gostek mówił że nie warto inwestować w szczepionki bo one nie zatrzymają wirusa w ogóle jednego dnia mówił jedno a drugiego coś przeciwnego pewnie po opierdolu od kolegów lekarzy
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46579 Registration date : 03/09/2007
Leczenie światłem Monokryształ Prądy z tkanek miękkich do czaszki.
Duszek coraz słabszy.
Wiemy, że Chrystus ponownie zmartwychwstał . Przekazuje Wam swoje Światło.
.....dobry przykład to podstawa do nawrócenia
Słowa Ewangelii według świętego Mateusza
Jezus powiedział do swoich uczniów:
„Wy jesteście solą ziemi. Lecz jeśli sól utraci swój smak, czymże ją posolić? Na nic się już nie przyda, chyba na wyrzucenie i podeptanie przez ludzi. Wy jesteście światłem świata. Nie może się ukryć miasto położone na górze. Nie zapala się też światła i nie stawia pod korcem, ale na świeczniku, aby świeciło wszystkim, którzy są w domu. Tak niech świeci wasze światło przed ludźmi, aby widzieli wasze dobre uczynki i chwalili Ojca waszego, który jest w niebie”.
Natchnąłeś mnie do refeksji. Tak jak miałem wcześniej napisane : Jezus wg. norm dzisiejszych był lewakiem. Nie ma podziału na katolików. protestantów, lewicę, prawicę.....jesteśmy grześni, ja również, a może i bardziej od innych. Piszę czasami głupoty na UFO ( nie czasami a często), ale jesteśmy takimi, jakimi nas stworzono, i nie wolno nikogo piętnować Życzę całemu UFO Zdrowych Świąt i refleksji. Nie oceniajmy innych, bo sami będziemy ocenianii. Mnie to również dotyczy ( a może przede wszystkim)
Bartek
Liczba postów : 6326 Location : polandow Registration date : 19/05/2010
Ja się zgłosiłem jako chętny już w styczniu i miałem skierowanie od 31 marca. Żebym wiedział, że w nocy trzeba wejść, to bym już się pewnie zapisał wczoraj po tym "błędzie". Dziś blisko godzinę się próbowałem dostać. Telefonicznie też im system wysiadł. Ale się udało przez profil zaufany nareszcie i można było wybrać szczepionkę, no to zaznaczyłem Pfizer i mi dało 19 maja w odległości ok. 30 minut od mojej chaty. No to jestem już zapisany.
siostrze też się udało, będzie szczepiona Pfizerem za 2 tygodnie
ja będę musiał zaczekać na swój rocznik i datę z rozpiski
fajnie że można wybrać szczepionkę, ale pewnie to chwilowe do wyczerpania puli
całe to zamieszanie trąci przekrętem, chęcią szybszego
zaszczepienia osób wcześniej poinformowanych
Ja na razie nie spieszę się że szczepieniem,bo zaliczyłem covid Czy miałem da facto to nie wiem,test pozytywny,objawy też Ale to nic pewnego bo te testy są ogólnie na wirusy,a więc można mieć np jelitowke czy przysłowiowe zapalenie dupy i wynik pozytywny będzie
Statystyki są mało wiarygodne z tego powodu Wygląda na to że trza będzie się co roku szczepić i chyba o to w tym biznesie chodzi
Bartek
Liczba postów : 6326 Location : polandow Registration date : 19/05/2010
Ja się zgłosiłem jako chętny już w styczniu i miałem skierowanie od 31 marca. Żebym wiedział, że w nocy trzeba wejść, to bym już się pewnie zapisał wczoraj po tym "błędzie". Dziś blisko godzinę się próbowałem dostać. Telefonicznie też im system wysiadł. Ale się udało przez profil zaufany nareszcie i można było wybrać szczepionkę, no to zaznaczyłem Pfizer i mi dało 19 maja w odległości ok. 30 minut od mojej chaty. No to jestem już zapisany.
siostrze też się udało, będzie szczepiona Pfizerem za 2 tygodnie
ja będę musiał zaczekać na swój rocznik i datę z rozpiski
fajnie że można wybrać szczepionkę, ale pewnie to chwilowe do wyczerpania puli
całe to zamieszanie trąci przekrętem, chęcią szybszego
zaszczepienia osób wcześniej poinformowanych
Ja na razie nie spieszę się że szczepieniem,bo zaliczyłem covid Czy miałem da facto to nie wiem,test pozytywny,objawy też Ale to nic pewnego bo te testy są ogólnie na wirusy,a więc można mieć np jelitowke czy przysłowiowe zapalenie dupy i wynik pozytywny będzie
Statystyki są mało wiarygodne z tego powodu Wygląda na to że trza będzie się co roku szczepić i chyba o to w tym biznesie chodzi
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29650 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
Leczenie światłem Monokryształ Prądy z tkanek miękkich do czaszki.
Duszek coraz słabszy.
Wiemy, że Chrystus ponownie zmartwychwstał . Przekazuje Wam swoje Światło.
.....dobry przykład to podstawa do nawrócenia
Słowa Ewangelii według świętego Mateusza
Jezus powiedział do swoich uczniów:
„Wy jesteście solą ziemi. Lecz jeśli sól utraci swój smak, czymże ją posolić? Na nic się już nie przyda, chyba na wyrzucenie i podeptanie przez ludzi. Wy jesteście światłem świata. Nie może się ukryć miasto położone na górze. Nie zapala się też światła i nie stawia pod korcem, ale na świeczniku, aby świeciło wszystkim, którzy są w domu. Tak niech świeci wasze światło przed ludźmi, aby widzieli wasze dobre uczynki i chwalili Ojca waszego, który jest w niebie”.
Natchnąłeś mnie do refeksji. Tak jak miałem wcześniej napisane : Jezus wg. norm dzisiejszych był lewakiem. Nie ma podziału na katolików. protestantów, lewicę, prawicę.....jesteśmy grześni, ja również, a może i bardziej od innych. Piszę czasami głupoty na UFO ( nie czasami a często), ale jesteśmy takimi, jakimi nas stworzono, i nie wolno nikogo piętnować Życzę całemu UFO Zdrowych Świąt i refleksji. Nie oceniajmy innych, bo sami będziemy ocenianii. Mnie to również dotyczy ( a może przede wszystkim)
....... chwała należna jest MICHOWI, ON CI to uczynił
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29650 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
mówi prof. FIisiak. - Jaki jest sens zwiększać obostrzenia, jeżeli zaraz wszyscy spotkają się w zatłoczonym kościele? Ostatnio widziałem taki bardzo wymowny mem: porucznik Columbo zastanawiał się, jak to jest, że fryzjer może pójść do marketu, sprzedawca nie może pójść do fryzjera, ale obydwaj mogą pójść do kościoła. To ilustruje brak konsekwencji.
No o tym piszę od pół roq. To nie ma sensu bo nie ma konsekwencji. Obostrzenia są selektywne, wymyślane z dupy z dnia na dzień. Co by się stało jakby raz jeden zamknęli te pieprzone kościoły chociaż na kilka dni? Te same święta będą za rok, na ponad 2000 lat jak się raz jeden z tego zrezygnuje to się coś by stało?
Tu chodzi o statystykę. A o tym powyżej pomyśl jaka tam jest sytuacja i sam zrozumiesz.
Ciagle tu gadacie o tych kościołach - jutro ide ten jeden z nielicznych razy w roku i sam zobaczę bo jestem pewien że będzie na zewnątrz. Po ch.. bić o tym pianę jak jakiś Butka czy Hołownia z o JKM nie wspomnę? Zdrówka życzę!
waldi
Liczba postów : 823 Registration date : 09/10/2011
gostek mówił że nie warto inwestować w szczepionki bo one nie zatrzymają wirusa w ogóle jednego dnia mówił jedno a drugiego coś przeciwnego pewnie po opierdolu od kolegów lekarzy
I to jest wielki problem w Europie i w USA czyli krajach z "wolnością" że tu w sytuacji krysyzu nie tylko wśród ludzi ale też wśród specjalistów ujawniają się radykalne różnice zdań i są rozpowszechniane.
Jak w tym wierszyku chyba sprzed 100 lat w Polsce każdy jest lekarzem i zaleca swoją własną terapie.
Nie mówie tu o tym konkretnym lekarzu bo nawet nie wiem czym się naraził - nikt mu krzywdy nie zrobi bo ta izba lekarska to towarzystwo wzajemnej adoracji...
Chodzi o zasady - że w kryzysie musi byc ordnung. Dlatego Chiny nie maja epidemii a my mamy
U murzynów niezły power,pewnie 200 pkt w kilka dni
4100 na sapinie w przyszłym tygodniu, robią święta Misiowi
Miś to w ogóle jeszcze istnieje? Tylko chyba debile ostatni grają shorty. To juś przestała byc walka byka z niedźwiedziem a zrobiła się walka byka z bykiem. Bardziej twardojajeczny byk walczy z byczkiem-miękiszonkiem; niedźwiedzie już są w ogóle poza schematem.
Zygmunt de Bill UFOTrader Senior
Liczba postów : 7039 Registration date : 22/12/2011
Miś to w ogóle jeszcze istnieje? Tylko chyba debile ostatni grają shorty. To juś przestała byc walka byka z niedźwiedziem a zrobiła się walka byka z bykiem. Bardziej twardojajeczny byk walczy z byczkiem-miękiszonkiem; niedźwiedzie już są w ogóle poza schematem.
ruśnie i ruśnie a co do misia to pewnie teraz tak to działa że jak ktoś chce otworzyć L to musi partnera szukać duzo wyżej aby było S.
Moze to jednak wysadzanie stopów.
Jak popatrzeć na ostatnie 20 lat to może zarówno spaść mocno pd wtorku jak i ruść tak jeszcze roka a moze pięć lat.
Wczesniej 3 tysie było trudniejsze do przejścia - indeks ze trzy razy cofał się pod. Potem jak już przekroczył w 2019 to trzy miesiace się dosyć wyraxnie cofał. Dopiero po spadku w marcu 2020 pzreszedł jak masło a potem 3500 też na trzy miesiące było sufitem...
Tak więc teraz uważam, że znacznie wieksze jest ryzyko spadku i to wyrażnego aniżeki wzrostu i to mizernego. Jednak teraz mamy do czynuenia z nową ekonomia więc kto wie.
Co ciekawe gdy Sapina rosła przez ostatnie trzy lata u nas gepewy spadała
Chyba tylko pod koneic 2018 my ruśliśmy gdy Sapina spadała a tak to generalnie spadaliśmy gdy oni rośli a jak spadali to my jeszcze mocniej.
I co niby z tego wynika
masz 100% racji ( ja,nawet największy Miś nie mam SS , tylko L na wachę ) ale tak właśnie, rodzą się krachy . wszyscy L i akcje
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
masz 100% racji ( ja,nawet największy Miś nie mam SS , tylko L na wachę ) ale tak właśnie, rodzą się krachy . wszyscy L i akcje
spojrzałem dziś na sprzedaż insiderów w USA przewaga sprzedających jest duża, na 2.3 mld usd ale wuj wie czy to coś znaczy, pewnie niewiele rynek jest totalnie sterowany, do porzygu
waldi lubi tą wiadomość
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
ruśnie i ruśnie a co do misia to pewnie teraz tak to działa że jak ktoś chce otworzyć L to musi partnera szukać duzo wyżej aby było S.
Jak popatrzeć na ostatnie 20 lat to może zarówno spaść mocno pd wtorku jak i ruść tak jeszcze roka a moze pięć lat.
Wczesniej 3 tysie było trudniejsze do przejścia - indeks ze trzy razy cofał się pod. Potem jak już przekroczył w 2019 to trzy miesiace się dosyć wyraxnie cofał. Dopiero po spadku w marcu 2020 pzreszedł jak masło a potem 3500 też na trzy miesiące było sufitem...
Tak więc teraz uważam, że znacznie wieksze jest ryzyko spadku i to wyrażnego aniżeki wzrostu i to mizernego. Jednak teraz mamy do czynuenia z nową ekonomia więc kto wie.
Chyba tylko pod koneic 2018 my ruśliśmy gdy Sapina spadała a tak to generalnie spadaliśmy gdy oni rośli a jak spadali to my jeszcze mocniej.
I co niby z tego wynika
Nikomu się nie opyla sprzedawać akcji bo po pierwsze i tak nie ma w co innego lokować kapusty więc to bez sensu w warunkach zerostóp z drygiem inflacyjnym a po drugie już setki razy się nauczyli wszyscy, że nie ma sensu sprzedawać bo i tak każdy jeden spadek jest obligatoryjne i zawsze z prawdopodobieństwem 100% zawracany i wyciągany. Po chooy więc sprzedawać akcje? Żeby zostać idiotą, który się pozbył perpetuum mobile?
waldi lubi tą wiadomość
dziadek Admin
Liczba postów : 13100 Location : Nowe Rybie Registration date : 13/11/2007
mówi prof. FIisiak. - Jaki jest sens zwiększać obostrzenia, jeżeli zaraz wszyscy spotkają się w zatłoczonym kościele? Ostatnio widziałem taki bardzo wymowny mem: porucznik Columbo zastanawiał się, jak to jest, że fryzjer może pójść do marketu, sprzedawca nie może pójść do fryzjera, ale obydwaj mogą pójść do kościoła. To ilustruje brak konsekwencji.
No o tym piszę od pół roq. To nie ma sensu bo nie ma konsekwencji. Obostrzenia są selektywne, wymyślane z dupy z dnia na dzień. Co by się stało jakby raz jeden zamknęli te pieprzone kościoły chociaż na kilka dni? Te same święta będą za rok, na ponad 2000 lat jak się raz jeden z tego zrezygnuje to się coś by stało?
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
spojrzałem dziś na sprzedaż insiderów w USA przewaga sprzedających jest duża, na 2.3 mld usd ale wuj wie czy to coś znaczy, pewnie niewiele rynek jest totalnie sterowany, do porzygu
Epoka krachów i bess się skończyła. Na shortach od lat jest susza jak w Australii albo na Saharze. W ulewę nikt normalny nie wierzy, czasem jakaś lekka mżaweczka na chwilę to w oczach się kończy i dopierdala słońce. Taki klimat. Ten krach rok temu był chyba ostatnim w historii giełd w ogóle. Może za 10 lat jeszcze jakiś będzie albo i nie. Przecież widać wyraźna zmianę jakościową rynqf bo nigdy wcześniej w historii nie było czegoś takiego, żeby od lat się spadać na gieldach nie dało. Trza się przyzwyczaić - to jest ta "nowa normalność".
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
I co niby z tego wynika
Nikomu się nie opyla sprzedawać akcji bo po pierwsze i tak nie ma w co innego lokować kapusty więc to bez sensu w warunkach zerostóp z drygiem inflacyjnym a po drugie już setki razy się nauczyli wszyscy, że nie ma sensu sprzedawać bo i tak każdy jeden spadek jest obligatoryjne i zawsze z prawdopodobieństwem 100% zawracany i wyciągany. Po chooy więc sprzedawać akcje? Żeby zostać idiotą, który się pozbył perpetuum mobile?
Tak jest - dostrzegam to! Tu podobno moze to nieco popsuć te rentowności obligacji podobno...
A propos ciekawąrzecz powiedział wczoraj jeden anal - że drukujac kase USA w istocie ompuje ją w Chiny bo w konsumpcje. Uznał że USA przegrały wojne handlową z Chinami którą same wytoczyły i własnymi rękami...
Prezes
Liczba postów : 16403 Age : 46 Location : The Bronx, New York, U.S. Registration date : 01/09/2007
W ciągu pięciu lat liczba egzemplarzy broni w prywatnych rękach wzrosła o połowę. To głównie pistolety – podaje w piątek „Rzeczpospolita”.
Gazeta informuje, że na koniec 2020 r. w prywatnych rękach Polaków było 587,9 tys. sztuk broni palnej.
Najwięcej sztuk broni przybywa do celów, w których najłatwiej uzyskać pozwolenie, czyli sportowych i kolekcjonerskich.
Z kolei liczba egzemplarzy broni do celów ochrony osobistej, gdzie wciąż w uzyskaniu pozwolenia dużą rolę odgrywa opinia policji, niemal w ogóle się nie zwiększa.