Skoda musi znacznie zmniejszyć lub nawet wstrzymać od 18 października produkcję samochodów, może nawet aż do końca roku. Powodem jest globalny niedobór półprzewodników - informuje Instytut Badań Rynku Motoryzacyjnego Samar.
To samo Mercedes i Opel. Chiny trzymają światowa gospodarke za jaja Tego sie nie da wydrukowac/zadrukować
A tymczasem ZSRE dokłada kolejną obowiązkową elektronikę do samochodów:
Dopiero te 3 Antki dają całościowy obraz sytuacji. I takie też było Moje zamierzenie. Sterownik Pętli i Demodulator będą przełączać Lampki. Dopiero się uczę na danych historycznych. Najpierw trzeba się nauczyć. Daję sobie rok czasu na naukę Antka 27.
podsumuje ja zbierzemy te wszystkie Antki do kupy to będzie z tego wielka kupa
Mylisz się. Oprogramowanie mieli 2 Adresowania jednocześnie i potrzebny jest Sterownik Pętli.
Osiol on ma rację potrzebny jest sterownik pętli inaczej adresowanie pomylone jak nic
Lampki muszą się świecić oryginalnie. Coś się przełącza albo nie. Nie można tworzyć fikcji. Czyli Sterownik Pętli, Demodulator ...i Lampki.
Dlatego Antek 27.
Inne źródła podają, że Rynek Bitcoina to 7 bln $. A tutaj niecały bilion.
Czyli wartość ma wzrosnąć jeszcze 7 - krotnie.
MICHU
Liczba postów : 39680 Registration date : 25/10/2010
Skoda musi znacznie zmniejszyć lub nawet wstrzymać od 18 października produkcję samochodów, może nawet aż do końca roku. Powodem jest globalny niedobór półprzewodników - informuje Instytut Badań Rynku Motoryzacyjnego Samar.
To samo Mercedes i Opel. Chiny trzymają światowa gospodarke za jaja Tego sie nie da wydrukowac/zadrukować
Niby socjalizm i regulacje ale w tej materii to aqrat dobrze. Ruch drogowy bez tych regulacji to prawdziwa dzicz by była. Cieknące i śmierdzące kopciuchy powypadkowe by popierdalały 120 w zabudowanym gdyby nikt tego nie kontrolował. W tej kwestii jestem za regulacjami oby robionymi z głową a nie debilnymi.
Powyższe info to same zalety raczej i nie wiem czego się tu czepiać.
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
O, nawet agenta SB , Moczulskiego wyciągnęli z zaświatów, Moczulski pokazał swoją prawdziwą twarz w 1992r 4 czerwca obalając rząd Olszewskiego. Na scenie zabrakło mi jeszcze pułkownika Mazguły z LWP , tłumiacego stan wojenny jako oficer z Opola. Brawo opozycja stojąca ramie w ramię z tow. Milerem , Czaezastym, Kwasniewskim, brakuje tylko Stefana Michnika ze Szwecji (właśnie, kiedy Adam Michnik przeprosi za brata!!!)
Hebanowy Mors6 min
NA CZELE TEJ SZOPKI STOI NAJWIĘKSZY HIPOKRYTA który porzucił rząd i zwiał za kasą do PE tam już go nie chcą to znów pcha się do władzy.
Wstyd ciemny jak mundur w szafie od Makreli ! 2021-10-10 18:32:39 Cała Nocna Zmiana zebrała się obok Oppositionsführer DeDonaldo. Najwiekszy złodziej krzyczy łapać złodzieja !!! Lolo 2021-10-10 19:28:16 Ty stary sklerotyku. Powstancy warszawcy walczyli o wolną niepodlegla i suwerenną Polske. Nie wycieraj sobie nimi gęby chcesz oddać Polske w rece niemcow za pare srebnikow. Zgin przepadnij
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Ostatnio zmieniony przez AgroTrader dnia Nie 10 Paź 2021, 18:26, w całości zmieniany 2 razy
zibi MOD
Liczba postów : 31097 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 22/05/2008
Jeszcze im mało tych podatqw zdzierać od narodu. Niedługo to mi tylko na podatki będzie wystarczać.
opcjo czytaj ze zrozumieniem
Mapa Akcyzowa to rozwiązanie wprowadzone w ostatnich latach przez wiele pastw Unii Europejskiej, m.in. przez Niemcy i Czechy. Jak wskazuje resort, było ono bardzo dobrze przyjęte przez działających w tych krajach producentów i dystrybutorów towarów akcyzowych, ponieważ pozwala im z wyprzedzeniem przygotować się do zmian w prawie i efektywnie kształtować swoją politykę cenową.
dodam tyko od siebie bo skleroza w narodzie niemiłosierna ,że akcyza szczególnie na papierosy zaczęła w oszałamiającym tempie rosnąc od 2004 roku , a to dlaczego
ano dlatego że takie wymogi zaczęła stawiać UE przed 2004 rokiem ja pamiętam jak papierosy kosztowały poniżej 3 zł z a paczkę
i teraz idźmy dalej podobne wymogi narzuca się co do energi elektrycznej , bo ma byś eko bez węgla itp no i efekty już są i będzie jeszcze lepiej bo to będzie coraz bardziej rygorystyczne dalej , proukcja amoniaku podlega również regulacjom a to wpływa na ceny nawozów i wszystko dalej w łańcuszku
no i prędkość w terenie zabudowanym powoli będzie zmierzać w kierunku 30km/h bo takie są zalecenia
no ale ludzie wolą drzeć ryja Konstytucja bo w tym kierunku zmierza narracja w mediach
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
zibi MOD
Niby socjalizm i regulacje ale w tej materii to aqrat dobrze. Ruch drogowy bez tych regulacji to prawdziwa dzicz by była. Cieknące i śmierdzące kopciuchy powypadkowe by popierdalały 120 w zabudowanym gdyby nikt tego nie kontrolował. W tej kwestii jestem za regulacjami oby robionymi z głową a nie debilnymi.
Zalety są takie, że samochód, którym będzie dowożone piwo do sklepu, będzie kosztował 300k, a nie 120k. To podniesie cenę piwa, czyli piwożule będą spożywać mniej alkoholu, czyli będą bardziej zdrowi, czyli służba zdrowia będzie mniej obciążona, czyli składkę zdrowotną będzie można obniżyć.
P.S. Powyżej, to takie tłumaczenie dla tych, którzy żyją w równoległej rzeczywistości i wierzą w to, że ZSRE ustawą wprowadzi powszechną szczęśliwość.
A tak na serio... Który z systemów rozwiązuje definitywnie problem "cieknących" samochodów, które pędzą 120 w zabudowanym? 20 lat temu tych systemów nie było i na zachodzie śmiertelność wśród pieszych - ofiar wypadków była też niższa niż w PL. Chyba nie w tym problem? Po co ci kamera cofania w maluchu? Żeby podnieść ceną samochodu? Taka kamera powinna być obowiązkowa w dostawczakach i ciężarowych. Poza tym, post był o tym - skoro producenci samochodów zatrzymują produkcję, bo nie ma półprzewodników, to po jakiego wacka UE wprowadza obowiązek montowania jeszcze większej ilości elektroniki? Żeby przemysł moto dobić? Żeby ułatwić wejście chińskich firm moto na rynek EU?
MoralnyNiepokój
Liczba postów : 3708 Registration date : 11/03/2010
"no i prędkość w terenie zabudowanym powoli będzie zmierzać w kierunku 30km/h bo takie są zalecenia"
Jeżeli wprowadzą dalsze ograniczenia i kary to dostawy towarów znacznie się wydłużą. Kierowcy będą bać się stracić prawko i każda trasa będzie robiona 1-2 godz dłużej. Np dostawca pieczywa, który obecnie rozwiezie towar w 2 godziny bedzie robił to w 4, albo będzie potrzeba zatrudnić dodatkowych kierowców i kupić pojazdy. Więc zwiekszy się ilość aut dostawczych i tirów. Przez co powietrze nie bedzie czystsze jak to sobie ekośwry wyobrazili.
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Zalety są takie, że samochód, którym będzie dowożone piwo do sklepu, będzie kosztował 300k, a nie 120k. To podniesie cenę piwa, czyli piwożule będą spożywać mniej alkoholu, czyli będą bardziej zdrowi, czyli służba zdrowia będzie mniej obciążona, czyli składkę zdrowotną będzie można obniżyć.
P.S. Powyżej, to takie tłumaczenie dla tych, którzy żyją w równoległej rzeczywistości i wierzą w to, że ZSRE ustawą wprowadzi powszechną szczęśliwość.
A tak na serio... Który z systemów rozwiązuje definitywnie problem "cieknących" samochodów, które pędzą 120 w zabudowanym? 20 lat temu tych systemów nie było i na zachodzie śmiertelność wśród pieszych - ofiar wypadków była też niższa niż w PL. Chyba nie w tym problem? Po co ci kamera cofania w maluchu? Żeby podnieść ceną samochodu? Taka kamera powinna być obowiązkowa w dostawczakach i ciężarowych. Poza tym, post był o tym - skoro producenci samochodów zatrzymują produkcję, bo nie ma półprzewodników, to po jakiego wacka UE wprowadza obowiązek montowania jeszcze większej ilości elektroniki? Żeby przemysł moto dobić? Żeby ułatwić wejście chińskich firm moto na rynek EU?
przecież te braki są chwilowe za parę miechów wsio wróci do normy
zibi MOD
"no i prędkość w terenie zabudowanym powoli będzie zmierzać w kierunku 30km/h bo takie są zalecenia"
Jeżeli wprowadzą dalsze ograniczenia i kary to dostawy towarów znacznie się wydłużą. Kierowcy będą bać się stracić prawko i każda trasa będzie robiona 1-2 godz dłużej. Np dostawca pieczywa, który obecnie rozwiezie towar w 2 godziny bedzie robił to w 4, albo będzie potrzeba zatrudnić dodatkowych kierowców i kupić pojazdy. Więc zwiekszy się ilość aut dostawczych i tirów. Przez co powietrze nie bedzie czystsze jak to sobie ekośwry wyobrazili.
ja na to mam wyjebane najwyżej do sklepu jak ponad 30 lat temu pójdę na piechotę ew. rower , ale co na to cała Warszawka pewnie koszulki z napisem konstytucja będa się dobrze sprzedawać przez następne 20 lat
SILVER IDZIE NA 150$
Odyseusz Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 6018 Registration date : 20/10/2018
Ja tu coś nie qmam. Uchwalili, że konstytucja jest ważniejsza niż prawo unijne. A teraz ci co na koszulkach noszą napis konstytucja, przeciw temu protestują. Nie wiedzą co mają na koszulce napisane?
MoralnyNiepokój lubi tą wiadomość
zibi MOD
Ja tu coś nie qmam. Uchwalili, że konstytucja jest ważniejsza niż prawo unijne. A teraz ci co na koszulkach noszą napis konstytucja, przeciw temu protestują. Nie wiedzą co mają na koszulce napisane?
taka pułapka pisiorów może Ci bardziej inteligentni zrozumieją ich debilizm