla których istnieje proste obiektywne i racjonalne kryterium decyzyjne w postaci nadziei matematycznej.

Reasumując, zgoda, że każdy ma inną ocenę wartości, ale wygodnie jest dla tej indywidualnej subiektywnej oceny używać określenia "użyteczność" aby zredukować przeciążenie semantyczne pojęcia "wartość".

Osobiście uważam psychologiczną teorię decyzji za bardzo ciekawą dziedzinę, chociaż nie tak produktywną i przydatną jak teoria normatywna.

Obie kategorie subiektywne stosujemy na co dzień nieświadomie, tak jak niechcący mówimy prozą.

Janko Traderroo lubi tą wiadomość

Powrót do góry Go down
dex

dex

PisanieTemat: Re: UFO - 23.02.2021r   UFO - 23.02.2021r - Page 7 EmptyWto 23 Lut 2021, 23:19

Odyseusz napisał:
dex napisał:

mógł być śniącym i czerpać z istot niematerialnych

Zdecydowanie tak, pogrywał w tle, bo wiedział że życie to jest film, który nie ma sensu bez podkładu muzycznego.

Swoją drogą trudno się ogląda Rzyta śpiewającego „zacznijmy dawać”. Wije się i skręca. dobryżart

Ostatnio zmieniony przez dex dnia Wto 23 Lut 2021, 23:41, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
koala

Liczba postów : 201
Registration date : 14/06/2013

PisanieTemat: Re: UFO - 23.02.2021r   UFO - 23.02.2021r - Page 7 EmptyWto 23 Lut 2021, 23:32

dex napisał:

Ja nie mogę sobie wyobrazić, jak można zapamiętać dziesiątki czy nawet setki partytur.

A już komponowanie utworów symfonicznych w warunkach tradycyjnych, czyli tylko na papierze, jak to robili starzy mistrzowie - dla mnie niewyobrażalne.
Ja z grubsza opanowałem izomorf, ale już notacja tradycyjna ... lepiej nie mówić.
Powrót do góry Go down
Bartek

Liczba postów : 6326
Registration date : 19/05/2010

PisanieTemat: Re: UFO - 23.02.2021r   UFO - 23.02.2021r - Page 7 EmptyWto 23 Lut 2021, 23:37

Market Trader napisał:
Bartek napisał:
REALISTA napisał:
https://tvn24.pl/biznes/pieniadze/polskie-domy-drewniane-mkis-podalo-wynagrodzenia-czlonkow-zarzadu-5027556

W ciągu pierwszych dwóch lat działalności spółki Polskie Domy Drewniane na wynagrodzenia członków zarządu 
przeznaczono prawie 581,2 tysiąca złotych. Tak wynika z odpowiedzi Ministerstwa Klimatu i Środowiska na interpelację poselską. Do tej pory spółka nie zrealizowała żadnej inwestycji.

Wiedział ktoś, że istnieje taka spółjka Sakrbu Państwa  ?  Shocked Ciekawe ile jeszcze jest takich ciepłych posadek dla swojaków ?

To by było coś dla mnie i Opcja
Robić żeby nic nie robić😄😄😄

Trza było piwo pić z Sasinem to byś miał gównoposadkę w radzie nadzorczej spółki z dupy za ciężkie tysiące podatnika co miesiąc  lol!
https://pis-da.blogspot.com/2014/04/wszyscy-ludzie-jacka-sasina.html?m=1

no Hiob mi obiecal kolacje z Glapa,jak na razie czekam i widze ze uj ,dupa i kamini kupa z tego Laughing Laughing
no ale jakby coo to pamietam o Tobie
Powrót do góry Go down
dex

dex

PisanieTemat: Re: UFO - 23.02.2021r   UFO - 23.02.2021r - Page 7 EmptyWto 23 Lut 2021, 23:43

koala napisał:
dex napisał:

Ja nie mogę sobie wyobrazić, jak można zapamiętać dziesiątki czy nawet setki partytur.

A już komponowanie utworów symfonicznych w warunkach tradycyjnych, czyli tylko na papierze, jak to robili starzy mistrzowie - dla mnie niewyobrażalne.
Ja z grubsza opanowałem izomorf, ale już notacja tradycyjna ... lepiej nie mówić.

No właśnie, ludzie nie rozumieją tego normalnie, co właśnie piszesz. To jest bardzo trudne, by podzielić się emocjami, afektem i osobowością poprzez wibracje, które są jedynym sposobem naszej komunikacji. Nic tak nie rozwija jak muzyka, muza muz.
Powrót do góry Go down
zibi
MOD
MOD
zibi

Liczba postów : 31103
Registration date : 23/05/2008

PisanieTemat: Re: UFO - 23.02.2021r   UFO - 23.02.2021r - Page 7 EmptySro 24 Lut 2021, 00:06

SILVER IDZIE NA 150$
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: UFO - 23.02.2021r   UFO - 23.02.2021r - Page 7 Empty

Powrót do góry Go down

UFO - 23.02.2021r
Powrót do góry 
Strona 7 z 7Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
 Similar topics
-
» UFO - 12.02.2021r