|
| UFO - 10.12.2021r. | |
|
+6Bartek Odyseusz thorgall Reser Zygmunt de Bill zibi 10 posters | |
Autor | Wiadomość |
---|
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9732 Registration date : 21/12/2019
| Temat: Re: UFO - 10.12.2021r. Pią 10 Gru 2021, 21:25 | |
| | |
| | | pike UFOTrader Junior
| Temat: Re: UFO - 10.12.2021r. Pią 10 Gru 2021, 21:40 | |
| | |
| | | Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 10.12.2021r. Pią 10 Gru 2021, 21:55 | |
| | |
| Temat: Re: UFO - 10.12.2021r. Pią 10 Gru 2021, 22:00 | |
| | |
| Temat: Re: UFO - 10.12.2021r. Pią 10 Gru 2021, 22:06 | |
| | |
| | | Reser
| Temat: Re: UFO - 10.12.2021r. Pią 10 Gru 2021, 22:07 | |
| A mi się spodobał ten dwudniowy zajob na LPP bo sobie niespodziewanie dooptymalizowałem belkę: Shorty z zerowego portfela zrealizowałem na stracie Prawie 30k na tych kontraktach odbelkowiłem z tego roq na przyszły. Wcześniej longi realizowałem z 0-drugiego po cenie jaką widać i już myślałem, że to wybije dołem a tu takiego no ale przy takich operacjach kierunek jest bez znaczenia. KGHM mnie zawiódł bo się za bardzo spałował. Też na nim przerzuciłem trochę ale nie tyle co myślałem, że będzie - w tamtym roq pięknie szedł w końcówce. Kiszę to badziewie juś chyba od września to się pałowało i pałowało aż w końcu wybiło. Szkoda że eMek też nie brałem ale dlatego bo totalnie idiotyczna jest ta metodologia SPAN http://www.kdpwccp.pl/pl/zarzadzanie/Strony/kalkulator.aspx Wychodziło, że skorelowanie przeciwstawnymi M-kami podwyższało depozyt prawie dwukrotnie. No debile qrwa. Przecież serie kalendarzowe kontraktów na ten sam instrument bazowy to mają korelację bliską 100%. Szkoda gadać. Jeszcze marcowy NasdaQ otworzyłem dziś w CMC i potrzebuję jakieś ~500pkt zmiany i belka będzie w PiSdę jebana. Sqrwysyn komunista pierdolony jak koszmarnie życie skomplikował inwestorom | |
| | | Reser
| Temat: Re: UFO - 10.12.2021r. Pią 10 Gru 2021, 22:15 | |
| Obniżyliby chuje zasrane tą belkę na 5% to by nikt nie kombinował tylko płacił bo by się po prostu nie opłacało ale gdy człowiek stoi przed dylematem czy w bieżącym roq wysrać na koszty rolowania ~2% czy w kwietniu wysrać 19%, no to tylko debil może mieć wątpliwości co wybrać. I tak qrwa co rok. Złodzieje jebane. Chciwe pazerne qtwy, może w ogóle 81% niech przypierdolą a leszczowi 19 zostawią... | |
| | | Reser
| Temat: Re: UFO - 10.12.2021r. Pią 10 Gru 2021, 22:20 | |
| NQ jest najbardziej zmienny z wszystkich indexów i dlatego go wybrałem. 500pkt to dość łatwo idzie, jeden strzał z dupy potrafi ze 170 walnąć w pół godziny przy dobrym wietrze. 30szt NQ H22 (future musi być nie kasowy bo tam nie ma swapów) no to jakieś $15k i voila. Albo 15800 albo 16800. Prędzej to drugie.
Ostatnio zmieniony przez Market Trader dnia Pią 10 Gru 2021, 22:23, w całości zmieniany 1 raz | |
| Temat: Re: UFO - 10.12.2021r. Pią 10 Gru 2021, 22:22 | |
| - Market Trader napisał:
- A mi się spodobał ten dwudniowy zajob na LPP bo sobie niespodziewanie dooptymalizowałem belkę:
Shorty z zerowego portfela zrealizowałem na stracie Prawie 30k na tych kontraktach odbelkowiłem z tego roq na przyszły. Wcześniej longi realizowałem z 0-drugiego po cenie jaką widać i już myślałem, że to wybije dołem a tu takiego no ale przy takich operacjach kierunek jest bez znaczenia. KGHM mnie zawiódł bo się za bardzo spałował. Też na nim przerzuciłem trochę ale nie tyle co myślałem, że będzie - w tamtym roq pięknie szedł w końcówce.
Kiszę to badziewie juś chyba od września to się pałowało i pałowało aż w końcu wybiło. Szkoda że eMek też nie brałem ale dlatego bo totalnie idiotyczna jest ta metodologia SPAN http://www.kdpwccp.pl/pl/zarzadzanie/Strony/kalkulator.aspx Wychodziło, że skorelowanie przeciwstawnymi M-kami podwyższało depozyt prawie dwukrotnie. No debile qrwa. Przecież serie kalendarzowe kontraktów na ten sam instrument bazowy to mają korelację bliską 100%. Szkoda gadać.
Jeszcze marcowy NasdaQ otworzyłem dziś w CMC i potrzebuję jakieś ~500pkt zmiany i belka będzie w PiSdę jebana.
Sqrwysyn komunista pierdolony jak koszmarnie życie skomplikował inwestorom No na LPP prawdziwe szaleństwo, ale jak się poczyta to i uzasadnienie można znaleść: "Wartość rynkowa LPP wynosiła w piątek 10 grudnia przez chwilę aż 32,9 mld zł, czyli o 3,8 mld zł więcej niż jeszcze poprzedniego dnia i o 17,6 mld zł więcej niż na koniec 2020 r. Przesuwa to LPP na na szóste miejsce wśród krajowych spółek na GPW według kapitalizacji (wartości rynkowej). Wyprzedziła w piątek PZU, PKN Orlen i Pekao, a jest zaraz za Dino Polska." . . . "grupa LPP zarobiła aż 627,6 mln zł, czyli o 154 proc. więcej rok do roku, a o 37 proc. więcej od poprzedniego rekordu, osiągniętego w drugim kwartale br. Porównując z trzecim kwartałem 2019 r., czyli z okresem przed pandemią, wzrost jest o aż 866 proc. Zanosi się na wysoką dywidendę." . . . "Pierwsza rzecz, to że liczba sklepów stacjonarnych wszystkich marek LPP wzrosła w ciągu roku o aż 323 (+18 proc. rdr) i teraz jest ich 2 125 w 28 krajach świata. Sprzedaż tylko internetową spółka oferuje w kolejnych jedenastu, więc łącznie działa w 39 krajach." 498 sklepów w Rosji, 139 na Ukrainie, oby tak dalej, w końcu jest o czym poczytać że firma z Polski też potrafi w Europie zaistnieć https://businessinsider.com.pl/gielda/wiadomosci/wyniki-lpp-szal-na-akcjach-i-rekord-wlasciciela-reserved-tak-dobrych-informacji-rynek/lc8h8g8?utm_source=businessinsider.com.pl_viasg_businessinsider&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&utm_v=2 | |
| | | Reser
| Temat: Re: UFO - 10.12.2021r. Pią 10 Gru 2021, 22:25 | |
| W dupie tam. Odpaliłem bronka. yebać PiS yebać COVID yebać belkę | |
| Temat: Re: UFO - 10.12.2021r. Pią 10 Gru 2021, 22:27 | |
- Obniżyliby chuje zasrane tą belkę na 5% to by nikt nie kombinował tylko płacił bo by się po prostu nie opłacało ale gdy człowiek stoi przed dylematem czy w bieżącym roq wysrać na koszty rolowania ~2% czy w kwietniu wysrać 19%, no to tylko debil może mieć wątpliwości co wybrać.
I tak qrwa co rok. Złodzieje jebane. Chciwe pazerne qtwy, może w ogóle 81% niech przypierdolą a leszczowi 19 zostawią... No właśnie na takim rolowaniu ino maklera zadowolony, a po 9 rolowaniu oddasz tyle co belkę, która i tak wirtualną masz, jedyna nadzieja że jakaś abolicja się trafi, trzeba dobrze tym nieoddanym podatkiem zarabiać, żeby zarobił na maklerę to wtedy ok. | |
| | | Reser
| Temat: Re: UFO - 10.12.2021r. Pią 10 Gru 2021, 22:27 | |
| - pike napisał:
- Market Trader napisał:
- A mi się spodobał ten dwudniowy zajob na LPP bo sobie niespodziewanie dooptymalizowałem belkę:
Shorty z zerowego portfela zrealizowałem na stracie Prawie 30k na tych kontraktach odbelkowiłem z tego roq na przyszły. Wcześniej longi realizowałem z 0-drugiego po cenie jaką widać i już myślałem, że to wybije dołem a tu takiego no ale przy takich operacjach kierunek jest bez znaczenia. KGHM mnie zawiódł bo się za bardzo spałował. Też na nim przerzuciłem trochę ale nie tyle co myślałem, że będzie - w tamtym roq pięknie szedł w końcówce.
Kiszę to badziewie juś chyba od września to się pałowało i pałowało aż w końcu wybiło. Szkoda że eMek też nie brałem ale dlatego bo totalnie idiotyczna jest ta metodologia SPAN http://www.kdpwccp.pl/pl/zarzadzanie/Strony/kalkulator.aspx Wychodziło, że skorelowanie przeciwstawnymi M-kami podwyższało depozyt prawie dwukrotnie. No debile qrwa. Przecież serie kalendarzowe kontraktów na ten sam instrument bazowy to mają korelację bliską 100%. Szkoda gadać.
Jeszcze marcowy NasdaQ otworzyłem dziś w CMC i potrzebuję jakieś ~500pkt zmiany i belka będzie w PiSdę jebana.
Sqrwysyn komunista pierdolony jak koszmarnie życie skomplikował inwestorom No na LPP prawdziwe szaleństwo, ale jak się poczyta to i uzasadnienie można znaleść:
"Wartość rynkowa LPP wynosiła w piątek 10 grudnia przez chwilę aż 32,9 mld zł, czyli o 3,8 mld zł więcej niż jeszcze poprzedniego dnia i o 17,6 mld zł więcej niż na koniec 2020 r. Przesuwa to LPP na na szóste miejsce wśród krajowych spółek na GPW według kapitalizacji (wartości rynkowej). Wyprzedziła w piątek PZU, PKN Orlen i Pekao, a jest zaraz za Dino Polska." . . . "grupa LPP zarobiła aż 627,6 mln zł, czyli o 154 proc. więcej rok do roku, a o 37 proc. więcej od poprzedniego rekordu, osiągniętego w drugim kwartale br. Porównując z trzecim kwartałem 2019 r., czyli z okresem przed pandemią, wzrost jest o aż 866 proc. Zanosi się na wysoką dywidendę." . . . "Pierwsza rzecz, to że liczba sklepów stacjonarnych wszystkich marek LPP wzrosła w ciągu roku o aż 323 (+18 proc. rdr) i teraz jest ich 2 125 w 28 krajach świata. Sprzedaż tylko internetową spółka oferuje w kolejnych jedenastu, więc łącznie działa w 39 krajach."
498 sklepów w Rosji, 139 na Ukrainie, oby tak dalej, w końcu jest o czym poczytać że firma z Polski też potrafi w Europie zaistnieć
https://businessinsider.com.pl/gielda/wiadomosci/wyniki-lpp-szal-na-akcjach-i-rekord-wlasciciela-reserved-tak-dobrych-informacji-rynek/lc8h8g8?utm_source=businessinsider.com.pl_viasg_businessinsider&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&utm_v=2 Jak Putin wjedzie z tankami to się zesrają w tych sklepach | |
| | | Reser
| Temat: Re: UFO - 10.12.2021r. Pią 10 Gru 2021, 22:30 | |
| - pike napisał:
- Market Trader napisał:
- Obniżyliby chuje zasrane tą belkę na 5% to by nikt nie kombinował tylko płacił bo by się po prostu nie opłacało ale gdy człowiek stoi przed dylematem czy w bieżącym roq wysrać na koszty rolowania ~2% czy w kwietniu wysrać 19%, no to tylko debil może mieć wątpliwości co wybrać.
I tak qrwa co rok. Złodzieje jebane. Chciwe pazerne qtwy, może w ogóle 81% niech przypierdolą a leszczowi 19 zostawią... No właśnie na takim rolowaniu ino maklera zadowolony, a po 9 rolowaniu oddasz tyle co belkę, która i tak wirtualną masz, jedyna nadzieja że jakaś abolicja się trafi, trzeba dobrze tym nieoddanym podatkiem zarabiać, żeby zarobił na maklerę to wtedy ok. No tak po około 8-9 razach wychodzi jakby zapłacił... tyle że wciąż jest. No ale weź zanieś jednorazowo w zębach haracz jak mafii a cykaj po trochu przez lata to jednak jest różnica. Dobrze że w ogóle jest to możliwe bo zostawili lukę w ustawie. I oby żaden "hydraulik" od uszczelniania systemu tego nie uszczelnił. Bo ostatnio jakaś moda na uszczelnianie systemu podatkowego. Póki co przyjebali się do firm bo tam największa kasa a takie leszcze z giełdy to (na szczęście) dość marginalny dochód dla nich. Na akcjach to dużo trudniejsze i tylko czasami można ale na derywatach żaden problem.
Ostatnio zmieniony przez Market Trader dnia Pią 10 Gru 2021, 22:32, w całości zmieniany 1 raz | |
| Temat: Re: UFO - 10.12.2021r. Pią 10 Gru 2021, 22:32 | |
| | |
| | | Reser
| Temat: Re: UFO - 10.12.2021r. Pią 10 Gru 2021, 22:35 | |
| | |
| Temat: Re: UFO - 10.12.2021r. Pią 10 Gru 2021, 22:37 | |
- pike napisał:
- Market Trader napisał:
Sqrwysyn komunista pierdolony jak koszmarnie życie skomplikował inwestorom No na LPP prawdziwe szaleństwo, ale jak się poczyta to i uzasadnienie można znaleść:
"Wartość rynkowa LPP wynosiła w piątek 10 grudnia przez chwilę aż 32,9 mld zł, czyli o 3,8 mld zł więcej niż jeszcze poprzedniego dnia i o 17,6 mld zł więcej niż na koniec 2020 r. Przesuwa to LPP na na szóste miejsce wśród krajowych spółek na GPW według kapitalizacji (wartości rynkowej). Wyprzedziła w piątek PZU, PKN Orlen i Pekao, a jest zaraz za Dino Polska." . . . "grupa LPP zarobiła aż 627,6 mln zł, czyli o 154 proc. więcej rok do roku, a o 37 proc. więcej od poprzedniego rekordu, osiągniętego w drugim kwartale br. Porównując z trzecim kwartałem 2019 r., czyli z okresem przed pandemią, wzrost jest o aż 866 proc. Zanosi się na wysoką dywidendę." . . . "Pierwsza rzecz, to że liczba sklepów stacjonarnych wszystkich marek LPP wzrosła w ciągu roku o aż 323 (+18 proc. rdr) i teraz jest ich 2 125 w 28 krajach świata. Sprzedaż tylko internetową spółka oferuje w kolejnych jedenastu, więc łącznie działa w 39 krajach."
498 sklepów w Rosji, 139 na Ukrainie, oby tak dalej, w końcu jest o czym poczytać że firma z Polski też potrafi w Europie zaistnieć
https://businessinsider.com.pl/gielda/wiadomosci/wyniki-lpp-szal-na-akcjach-i-rekord-wlasciciela-reserved-tak-dobrych-informacji-rynek/lc8h8g8?utm_source=businessinsider.com.pl_viasg_businessinsider&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&utm_v=2 Jak Putin wjedzie z tankami to się zesrają w tych sklepach
No wtedy się skończy handelek na Ukrainie i u Ruskich tak samo, u nas sporo ukrainców a sklepy LPP nie takie drogie więc ciągną modę na ukrainę i bardzo dobrze, chociaż wydaje mi sie że z jakością już jednak zeszli w porównaniu do tego jak było na początku teraz 3-4 razy wypierzesz te ciuchy i na szmatę się to tylko nadaje a dawniej - bynajmniej mnie się wydaje że z jakością było lepiej, albo nie prałem tak często | |
| Temat: Re: UFO - 10.12.2021r. Pią 10 Gru 2021, 22:41 | |
- pike napisał:
- Market Trader napisał:
I tak qrwa co rok. Złodzieje jebane. Chciwe pazerne qtwy, może w ogóle 81% niech przypierdolą a leszczowi 19 zostawią... No właśnie na takim rolowaniu ino maklera zadowolony, a po 9 rolowaniu oddasz tyle co belkę, która i tak wirtualną masz, jedyna nadzieja że jakaś abolicja się trafi, trzeba dobrze tym nieoddanym podatkiem zarabiać, żeby zarobił na maklerę to wtedy ok. No tak po około 8-9 razach wychodzi jakby zapłacił... tyle że wciąż jest. No ale weź zanieś jednorazowo w zębach haracz jak mafii a cykaj po trochu przez lata to jednak jest różnica. Dobrze że w ogóle jest to możliwe bo zostawili lukę w ustawie. I oby żaden "hydraulik" od uszczelniania systemu tego nie uszczelnił. Bo ostatnio jakaś moda na uszczelnianie systemu podatkowego. Póki co przyjebali się do firm bo tam największa kasa a takie leszcze z giełdy to (na szczęście) dość marginalny dochód dla nich. Na akcjach to dużo trudniejsze i tylko czasami można ale na derywatach żaden problem. No ten trik z tymi akcjami co był opisany się sensowny wydaje jakbyś miał dobry, spory portfelik to można to dobrze wykorzystać, bo to zawsze jakieś dołują pod koniec roku i można by optymalizować z derywatami ale to bardziej taki dywidendowy dożywotni portfelik, co to trzymasz i nie sprzedajesz co dwa tygodnie. | |
| Temat: Re: UFO - 10.12.2021r. Pią 10 Gru 2021, 23:04 | |
| A w ameryce widzę, że w przyszłym tygodniu idą na nowe ATH, inaczej nie chce to wyjść, są nie do zniszczenia i ustawianie się okoniem nie ma żadnego sensu. | |
| | | zibi MOD
Liczba postów : 31099 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
| Temat: Re: UFO - 10.12.2021r. Sob 11 Gru 2021, 00:47 | |
| _________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
| |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 10.12.2021r. | |
| |
| | | | UFO - 10.12.2021r. | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |