Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO 15 03 2021 r. Pon 15 Mar 2021, 05:25
Dobra, idę już defekować bo się Osły nie mogą doczekać na obiecanego newsa
Reser
Temat: Re: UFO 15 03 2021 r. Pon 15 Mar 2021, 05:28
dex napisał:
Market Trader napisał:
Z ziemią to też jest różnie. Ogólnie lokata kapitału jest to bardzo dobra ale też zależy od konkretnego przypadq bo dany kawałek działki najczęściej zysqje na wartości w czasie ale może też stracić. Qp sobie działkę, niech ci za 8 lat walną w pobliżu autostradę, wysypisko, fabrykę czy coś no to z uwagi na otoczenie, na które wpływu nie masz, ta działka będzie mniej warta. Z kolei działki też w ograniczonym stopniu mogą powstawać z przekształceń działek rolnych lub z wyrębów lasów i urbanizacji kolejnych obszarów. W kwestii gruntów to absolutnie najważniejszą sprawą, która nabija 90% ceny to jest LOKALIZACJA. Są lokalizacje, o które się zabijają gdzie się nie da qpić przez lata a jeśli już to na pniu to idzie za ciężkie miliony a są takie, których nikt nie chce qpować prawie za darmo nawet. Weź sobie dowolne polskie miasto wojewódzkie to jeszcze w latach 90s powierzchnia urbanistyczna każdego z nich była znacznie mniejsza niż dziś bo powstają kolejne dzielnice na obrzeżach. W takim Wrocławiu osiedla jak Klecina czy Psie Pole to wyglądają teraz jak małe miasta a dawniej to tam pola były, buraki rosły i dziki biegały. Podobnie w Warszawie np. tam gdzie jest metro Młociny na Bielanach czy za Bemowem to już tylko las był a teraz rozrosło się to jak całe odrębne miasta. Podobnie Krak, Poznań, Trójmiasto itd.
No sytuacja z ziemią jest taka, że nie da się już kupić ziemi, gdzie nie będzie budowana autostrada w pobliżu. Kupowanie ziemi obecnie to jak bawienie się w nura na śmietniku, a w 1990r można bylo kupić 1km2 za 4tyś złotych. Cały system monetarny opiera się na tym, że ziemi drożeje wolniej niż daje zarobić renta gruntowa, ale tak już się nie dzieje, więc ten system jest skończony.
W ogóle mam wrażenie, że na wszystkim jest jedna wielka bańka. Czy w ogóle jest cokolwiek co nie podrożało w ostatnich latach/dekadach? Nawet qrwa śmieci zdrożały. Permanentna inflacja jest wprogramowana w naturę pieniądza fiducjarnego. Przydałby się pieniądz albo deflacyjny albo neutralny. Neutralny byłby najlepszy, fajnie jakby poziom cen był ten sam przez 50 lat np.
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46573 Registration date : 03/09/2007
Temat: Re: UFO 15 03 2021 r. Pon 15 Mar 2021, 05:41
cytat : "Profbud i osiedle Awangarda to Zatoka PIS. Sąsiadami Obajtka są np Hofman, Sokolowski z R4S: załatwiacze różnych lewych interesów z prawicą. Te dwustumetrowe mieszkania na ostatnich kondygnacjach powstały z połączeń kilku mieszkań i nie były po 6,9 tys zł a po 12 tys zł."
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
Temat: Re: UFO 15 03 2021 r. Pon 15 Mar 2021, 05:43
Market Trader napisał:
Dex, weź mi wyłumacz jedną rzecz. Dlaczego koszty wysłania bitcoina są tak dramatycznie rozbieżne zależnie od sieci przez jaką to idzie?
W pierwszych dwóch przypadkach sa to jakieś centy a w następnych aż 30 dolców lub 19.
Po pierwsze czemu to się aż tak radykalnie różni a po drugie skąd ja mam wiedzieć przez jaką sieć odbiorca mojego przelewu to przyjmie? I czy to nie jest tak czasem, że jeśli się wyśle w sposób w jaki odbiorca tego nie obsłuży, to się to bezpowrotnie straci?
Bo ten podział aż na 4 sieci mnie trochę zdezorientował. Sądziłem, że to się po prosty wysyła coiny na kod portfela i nara a tu jeszcze wybierz przez jaką sieć. A skąd ja to mam wiedzieć?
Dobre pytanie, po prostu wybierać należy tańsze koszty transakcji. Jak Gandalf w Morii, podążać za swoim nosem i wybierać drogę która najmniej śmierdzi.
Ostatnio zmieniony przez dex dnia Pon 15 Mar 2021, 05:45, w całości zmieniany 1 raz
Temat: Re: UFO 15 03 2021 r. Pon 15 Mar 2021, 05:44
Market Trader napisał:
dex napisał:
Market Trader napisał:
Z ziemią to też jest różnie. Ogólnie lokata kapitału jest to bardzo dobra ale też zależy od konkretnego przypadq bo dany kawałek działki najczęściej zysqje na wartości w czasie ale może też stracić. Qp sobie działkę, niech ci za 8 lat walną w pobliżu autostradę, wysypisko, fabrykę czy coś no to z uwagi na otoczenie, na które wpływu nie masz, ta działka będzie mniej warta. Z kolei działki też w ograniczonym stopniu mogą powstawać z przekształceń działek rolnych lub z wyrębów lasów i urbanizacji kolejnych obszarów. W kwestii gruntów to absolutnie najważniejszą sprawą, która nabija 90% ceny to jest LOKALIZACJA. Są lokalizacje, o które się zabijają gdzie się nie da qpić przez lata a jeśli już to na pniu to idzie za ciężkie miliony a są takie, których nikt nie chce qpować prawie za darmo nawet. Weź sobie dowolne polskie miasto wojewódzkie to jeszcze w latach 90s powierzchnia urbanistyczna każdego z nich była znacznie mniejsza niż dziś bo powstają kolejne dzielnice na obrzeżach. W takim Wrocławiu osiedla jak Klecina czy Psie Pole to wyglądają teraz jak małe miasta a dawniej to tam pola były, buraki rosły i dziki biegały. Podobnie w Warszawie np. tam gdzie jest metro Młociny na Bielanach czy za Bemowem to już tylko las był a teraz rozrosło się to jak całe odrębne miasta. Podobnie Krak, Poznań, Trójmiasto itd.
No sytuacja z ziemią jest taka, że nie da się już kupić ziemi, gdzie nie będzie budowana autostrada w pobliżu. Kupowanie ziemi obecnie to jak bawienie się w nura na śmietniku, a w 1990r można bylo kupić 1km2 za 4tyś złotych. Cały system monetarny opiera się na tym, że ziemi drożeje wolniej niż daje zarobić renta gruntowa, ale tak już się nie dzieje, więc ten system jest skończony.
W ogóle mam wrażenie, że na wszystkim jest jedna wielka bańka. Czy w ogóle jest cokolwiek co nie podrożało w ostatnich latach/dekadach? Nawet qrwa śmieci zdrożały. Permanentna inflacja jest wprogramowana w naturę pieniądza fiducjarnego. Przydałby się pieniądz albo deflacyjny albo neutralny. Neutralny byłby najlepszy, fajnie jakby poziom cen był ten sam przez 50 lat np.
Dokladnie tak. Realna inflacja a to oficjalna to niebo a ziemia. Jak to mówia, z ta inflacja jest jak z korkiem od szampana: nie ma, nie ma i puff! Pytanie, czy wtedy będzie inflacja pod kontrolą czy hiperinflacja, która wymknęla się z pod kontroli ?
dex
Liczba postów : 13781 Registration date : 14/09/2010
Temat: Re: UFO 15 03 2021 r. Pon 15 Mar 2021, 05:48
Market Trader napisał:
dex napisał:
Market Trader napisał:
dex napisał:
Market Trader napisał:
dex napisał:
BTW Opcjo, weź wyluzuj z tym 500+, bo nie wmówisz mi, że polubiłbyś PiS, gdyby tego nie wprowadził. Powinieneś mieć w dupie PiS, bo jesteś inteligentny więc sobie radzisz, a to że nie dostajesz 500+, to dlatego, że nie rodzisz. Pieniądz to czyjś czas, więc pieniądz powstaje gdy rodzą się dzieci, nie ma innej opcji.
Nie ma dzieci = nie ma kasy bo jest deflacja i nie krąży. Jest więcej dzieci niż nas stać = nie starczy kasy, i jest hiperinflacja. Rząd wprowadza VAT = musi dać świadczenia bezpośrednie na dzieci, bo nie da się opodatkować dzieci, które już konsumują a jeszcze nie zarabiają.
Inaczej się to po prostu nie spina. Będzie mnie trudno oszukać, bo jesteś częścią mnie.
"Dobrze Cię znam, jesteś częścią mnie. Znam Cię lepiej niż siebie samego. Znam Cię najlepiej, lepiej niż ktokolwiek inny. Znam Cię lepiej niż siebie samego.
Ty nie możesz oceniać, Mówić nie możesz, Odejść nie możesz, I skrzywdzić mnie też nie.
Jesteś tu dla mnie, tylko po to bym mógł Cię wykorzystać. Znam Cię najlepiej, lepiej niż ktokolwiek mógłby myśleć. Znam Cię lepiej niż siebie samego. Teraz jest twój czas by się poświęcić. Czas by umrzeć trochę, poddaj się. Jesteś częścią mnie."
W pewnym sensie jest to prawda.
Teoretycznie każde dwie dowolnie wybrane osoby na świecie mają gdzieś wstecz wspólnych przodqw. Skoro populacja obecna wynosi prawie 7 miliardów z pierwotnych plemion liczących łącznie może z kilka tysięcy osobniqw na afrykańskiej sawannie dawno temu, no to nie ma innej opcji dlatego, że nie może istnieć nikt nie posiadający rodziców. No więc wybierając siebie i mnie teoretycznie znajdą się nasi wspólni przodkowie n pokoleń wstecz, oczywiście gdyby to było możliwe do ustalenia bo nie jest z racji braq danych, wojen i zbyt długiego czasu. Możesz podobnie wylosować dowolną osobę z ziemskiej populacji i też będziesz z nią spokrewniony ileś pokoleń wstecz. To może być nawet kilkadziesiąt/kilkaset ale zawsze będzie. W pewnym więc sensie wszyscy uprawiają kazirodztwo bo inaczej się nie da. Pozostaje kwestia zdefiniowania do którego momentu jest jeszcze rodzina a od którego jest już obcy.
Nie wiem czy dam dziś rad wytłumaczyć, bo strasznie wyciśnięty jestem ostatnio. Weź fraktal, najprostszy, dwuwymiarowy, zbiór Mandelbrota.
I jak się na to patrzy to kompletnie nie ma to sensu. Jednak każdy z nas doświadcza ten sam, podobny świat - dlatego w ogóle jesteśmy w stanie mówić w znaczący sposób o doznaniach. Świadomość każdego z nas, jest dokładnie na styku tych samopodobnych struktur fraktalnych. Każdy z nas widzi świat podobnie, ale nie identycznie, bo one są tylko podobne, i każdy ma swój.
No jak nie ma sensu? To ma bardzo głęboki sens i jest mocno logiczne. Nasuwa się pytanie czy zagłębiając się coraz mocniej w zbiór Mandlebrota dojdzie się do poziomu "ziarnistości" czyli takiego zoomu, który przestanie być już dalej samopodobny i nie będzie miał mniejszych struktur w sobie. Coś podobnie jakby wnikać w głąb materii do coraz mniejszych struktur dojdzie się do kwarqw i leptonów, które są podobno tylko drganiami prawdopodobieństwa w czasoprzestrzeni i dalej niepodzielne. Dawno dawno temu we Wrocq w jednym z domów maklerskich inwestował w kontrakty taki starszy gościu, który się tym interesował i dał mi (wtedy jeszcze na dyskietce ) prosty program napisany przez siebie do kreacji zbioru Mandelbrota i przy pewnej ilości iteracji zaczynała się pojawiać pixeloza czyli samopodobieństwo zanikało a pojawiała się ziarnistość ale to wynikało tylko z ograniczeń komputera bo w teorii to samopodobieństwo idzie w nieskończoność tylko że w praktyce raczej nie może gdyż nie istnieje nic mniejszego niż odległość Plancka 1.616255(18)×10−35m.
To jest właśnie grube pytanie, bo zbiór Mandlebrota, choć został jako pierwszy opisany, to nie jest pierwotnym fraktalem. Wcześniejszym jest mapa logistyczna, która jest niejako nitką dla płótna Mandelbrota, bo jest jednowymiarowa.
I to nie jest jakieś tam cośtam, chujemóje dzikie węże, ale rzeczywistość znajduje się w fazie trójc na mapie logistycznej, i mamy przed sobą chaos na osi czasowej.
Tak, to dość ciekawe równanie generujące bifurkacje co ileś iteracji i rzeczywiście to jest pierwotne względem Mandelbrota. Tylko nie rozumiem co to jest jakaś faza trójc?
Wszyscy wiemy, że nie znalazłeś miłości w tej grze w trzy kubki, więc trzeba ją zmienić.
Reser
Temat: Re: UFO 15 03 2021 r. Pon 15 Mar 2021, 05:51
REALISTA napisał:
Market Trader napisał:
dex napisał:
Market Trader napisał:
Dokladnie tak. Realna inflacja a to oficjalna to niebo a ziemia. Jak to mówia, z ta inflacja jest jak z korkiem od szampana: nie ma, nie ma i puff! Pytanie, czy wtedy będzie inflacja pod kontrolą czy hiperinflacja, która wymknęla się z pod kontroli ?
Gdyby ruszyła hiperinfla to centralne musiałyby drastycznie podnosić stopy procentowe i próbować ściągać jak najwięcej pieniądza z rynqw, żeby zaczęło go brakować bo aktualnie jest nadmiar. To by spowodowało krach na nieruchomościach bo hipoteki by się zesrały czyli reakcja łańcuchowa. Dlatego wolą trzymać pudrowane zombie na sterydach podpięte do drukarek bo przynajmniej na razie jakoś to się da trzymać w ryzach.
Reser
Temat: Re: UFO 15 03 2021 r. Pon 15 Mar 2021, 05:52
dex napisał:
Market Trader napisał:
dex napisał:
Market Trader napisał:
dex napisał:
Market Trader napisał:
dex napisał:
BTW Opcjo, weź wyluzuj z tym 500+, bo nie wmówisz mi, że polubiłbyś PiS, gdyby tego nie wprowadził. Powinieneś mieć w dupie PiS, bo jesteś inteligentny więc sobie radzisz, a to że nie dostajesz 500+, to dlatego, że nie rodzisz. Pieniądz to czyjś czas, więc pieniądz powstaje gdy rodzą się dzieci, nie ma innej opcji.
Nie ma dzieci = nie ma kasy bo jest deflacja i nie krąży. Jest więcej dzieci niż nas stać = nie starczy kasy, i jest hiperinflacja. Rząd wprowadza VAT = musi dać świadczenia bezpośrednie na dzieci, bo nie da się opodatkować dzieci, które już konsumują a jeszcze nie zarabiają.
Inaczej się to po prostu nie spina. Będzie mnie trudno oszukać, bo jesteś częścią mnie.
"Dobrze Cię znam, jesteś częścią mnie. Znam Cię lepiej niż siebie samego. Znam Cię najlepiej, lepiej niż ktokolwiek inny. Znam Cię lepiej niż siebie samego.
Ty nie możesz oceniać, Mówić nie możesz, Odejść nie możesz, I skrzywdzić mnie też nie.
Jesteś tu dla mnie, tylko po to bym mógł Cię wykorzystać. Znam Cię najlepiej, lepiej niż ktokolwiek mógłby myśleć. Znam Cię lepiej niż siebie samego. Teraz jest twój czas by się poświęcić. Czas by umrzeć trochę, poddaj się. Jesteś częścią mnie."
W pewnym sensie jest to prawda.
Teoretycznie każde dwie dowolnie wybrane osoby na świecie mają gdzieś wstecz wspólnych przodqw. Skoro populacja obecna wynosi prawie 7 miliardów z pierwotnych plemion liczących łącznie może z kilka tysięcy osobniqw na afrykańskiej sawannie dawno temu, no to nie ma innej opcji dlatego, że nie może istnieć nikt nie posiadający rodziców. No więc wybierając siebie i mnie teoretycznie znajdą się nasi wspólni przodkowie n pokoleń wstecz, oczywiście gdyby to było możliwe do ustalenia bo nie jest z racji braq danych, wojen i zbyt długiego czasu. Możesz podobnie wylosować dowolną osobę z ziemskiej populacji i też będziesz z nią spokrewniony ileś pokoleń wstecz. To może być nawet kilkadziesiąt/kilkaset ale zawsze będzie. W pewnym więc sensie wszyscy uprawiają kazirodztwo bo inaczej się nie da. Pozostaje kwestia zdefiniowania do którego momentu jest jeszcze rodzina a od którego jest już obcy.
Nie wiem czy dam dziś rad wytłumaczyć, bo strasznie wyciśnięty jestem ostatnio. Weź fraktal, najprostszy, dwuwymiarowy, zbiór Mandelbrota.
I jak się na to patrzy to kompletnie nie ma to sensu. Jednak każdy z nas doświadcza ten sam, podobny świat - dlatego w ogóle jesteśmy w stanie mówić w znaczący sposób o doznaniach. Świadomość każdego z nas, jest dokładnie na styku tych samopodobnych struktur fraktalnych. Każdy z nas widzi świat podobnie, ale nie identycznie, bo one są tylko podobne, i każdy ma swój.
No jak nie ma sensu? To ma bardzo głęboki sens i jest mocno logiczne. Nasuwa się pytanie czy zagłębiając się coraz mocniej w zbiór Mandlebrota dojdzie się do poziomu "ziarnistości" czyli takiego zoomu, który przestanie być już dalej samopodobny i nie będzie miał mniejszych struktur w sobie. Coś podobnie jakby wnikać w głąb materii do coraz mniejszych struktur dojdzie się do kwarqw i leptonów, które są podobno tylko drganiami prawdopodobieństwa w czasoprzestrzeni i dalej niepodzielne. Dawno dawno temu we Wrocq w jednym z domów maklerskich inwestował w kontrakty taki starszy gościu, który się tym interesował i dał mi (wtedy jeszcze na dyskietce ) prosty program napisany przez siebie do kreacji zbioru Mandelbrota i przy pewnej ilości iteracji zaczynała się pojawiać pixeloza czyli samopodobieństwo zanikało a pojawiała się ziarnistość ale to wynikało tylko z ograniczeń komputera bo w teorii to samopodobieństwo idzie w nieskończoność tylko że w praktyce raczej nie może gdyż nie istnieje nic mniejszego niż odległość Plancka 1.616255(18)×10−35m.
To jest właśnie grube pytanie, bo zbiór Mandlebrota, choć został jako pierwszy opisany, to nie jest pierwotnym fraktalem. Wcześniejszym jest mapa logistyczna, która jest niejako nitką dla płótna Mandelbrota, bo jest jednowymiarowa.
I to nie jest jakieś tam cośtam, chujemóje dzikie węże, ale rzeczywistość znajduje się w fazie trójc na mapie logistycznej, i mamy przed sobą chaos na osi czasowej.
Tak, to dość ciekawe równanie generujące bifurkacje co ileś iteracji i rzeczywiście to jest pierwotne względem Mandelbrota. Tylko nie rozumiem co to jest jakaś faza trójc?
Wszyscy wiemy, że nie znalazłeś miłości w tej grze w trzy kubki, więc trzeba ją zmienić.
Jeszcze trójpodział władzy w Polsce: Jarek - Zero - Jarek
dex lubi tą wiadomość
Temat: Re: UFO 15 03 2021 r. Pon 15 Mar 2021, 05:54
Market Trader napisał:
REALISTA napisał:
Market Trader napisał:
dex napisał:
Market Trader napisał:
Gdyby ruszyła hiperinfla to centralne musiałyby drastycznie podnosić stopy procentowe i próbować ściągać jak najwięcej pieniądza z rynqw, żeby zaczęło go brakować bo aktualnie jest nadmiar. To by spowodowało krach na nieruchomościach bo hipoteki by się zesrały czyli reakcja łańcuchowa. Dlatego wolą trzymać pudrowane zombie na sterydach podpięte do drukarek bo przynajmniej na razie jakoś to się da trzymać w ryzach.
ściągać jak najwięcej pieniądza z rynqw, żeby zaczęło go brakować bo aktualnie jest nadmiar. No własnie, od dawna twierdzę, że SYSTEM cierpi na nadpłynność, to po jaką cholerę Bańki Centralne dosypują siana do SYSTEMU ? Debile ekonomiczni czy co ? To jak dolewanie benzyny do ognia celem ugaszenia go.
Prezes
Liczba postów : 16403 Age : 46 Location : The Bronx, New York, U.S. Registration date : 01/09/2007
Temat: Re: UFO 15 03 2021 r. Pon 15 Mar 2021, 06:13
Bańki już podnoszą stopy %. Poszła pierwsza paczka delikatnych podwyżek rat...
Poczekajcie do wyroku CHF. Rzymianin wyroluje wszystkich...
Janko Traderroo
Liczba postów : 4860 Age : 53 Location : okolice Roztocza Registration date : 08/07/2009
Temat: Re: UFO 15 03 2021 r. Pon 15 Mar 2021, 06:36
dex Market Trader Wy nie sypiacie w nocy?
Janko Traderroo
Liczba postów : 4860 Age : 53 Location : okolice Roztocza Registration date : 08/07/2009
Temat: Re: UFO 15 03 2021 r. Pon 15 Mar 2021, 06:45
Co do różnic fiatów i crypto to jak widać obecnie na przykładzie Wenezueli fiat też może być bezwartościowy.
Co do różnicy kosztów przelewów crypto to może w BTC generuje na tyle dużo energii, że koszt jest aż tak wysoki i nieopłacalny. Jeżeli tak to jak już wspomniał dexBTC ma jedynie "wartość" jako przechowalnia kapitału. Problem zacznie się wtedy, gdy ludziska uznają, że coś innego jest lepszą, stabilniejszą czy też bardzej zyskowną przechowalnią kapitału. Przed BTC były to nieruchomości, kruszce i CHF.
Odyseusz Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 6016 Registration date : 20/10/2018
Temat: Re: UFO 15 03 2021 r. Pon 15 Mar 2021, 06:55
crypto
no dobra ale czy znacie kogoś, kto nie tylko kupił crypto waluty ale też je potem sprzedał, zrealizował zysk a pieniądze udało mu się przelać na konto w Polsce? znacie kogoś takiego?
Reser
Temat: Re: UFO 15 03 2021 r. Pon 15 Mar 2021, 07:10
Janko Traderroo napisał:
Generalnie sypiam ale wczoraj tak mnie zamuliło, że usnąłem nie nakarmiwszy kocurów przed nocą i w konsekwencji obudziły mnie już przed czwartą głodne a wtedy juś mi ciężko było dalej spać.
Reser
Temat: Re: UFO 15 03 2021 r. Pon 15 Mar 2021, 07:12
Janko Traderroo napisał:
Co do różnic fiatów i crypto to jak widać obecnie na przykładzie Wenezueli fiat też może być bezwartościowy.
Co do różnicy kosztów przelewów crypto to może w BTC generuje na tyle dużo energii, że koszt jest aż tak wysoki i nieopłacalny. Jeżeli tak to jak już wspomniał dexBTC ma jedynie "wartość" jako przechowalnia kapitału. Problem zacznie się wtedy, gdy ludziska uznają, że coś innego jest lepszą, stabilniejszą czy też bardzej zyskowną przechowalnią kapitału. Przed BTC były to nieruchomości, kruszce i CHF.
Krypto to nie tylko BTC, jest tego cała masa a BTC jest jedynie najbardziej popularny co nie znaczy najlepszy. Poza tym ma nie tylko taką wartość ale przede wszystkim użytkową do przesyłu siana poza systemem bankxterskim. Np. rozliczenia narkotykowe, przepierki siana, optymalizacje podatkowe, finansowanie różnych wybuchów i generalnie całego darknetu. To zastąpiło konieczność wożenia całych mercedesów wypchanych gotówką.
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9732 Registration date : 21/12/2019
Temat: Re: UFO 15 03 2021 r. Pon 15 Mar 2021, 07:18
Widzę że po nocach spać nie możecie w oczekiwaniu na walkę z rynkiem, temat krypto rozpala głowy do czerwoności, chciwość widzi nieustanny wzrost do nieba, dobrze, idzie w dobrą stronę pomyśli prowadzący popjając łyczka porannej herbatki z niewielkim dodatkiem prądu, i to nie tego od krypto
zibi MOD
Liczba postów : 31097 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 22/05/2008
Temat: Re: UFO 15 03 2021 r. Pon 15 Mar 2021, 07:18
dex napisał:
Market Trader napisał:
dex napisał:
Jeśli posiadasz [jakiś numerek działki] to ktoś inny go nie posiada, i dokładnie tak samo jest z [BTC].
To samo dotyczy zasadniczo wszystkiego. Jeśli posiadasz banknot o jakimś numerze seryjnym to ktoś inny jednocześnie go nie posiada. Jeśli posiadasz samochód o danym nrze VIN to ktoś inny też go w tym samym czasie nie posiada. Jeśli posiadasz na talerzu ciastko to też nikt inny na świecie nie posiada dokładnie tego samego kawałka ciastka, co twój. Itp itd, możesz do swojego zdania w nawiasy podstawić cokolwiek i zawsze to będzie prawdą bo to jest tautologia ale co z tego?
Tak, ale banknoty, samochody, ciastka można produkować, a ziemi i BTC nie. Taka różnica.
"kupujcie ziemię, bo już jej nie produkują" - Mark Twain "kupujcie bitcoina bo już go nie produkują" - dex
Czy ja jestem jebnięty, że wykładam takie głupie kazania.
"kupujcie wungiel , bo go już nie produkują , a niedługo przestaną wydobywać " -zibi
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
Odyseusz lubi tą wiadomość
Reser
Temat: Re: UFO 15 03 2021 r. Pon 15 Mar 2021, 07:20
Ciekawe czy znowu efekt poniedziałq kolejny raz będzie.
zibi MOD
Temat: Re: UFO 15 03 2021 r. Pon 15 Mar 2021, 07:22
https://stooq.pl/n/?f=1409883
mogli by zakupić jeszcze kilka tyś ton srebra z KGHM i podebrać towar GS-om
SILVER IDZIE NA 150$
pike UFOTrader Junior
Temat: Re: UFO 15 03 2021 r. Pon 15 Mar 2021, 07:23
Market Trader napisał:
Janko Traderroo napisał:
Generalnie sypiam ale wczoraj tak mnie zamuliło, że usnąłem nie nakarmiwszy kocurów przed nocą i w konsekwencji obudziły mnie już przed czwartą głodne a wtedy juś mi ciężko było dalej spać.
A to już się wiecej dorobiłeś niż jednego ? Widać że coś z Prezesa też w Tobie drzemie, może stąd ta niechęć do niego
Reser
Temat: Re: UFO 15 03 2021 r. Pon 15 Mar 2021, 07:24
pike napisał:
Widzę że po nocach spać nie możecie w oczekiwaniu na walkę z rynkiem, temat krypto rozpala głowy do czerwoności, chciwość widzi nieustanny wzrost do nieba, dobrze, idzie w dobrą stronę pomyśli prowadzący popjając łyczka porannej herbatki z niewielkim dodatkiem prądu, i to nie tego od krypto
Wcale nie. Mi to jeden wuj czy to pójdzie na 100 koła czy na 0 - byleby zmienność była duża bo derywaty tulą na dwa fronty. Mnie zachęcają rynki, na których się dużo dzieje i obrót jest a wali mnie to w którą stronę pójdzie; oby w tą, w którą obstawię.
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25040 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
Temat: Re: UFO 15 03 2021 r. Pon 15 Mar 2021, 07:28
Opcjoner Gdzie ty sobie wstrzykujesz te olejki?
Czy każdy murzyn jest narkomanem?
ps. krach idzie
Reser
Temat: Re: UFO 15 03 2021 r. Pon 15 Mar 2021, 07:30
thorgall napisał:
ps. krach idzie
w dupę
pike UFOTrader Junior
Temat: Re: UFO 15 03 2021 r. Pon 15 Mar 2021, 07:32
Janko Traderroo napisał:
Ale upadek waluty Wenezueli to raczej pochodna stanu gospodarki tego kraju, a nie efekt sam w sobie.
A co do BTC to ja nadal nie rozumiem w czym tkwi wartość tego bitcoina ? A już jako medium przechowywania wartości to kpina, ludzie kupują obligację nie po to żeby one rosły tylko po to żeby nie traciły i nie zmniejszały wartości którą w nich magazynujemy, a jak to ma się do BTC rano wpłacam a wieczorem mam albo +10% albo -10% to jak to ma mi wartość zabezpieczać ? To tylko hazard nic więcej.
Reser
pike napisał:
Market Trader napisał:
Janko Traderroo napisał:
A to już się wiecej dorobiłeś niż jednego ? Widać że coś z Prezesa też w Tobie drzemie, może stąd ta niechęć do niego
Od pięciu lat mam cały czas dwa koty wzięte w odstępie zaledwie miesiąca. Sam się zastanawiam po co mi dwa były ale dzięki temu się nie nudzą gdy ich pan jest zajęty robotą. Oba czarne niczym diabły z piekła rodem, że często je mylę bo trudno odróżnić który jest który czasami. Natanek by mi egzorcystę przysłał
Ostatnio zmieniony przez Market Trader dnia Pon 15 Mar 2021, 07:33, w całości zmieniany 1 raz
zibi MOD
thorgall napisał:
ps. krach idzie
już go pod Wałbrzychem widzieli
SILVER IDZIE NA 150$
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29643 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
Temat: Re: UFO 15 03 2021 r. Pon 15 Mar 2021, 07:36
Market Trader napisał:
thorgall napisał:
ps. krach idzie
w dupę
...... to nie lepiej zapisać sie na darmowe szkolenie do HIOBa
Będzie:
- taniej - skuteczniej wyleczy z bezsenności - a całość da sie usunąć z bez POdatqw
waldi
Liczba postów : 823 Registration date : 09/10/2011
Temat: Re: UFO 15 03 2021 r. Pon 15 Mar 2021, 07:45
Dzieńdoberas!
To się porobiło - jeście się nie zaczęło a juś druga strona... Chyba dziś ważny dzień moze wybicie na GPW?
Pozdrawiam
Reser
Temat: Re: UFO 15 03 2021 r. Pon 15 Mar 2021, 07:47
Spałowany początek. Upośledzony plusik.
Janko Traderroo
Temat: Re: UFO 15 03 2021 r. Pon 15 Mar 2021, 08:08