Powitać królów spekulacji, a co to u nas taki ładny cudofix, jakby nie to że dex bez pozycji to bym pomyślał że to jego sprawka
A powitać, przytuliłeś dziś pike? Ja chodzę cały dzień . Teraz kupiłem sobie w biedrze deskę serów i wino. Gdyby nie UFO to sam bym siedział.
[/quote,]
Ja pijé jabłkowe swojej roboty, nawet nie zdäżylo sié sklarować :-)
Ale wino czy piwo ?
Nadrabiam zaległości ufo -we i tez przy piąteczku piwerko jest, Market pisał że swego czasu 8 walił to przy takiej ilości to już dobry alkon z niego był.
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Wobec dziennikarzy zagranicznych stosowali to już wcześniej. Opowiadał o tym dziennikarz włoski, który spędził w izolatce w Chinach miesiąc, a może dwa, nie pamiętam dokładnie. Podobno to standardowa procedura.
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51947 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Dzisiaj natrzepałem na Xiążęcej obrotów jak dziki a zmianę portfela mam nieznaczną Zsumowały mi się spore plusy ze sporymi minusami. -83 zeta ogółem ale dodatkowo przytuliłem na Brytolu prawie 500zeta No trzepali dziś ostro. Intra kilka przytuleń też miałem ale i kilka wtop Tylko fw20 i fw40 grałem u nas. W sumie się cieszę bo się ze 3 razy otarłem o sporą stratę, z której udało się zwiać. -2 fw40 gdybym nie zamknął był 4240 to 6 stowek bym popłynął. Ogólnie spore zmiany wzajemnie się znoszące a makrela najwięcej przytuliła.
Ale dzięki takim sesjom mam prowizję 5 zeta/qń i notowania full arqsz za friko.
A u mnie dzisiaj wolne od grajdoła, widzę, że podaż ostro przycisnęła, ale chyba zbyt emocjonalnie pod obsrywkę amerykańską, a jak nie będzie kontynuacji to się chyba rozejdzie po kościach jak zawsze .
A to z jakiej kwoty ci upust na 5zł zrobili ?
Z ośmiu w standardzie czyli na jednym kontrakcie indexowym mam oszczędność 6zł w dwie strony (10pln zamiast 16). Na fw20 na 1pkt juś mam zysk a na fw40 1pkt pokrywa koszt. Przy takich prowizjach (i to liczonych już po tej obniżonej stawce) to łachy bez! To za cały luty przefiltrowane tylko dla FW% bo jeszcze opcje były ale to oddzielnie:
Łatwo policzyć 423szt*5pln=2115
I do tego full arqsz za friko chociaż w sumie rzadko kiedy z niego korzystam ale skoro jest niech dają.
No to ładnie maklere karmisz, ale po tym co opisujesz to szybko wchodzisz a jeszcze szybciej wychodzisz więc wolumen ci sie szybko zbiera, a jak dołożyć do tego jeszcze to ze zazwyczaj po jednym koniu to robisz to tych operacje na miesiąc napierdzielasz jak dziki.
No tak. Tłukę jak dziki ADHD Dlatego problemem dla mnie jest wysiedzenie interwału dziennego bo za długo to trwa. Jestem przyzwyczajony do daytradingu.
koala
Liczba postów : 201 Registration date : 14/06/2013
Ale trzeba przyznać, że łeb to on ma i głupio nie gada.
to wplac mu hajs, przyjmuje wplaty w etherum u Suchego z jakas prowizja albo jak chcesz w zlotowkach to minimum 45k
Ja jestem daleki od wpłacania komukolwiek innemu niż ja sam czegokolwiek. Speqluję tylko na własny rachunek i sam jestem odpowiedzialny za to co robię natomiast warto posłuchać czasem co mają do powiedzenia tacy jak Zaorski, Graf, Mentzen czy Trader21 bo na niektóre sprawy się nie zwraca uwagi albo zwyczajnie nie wie. Nie potrzebuję nikogo kto mie za rączkę poprowadzi bo umiem sam sobie poradzić ale nie mam nic przeciwko wysłuchaniu kogoś kto gada z sensem.
A co ma do powiedzenia dex to już nie warto? Muszę się zacząć bardziej lansować na jutubie.
No właśnie! Wiedzę masz dużą to może zacznij youtubować? Dodatkowe siano będziesz przytulał. Styknie dobra kamera, mikrofon, wykresy pokazujesz i nawet nie musisz gęby swojej jeśli się wstydzisz bo nie każdy pokazuje. To nie jest głupi pomysł.
W sumie mordy się nie wstydzę, bo nawet wczoraj na UFO wkleiłem, ale youtubowanie to jakoś nie w moim stylu, bo ja nawet jak piszę to 10x się poprawiam, a mówić to już w ogóle składnie nie potrafię. Bardziej pasowałoby mi być jakimś przewodniczącym tajnej loży masońskiej / założycielem gnostycznej sekty, w której akolici piliby ayahuaskę i zarabiali krocie na ryneczkach.
Emerytowanym zbawcą narodu?
dex lubi tą wiadomość
zibi MOD
Liczba postów : 31097 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Powitać królów spekulacji, a co to u nas taki ładny cudofix, jakby nie to że dex bez pozycji to bym pomyślał że to jego sprawka
A powitać, przytuliłeś dziś pike? Ja chodzę cały dzień . Teraz kupiłem sobie w biedrze deskę serów i wino. Gdyby nie UFO to sam bym siedział.
[/quote,]
Ja pijé jabłkowe swojej roboty, nawet nie zdäżylo sié sklarować :-)
Ale wino czy piwo ?
Nadrabiam zaległości ufo -we i tez przy piąteczku piwerko jest, Market pisał że swego czasu 8 walił to przy takiej ilości to już dobry alkon z niego był.
Jabłkowe wino
A nie sklarowane to znaczy za krótko stało a w tym przypadku tylko tydzieñ 0,7 nieźle trzepie ale po roku odleżakowania to moc znacznie wzrasta
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
Reser
Dzisiaj natrzepałem na Xiążęcej obrotów jak dziki a zmianę portfela mam nieznaczną Zsumowały mi się spore plusy ze sporymi minusami. -83 zeta ogółem ale dodatkowo przytuliłem na Brytolu prawie 500zeta No trzepali dziś ostro. Intra kilka przytuleń też miałem ale i kilka wtop Tylko fw20 i fw40 grałem u nas. W sumie się cieszę bo się ze 3 razy otarłem o sporą stratę, z której udało się zwiać. -2 fw40 gdybym nie zamknął był 4240 to 6 stowek bym popłynął. Ogólnie spore zmiany wzajemnie się znoszące a makrela najwięcej przytuliła.
A u mnie dzisiaj wolne od grajdoła, widzę, że podaż ostro przycisnęła, ale chyba zbyt emocjonalnie pod obsrywkę amerykańską, a jak nie będzie kontynuacji to się chyba rozejdzie po kościach jak zawsze .
Z ośmiu w standardzie czyli na jednym kontrakcie indexowym mam oszczędność 6zł w dwie strony (10pln zamiast 16). Na fw20 na 1pkt juś mam zysk a na fw40 1pkt pokrywa koszt. Przy takich prowizjach (i to liczonych już po tej obniżonej stawce) to łachy bez! To za cały luty przefiltrowane tylko dla FW% bo jeszcze opcje były ale to oddzielnie:
I do tego full arqsz za friko chociaż w sumie rzadko kiedy z niego korzystam ale skoro jest niech dają.
Tzn, że 34k wtopiłeś?
No nie. Przecież ilość sztuk się nie zgadza bo powinno być 212 po obu stronach. Zostałem z +1 FW40 do poniedziałq więc do bilansu należy dodać 42710.
ale cholera wie czy znowu w łeb nie dostanę na tym w poniedziałek.
Tym razem nie mam zabezpieczającego fw20 bo nie pomyślałem o tym. Nosz qrwa baza -36 to się aż prosiło longa brać.
Hui tam z prowizjami i sztukami, ale jak masz sumę kupna 8965tyś a sumę sprzedaży 8931tyś, to jesteś mocno w plecy. Jedna sztuka Ci 34kpln zarabia czy co.
No co ty liczyć nie umiesz? Przecież to jest suma wartości sprzedanych kontraktów minus suma wartości qpionych kontraktów a ponieważ 1 long mi został to jego zamknięcia nie ma w zestawieniu no bo jest otwarty ale jego wartość według ceny zamknięcia wynosi 42710pln czyli tyle trzeba dodać do sumy sprzedaży. Przeciez jeśli qpiłem kontrakt to nie sprzedam go za 0. Gdybym nie qpił był to by było o tyle więcej po stronie sprzedaży a po stronie qpna o 1 szt mniej i prowizja o 5zł mniej.
Dlatego bilans sztuk k/s się musi zgadzać bo inaczej zawsze będzie jakaś pozycja nie zamknięta.
Dex: gdybyś np. wziął 2 longi po 1910 a zamknął jednego po 1920 to by ci wyszło: suma qpna: 38200 suma sprzedaży: 76800 i czy to by znaczyło, że zarobiłeś z dupy 38600?
Ostatnio zmieniony przez Market Trader dnia Pią 26 Lut 2021, 20:14, w całości zmieniany 1 raz
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51947 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
A co ma do powiedzenia dex to już nie warto? Muszę się zacząć bardziej lansować na jutubie.
No właśnie! Wiedzę masz dużą to może zacznij youtubować? Dodatkowe siano będziesz przytulał. Styknie dobra kamera, mikrofon, wykresy pokazujesz i nawet nie musisz gęby swojej jeśli się wstydzisz bo nie każdy pokazuje. To nie jest głupi pomysł.
W sumie mordy się nie wstydzę, bo nawet wczoraj na UFO wkleiłem, ale youtubowanie to jakoś nie w moim stylu, bo ja nawet jak piszę to 10x się poprawiam, a mówić to już w ogóle składnie nie potrafię. Bardziej pasowałoby mi być jakimś przewodniczącym tajnej loży masońskiej / założycielem gnostycznej sekty, w której akolici piliby ayahuaskę i zarabiali krocie na ryneczkach.
Ale to nic nie szkodzi przecież nie musisz robić live'ów. Większość youtuberów wielokrotnie się poprawia a to co oglądamy to dobra robota montażystów. Mało kto tak potrafi płynnie i składnie przekazać konkretną treść w np 20 min. Nagrywasz, montujesz, wycinasz fragmenty i wstawiasz jako całość. To jest standard - filmik, który na yt trwa np. 15min potrafi być nagrywany wiele godzin a nawet kilka dni po trochu.
No wiem, z tym że mój stary całe życie zajmował się robieniem filmów i montażem, i przez ten jego pracoholizm nie miałem z nim kontaktu. Wiesz minutę filmu montuje się godzinę, i w wyniku tego dostaje się całkowicie nieprawdziwy obraz rzeczywistości, więc jaki jest w tym sens to nie wiem.
Bo fajnie się ogląda samą esencję a nie czyjeś dukanie yyyy.....yyyyy... jeszcze raz.... yyyyy
Ja mam problem z oglądaniem telewizji, czy YT, bo to tylko jest czyjś monolog, nawet gdy to jest dobrze pomontowane i powycinane co nie potrzebne. Nie ma w tym interakcji w ogóle, i moja rola ogranicza się do mrugania. Jedyny monolog jaki akceptuję to muzyka ze sceny, poza tym interesuje mnie zawsze dialog.
po co filmiki jak sami widzicie ze dex najlepiej czuje sie w pisarstwie a dokladniej to w bajkopisarstwie
ma talent
troche z nim Prezes konkuruje ale Dex jest większego formatu ...
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
koala
Liczba postów : 201 Registration date : 14/06/2013
to wplac mu hajs, przyjmuje wplaty w etherum u Suchego z jakas prowizja albo jak chcesz w zlotowkach to minimum 45k
Ja jestem daleki od wpłacania komukolwiek innemu niż ja sam czegokolwiek. Speqluję tylko na własny rachunek i sam jestem odpowiedzialny za to co robię natomiast warto posłuchać czasem co mają do powiedzenia tacy jak Zaorski, Graf, Mentzen czy Trader21 bo na niektóre sprawy się nie zwraca uwagi albo zwyczajnie nie wie. Nie potrzebuję nikogo kto mie za rączkę poprowadzi bo umiem sam sobie poradzić ale nie mam nic przeciwko wysłuchaniu kogoś kto gada z sensem.
Ale to nic nie szkodzi przecież nie musisz robić live'ów. Większość youtuberów wielokrotnie się poprawia a to co oglądamy to dobra robota montażystów. Mało kto tak potrafi płynnie i składnie przekazać konkretną treść w np 20 min. Nagrywasz, montujesz, wycinasz fragmenty i wstawiasz jako całość. To jest standard - filmik, który na yt trwa np. 15min potrafi być nagrywany wiele godzin a nawet kilka dni po trochu.
No wiem, z tym że mój stary całe życie zajmował się robieniem filmów i montażem, i przez ten jego pracoholizm nie miałem z nim kontaktu. Wiesz minutę filmu montuje się godzinę, i w wyniku tego dostaje się całkowicie nieprawdziwy obraz rzeczywistości, więc jaki jest w tym sens to nie wiem, tym bardziej że wszystko co zarobił przeznaczał na produkcję kolejnych filmów.
Po prostu piramidował ...
dex lubi tą wiadomość
betonowe_buty TA SYSTEM TRADER
Liczba postów : 19454 Location : Instytut Badań Giełdowych i Politycznych Registration date : 02/10/2007
Bidnego Obajtka z Pcimia TVPiS broni rękoma i nogami, bo wyborcza bidnego atakuje no paranoja się w tej telewizji robi
Daniel Obajtek jako wójt Pcimia chciał wykończyć firmę swojego wuja, u którego wcześniej pracował. Kierował z tylnego siedzenia konkurencyjną spółką, choć jako samorządowiec nie mógł tego robić, a potem skłamał w tej sprawie przed sądem.
Pierwszą pracę zdobył, gdy miał 19 lat. W firmie Elektroplast zatrudnili go jego wujowie Roman i Józef Lisowie. To właśnie ten etap w karierze Obajtka rzucił cień na jego wizerunek.
Prokuratura zarzuciła mu, że w latach 1999–2005 naraził spółkę swojego wuja na straty w wysokości 1,4 mln zł (miał tego dokonać przez fikcyjne zakupy granulatu do produkcji rur) i odniósł korzyść majątkową w sumie na 700 tys. zł.
Reser
Tzn, że 34k wtopiłeś?
No nie. Przecież ilość sztuk się nie zgadza bo powinno być 212 po obu stronach. Zostałem z +1 FW40 do poniedziałq więc do bilansu należy dodać 42710.
ale cholera wie czy znowu w łeb nie dostanę na tym w poniedziałek.
Tym razem nie mam zabezpieczającego fw20 bo nie pomyślałem o tym. Nosz qrwa baza -36 to się aż prosiło longa brać.
Hui tam z prowizjami i sztukami, ale jak masz sumę kupna 8965tyś a sumę sprzedaży 8931tyś, to jesteś mocno w plecy. Jedna sztuka Ci 34kpln zarabia czy co.
No co ty liczyć nie umiesz? Przecież to jest suma wartości sprzedanych kontraktów minus suma wartości qpionych kontraktów a ponieważ 1 long mi został to jego zamknięcia nie ma w zestawieniu no bo jest otwarty ale jego wartość według ceny zamknięcia wynosi 42710pln czyli tyle trzeba dodać do sumy sprzedaży. Przeciez jeśli qpiłem kontrakt to nie sprzedam go za 0. Gdybym nie qpił był to by było o tyle więcej po stronie sprzedaży a po stronie qpna o 1 szt mniej i prowizja o 5zł mniej.
Dlatego bilans sztuk k/s się musi zgadzać bo inaczej zawsze będzie jakaś pozycja nie zamknięta.
Dex: gdybyś np. wziął 2 longi po 1910 a zamknął jednego po 1920 to by ci wyszło: suma qpna: 38200 suma sprzedaży: 76800 i czy to by znaczyło, że zarobiłeś z dupy 38600?
Spoko, nihuia nie rozumiem co wyświetla Ci BM, ale z tego co piszesz jest OK.
Ostatnio zmieniony przez dex dnia Pią 26 Lut 2021, 20:20, w całości zmieniany 1 raz
Reser
Bidnego Obajtka z Pcimia TVPiS broni rękoma i nogami, bo wyborcza bidnego atakuje no paranoja się w tej telewizji robi
jak zyskki z polskich spolek szly za granice i do zlodziei z PO to było dobrze a jak zyski ida do polskiego społeczeństwa to juz żydom z czerskiej przeszkadza Aj waj jakby robili na tym interes toby klaskali Niech przypomna jakie interesy robili na polskim przemyśle złodzieje Lewandowskie , agenty Waltery i cala reszta
sie kurwom nie podoba ze juz od koryta odsunieci i jedyny ich program polityczny -POWRÓT DO KORYTA
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
zibi MOD
Liczba postów : 31097 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Belle nie odpisała ?
Istnieje prawdopodobieństwo, że Belle jest jednym z wcieleń Hioba ale to tylko admini mogą potwierdzić.
To od razu ogłaszam, że seks analny, w żadnej roli, czy to aktywnej czy pasywnej, czy qqrydzianej, mnie nie interesuje, więc chyba nie ma co potwierdzać.
Reser
To nie że alqsem jakimś byłem ale gdy się chodziło po baletach na weekendach no to się chlało tak bronek wchodził za bronkiem i rachuba się gubiła a tu piąta rano babcie w moherkach do kościoła naqrwiają na szóstą a młodsze pokolenia zygzakiem z baletów odsypiać niedzielę na kacu
Najwięcej ile wychlałem to nawet nie pamiętam, te 8 to tyle co dałem radę zliczyć. Raz mnie w niedzielę rano obudził kierowca autobusu miejskiego jak usnąłem zarzygany w szaliq POLSKA BIAŁO-CZERWONI nawet nie wiem gdzie byłem - taka faza. Ale browary mi zawsze dobrze wchodziły - nigdy po nich nie rzygałem ani nie miałem jakiejś masakry. Natomiast masakrycznie źle wspominam przygody z wódką nigdy więcej qrwa żadnej wódki.
AgroTrader MOD
To nie że alqsem jakimś byłem ale gdy się chodziło po baletach na weekendach no to się chlało tak bronek wchodził za bronkiem i rachuba się gubiła a tu piąta rano babcie w moherkach do kościoła naqrwiają na szóstą a młodsze pokolenia zygzakiem z baletów odsypiać niedzielę na kacu
Najwięcej ile wychlałem to nawet nie pamiętam, te 8 to tyle co dałem radę zliczyć. Raz mnie w niedzielę rano obudził kierowca autobusu miejskiego jak usnąłem zarzygany w szaliq POLSKA BIAŁO-CZERWONI nawet nie wiem gdzie byłem - taka faza. Ale browary mi zawsze dobrze wchodziły - nigdy po nich nie rzygałem ani nie miałem jakiejś masakry. Natomiast masakrycznie źle wspominam przygody z wódką nigdy więcej qrwa żadnej wódki.
no cos w tym bylo nawet Twoja bacia wtedy na Ciebie alkuholik wołała ...
dobrze ze sie opamiętałeś i ograniczyłeś picie
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
Belle nie odpisała ?
Istnieje prawdopodobieństwo, że Belle jest jednym z wcieleń Hioba ale to tylko admini mogą potwierdzić.
To od razu ogłaszam, że seks analny, w żadnej roli, czy to aktywnej czy pasywnej, czy qqrydzianej, mnie nie interesuje, więc chyba nie ma co potwierdzać.
..... a mnie interesuje ....... zwłaszcza PO 4 bronku
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29634 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
no cos w tym bylo nawet Twoja bacia wtedy na Ciebie alkuholik wołała ...
dobrze ze sie opamiętałeś i ograniczyłeś picie
...... a TY byś na trzeźwo wersalke zakopywał w sadzie
AgroTrader lubi tą wiadomość
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9732 Registration date : 21/12/2019
jak zyskki z polskich spolek szly za granice i do zlodziei z PO to było dobrze a jak zyski ida do polskiego społeczeństwa to juz żydom z czerskiej przeszkadza Aj waj jakby robili na tym interes toby klaskali Niech przypomna jakie interesy robili na polskim przemyśle złodzieje Lewandowskie , agenty Waltery i cala reszta
sie kurwom nie podoba ze juz od koryta odsunieci i jedyny ich program polityczny -POWRÓT DO KORYTA
Ale to myślisz że te zyski Orlenu to wielka zasługa wójta z Pcimia ? nawet nie żartuj.
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
To są doświadczenia właśnie. Jak ktoś ich nie robi to głupieje. Bardzo istotne jest to co spożywamy, bo tym jesteśmy, a narkotyki to też jest część diety.
Ostatnio zmieniony przez dex dnia Pią 26 Lut 2021, 20:40, w całości zmieniany 2 razy
AgroTrader MOD
Ale to myślisz że te zyski Orlenu to wielka zasługa wójta z Pcimia ? nawet nie żartuj.
a Ty mysLisz ze to zasluga GW i TVN ?
mozna pis krytykowac i mozna Obajtka krytykowac -bo jest za co
ALE JAK zlodzieje dyplomowani i kapusie co nie placa podatków chca uczyc kogos uczciwosci TO MI TO PO PROSTU SMIERDZI
Ostatnio zmieniony przez AgroTrader dnia Pią 26 Lut 2021, 20:57, w całości zmieniany 4 razy
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9732 Registration date : 21/12/2019
To wygląda na to że w autobusie musiałeś wóde łoić, bo po bronkach byś się nie obrzygał. Ja z tego co pamiętam to najwięcej 14 jednego razu wypiłem, ale może być więcej bo do tylu pamiętam, a pamiętam z tego powodu że poszło o zakład że co godzinkę będę piwko wypijał i się nie opije, no i może by tak było jakby faktycznie tylko jedno na godzinkę spożywał, ale po kilku pierwszych chyba przyspieszyłem i po 14 już nie pamiętam, a może i później wódeczka była ale nie jestem w stanie tego stwierdzić bo po wódce nie rzygam a dnia następnego obrzygany nie byłem