Sapinka już na zielono i tak się kończą sny o potędze Niedźwiadków, hossa jak w mordę strzelił, a trend is your friend
Jadżka przyszła posprzatać i włączyła komputer a jak wiadomo komputery to mają tylko i wyłącznie aplikację "buy " a jak zapierdalają, jakby zaraz akcji miało zabraknąc normalnie ucieka inwestycyjna okazja życia Trza będzie do L na wachę wrócić, ale to juś jutro
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
Sapinka już na zielono i tak się kończą sny o potędze Niedźwiadków, hossa jak w mordę strzelił, a trend is your friend
Dobrze, dadzą dopakować shorty bliżej stopa.
No widzisz DEX czasami lepiej jednak zamykać na noc i prowizję odżałować, do rana wprawdzie daleko ale jak będzie zielono to nasze głąby na pewno zrobią lukę do góry, nawet jakby zaraz potem miały spaść.
dex
No widzisz DEX czasami lepiej jednak zamykać na noc i prowizję odżałować, do rana wprawdzie daleko ale jak będzie zielono to nasze głąby na pewno zrobią lukę do góry, nawet jakby zaraz potem miały spaść.
Ja nie tracę na „czasami” tylko zarabiam na „zazwyczaj”.
Janko Traderroo
Liczba postów : 4860 Age : 53 Location : okolice Roztocza Registration date : 08/07/2009
To jest jednak jedna z najlepszych firm brokerskich w Europie:
https://www.dukascopy.com/swiss/english/home/
Widzę że się rozwijają, crypto można u nich juś handlować a nawet opcje binarne??? To to co ESMA zabroniła kilka lat temu w trosce o portfele leszczy?
Muszę się z tego jebanego IG gdzieś przenieść a jednak polska oferta na rynki zagraniczne jest cienka jak Bolka trampki.
Duże spready, brak handlu w nocy na europejskich indexach, requotes, brak crypto, brak opcji. IG był fajny ale skoro Polaczqw nie chcą xenofobiczne sqrwysyny to mam ich w piździe. Pomijam XTB bo dla mnie to są z definicji złodzieje.
Dukas jest zajebisty. Mają też bank i nawet karty płatnicze można sobie zamówić. PITa raczej nie wysyłają bo chyba nie mają oddziału w Polsce jak CMC.
Dla mnie ok. Ważne że w weekendy hula to się ręce od braq sesji nie będą trzęsły Na Binance mam tego fhuj a i tak ograniczyłem do tych 3 j. w. + Monero. Tego za dużo jest by wsio śledzić a przy istotnych ruchach jak np. ten spadek od soboty to i tak wszystko skorelowane jest. BTC,ETH,LTC i XMR - styka mi. Jeszcze EOS czasem zerkam ale na maxa z dupy te ruchy ma więc go olałem.
Jakie koszty?Spread na BTC?
Jak na razie znalazłem najniższy w plus500 0,3% , a tak to większosć brokerów forexowych ok 1%, Admiral 0,5% na BTC
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46580 Registration date : 03/09/2007
założę sie, że jest hujowo więc zapowiedzieli jakiś druk albo poszła jakies reko od Gminnej Spółdzielni typu " jankeskie akcje są najtańsze na świecie" ciekawe uzasadnienia poczytamy jutro ; do rana ziobroczymy co i jak, czy to tylko wytrysk czy coś większego
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9733 Registration date : 21/12/2019
Zazwyczaj tak nam to opowiadasz
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9733 Registration date : 21/12/2019
Nie, jestem jednym z niewielu który podaje swoje pozycje i się tego nie wstydzi. A robię to nie dlatego że się chcę chwalić, tylko dlatego, że jeśli mówię to co robię, to zapamiętuję. Tak działa mózg, że bez emocji nie zapamiętuje, a to jest główny powód dlaczego ludzie tracą na giełdzie, bo zapominają jaki mieli plan działania. Pisałem sobie kiedyś w zeszycie, ale później musiałem to czytać, a jak napiszę na UFO to nie muszę tego robić - po prostu pamiętam.
Ostatnio zmieniony przez dex dnia Wto 23 Lut 2021, 21:53, w całości zmieniany 1 raz
waldi and pike like this post
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46580 Registration date : 03/09/2007
Pike...każdy gra jak uważa. Każdy ma inną filozofię ale jak widać, utrzymujemy sie tu, więc nie jest zle. Raz idzie lepiej, raz gorzej, raz lepiej zostać z pozycją a raz nie....nie ma reguł . DEX da sobie radę, spoczko . Jutro ziobroczymy, czy są tak silni czy to tylko shortsqeez.
Odyseusz Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 6019 Registration date : 20/10/2018
Pike...każdy gra jak uważa. Każdy ma inną filozofię ale jak widać, utrzymujemy sie tu, więc nie jest zle. Raz idzie lepiej, raz gorzej, raz lepiej zostać z pozycją a raz nie....nie ma reguł . DEX da sobie radę, spoczko . Jutro ziobroczymy, czy są tak silni czy to tylko shortsqeez.
Spoko ja to rozumiem to było tylko ad vocem komentarza DEX-a, że grając codziennie nie zarobi się na prowizję, zazwyczaj zamykam na noc zarobione pozycję, i często jest to dobra decyzja.
A do rana wiadomo sporo czasu i spokojnie fiutek może być mocno czerwony
dex lubi tą wiadomość
dex
Spoko ja to rozumiem to było tylko ad vocem komentarza DEX-a, że grając codziennie nie zarobi się na prowizję, zazwyczaj zamykam na noc zarobione pozycję, i często jest to dobra decyzja.
A do rana wiadomo sporo czasu i spokojnie fiutek może być mocno czerwony
U nas jutro neutralne otwarcie, więc można się wyspać.
waldi and Odyseusz like this post
Odyseusz Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 6019 Registration date : 20/10/2018
Juś straciło 1/4 wartości od sobotniego maxa. Czyli dla dexa zyskało.
Tak, powoli przygotowuję się do zakupów. Nie „straciło 1/4 wartości” tylko spadła cena. I o to chodzi w wartości, że każdy ma inną jej miarę.
Taka indywidualna miara wartości nazywana jest użytecznością, w odróżnieniu od wartości, która w praktyce ekonomicznej jest rozumiana jako miara obiektywna, a cena - jako cena jednostkowa. Zresztą wystarczy spojrzeć na pierwszą lepszą fakturę czy paragon. Jest tam cena, ilość i wartość. Oczywiście można mieć opinię, że np. wartość jest zawyżona, ale w ten sposób wyrażamy opinię subiektywną szacując użyteczność subiektywną (utility). Przy czym nie należy rozumieć użyteczności jako przydatności, lecz właśnie jako subiektywną ocenę wartości. Złodzieje kradną często przedmioty, które nie są dla nich przydatne, ale posiadają użyteczność, np. wózek inwalidzki dla pełnosprawnego złodzieja. Można go sprzedać albo zażądać jakiejś kwoty w zamian za jego zwrot.
Użyteczność subiektywna jest miarą używaną w psychologicznej (albo opisowej) teorii decyzji, która zajmuje się badaniem, jak ludzie podejmują decyzje, a nie jak należy je podejmować. Tym zajmuje się o wiele szersza i ważniejsza dla praktyki normatywna teoria decyzji, w której wartość jest zasadniczo miarą obiektywną nie podlegającą dyskusji. Teoria normatywna niechętnie, ale dopuszcza stosowanie użyteczności subiektywnej, np. w sytuacji, gdy miara obiektywna danego wyniku nie istnieje lub jest trudna do oszacowania.
Inną miarą będącą przedmiotem badań teorii opisowej jest prawdopodobieństwo subiektywne, którego wykorzystanie umożliwia zamianę warunków niepewności w warunki ryzyka, dla których istnieje proste obiektywne i racjonalne kryterium decyzyjne w postaci nadziei matematycznej.
Reasumując, zgoda, że każdy ma inną ocenę wartości, ale wygodnie jest dla tej indywidualnej subiektywnej oceny używać określenia "użyteczność" aby zredukować przeciążenie semantyczne pojęcia "wartość".
Osobiście uważam psychologiczną teorię decyzji za bardzo ciekawą dziedzinę, chociaż nie tak produktywną i przydatną jak teoria normatywna.
Obie kategorie subiektywne stosujemy na co dzień nieświadomie, tak jak niechcący mówimy prozą.
Janko Traderroo lubi tą wiadomość
dex
Przez całe życie nie mogłem wyczaić jak grać na klawiszach - a wystarczyło zamknąć oczy, i sobie wyobrazić, że się wybija rytm palcami na stole
Swoją drogą Stevie Wonder rozjebał system tym kawałkiem.
Ja nie mogę sobie wyobrazić, jak można zapamiętać dziesiątki czy nawet setki partytur.
A już komponowanie utworów symfonicznych w warunkach tradycyjnych, czyli tylko na papierze, jak to robili starzy mistrzowie - dla mnie niewyobrażalne. Ja z grubsza opanowałem izomorf, ale już notacja tradycyjna ... lepiej nie mówić.
Bartek
Liczba postów : 6326 Location : polandow Registration date : 19/05/2010
W ciągu pierwszych dwóch lat działalności spółki Polskie Domy Drewniane na wynagrodzenia członków zarządu przeznaczono prawie 581,2 tysiąca złotych. Tak wynika z odpowiedzi Ministerstwa Klimatu i Środowiska na interpelację poselską. Do tej pory spółka nie zrealizowała żadnej inwestycji.
Wiedział ktoś, że istnieje taka spółjka Sakrbu Państwa ? Ciekawe ile jeszcze jest takich ciepłych posadek dla swojaków ?
To by było coś dla mnie i Opcja Robić żeby nic nie robić
Trza było piwo pić z Sasinem to byś miał gównoposadkę w radzie nadzorczej spółki z dupy za ciężkie tysiące podatnika co miesiąc https://pis-da.blogspot.com/2014/04/wszyscy-ludzie-jacka-sasina.html?m=1
no Hiob mi obiecal kolacje z Glapa,jak na razie czekam i widze ze uj ,dupa i kamini kupa z tego no ale jakby coo to pamietam o Tobie
dex
Przez całe życie nie mogłem wyczaić jak grać na klawiszach - a wystarczyło zamknąć oczy, i sobie wyobrazić, że się wybija rytm palcami na stole
Swoją drogą Stevie Wonder rozjebał system tym kawałkiem.
Ja nie mogę sobie wyobrazić, jak można zapamiętać dziesiątki czy nawet setki partytur.
A już komponowanie utworów symfonicznych w warunkach tradycyjnych, czyli tylko na papierze, jak to robili starzy mistrzowie - dla mnie niewyobrażalne. Ja z grubsza opanowałem izomorf, ale już notacja tradycyjna ... lepiej nie mówić.
No właśnie, ludzie nie rozumieją tego normalnie, co właśnie piszesz. To jest bardzo trudne, by podzielić się emocjami, afektem i osobowością poprzez wibracje, które są jedynym sposobem naszej komunikacji. Nic tak nie rozwija jak muzyka, muza muz.
zibi MOD
Liczba postów : 31103 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008