Np. że Hansa, mniej więcej wtedy, gdy z Lasek odjeżdżało dziecko, wysłano na front wschodni, a Helenę do Żułowa, pod dzisiejszą granicą wschodnią, by tam prowadziła dom zakonu. Złożyła śluby wieczyste oraz przysięgę na Biblię, że nigdy już nie zobaczy syna. Przyjęła imię Joanna.
a tutaj najważniejszy watek sprawy caly czas KK robil i robi podchody o przejecie majątku po zakonicy
Józef Lossow po śmierci syna miał wydziedziczyć jego żonę a cały majątek przepisał córce Helenie Halinie Lossow (s. Joannie). W tym miejscu trzeba pamiętać, że zakonnica nie mogła posiadać osobistego majątku. Jednak Kościół na mocy dyspozycji z Watykanu i decyzji ówczesnego Prymasa Hlonda w 1946 roku zwrócił zakonnicy majątek i pomimo ślubu ubóstwa zezwolił na posiadanie osobistego majątku. Oczywiście nominalnie, bowiem wszystkie rodowe majątki (Marchwacz, Boruszyn i Gryżnę) upaństwowiono. Ale ten fakt godny jest uwagi i to, że przed śmiercią s. Joanna przepisała wszystkie składniki majątku swojej bratanicy Marii Lossow - Niemojowskiej.
Czy Halina i Helena to 2 różne osoby? Na nagrobku w Laskach jest jednak Halina. Jak nie wiadomo o co chodzi, to wiadomo, że o pieniądze (tu 60mln zł). Obie strony mają o co walczyć po trupach dosłownie.
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Ostatnio zmieniony przez AgroTrader dnia Pią 23 Lip 2021, 18:21, w całości zmieniany 6 razy
Zygmunt de Bill UFOTrader Senior
Liczba postów : 7037 Registration date : 22/12/2011
no wlasnie deficyt wiarygodności -największy problem przy szczepieniach deficyt wiarygodności rządów ,polityków, firm farmaceutycznych , lekarzy ,mediów i dlatego ta nachalna propaganda pro-szczepionkowa wywołuje wiecej szkody niz pozytko dla szczepień do tego każdego kto zadaje "niepoprawne "pytania od razu klasyfikuje sie do "płaskoziemcow "
7;20
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51965 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
....dla Ciebie i mnie na jutrzejszy grillll wystarczy
PiS ........DAła
....... byłem u sąsiada ..... dyszka penkła ....... ale gdy GOLDMAN sPOnsoruje, to mimo palucha ważnego ....... bo środkowego, to 3ba byc Idioten ......żeby tych 10-ciu bronków nie wchłonąć
PiS.....DAła
..... a że dzisiaj GOLDMANA PO pijaku ogoliłem na 2-3k .......... to pijem ........i sie nie ciesze ....... like a vPrimer Gowin
PiS ......DAła
..... 50% dzisiejszego zarobku ...... to POgrobowe dnia wczorajszeGO
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29643 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
....dla Ciebie i mnie na jutrzejszy grillll wystarczy
PiS ........DAła
....... byłem u sąsiada ..... dyszka penkła ....... ale gdy GOLDMAN sPOnsoruje, to mimo palucha ważnego ....... bo środkowego, to 3ba byc Idioten ......żeby tych 10-ciu bronków nie wchłonąć
PiS.....DAła
..... a że dzisiaj GOLDMANA PO pijaku ogoliłem na 2-3k .......... to pijem ........i sie nie ciesze ....... like a vPrimer Gowin
PiS ......DAła
..... 50% dzisiejszego zarobku ...... to POgrobowe dnia wczorajszeGO
Czyli wniosek taki, że działanie w upojeniu alkoholowym przynosi lepsze rezultaty niż główkowanie na trzeźwo, może coś w tym być, rynki i tak nie działają logicznie i trzeźwo
Nadaje ze Stronia lubi tą wiadomość
zibi MOD
Liczba postów : 31097 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Np. że Hansa, mniej więcej wtedy, gdy z Lasek odjeżdżało dziecko, wysłano na front wschodni, a Helenę do Żułowa, pod dzisiejszą granicą wschodnią, by tam prowadziła dom zakonu. Złożyła śluby wieczyste oraz przysięgę na Biblię, że nigdy już nie zobaczy syna. Przyjęła imię Joanna.
a tutaj najważniejszy watek sprawy caly czas KK robil i robi podchody o przejecie majątku po zakonicy
Józef Lossow po śmierci syna miał wydziedziczyć jego żonę a cały majątek przepisał córce Helenie Halinie Lossow (s. Joannie). W tym miejscu trzeba pamiętać, że zakonnica nie mogła posiadać osobistego majątku. Jednak Kościół na mocy dyspozycji z Watykanu i decyzji ówczesnego Prymasa Hlonda w 1946 roku zwrócił zakonnicy majątek i pomimo ślubu ubóstwa zezwolił na posiadanie osobistego majątku. Oczywiście nominalnie, bowiem wszystkie rodowe majątki (Marchwacz, Boruszyn i Gryżnę) upaństwowiono. Ale ten fakt godny jest uwagi i to, że przed śmiercią s. Joanna przepisała wszystkie składniki majątku swojej bratanicy Marii Lossow - Niemojowskiej.
Czy Halina i Helena to 2 różne osoby? Na nagrobku w Laskach jest jednak Halina. Jak nie wiadomo o co chodzi, to wiadomo, że o pieniądze (tu 60mln zł). Obie strony mają o co walczyć po trupach dosłownie.
Inne instytuty także odmawiały badań porównawczych, gdy dowiadywały się, o kogo może chodzić w tej sprawie. Jednak Katedra Medycyny Sądowej we Wrocławiu zgodziła się przeprowadzić badania DNA, a wynik potwierdza, że Helena Lossow była biologiczną matką Ewarysta. W takich sytuacjach nachodziła go niepewność, czy dobrze robi, szukając prawdy o swoim pochodzeniu.
dla mnie np nie było nawet potrzebne badanie DNA jak zobaczyłem zdjęcie tego mężczyzny i kobiety np tu https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/ewaryst-walkowiak-jest-synem-polskiej-zakonnicy/yc7s5zv podobieństwo zadziwiające
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9732 Registration date : 21/12/2019
ale piękne nju haje ale czekamy do odbioru SS do przyszłego tygodnia Podbno w Milenie jakiś facet z klapkiem przeszkadzał jakims ludziom uprawiać seks. Wiesz coś o tym Opcjoner ?
ale piękne nju haje ale czekamy do odbioru SS do przyszłego tygodnia Podbno w Milenie jakiś facet z klapkiem przeszkadzał jakims ludziom uprawiać seks. Wiesz coś o tym Opcjoner ?
Kochali się na środku plaży. Przerwał im mężczyzna z klapkiem
O to się spóźniłeś nadający już przedstawił relację i nawet filmik zamieścił jak bohater pogonił ruchacza klapkiem pewnie kubota, widzę, że masz zaległości w UFO
Nadaje ze Stronia lubi tą wiadomość
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29643 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
W pizzerii ciężko o wolny stolik o tej porze - zajob ludzi na pełnej qrwie i muzyka live. Pandemia Kryzys Covid Ściema dla debili.
Na złość thorgallowi zamówiłem se calzone
widzisz opcjo, oderwałeś się od sraczkującego TVNu to w końcu widzisz prawdę. Nad Bałtykiem to samo, zajob ludzi, przedłużyć pobytu się nie da bo następni czekają Wszystko zajęte, kręci się na full.