Liczba postów : 13100 Location : Nowe Rybie Registration date : 13/11/2007
Temat: UFO 15 06 2021 r. Wto 15 Cze 2021, 02:23
UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/ REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty/niedzieli. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, waluty (forex) a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. 5. Zabrania się reklamowania: płatnych sygnałów, garnków, usług, religii, swoich preferencji i zdolności seksualnych, partii politycznych, idei niezgodnych z polskim prawem jak nazistowskie, czy rasistowskie. 6. Od godz. 18:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 7. Na forum obowiązuje cisza wyborcza zgodnie z polskim prawem tzn. cisza wyborcza rozpoczyna się o północy w dniu poprzedzającym dzień głosowania, a kończy się po zakończeniu głosowania (po zamknięciu lokali wyborczych). 8. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków obraźliwych, powodujących obrzydzenie lub erotycznych. 9. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 10. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem. Wyjątkowo dopuszcza się pisanie pod drugim nickiem pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika swojej tożsamości w podpisie (stopce). W przypadku niedostosowania się do powyższej zasady moderator lub administrator może zablokować takie konto. 11. Nick (nazwa użytkownika) nie może zawierać słów obraźliwych lub wulgarnych - takie konta będą kasowane bez ostrzeżenia. Osoby podszywające się pod innego użytkownika naśladując avatar (emblemat) i wprowadzający w błąd Nick mogą na wniosek osoby poszkodowanej lub wg uznania administratora otrzymać status "fake profile". 12. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 13. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów i zakaz trollowania. Zabrania się obrażania innego użytkownika choćby się nie znał, nie wiedział, nie umiał. Ogranicz używanie wulgaryzmów do minimum (czujesz, że bez tego wypowiedź traci sens - wykropkuj choć jedną literę). 14. Użytkownik forum powinien po fazie notowań ciągłych, ale przed dogrywką (16.50-17.00) podać swoje nastawienie do rynku akcji polskich przez głosowanie w ankiecie danego dnia WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu. 15. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULACYJNE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA/ADMINISTRATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkownika moderator/administrator ma prawo: - upomnieć: pisemnie żółtą lub czerwoną kartką, - czasowo na okres od 1 do 7 dni zablokować użytkownika (ban), - przy recydywie okres blokady konta może zostać wydłużony. 2. W przypadku wyjątkowo rażącego lub uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może: - zostać zablokowane na okres bezterminowy - zostać usunięte karnie 3. Moderator/administrator powinien usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie. W przypadku usunięcia tekstu moderator/administrator ma obowiązek wpisać odpowiednią adnotację. 4. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się może zostać usunięte.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
Problemy rejestracyjne prosimy zgłaszać w zakładce FAQ & PUPA temat Zapytaj Admina Opis podstawowych problemów rejestracyjnych i funkcji forum znajduje się pod linkiem https://ufoforum.forumotion.com/faq-pupa-f5/forum
Za linię merytoryczną odpowiadają moderatorzy Neuron, Sir Nick, Zibi
Administrator do spraw technicznych: Dziadek
karmimy pajacyka www.pajacyk.pl
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
Małolat
Liczba postów : 12656 Age : 38 Location : Krosno Registration date : 29/08/2007
Ja juś PO. Ropa i dj dobrze, nazdak żle no ale wszystkiego mieć nie można. Test na inteligencję UFO-ków: zgadnijcie, co się stało o czeciejczydzieści na nazdaku i sapinie ?
Ostatnio zmieniony przez REALISTA dnia Wto 15 Cze 2021, 06:45, w całości zmieniany 1 raz
MICHU
Liczba postów : 39680 Registration date : 25/10/2010
Ja juś PO. Ropa i dj dobrze, nazdak żle no ale wszystkiego mieć nie można. Test na inteligencję UFO-ków: zgadnijcie, co się stało o czeciejczydzieści na nazdaku i sapinie ?
Wymiana płuc.
REALISTA lubi tą wiadomość
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46572 Registration date : 03/09/2007
Czego sie tak jaracie Polska piłką ? Slowacy nam zrobili dobrze bo skrócili męki. Nawet taki jełop jak ja widzi, że nasi sa nie wybiegani, nie rozumieja się a lewy to przereklamowana gwiazda, ktora w słabej lidzie zrobila miszcza. W lidze angielskiej raczej byłby przeciętny. Prawda jest brutalna: w kadrze nie ma siana nie ma gry.
MICHU
Liczba postów : 39680 Registration date : 25/10/2010
Czego sie tak jaracie Polska piłką ? Slowacy nam zrobili dobrze bo skrócili męki. Nawet taki jełop jak ja widzi, że nasi sa nie wybiegani, nie rozumieja się a lewy to przereklamowana gwiazda, ktora w słabej lidzie zrobila miszcza. W lidze angielskiej raczej byłby przeciętny. Prawda jest brutalna: w kadrze nie ma siana nie ma gry.
Jak można mieć najlepszego Napastnika Świata w drużynie I brak strategii pod niego.
A poza tym, wyraźnie to nie był jego dzień.
Jak można mieć najlepszego Napastnika Świata w drużynie I brak strategii pod niego.
Lewy nie jest najlepszym napastnikiem świata. Rozumiem Twoja potrzebę Narodowej Dumy, ale kudy mu do Ronaldo, Messiego czy Maradony ? Facio ma szczęście bo słabej lidzie strzelił rekord, ale jest mega przereklamowany. Zresztą zawsze jak Lewandowski gra w kadrze " to nie ma swojego dnia" . Chodzi o kase , i tyle. Boi sie przemęczac i nabawic kontuzji. Nie rozumiem ekscytacji tym cwaniakiem. W sporcie , żeby wygrywać "musi sie chcieć ".
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Większa zmienność zanotowana została również na rynku kryptowalut, gdzie Bitcoin pokonał 40 tys. dolarów, pierwszy raz od niemal 3 tygodni. Ruchy na rynku kryptowalut były powiązane ze stwierdzeniem Elona Muska, iż w przypadku wykorzystania 50% energii odnawialnej do wydobycia Bitcoina, Tesla znów zacznie akceptować płatności w Bitcoinie oraz firma ponownie zacznie inwestować w kryptowaluty.
powinni go zamknąć...tylko nie wiem, czy psychuszce czy w pierdlu. Manipulant jakich mało. Tak nie postępuje prezes poważnej firmy no chyba, że Tesla jest wydmuchą ?
Reser
Większa zmienność zanotowana została również na rynku kryptowalut, gdzie Bitcoin pokonał 40 tys. dolarów, pierwszy raz od niemal 3 tygodni. Ruchy na rynku kryptowalut były powiązane ze stwierdzeniem Elona Muska, iż w przypadku wykorzystania 50% energii odnawialnej do wydobycia Bitcoina, Tesla znów zacznie akceptować płatności w Bitcoinie oraz firma ponownie zacznie inwestować w kryptowaluty.
powinni go zamknąć...tylko nie wiem, czy psychuszce czy w pierdlu. Manipulant jakich mało. Tak nie postępuje prezes poważnej firmy no chyba, że Tesla jest wydmuchą ?
A Salvador uczynił BTC oficjalnym środkiem płatniczym.
Lewy nie jest najlepszym napastnikiem świata. Rozumiem Twoja potrzebę Narodowej Dumy, ale kudy mu do Ronaldo, Messiego czy Maradony ? Facio ma szczęście bo słabej lidzie strzelił rekord, ale jest mega przereklamowany. Zresztą zawsze jak Lewandowski gra w kadrze " to nie ma swojego dnia" . Chodzi o kase , i tyle. Boi sie przemęczac i nabawic kontuzji. Nie rozumiem ekscytacji tym cwaniakiem. W sporcie , żeby wygrywać "musi sie chcieć ".
Bayern to jeden z lepszych klubów a nie wydmuszka. Na dużych turniejach narodowych to i Messi też gówno strzelił ostatnio Zupełnie inaczej gra się w kadrach narodowych w FIFA/UEFA Cups niż w klubach i na tych rozgrywkach często gwiazdy klubowe w innych krajach też nie błyszczą. Lewy jest aktualnie najlepszym zawodnikiem świata (nie że w ogóle w historii tylko teraz w ostatnich latach) i to jest fuckt.
Reser
Na Sapinie to juś wczoraj wieczorem. Rynki mają róść.
Posłuchaj Kwietnia - potwierdza twoje słowa. Rzyt ma za dużo pieniędzy i nie ma alternatyw co z nimi robić więc paqje na chama w Sapinę.
U mnie dziś defekacja bez problemów.
Reser
Zarówno ta hossa jak i ten stan zerostóp procentowych to może jeszcze trwać, trwać, trwać, trwać i trwaaaaaaćć dużo dużo dłuuuuużeeeej niż się komukolwiek zdaje........ Jeszcze i z kolejną dekadę tak to może się ciągnąć.
Pandemia się prawie skończyła, zasadniczo to juś tylko lepiej może być.
Poza tym brak alternatyw co zrobić z sianem. Nawet gdyby zrealizowali zyski z akcji to co z tym zrobić skoro na wszystkim wszędzie dookoła same bańki nadmuchane??? Znowu wpierdolić w akcje więc po co sprzedawać w ogóle w takim razie? PERPETUUM MOBILE Im drożej akcje tym mniejszy sens ich sprzedawania
skoro jest nadpłynność i reverse repo to po wuja FEd jeszcze dolewa siana ? Mam wrażenie, że FED0wi sytuacja wymknęła się z pod kontroli, nie ma żadnego planu i boi się, że jak ogłosi STOP na QE to rynki sie wypierdolą ... Przecież tzw. "polityka pienięzna " FED podważa status $ jako waluty rezerwowej. A moze celem jest napchanie ultrabogaczom jak największej ilosci kasy ? Nie wiem...dla mnie to jest polityka debila.
Posłuchaj Kwietnia - potwierdza twoje słowa. Rzyt ma za dużo pieniędzy i nie ma alternatyw co z nimi robić więc paqje na chama w Sapinę.
no chyba dzis o czeciej
Zarówno ta hossa jak i ten stan zerostóp procentowych to może jeszcze trwać, trwać, trwać, trwać i trwaaaaaaćć dużo dużo dłuuuuużeeeej niż się komukolwiek zdaje........ Jeszcze i z kolejną dekadę tak to może się ciągnąć.
Pandemia się prawie skończyła, zasadniczo to juś tylko lepiej może być.
Poza tym brak alternatyw co zrobić z sianem. Nawet gdyby zrealizowali zyski z akcji to co z tym zrobić skoro na wszystkim wszędzie dookoła same bańki nadmuchane??? Znowu wpierdolić w akcje więc po co sprzedawać w ogóle w takim razie? PERPETUUM MOBILE Im drożej akcje tym mniejszy sens ich sprzedawania
no własnie " nofoczesna ekonomia"... tylko juz ją przerabialiśmy P.S. dziś znowu wszyscy z zapartym stolcem będa czekali na dane o inflacji z Murzynowa. Pewnie bez znaczenia jakie będą. Jak niższa to radocha, a jak wyższa to zaraz anale powiedzą , że jest przejściowa. czas pogejowac
Największy amerykański bank „siedzi na gotówce” w oczekiwaniu na pojawienie się okazji inwestycyjnych. Prezes giganta uważa, że wyższa inflacja zmusi Rezerwę Federalną do podwyżek stóp procentowych.
Mamy mnóstwo gotówki i będziemy bardzo cierpliwi, ponieważ sądzę, że istnieje szansa na to, że inflacja będzie czymś więcej niż tylko przejściowym zjawiskiem – powiedział w czasie poniedziałkowej wirtualnej konferencji Jamie Dimon, wieloletni prezes JP Morgan Chase & Co.
na ra ... nie siedzcie za długo przed kompem bo szkoda oczu, prądu i czasu a Żymianina i tak nie ogracie
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
Funkcjonariusze KAS i CBŚP rozbili zorganizowaną grupę przestępczą wystawiającą fikcyjne faktury w obrocie paliwem. Z ustaleń śledczych wynika, że wprowadzono do obrotu lewe faktury na łączną kwotę ponad 2 mld zł.
Reser
no chyba dzis o czeciej
U mnie zaciąg na Sapinie rozpoczął się około 21:15 wczoraj a o czeciej to trochę dobili więcej.
Reser
skoro jest nadpłynność i reverse repo to po wuja FEd jeszcze dolewa siana ? Mam wrażenie, że FED0wi sytuacja wymknęła się z pod kontroli, nie ma żadnego planu i boi się, że jak ogłosi STOP na QE to rynki sie wypierdolą ... Przecież tzw. "polityka pienięzna " FED podważa status $ jako waluty rezerwowej. A moze celem jest napchanie ultrabogaczom jak największej ilosci kasy ? Nie wiem...dla mnie to jest polityka debila.
To tak jak musisz kręcić gejami by nie spaść z roweru bo gdy przestaniesz to się w końcu wywalisz.
Trochę to sytuacja chomika w kołowrotq.
zibi MOD
Liczba postów : 31097 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
To jest fucktycznie leszcz tylko że ze świetnym marketingiem zapewniającym mu nieustanny dopływ siana.
Pytanie tylko brzmi... Skoro ma tak dobry dopływ gotówki to po co ją tracić na rynku.? Nie lepiej wydać to na podróże lub inne przyjemne rzeczy? Chyba że te tracenie jest kosztem aby pozyskać dalszy kapitał. Tylko na chooy ludzie go oglądają skoro traci. Już dawno te TJS powinno mu się posypać a mimo to ciągle są ludzie którzy tam z nim siedzą.
Reser