Liczba postów : 13100 Location : Nowe Rybie Registration date : 13/11/2007
Temat: UFO 02 04 2021 r. Pią 02 Kwi 2021, 00:22
UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/ REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty/niedzieli. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, waluty (forex) a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. 5. Zabrania się reklamowania: płatnych sygnałów, garnków, usług, religii, swoich preferencji i zdolności seksualnych, partii politycznych, idei niezgodnych z polskim prawem jak nazistowskie, czy rasistowskie. 6. Od godz. 18:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 7. Na forum obowiązuje cisza wyborcza zgodnie z polskim prawem tzn. cisza wyborcza rozpoczyna się o północy w dniu poprzedzającym dzień głosowania, a kończy się po zakończeniu głosowania (po zamknięciu lokali wyborczych). 8. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków obraźliwych, powodujących obrzydzenie lub erotycznych. 9. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 10. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem. Wyjątkowo dopuszcza się pisanie pod drugim nickiem pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika swojej tożsamości w podpisie (stopce). W przypadku niedostosowania się do powyższej zasady moderator lub administrator może zablokować takie konto. 11. Nick (nazwa użytkownika) nie może zawierać słów obraźliwych lub wulgarnych - takie konta będą kasowane bez ostrzeżenia. Osoby podszywające się pod innego użytkownika naśladując avatar (emblemat) i wprowadzający w błąd Nick mogą na wniosek osoby poszkodowanej lub wg uznania administratora otrzymać status "fake profile". 12. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 13. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów i zakaz trollowania. Zabrania się obrażania innego użytkownika choćby się nie znał, nie wiedział, nie umiał. Ogranicz używanie wulgaryzmów do minimum (czujesz, że bez tego wypowiedź traci sens - wykropkuj choć jedną literę). 14. Użytkownik forum powinien po fazie notowań ciągłych, ale przed dogrywką (16.50-17.00) podać swoje nastawienie do rynku akcji polskich przez głosowanie w ankiecie danego dnia WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu. 15. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULACYJNE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA/ADMINISTRATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkownika moderator/administrator ma prawo: - upomnieć: pisemnie żółtą lub czerwoną kartką, - czasowo na okres od 1 do 7 dni zablokować użytkownika (ban), - przy recydywie okres blokady konta może zostać wydłużony. 2. W przypadku wyjątkowo rażącego lub uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może: - zostać zablokowane na okres bezterminowy - zostać usunięte karnie 3. Moderator/administrator powinien usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie. W przypadku usunięcia tekstu moderator/administrator ma obowiązek wpisać odpowiednią adnotację. 4. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się może zostać usunięte.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
Problemy rejestracyjne prosimy zgłaszać w zakładce FAQ & PUPA temat Zapytaj Admina Opis podstawowych problemów rejestracyjnych i funkcji forum znajduje się pod linkiem https://ufoforum.forumotion.com/faq-pupa-f5/forum
Za linię merytoryczną odpowiadają moderatorzy Neuron, Sir Nick, Zibi
Administrator do spraw technicznych: Dziadek
karmimy pajacyka www.pajacyk.pl
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51965 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Kto w Wielki Piątek przed wschodem słońca obmyje sie w rzece , strumyku (w bieżącej wodzie płynie już krew zabitego Jezusa ) ten bedzie przez kolejny rok zdrowy , piekny i bogaty
(pewnie takze duzo zarobi na giełdzie i krypto -choc starodawne podania nic na ten temat nie mówią ??? dziwne ... )
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51965 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
a toby tłumaczyło brak tutaj o tej porze wielu UFOków W Wielki Piątek, najczęściej o północy, choć nie tylko, woda w studni na chwilę zamienia się w wino; podobnie dzieje się w rzekach i strumykach, gdzie warto się przed wschodem słońca zanurzyć - wierzono niegdyś na Śląsku.
Aby takie mycie przyniosło pożądany skutek, należało przestrzegać szeregu nakazów i zakazów: myć się przed wschodem słońca, w wodzie płynącej z zachodu na wschód i to w całkowitym milczeniu. Przyjmowano, że woda na ciele powinna była sama wyschnąć, inaczej traciła magiczną, leczniczą moc.
pewnie co niektórzy całe wiaderka "tej wody " do domu przytargali ....
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Zygmunt de Bill lubi tą wiadomość
MICHU
Liczba postów : 39680 Registration date : 25/10/2010
światowa liczba nowych przypadków corony ma lokalnego maksa
pierwszego marca, miesiąc temu, światowe "new cases" zeszły poniżej 300k, dzisiaj jest raportowane 650k - różnica jest spora w Niemczech też lokalny maksik, liczba nowych chorych największa od stycznia, trend rosnący
ale czy to ma jakiekolwiek znaczenie gdy idzie lato i trwają szczepienia? nie wiem niedawno gdy zapakowałem SS ładnie spadli, ale to była pierwsza reakcja, ostatecznie dołek okazał się szansą na dobre L
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
zaraz (oby) mi się zamknie kolejne wejście w S na usdtry i kolejne udane
ale kończę z tym syfem try, gigantyczny spread zniechęca a ruchy na walucie są w procentach, strach się bać! w dodatku Erdogan uważa że przyczyną wysokiej inflacji są... wysokie stopy procentowe i jak tu inwestować w turecką lirę gdy taki tuman jest za sterami państwa
MICHU
Liczba postów : 39680 Registration date : 25/10/2010
Kto w Wielki Piątek przed wschodem słońca obmyje sie w rzece , strumyku (w bieżącej wodzie płynie już krew zabitego Jezusa ) ten bedzie przez kolejny rok zdrowy , piekny i bogaty
(pewnie takze duzo zarobi na giełdzie i krypto -choc starodawne podania nic na ten temat nie mówią ??? dziwne ... )
Dorosły chłop a wierzy w bajki dla dzieci. Przecież to brednie na resorach.
Janko Traderroo lubi tą wiadomość
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Tylko w teorii. Serwer przeładowany, nic nie działa. ***** ***
info na stronie pacjent.gov.pl
Jeżeli jesteś w wieku 40-59 lat i nie zgłosiłeś/aś chęci zarejestrowania się na szczepienia, teraz nie masz wystawionego e-skierowania i musisz poczekać na uruchomienie zapisów na szczepienia dla Twojego rocznika.
z drugiej strony podobno uruchomiono zapisy dla wszystkich osób
burdel
Ostatnio zmieniony przez kamikaze dnia Pią 02 Kwi 2021, 11:47, w całości zmieniany 1 raz
Reser
Próbowałem przez sms to wysyłają jakieś nielogiczne odpowiedzi bez sensu jak u Micha. Najpierw każą napisać SzczepimySie, później pesel podać, później kod pocztowy i nagle dostaję odpowiedź, że wprowadzono błędną treść a ileś minet później dwukrotnie to samo, że błędny pesel. Do tego jest czas do 5min na odpowiedź na ich smsa bo inaczej rejestracja jest anulowana ale gdy napiszesz coś to czekasz na ich odpowiedź chujwie ile... raz 9min, raz 14min i jak na sraczkę patrz z zapartym stolcem w telefon kiedy łaskawie przyjdzie odpowiedź, żeby ze swoją nie spóźnić się więcej jak 5min po czym dostajesz bezsensowne odpowiedzi.
Ze strony wynika, że od 12. do 24. kwietnia będą się rejestrować kolejne roczniki ale na tym koniec??? A co z kolejnymi? Tyle wiadomo, że gówno wiadomo. Sytuacja się zmienia dynamicznie z dnia na dzień nocy na noc i trzeba czekać jak onegdaj o 3:30 na świeczkę na Jankesie żeby coś się dowiedzieć nagle z dupy.
Reser
Jeżeli jesteś w wieku 40-59 lat i nie zgłosiłeś/aś chęci zarejestrowania się na szczepienia, teraz nie masz wystawionego e-skierowania i musisz poczekać na uruchomienie zapisów na szczepienia dla Twojego rocznika.
To były w styczniu jakieś zgłoszenia dla chętnych? Pierwsze o tym teraz słyszę w ogóle. Przecież cały czas się mówiło, że będzie szło stopniowo rocznikami od najstarszych to kiedy były te zgłoszenia dostępne? Nic nie wiem.
To były w styczniu jakieś zgłoszenia dla chętnych? Pierwsze o tym teraz słyszę w ogóle. Przecież cały czas się mówiło, że będzie szło stopniowo rocznikami od najstarszych to kiedy były te zgłoszenia dostępne? Nic nie wiem.
jest totalny burdel i gówniany, źle zaprojektowany system informatyczny
Ja się zgłosiłem jako chętny już w styczniu i miałem skierowanie od 31 marca. Żebym wiedział, że w nocy trzeba wejść, to bym już się pewnie zapisał wczoraj po tym "błędzie". Dziś blisko godzinę się próbowałem dostać. Telefonicznie też im system wysiadł. Ale się udało przez profil zaufany nareszcie i można było wybrać szczepionkę, no to zaznaczyłem Pfizer i mi dało 19 maja w odległości ok. 30 minut od mojej chaty. No to jestem już zapisany.
Prezes
Liczba postów : 16403 Age : 46 Location : The Bronx, New York, U.S. Registration date : 01/09/2007
Moja żona nie zgłosiła chęci szczepienia, więc nie ma skierowania w IKP. Musi czekać na swoją kolejkę wg rozpiski. Także warto było się zgłosić już w styczniu i czekać.
Tylko SMS i maila nie mam z potwierdzeniem (a moja mama dostała). Dziwne... Na profilu jest godzina i firma szczepionki. I że to dawka 1/2.
Ja się zgłosiłem jako chętny już w styczniu i miałem skierowanie od 31 marca. Żebym wiedział, że w nocy trzeba wejść, to bym już się pewnie zapisał wczoraj po tym "błędzie". Dziś blisko godzinę się próbowałem dostać. Telefonicznie też im system wysiadł. Ale się udało przez profil zaufany nareszcie i można było wybrać szczepionkę, no to zaznaczyłem Pfizer i mi dało 19 maja w odległości ok. 30 minut od mojej chaty. No to jestem już zapisany.
siostrze też się udało, będzie szczepiona Pfizerem za 2 tygodnie
ja będę musiał zaczekać na swój rocznik i datę z rozpiski
fajnie że można wybrać szczepionkę, ale pewnie to chwilowe do wyczerpania puli
całe to zamieszanie trąci przekrętem, chęcią szybszego zaszczepienia osób wcześniej poinformowanych
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29643 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
siostrze też się udało, będzie szczepiona Pfizerem za 2 tygodnie
ja będę musiał zaczekać na swój rocznik i datę z rozpiski
fajnie że można wybrać szczepionkę, ale pewnie to chwilowe do wyczerpania puli
całe to zamieszanie trąci przekrętem, chęcią szybszego zaszczepienia osób wcześniej poinformowanych
Mam dokładnie takie same przemyślenia. Bo trzeba być nieźle porąbanym, żeby w nocy o 12.30 ogłaszać, że system znów działa. I z tym, czy to będzie Pfizer czy Moderna, czy Astra Zenka, to też mi pachnie, że może być różnie. Ale cieszy mnie to, że już jestem w kolejce. Patrząc na to, co się dziej nie tylko u nas w firmie, bardzo bym chciał być już zaszczepieńcem.
Reser
mówi prof. FIisiak. - Jaki jest sens zwiększać obostrzenia, jeżeli zaraz wszyscy spotkają się w zatłoczonym kościele? Ostatnio widziałem taki bardzo wymowny mem: porucznik Columbo zastanawiał się, jak to jest, że fryzjer może pójść do marketu, sprzedawca nie może pójść do fryzjera, ale obydwaj mogą pójść do kościoła. To ilustruje brak konsekwencji.
No o tym piszę od pół roq. To nie ma sensu bo nie ma konsekwencji. Obostrzenia są selektywne, wymyślane z dupy z dnia na dzień. Co by się stało jakby raz jeden zamknęli te pieprzone kościoły chociaż na kilka dni? Te same święta będą za rok, na ponad 2000 lat jak się raz jeden z tego zrezygnuje to się coś by stało?
Ostatnio zmieniony przez Market Trader dnia Pią 02 Kwi 2021, 13:59, w całości zmieniany 1 raz
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29643 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
Leczenie światłem Monokryształ Prądy z tkanek miękkich do czaszki.
Duszek coraz słabszy.
Wiemy, że Chrystus ponownie zmartwychwstał . Przekazuje Wam swoje Światło.
.....dobry przykład to podstawa do nawrócenia
Słowa Ewangelii według świętego Mateusza
Jezus powiedział do swoich uczniów:
„Wy jesteście solą ziemi. Lecz jeśli sól utraci swój smak, czymże ją posolić? Na nic się już nie przyda, chyba na wyrzucenie i podeptanie przez ludzi. Wy jesteście światłem świata. Nie może się ukryć miasto położone na górze. Nie zapala się też światła i nie stawia pod korcem, ale na świeczniku, aby świeciło wszystkim, którzy są w domu. Tak niech świeci wasze światło przed ludźmi, aby widzieli wasze dobre uczynki i chwalili Ojca waszego, który jest w niebie”.