Zamówiłem wczoraj bronki z www.ipiwo.pl i juś mi qrier paczuchę pod drzwi dostarczył
Szybko się uwinęli
Większość z browaru Piwne Podziemie: https://ipiwo.pl/kategoria-produktu/piwne-podziemie/
Dobrze to paqją żeby się nie rozdupczyło w transporcie. Będzie co pić na kolejne weekendy
..... MY alkoholicy tak mamy, że musimy zabezpieczyć przelew przerób bronków na 3 dni
przecież to starczy na jeden wieczór, i to taki krótki i skromny
przeciez to nawet niecałe wiadro jest .. nawet na jeden wieczór nie wystarczy
mój znajomy ostatnio po opadach śniegu wyjechał turem na odśnieżanie i jak to na wiosce temu odśnież i temu i temu, jak wrócił do domu to pijany nie był ale z traktora wyjął całe wiadro wódki |(w butelkach oczywiście )
...... takie
zibi MOD
Liczba postów : 31097 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Najśmieszniejsze że zostałem z taką korelacją z dupy:
Czyli short wigowy rano przytuli a midwig? Zostawiłem go ze względu na bazę -24 bo index się jednak korbowo zamknął. Mam nadzieję, że przynajmniej po cenie fixa wyjdę z niego bo zjebana baza powinna zamortyzować obsrywkę.
Na takie coś jest zmniejszony margin bo KDPW to koreluje mimo iż są inne indexy.
pozycja shortolong
Ostatnio zmieniony przez Market Trader dnia Czw 25 Lut 2021, 22:15, w całości zmieniany 1 raz
Prezes
Liczba postów : 16403 Age : 46 Location : The Bronx, New York, U.S. Registration date : 01/09/2007
Najśmieszniejsze że zostałem z taką korelacją z dupy:
Czyli short wigowy rano przytuli a midwig? Zostawiłem go ze względu na bazę -24 bo index się jednak korbowo zamknął. Mam nadzieję, że przynajmniej po cenie fixa wyjdę z niego bo zjebana baza powinna zamortyzować obsrywkę.
Na takie coś jest zmniejszony margin bo KDPW to koreluje mimo iż są inne indexy.
Dla mnie jest zaskakujące, że tak skuteczny trader jak Ty, gra tak małymi pozycjami.
waldi
Liczba postów : 823 Registration date : 09/10/2011
jest teraz razem z nasdaczkiem w podobnym miejscu co przedwczoraj, a zatem jutro my też tam będziemy jutro?
Tak naprawdę to nic nie zmieniło, ale to jest niewątpliwie solidny spadek...
Jest gigantyczna zmiana strukturalna, powstał nowy rynek DeFi i to jest długoterminowa zmiana jakościowa, a nie krótkoterminowa zmiana ilościowa. Od lat spodziewałem się końca systemu z Bretton Woods, ale nie wiedziałem że to się będzie tak rozgrywać, bo zmiany systemów monetarnych są raz w ciągu życia człowieka. A w tych momentach ludzie stają się bardzo biedni lub bardzo bogaci, jak na początku gry w Monopoly. Marzy mi się Grecja:
Ostatnio zmieniony przez dex dnia Czw 25 Lut 2021, 23:15, w całości zmieniany 1 raz
waldi lubi tą wiadomość
waldi
Liczba postów : 823 Registration date : 09/10/2011
Takie sesje są rzadkie u janka, u nas luka bliżej 1900 niż dalej, trzeba wstać rano.
Skąd u Ciebie to 1900? I po co wstawać rano, skoro jesteś taki pewien? Liczysz na tanie L? Bez szans...
Po prostu buy stopa trzeba ustawić na 1935.
A dlaczego 1935? I skąd 1900 na start? Nie wydaje Ci się, że Jankes przesadził ze spadkami?
ranek noc może przynieść zmiany.
Czyli tym razem przewidujesz że musi polecieć dalej a jak nie to zmiana planu?
Faktycznie ten wykres porównawczy pokazuje sporą deltę ale na dziś nie pokazywał że wcale jej nie ma a była wielka luka. Ciekawe że na tym wykresie tego nie widać - to zapewne wynik dynamicznych zmian dolara w ciągu dnia.
Dolar mocno osłabł w ciągu dnia a mimo tego GPW nie pomógł? teraz znowu się wzmocnił.
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
Takie sesje są rzadkie u janka, u nas luka bliżej 1900 niż dalej, trzeba wstać rano.
Skąd u Ciebie to 1900? I po co wstawać rano, skoro jesteś taki pewien? Liczysz na tanie L? Bez szans...
Po prostu buy stopa trzeba ustawić na 1935.
A dlaczego 1935? I skąd 1900 na start? Nie wydaje Ci się, że Jankes przesadził ze spadkami?
ranek noc może przynieść zmiany.
Czyli tym razem przewidujesz że musi polecieć dalej a jak nie to zmiana planu?
Faktycznie ten wykres porównawczy pokazuje sporą deltę ale na dziś nie pokazywał że wcale jej nie ma a była wielka luka. Ciekawe że na tym wykresie tego nie widać - to zapewne wynik dynamicznych zmian dolara w ciągu dnia.
Dolar mocno osłabł w ciągu dnia a mimo tego GPW nie pomógł? teraz znowu się wzmocnił.
waldi lubi tą wiadomość
zibi MOD
Liczba postów : 31097 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008