Ale trzeba przyznać, że łeb to on ma i głupio nie gada.
Zaorski podpina się pod aktualny hype, tak bylo z tokenami na Merlina i rzekomymi inwestycjami na 1,5 miliarda! teraz wcisnal leszczom jakis swój projekt po cenie Etherum 2.000 (spadł od razu do 1.5000 i chce szorcic Bitcoin zbierając w ETH ) i nikt nie zna warunków, terminów, co z tym projektem. Myślę, że wpadła na pomysł zaszorcenia Bitcoina na giełdzie kolegi Bitbay, gdzie jak widzielismy moga byc dowolne ceny od 56.000 do 8.000 w jedną sesję co stanowi różnicę o 80% niż na regulowanym rynku !
Janko Traderroo lubi tą wiadomość
Janko Traderroo
Liczba postów : 4860 Age : 53 Location : okolice Roztocza Registration date : 08/07/2009
Najważniejsze czego się nauczyłem to zawsze po stracie być bardziej ostrożnym, ewentualnie zmniejszyć stawkę lub grać bardziej zachowawczo a z kolei gdy idzie cug to dokładać, dokładać i dokładać by wycisnąć jak najwięcej ale też szybko spierdalać wtedy trzeba. To takie postępowanie dokładnie odwrotne niz robią hazardziści bo hazardziści zwiększają stawki gdy im nie idzie by się odegrać a wygrane ich nie motywują do podnoszenia stawek tak bardzo jak przegrane. Antymartyngał jeśli to tak można określić.
Chyba dlatego tak trudno o ładny czysty trend, który potrwa nieco dłużej niż chwilę bo włąśnie takie leszcze jak ja wtedy z 1 dobrej pozycji nagle mają 8 dobrych pozycji no i Rzyt zaczyna mieć problem.... stąd to wieczne szarpanie co kilka świeczek w przeciwną stronę żeby piramidowanie nie wchodziło.
No właśnie, mam tak samo. Bo jeśli zajmie się zbyt dużą pozycję, która teoretycznie mogłaby zarobić więcej niż inni uczestnicy rynku są skłonni wtopić, to w praktyce rynek nie może tego zrealizować, gdyż nie ma tyle kasy na stole. Oczywiście leszcze gdy tracą to dopłacają do depo, więc piramidowanie potrafi działać cuda. Przy czym IMO jest tylko jeden prawilny sposób piramidowania: zgodnie z instrukcją na banknocie dolarowym, dokładanie coraz to mniejszych i mniejszych pozycji. (czyli harmonicznie a nie geometrycznie, jak to ostatnio robią banki centralne).
Na rynku nie opłaca się być chciwym, bo się traci dwa razy. Najważniejszą zasadą jest zawsze wyciągać kasę z rachunku, inaczej jest się po stronie dopłacającej. Bezpiecznie można reinwestować nie więcej niż połowę zysku (w kwietniu tamtego roku przekonałem się że 2/3 to jest za dużo, bo co z tego, że zarobiłem ponad 800pkt na spadkach, jeśli wtopiłem 120pkt na czterokrotnie wyższym zaangażowaniu, gdy zniknął animator?).
Ostatnio zmieniony przez dex dnia Pią 26 Lut 2021, 08:46, w całości zmieniany 1 raz
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29634 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
i jak? Gessner dał dupy, ciagle pisał, że złoto będzie rosło, a tu świeże minima.
Gessner jest całkiem dobrym analem, ale chyba nie docenia krypto jako środka przechowywania wartości. Każdy analityk w końcu obrywa w własną rakietą.
https://stooq.pl/mol/?id=17047
Teraz jest czas na wzrosty na złocie, i spadki na miedzi, srebrze i krypto, więc piramiduję shorty na FKGH, bo na tym jest największy potencjał do spadków.
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
„Może ją tylko tak długo utrzymać Nikogo nie ma w domu ale światła się palą Ona jest tak pusta Jej dusza jest zabrana On myśli „przed czym ona ucieka?” Teraz, jak on może mieć jej serce Jeśli zostało skradzione? Więc próbuje ją uspokoić Ale to co nosi w sobie nigdy nie umiera Nawet gdy jest zadowolona z jego ciepła Jest obolała jego nagłą potrzebą Szukając pocałunków Mężczyzny, za którym tęskni Mężczyzny, którym on ma nadzieję być Teraz jak on może mieć jej serce Jeśli zostało skradzione? Więc próbuje ją uspokoić Ale to co nosi w sobie nigdy nie umiera Więc próbuje ją uspokoić Ale to co nosi w sobie nigdy nie umiera Więc próbuje ją uspokoić Ale to co nosi w sobie nigdy nie umiera”
Ostatnio zmieniony przez dex dnia Pią 26 Lut 2021, 09:26, w całości zmieniany 1 raz
Prezes
Liczba postów : 16403 Age : 46 Location : The Bronx, New York, U.S. Registration date : 01/09/2007
I co teraz robić, jeśli open będzie nieco niżej? Chyba dobierać L. Pod koniec miesiąca.
Dex coś pisał o 1935, że stamtąd L dojadą do tych 2100 -2150.
No nic... Może za 2 godziny będzie już zielono na DAX choćby?
Został ktoś ze mną na L?
O co chodzi z tymi spadkami>
Jedziemy na 1830 do 8 marca marzec.
Dzieńdoiberas wszystkim!
Graty Dex za prognozę! Ja przewidziałem dziś z rana jeszcze niżej i ustawiłem się z L na równy double bottom ale nie dośli... Teraz juś przeskoczyli pór na 1914(taki mam?) i paczem co to będzie.
Ten Twój sell stop na 1935 z czego wynika? Co tam jest?
Pozdrawiam i szczęścia (też w miłości) życzę
Edit: teraz widzę że zamknąłeś S - a czy pobrałeś L? Łamiesz własny plan? Co Cię skłoniło?
dex
I co teraz robić, jeśli open będzie nieco niżej? Chyba dobierać L. Pod koniec miesiąca.
Dex coś pisał o 1935, że stamtąd L dojadą do tych 2100 -2150.
No nic... Może za 2 godziny będzie już zielono na DAX choćby?
Został ktoś ze mną na L?
O co chodzi z tymi spadkami>
Jedziemy na 1830 do 8 marca marzec.
Dzieńdoiberas wszystkim!
Graty Dex za prognozę! Ja przewidziałem dziś z rana jeszcze niżej i ustawiłem się z L na równy double bottom ale nie dośli... Teraz juś przeskoczyli pór na 1914(taki mam?) i paczem co to będzie.
Ten Twój sell stop na 1935 z czego wynika? Co tam jest?
Pozdrawiam i szczęścia (też w miłości) życzę
Edit: teraz widzę że zamknąłeś S - a czy pobrałeś L? Łamiesz własny plan? Co Cię skłoniło?
Troszkę wyżej mam tego stopa, bo nie zamknęli na minimum wczoraj. Więc mam punkt powyżej maksa pomiędzy minimum a zamknięciem, czyli na 1940. Zamknąłem, bo trochę przereagowali na otwarciu. Za szybko spada, tu chodzi o to by średnio 3pkt na sesję przyciąć, więcej nie trzeba by zrobić w rok kolejne zero na rachunq.
Ostatnio zmieniony przez dex dnia Pią 26 Lut 2021, 09:41, w całości zmieniany 1 raz
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46568 Registration date : 03/09/2007
A czemu tej luki nie zamknąć? Jacek Rzeźniczek - Stooq 26 lutego 2021 9:33
tytuł wymowny, aczkolwiek wydaje mi się, że mu się nie sprawdzi
Mogą domknąć, ale nic z tego nie wyniknie, bo tylko dadzą misiu odnowić szorty wyżej. Więc jedyne na co byczek może liczyć to że misiek zapomni z upływem czasu jaki miał plan, zatem rynek nie domknie tej luki wcześniej niż jutro.
dex
Ależ rozwolnienie na KGHM, rzadko gram na futach na akcje, ale to był pewny deal, bo KGH zarabia na srebrze i miedzi, a ich ceny nie mogą rosnąć szybciej niż rentowności obligacji, które przecież poruszają się bardzo powoli, bo są powiązane z demografią.
Swoją drogą, jeśli rentowności rosną a kobiety nie chcą rodzić dzieci, to znaczy że będą gwałty.
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
wychodzilo mi, że szwab powinien przebić ten poziom i już było blisko i za chuja trzymaja go, aby tylko nie podążył śladami Nasdaqa. dobrze by było przetestować to by sie zrobił "chwilowy" wodospad jak u Suchego na Bitbayu
Ostatnio zmieniony przez betonowe_buty dnia Pią 26 Lut 2021, 11:10, w całości zmieniany 1 raz
dex