Liczba postów : 6326 Location : polandow Registration date : 19/05/2010
Temat: Re: UFO 20-21 11 2021 r. Weekend Sob 20 Lis 2021, 15:05
Nadaje ze Stronia napisał:
Bartek napisał:
Donald Tusk zatrzymany przez drogówkę. Stracił prawo jazdy
Jak dowiedział się portal Interia, Donald Tusk stracił prawo jazdy po przekroczeniu prędkości w miejscowości Wiśniewo koło Mławy. Przewodniczący PO miał jechać z prędkością 107 km na godz.
Zibi ......czas sie wykazać
no i tym patriotycznym czynem zmniejszy bezrobocie,zatrudniajac kierowce
brakuje jeszcze dodatkowych informacji:
... dmuchał czy był dmuchany
to nieistotne niech sie cieszy ze w "Antoniego" nie przyjebal
... dodatkowo POwinni GO POddać testom zielarskim
zibi MOD
Liczba postów : 31100 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Temat: Re: UFO 20-21 11 2021 r. Weekend Sob 20 Lis 2021, 15:17
Ostatnio zmieniony przez Nadaje ze Stronia dnia Sob 20 Lis 2021, 15:47, w całości zmieniany 1 raz
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
Temat: Re: UFO 20-21 11 2021 r. Weekend Sob 20 Lis 2021, 15:45
Market Trader napisał:
Idę do Lidla
uważaj na siebie i na kamery
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29650 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
Temat: Re: UFO 20-21 11 2021 r. Weekend Sob 20 Lis 2021, 16:56
......nieszczęścia lubią chadzać parami
Zibi ....... nie dobija sie POmazańców w dzień wolny od pracy
Tomasz Grodzki @profGrodzki
Oto do czego prowadzi przemysł pogardy i szczucie na przeciwników politycznych. Na moje nazwisko przyszła do Senatu paczka - list z groźbami śmierci i materiał wybuchowy. Przesyłkę przejęły odpowiednie służby. Mam nadzieję, że poradzą sobie z szybkim złapaniem sprawcy!
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25043 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
Temat: Re: UFO 20-21 11 2021 r. Weekend Sob 20 Lis 2021, 17:33
chłopak uniewinniony
dopiero zobaczyłem film https://nypost.com/2020/08/26/chilling-photos-show-moment-gunman-fatally-shoots-man-in-kenosha/
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29650 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
Temat: Re: UFO 20-21 11 2021 r. Weekend Sob 20 Lis 2021, 17:49
Bartek napisał:
Bartek napisał:
Jak dowiedział się portal Interia, Donald Tusk stracił prawo jazdy po przekroczeniu prędkości w miejscowości Wiśniewo koło Mławy. Przewodniczący PO miał jechać z prędkością 107 km na godz.
....lubie tego GOstka ........ ładnie dowalił POPiSowi
Sławomir Mentzen @SlawomirMentzen
To skoro z posiadaniem prawa jazdy Tusk dorównał Kaczyńskiemu, to utrzymuje przewagę już tylko dzięki temu, że ma konto w banku.
REALISTA and thorgall like this post
Nadaje ze Stronia
Temat: Re: UFO 20-21 11 2021 r. Weekend Sob 20 Lis 2021, 17:56
Bartek napisał:
Bartek napisał:
To skoro z posiadaniem prawa jazdy Tusk dorównał Kaczyńskiemu, to utrzymuje przewagę już tylko dzięki temu, że ma konto w banku.
...... to też dobre - TeGO też lubie
Robert Gwiazdowski @RGwiazdowski "Pod Mławą" jest kilka miejsc, gdzie 50 km/h jeżdżą tylko pijani, albo ci, który już mają > 20 pkt. Czyli Tusk był trzeźwy
m.in. Hołek
Bartek
Temat: Re: UFO 20-21 11 2021 r. Weekend Sob 20 Lis 2021, 18:04
thorgall napisał:
chłopak uniewinniony
dopiero zobaczyłem film https://nypost.com/2020/08/26/chilling-photos-show-moment-gunman-fatally-shoots-man-in-kenosha/
no to sztos dla kolesia a co zrobisz,jak rano za klamke zlapiesz i reka brazowa bedzie
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46580 Registration date : 03/09/2007
Temat: Re: UFO 20-21 11 2021 r. Weekend Sob 20 Lis 2021, 18:04
Bartek napisał:
Bartek napisał:
Temat: Re: UFO 20-21 11 2021 r. Weekend Sob 20 Lis 2021, 18:22
Temat: Re: UFO 20-21 11 2021 r. Weekend Sob 20 Lis 2021, 18:30
Inflacja liczona według metodologii z przed 1980 roku (http://www.shadowstats.com/)
Temat: Re: UFO 20-21 11 2021 r. Weekend Sob 20 Lis 2021, 18:33
kamikaze napisał:
Inflacja liczona według metodologii z przed 1980 roku (http://www.shadowstats.com/)
Gesner pisał jakieś dwa tygodnie temu, że realna inflacja w USA to 15%, tzn że zmierza do 15% , tak dokładnie napisał
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Temat: Re: UFO 20-21 11 2021 r. Weekend Sob 20 Lis 2021, 18:34
Byłem w Lidlu, szukałem inflacji i... nie znalazłem.
Coś nie chce drożeć to żarcie. Mój koszyk zaqpowy praktycznie ciągle tyle samo kosztuje. A woda Żywiec to nawet staniała o 10gr na butelce. Nie wiem gdzie ta inflacja ale w Lidlu jej nie ma.
A dostałem rozliczenie rachunq za prąd i mam... nadpłatę Dopiero w styczniu mam zabecalować kosmiczne 33pln. Całe wakacje mnie w chałupie nie było to pewnie dlatego.
W rybnym makrela i pstrąg wędzony podrożały o 20% - to tyle co zauważyłem ale to nie w Lidlu.
Czyli rzeczywiście obecna inflacja ma charakter podażowy i dotyczy głównie nośniqw energii, usług i materiałów budowlanych. Na żarciu jakoś nie widzę. A nawet jeśli coś tam czasem zdrożeje to sklepy robią promocje więc tragedii nie ma.
Nadaje ze Stronia
Temat: Re: UFO 20-21 11 2021 r. Weekend Sob 20 Lis 2021, 18:39
REALISTA napisał:
.......masz too LLLewaka walącego Tuska PO ryżym łbie
Jan Hartman @JanHartman1
Polska to kraj, w którym władza poświęca życie tysięcy niezaszczepionych idiotów, żeby przypodobać się milionom niezaszczepionych idiotów, a jedyny gość, na którego liczą miliony porządnych ludzi, okazuje się idiotą pędzącym 107 w zabudowanym, i to idiotą zaszczepionym.
Reser
Temat: Re: UFO 20-21 11 2021 r. Weekend Sob 20 Lis 2021, 18:42
REALISTA napisał:
kamikaze napisał:
Gesner pisał jakieś dwa tygodnie temu, że realna inflacja w USA to 15%, tzn że zmierza do 15% , tak dokładnie napisał
A (durna) Pała stóp nie ruszy. Najśmielsze prognozy przewidują, że może dopiero ... wrzesień podwyżka stóp? To jakaś paranoja. Dopiero co był poprzedni wrzesień.
Nadaje ze Stronia
Temat: Re: UFO 20-21 11 2021 r. Weekend Sob 20 Lis 2021, 18:43
Market Trader napisał:
Coś nie chce drożeć to żarcie. Mój koszyk zaqpowy praktycznie ciągle tyle samo kosztuje. A woda Żywiec to nawet staniała o 10gr na butelce. Nie wiem gdzie ta inflacja ale w Lidlu jej nie ma.
A dostałem rozliczenie rachunq za prąd i mam... nadpłatę Dopiero w styczniu mam zabecalować kosmiczne 33pln. Całe wakacje mnie w chałupie nie było to pewnie dlatego.
W rybnym makrela i pstrąg wędzony podrożały o 20% - to tyle co zauważyłem ale to nie w Lidlu.
Czyli rzeczywiście obecna inflacja ma charakter podażowy i dotyczy głównie nośniqw energii, usług i materiałów budowlanych. Na żarciu jakoś nie widzę. A nawet jeśli coś tam czasem zdrożeje to sklepy robią promocje więc tragedii nie ma.
....... a karpackie premium nabyłeś ...... na tym to i deflacje znajdziesz
Reser
Temat: Re: UFO 20-21 11 2021 r. Weekend Sob 20 Lis 2021, 18:49
Market Trader napisał:
Nie ale mniej więcej dwa razy w tygodniu robię zaqpy - raz na tydzień większe w Lidlu i drugi raz mniejsze na bazarze no i jakoś cholera fakty nie chcą się zgadzać z powszechnym biadoleniem o drożyźnie. Albo ja za dużo zarabiam, że tego nie zauważam, albo to pierdolenie o Chopinie albo - co najgorsze - ten etap dopiero nadejdzie. Podatek cukrowy miał podbić również ceny wód a tak nie jest. Żywiec Zdrój 1.89 flaszka duża i to bez promocji to ja pamiętam 2 z przodu na tym już ze 2 lata temu. Pewnie to też jest kwestia tego, że marketom łatwiej jest utrzymać niższe ceny niż małym sklepom bo w tych właśnie widać podwyżki. Ananas 5zł/kg już od paru lat ta sama cena i nie dryga. Avocada ostatnio qpiłem nawet na promce po 3zeta. No nie wiem gdzie ta drożyzna do chuja? Mięso niby zdrożało a polędwica z indyka w Lidlu ciągle w tej samej cenie. Łosoś też ani drgnął, 60/kg. Gulasz wołowy dla kotów po 17 zeta paczka jak była tak jest. Orzechy, sery no qrwa praktycznie wszystko w tych samych cenach albo tak minimalnie drożej, że tego nawet nie widać.
Żyję w jakiejś bańce informacyjnej czy mój koszyk zaqpowy nie jest reprezentatywny?
Ostatnio zmieniony przez Market Trader dnia Sob 20 Lis 2021, 18:54, w całości zmieniany 1 raz
Temat: Re: UFO 20-21 11 2021 r. Weekend Sob 20 Lis 2021, 18:53
Market Trader napisał:
REALISTA napisał:
kamikaze napisał:
A (durna) Pała stóp nie ruszy. Najśmielsze prognozy przewidują, że może dopiero ... wrzesień podwyżka stóp? To jakaś paranoja. Dopiero co był poprzedni wrzesień.
Nie podniesie, bo gdyby podniósł w ramach normalnej polityki pienięznej, czyli tak jak powinien to SYSTEM by implodował. "Drukowac: też nie zaprzestanie ( teraz podobno jest kolejna fala covid i lockdowny: doskonały pretekst, a raczej przykrywka do wału jakim jest druk pustego pieniądza dla wallstrett i korpo) bo z tym jest jak z jazda na rowerze: jak przestajesz pedalować do chwilę jedziesz siłą inercji a w końcy tracisz równowagę. Problem oragnizacji przestępczej jaka jest FED musza rozwiazać sami Amerykanie. To jest prywatna instytucja, mogąca kreować dowolna ilość elektronicznego pieniądza bez żadnej kontroli i nadzoru.
Ostatnio zmieniony przez REALISTA dnia Sob 20 Lis 2021, 19:00, w całości zmieniany 1 raz
Temat: Re: UFO 20-21 11 2021 r. Weekend Sob 20 Lis 2021, 18:54
Temat: Re: UFO 20-21 11 2021 r. Weekend Sob 20 Lis 2021, 18:57
Market Trader napisał:
Market Trader napisał:
Nie ale mniej więcej dwa razy w tygodniu robię zaqpy - raz na tydzień większe w Lidlu i drugi raz mniejsze na bazarze no i jakoś cholera fakty nie chcą się zgadzać z powszechnym biadoleniem o drożyźnie. Albo ja za dużo zarabiam, że tego nie zauważam, albo to pierdolenie o Chopinie albo - co najgorsze - ten etap dopiero nadejdzie. Podatek cukrowy miał podbić również ceny wód a tak nie jest. Żywiec Zdrój 1.89 flaszka duża i to bez promocji to ja pamiętam 2 z przodu na tym już ze 2 lata temu. Pewnie to też jest kwestia tego, że marketom łatwiej jest utrzymać niższe ceny niż małym sklepom bo w tych właśnie widać podwyżki. Ananas 5zł/kg już od paru lat ta sama cena i nie dryga. Avocada ostatnio qpiłem nawet na promce po 3zeta. No nie wiem gdzie ta drożyzna do chuja? Mięso niby zdrożało a polędwica z indyka w Lidlu ciągle w tej samej cenie. Łosoś też ani drgnął, 60/kg. Gulasz wołowy dla kotów po 17 zeta paczka jak była tak jest. Orzechy, sery no qrwa praktycznie wszystko w tych samych cenach albo tak minimalnie drożej, że tego nawet nie widać.
Żyję w jakiejś bańce informacyjnej czy mój koszyk zaqpowy nie jest reprezentatywny?
Bardziej podrożało paliwo ( nie masz auta to możesz nie wiedzieć ), materiały budowlane, smieci i woda, nieruchy, prąd czyli utylites. Żarcie raczej nie.
Reser
Temat: Re: UFO 20-21 11 2021 r. Weekend Sob 20 Lis 2021, 18:59
REALISTA napisał:
Market Trader napisał:
REALISTA napisał:
kamikaze napisał:
Nie podniesie, bo gdyby podniósł w ramach normalnej polityki pienięznej, czyli tak jak powinien to SYSTEM by implodował. "Drukowac: też nie zaprzestanie ( teraz podobno jest kolejna fala covid i lockdowny: doskonały pretekst, a raczej przykrywka do wału jakim jest druk pustego pieniądza dla wallstrett i korpo) bo z tym jest jak z jazda na rowerze: jak przestajesz pedalować do chwilę jedziesz siłą inercji a w końcy tracisz równowagę. Problem oragnizacji przestępczej jaka jest FED musza sie rozwiazać sami Amerykanie. To jest prywatna instytucja, mogąca kreować dowolna ilość elektronicznego pieniądza bez żadnej kontroli i nadzoru.
A cały ten syf jest ciągle pokłosiem kryzysu subprime z 2008. który został zadrukowany a nie u podstaw rozwiązany + dodatkowo temat się spiramidował przez covida i zapędy Trumpa do wojowania z czajnikami. Qmulacja jak w Lotto. W 2009. należało wprowadzić zmiany systemowe, ukarać winnych tego cyrq i pozwolić wszystkiemu co miało zbankrutować a następnie budować gospodarkę od nowa na uczciwych podstawach a nie drukować bailouty (Benny helicopter) "too big to fail" i śmieci pod dywan. Cały ten QEasing to był tak naprawdę experyment ekonomiczny bo nigdy wcześniej nie przerabiany. I teraz się zapędzili w kozi róg, z którego nie ma dobrego wyjścia bo czegokolwiek nie zrobią to będzie dupa.
Temat: Re: UFO 20-21 11 2021 r. Weekend Sob 20 Lis 2021, 19:05
Wicepremier: Duszenie inflacji wzrostem stóp proc. może spowolnić gospodarkę
Następny eugeniusz po Hieronimie i Krystynie, który czyta z tego samego promptera Ciekawe, kto im to pisze. Gadają dokładnie toczka w toczke to samo . W ramach NWO czy co ? Wg tych kretynów inflacja nie szkodzi gospodarce
Reser
Temat: Re: UFO 20-21 11 2021 r. Weekend Sob 20 Lis 2021, 19:06
REALISTA napisał:
Market Trader napisał:
Market Trader napisał:
Bardziej podrożało paliwo ( nie masz auta to możesz nie wiedzieć ), materiały budowlane, smieci i woda, nieruchy, prąd czyli utylites. Żarcie raczej nie.
No właśnie. Paliwo to z kilometra widać, że po chuju zdrożało. Materiały bud mam w piździe bo nic nie buduję ani nie remontuję ale znajomy mówił, że głupia płyta osb podrożała prawie 3-krotnie. Prąd mi podnieśli o jakieś 40% ale to juz z pół roq temu, obecnie mam nadpłatę i lekką obniżkę kilka %. Śmieci i woda to na pewno ale to juz dużo wcześniej. Czyli infla nie rozkłada się równomiernie na wszystko.
Jak ja się cieszę, że nie mam blachosmroda to tylko koszty generuje a ubezpieczenia nie wiem ale zapewne też zdrożały.
Ale żarcie jest najważniejsze bo to produkt pierwszej potrzeby przetrwania, który musi qpować każdy i jeśli na tym by się zaczęła spirala, to będzie bardzo źle. Z pozostałych rzeczy można albo zrezygnować albo przełożyć na później a do mordy włożyć kalorie musisz kilka razy na dobę.
Reser
Temat: Re: UFO 20-21 11 2021 r. Weekend Sob 20 Lis 2021, 19:10
Wicepremier: Duszenie inflacji wzrostem stóp proc. może spowolnić gospodarkę
Następny eugeniusz po Hieronimie i Krystynie, który czyta z tego samego promptera Ciekawe, kto im to pisze. Gadają dokładnie toczka w toczke to samo . W ramach NWO czy co ? Wg tych kretynów inflacja nie szkodzi gospodarce
No ba... Hamerykę odkrył. To jest oczywisty efekt uboczny ale coś za coś. Nie da się jednocześnie dławić inflacji i nie dławić gospodarki co dobitnie pokazał Balcerowicz. Podobnie jak stymulanty i relaxanty mają antagonistyczne działania. Nie da się jednocześnie pobudzić i zamulić w tym samym czasie. Gdy jedno to nie drugie i na odwrót. Ale inflacja to najgorsze qrestwo niszczące każdą gospodarkę i walka z nią powinna mieć najwyższy priorytet kosztem wszystkiego innego. Balcerowicz powinien zastąpić Głapcia kto jak kto ale on już nie taką inflację opanował w swojej karierze i ma chłop doświadczenie.
REALISTA lubi tą wiadomość
Temat: Re: UFO 20-21 11 2021 r. Weekend Sob 20 Lis 2021, 19:19
Market Trader napisał:
REALISTA napisał:
Market Trader napisał:
REALISTA napisał:
kamikaze napisał:
Nie podniesie, bo gdyby podniósł w ramach normalnej polityki pienięznej, czyli tak jak powinien to SYSTEM by implodował. "Drukowac: też nie zaprzestanie ( teraz podobno jest kolejna fala covid i lockdowny: doskonały pretekst, a raczej przykrywka do wału jakim jest druk pustego pieniądza dla wallstrett i korpo) bo z tym jest jak z jazda na rowerze: jak przestajesz pedalować do chwilę jedziesz siłą inercji a w końcy tracisz równowagę. Problem oragnizacji przestępczej jaka jest FED musza sie rozwiazać sami Amerykanie. To jest prywatna instytucja, mogąca kreować dowolna ilość elektronicznego pieniądza bez żadnej kontroli i nadzoru.
A cały ten syf jest ciągle pokłosiem kryzysu subprime z 2008. który został zadrukowany a nie u podstaw rozwiązany + dodatkowo temat się spiramidował przez covida i zapędy Trumpa do wojowania z czajnikami. Qmulacja jak w Lotto. W 2009. należało wprowadzić zmiany systemowe, ukarać winnych tego cyrq i pozwolić wszystkiemu co miało zbankrutować a następnie budować gospodarkę od nowa na uczciwych podstawach a nie drukować bailouty (Benny helicopter) "too big to fail" i śmieci pod dywan. Cały ten QEasing to był tak naprawdę experyment ekonomiczny bo nigdy wcześniej nie przerabiany. I teraz się zapędzili w kozi róg, z którego nie ma dobrego wyjścia bo czegokolwiek nie zrobią to będzie dupa.
Oczywiście, że nie ma, bo jak narkomanowi w zaawansowanej fazie uzaleznienia zabrać prochy? Wystąpi Ostry Zespół Odstawienia i tego boja sie banksterzy. Teraz pudruja gówno ńiuńcząc cos o " przejściowej inflacji" Pieprza tak od pół roku a za rok dalej beda gadac to samo ? Gospodarka ma swoje cykle i tyle. Po co przy tym manipulować? Upadło by kilka bańków, ilus banksterów by popełniło samobójstwa z korzyścia dla świata, powstały by nowe firmy, lepiej zarządzane.Zwróc uwagę, że w zasadzie od lat 90-tych nie ma jakiegos zasadniczego postepu w technologi bo ten SYSTEM zabija kreatywność, wynalazczość...jak były przełomy technologiczne to NASDAQ miał 3000 a dziś, jak jest zastój ma 16600
Ostatnio zmieniony przez REALISTA dnia Sob 20 Lis 2021, 19:23, w całości zmieniany 2 razy
Temat: Re: UFO 20-21 11 2021 r. Weekend Sob 20 Lis 2021, 19:23
spokojna głowa, żywność też podrożeje koszty produkcji żywności są rozciągnięte na przestrzeni czasu i sięgają w przeszłość, dlatego występuje pewnego rodzaju opóźnienie inflacyjne ale w końcu i rolnik zacznie przerzucać rosnące koszty prowadzenia biznesu/życia na klienta w dodatku w Polsce rolnicy są mało zorganizowani i są im dyktowane ceny przez dużych hurtowników żywności to też trzyma ceny w ryzach
tym niemniej, np. w USA (podobno) koszty np. nawozów azotowych wzrosły dziesięciokrotnie dodać do tego koszty energii i rosnące pensje, rosnące koszty maszyn, niedługo dojdą większe koszty kredytu i leasingu żywność będzie drożała i to ostro
kot opcjonera będzie odwiedzał kuwetę raz w tygodniu jak właściciel mu włączy tryb oszczędnościowy
Temat: Re: UFO 20-21 11 2021 r. Weekend Sob 20 Lis 2021, 19:26
kamikaze napisał:
spokojna głowa, żywność też podrożeje koszty produkcji żywności są rozciągnięte na przestrzeni czasu i sięgają w przeszłość, dlatego występuje pewnego rodzaju opóźnienie inflacyjne ale w końcu i rolnik zacznie przerzucać rosnące koszty prowadzenia biznesu/życia na klienta w dodatku w Polsce rolnicy są mało zorganizowani i są im dyktowane ceny przez dużych hurtowników żywności to też trzyma ceny w ryzach
tym niemniej, np. w USA (podobno) koszty np. nawozów azotowych wzrosły dziesięciokrotnie dodać do tego koszty energii i rosnące pensje, rosnące koszty maszyn, niedługo dojdą większe koszty kredytu i leasingu żywność będzie drożała i to ostro
kot opcjonera będzie odwiedzał kuwetę raz w tygodniu jak właściciel mu włączy tryb oszczędnościowy
Zgadza sie. Na razie idzie wyprzedaż ze "starych zapasów" Mysle, ze po nowym roku będzie jazda na żarciu
Bartek
Temat: Re: UFO 20-21 11 2021 r. Weekend Sob 20 Lis 2021, 19:40
Market Trader napisał:
no to Breslau zielona wyspa przez ostanie 1,5 roku smieci zdrozaly z 8 zeta u nas na 37 zeta,u ciebie pewnie nie patrzysz na rach ze spoldzielni mieszkaniowej,zainteresuj sie bo sie szybko zdziwisz inflacji nie ma bo licza ja wg ceny jablek,ale prad zdrozal u producentow o 100 procent