Może lewaki jakąś zrzutkę zrobią dla niego, chociaż na drugiego śledzia i jakiś los na loterii zawsze miał w lotka szczęście , a co on z emeryturą robi ? przecież to pewnie koło 10k na pewno jest.
Odyseusz lubi tą wiadomość
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9732 Registration date : 21/12/2019
Może lewaki jakąś zrzutkę zrobią dla niego, chociaż na drugiego śledzia i jakiś los na loterii zawsze miał w lotka szczęście , a co on z emeryturą robi ? przecież to pewnie koło 10k na pewno jest.
Może Bociana spłaca
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Może Bociana spłaca
Pewnie i komorników kilku utrzymuje, ale ceni się chłop i poniżej 20k za godzinę nie będzie się paprał , tylko kto go za tyle weźmie i do czego
Jeszcze pół biedy jakaś literówka ale tu chodzi o błędy zmieniające sens znaczeniowy. To dość istotne. Czasem nawet kropka lub przecinek postawiony bądź nie postawiony powoduje zmianę sensu zdania. No nasz język jest jednym z najtrudniejszych na świecie spośród tych z normalnymi literami. Chyba tylko węgierski na podobnym levelu trudności.
Odyseusz Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 6016 Registration date : 20/10/2018
przygotowałem juś saszetkę z herbatką i plasterek cytrynki o 12 stej zalewam wrzątkiem i zaczynam świętować 2022 Rok!
ja też już przygotowałem nawet już trochę wypiłem do dwunastej tylko 8 piwek zrobię żeby nie zasnąć o północy odkręcę półlitrę
Za półlitrę zaraz zjebę dostaniesz od Opcja krzewiciela poprawnej polszczyzny na naszym forum, poprawnie powinno być pół litra, ewentualnie pół basa, racja opcjo ?
zibi MOD
Liczba postów : 31097 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
A jako EX prezydent nie dostaje uposażenia dożywotniego? 10 koła chyba dostaje?
PiS mu zabrało 700 tyś dotacji państwowej na jego instytut więc cienko przędzie , 1/4 śledzia i koszulka KONSTYTUCJA dożywotnio chodzona z perspektywą pogrzebowego wdzianka
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
AgroTrader lubi tą wiadomość
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25040 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
przygotowałem juś saszetkę z herbatką i plasterek cytrynki o 12 stej zalewam wrzątkiem i zaczynam świętować 2022 Rok!
ja też już przygotowałem nawet już trochę wypiłem do dwunastej tylko 8 piwek zrobię żeby nie zasnąć o północy odkręcę półlitrę
Za półlitrę zaraz zjebę dostaniesz od Opcja krzewiciela poprawnej polszczyzny na naszym forum, poprawnie powinno być pół litra, ewentualnie pół basa, racja opcjo ?
Na pewno zginły jest prawidłowe a czy zgnity to nie wiem ale brzmi tak jakoś wieśniacko. Moja świętej niepamięci babka gestapo mówiła "zgnity".
oficjalnie
Jak piszemy: zgniłe czy zgnite? zgniłe Poprawna pisownia zgnite Niepoprawna pisownia
Jedyna poprawna forma tego przymiotnika "zgniłe".
W języku polskim imiesłów "zgnite" po prostu nie istnieje. Zgniły zaś oznacza, że coś się zepsuło, jest nieświeże. Określenie to dotyczy zazwyczaj artykułów spożywczych, warzyw i owoców.
ale sa zdziwieni
~gosc # 2011-09-04
Odpowiadam jasti_jasti 3 lata później... Zgniłe to może być jabłko, ale jak Ci samochód pordzewieje i zgnije, to o nim raczej nie powiesz 'zgniły', a właśnie 'zgnity'.
~gosc # 2013-08-23
""Zgnity" - slowa oczywiście używam i nie tylko ja, więc to problem dla autorów slownika, nie dla mnie (;-D"
Nie, nie. To że mówisz niepoprawnie i jeszcze się tym chełpisz, nie jest niczyim problemem. To świadczy tylko o Tobie. Oczywiście ty możesz mieć to gdzieś, ale inni mają podstawy i prawo wytknąć to jako błąd i dowód twojego braku szacunku dla języka. Na takiej postawie tracisz wyłącznie Ty sam w oczach innych. Tylko tyle i
przymiotnik zgnity
(1.1) gw. (Górny Śląsk) zgniły[1]
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Ostatnio zmieniony przez AgroTrader dnia Pią 31 Gru 2021, 19:43, w całości zmieniany 1 raz
zibi MOD
Liczba postów : 31097 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
bandyterka PISowska na drodze ja myslalem ze tutaj chodzi o tych co im zdjecie radar zrobi ale okazuje sie ze nie tylko
do tej pory smialem sie z tych kapusiow co filmiki wysylali ALE TU OKAZUJE SIE ZE PISIORY WSPARLI MOCNO KAPUSIOW JUZ TERAZ NIE POLICJA MUSI CI COS UDOWODNIC TERAZ TY MASZ SAM NA SIEBIE - BLIŹNIEGO ZŁOZYC DONOS
8 tys. zł kary za niewskazanie kierującego. Rząd nie będzie pobłażał piratom drogowym
Rząd nie zamierza puszczać płazem wyczynów kierowców na drogach. W ustawie, która trafiła do Sejmu,(JUZ ZATWIERDZONA ) możemy znaleźć zapis, który ukróci unikanie przez nich odpowiedzialności. Kara za niewskazanie prowadzącego łamiącego przepisy ma wzrosnąć do 8 tys. zł.
Na polskich drogach przybywa fotoradarów, a kierowcy coraz chętniej dzielą się z policją nagraniami wideo z wyczynami piratów drogowych. Niestety, zdjęcia nie zawsze są wyraźne, a na nadsyłanych plikach często nie widać, kto zasiada za kółkiem. Właściciel auta jest wówczas zobowiązany do wskazania, komu użyczył pojazd.
W takim wypadku możliwości są dwie – wskazuje osobę, z którą kontaktuje się policja, lub nie robi tego (np. zasłaniając się niepamięcią), co wiąże się z mandatem w wysokości 500 zł, ale brakiem punktów karnych. To wykroczenie opisane w art. 96 Kodeksu wykroczeń. Jeśli kierowca nie przyjmie tego mandatu, sprawa trafia do sądu, a tam kary są nawet 10-krotnie większe.
Projekt zmian w przepisach, który właśnie trafił do Sejmu, przewiduje, że kara za niewskazanie sprawcy ma wynieść aż do 8 tys. zł. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, przepisy będą obowiązywać już od 1 grudnia 2021 roku.
Te zapisy budzą wiele wątpliwości, bo kierowcy zauważyli, że muszą obciążać siebie bądź najbliższych. W państwie prawa jedną z nadrzędnych zasad jest "nemo tenetur se ipsum accusare", co oznacza, że nikt nie może być zmuszony do samooskarżania.
Sprawą zainteresował się w 2019 roku Rzecznik Praw Obywatelskich. Chciał, by w Kodeksie wykroczeń pojawił się kolejny punkt stanowiący: "nie podlega karze z § 3 ten, kto nie wskaże na żądanie uprawnionego organu, komu powierzył pojazd do kierowania lub używania w oznaczonym czasie, gdy udzielona w ten sposób informacja mogłaby stanowić dowód w postępowaniu w sprawie o wykroczenie przeciwko niemu samemu". Do dzisiaj zmian nie udało się wprowadzić.
kur wa !!! morderca ,zlodziej moze dowolnie kłamać " w swojej sprawie " a kierowca musi sam siebie oskarżyć !!!
i tak cały czas siedzisz przy komputerku to co się martwisz? A jak w pole wyjedziesz to tam tylko wrony.
widzisz w tym calym wywodzie kluczowe jest zdanie ;
"W państwie prawa jedną z nadrzędnych zasad jest "
Tobie tam i w KRLD czy w Chinach byłoby dobrze
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51954 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
No ba! Hamerykę odkryli. Tylko w naszej pięknej Polsce trzeba usunąć z parlamentu ten zacofany beton ziobrysto-pisowsko-rydzykowy a od razu się sporo zmieniłoby.
Zielona fala przechodzi przez zachód a nasi klasycznie w tej kwestii również okoniem.
https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-trendy-nadchodzacego-2022-roku-co-nas-czeka,nId,5741838 Człowiekiem Roku znów zostanie Elon Musk a Mark Zuckerberg w całości poświęci się wirtualnym światom metaverse? - to pytania dotyczące 2022, na które próbuje odpowiedzieć brytyjski dziennik "Financial Times"....
Tematem 2022 roku ma być też Web3 - technologia oparta na blockchainie, która wspiera bardziej zdecentralizowaną wersję sieci. Kontrolę nad nią sprawowali by użytkownicy, a nie wielkie firmy technologiczne. Jeden z obszarów Web3 obejmuje zdecentralizowane finanse, gdzie użytkownicy wchodzą w bezpośrednie interakcje ze sobą bez pośredników finansowych. Drugim są tokeny - aktywa cyfrowe, które w 2021 r. dały początek nowemu, dynamicznie rozwijającemu się rynkowi...
...ma być przyjęcie w 2022 roku przez Unię Europejską dwóch ustaw: o usługach cyfrowych i o rynkach cyfrowych. Przepisy obejmują nowe obowiązki w zakresie kontroli treści zamieszczanych w internecie, wymogi dotyczące udostępniania danych oraz ograniczenia, które uniemożliwiłyby dużym platformom technologicznym preferencyjne traktowanie własnych usług.
Brytyjski dziennik nie wyklucza, że Osobą Roku ponownie zostanie wybrany Elon
Duża niespodzianką 2022 roku ma być wejście Marka Zuckerberga w nową rolę. Szef Mety (dawnej znanej jako Facebook) nie jest jeszcze gotowy do przejścia na emeryturę, tak jak zrobił to Jeff Bezos i założyciele Google. Ale Zuckerberg - zauważa "FT" - ostatnio wykazał mniejszą chęć do publicznej konfrontacji z rosnącą armią krytyków Facebooka. Zamiast tego poświęcił swoją energię na prowadzenie firmy do kolejnej wielkiej zmiany technologicznej w metaverse - wirtualnych światów 3D. "Reorganizacja schematu organizacyjnego uwolniłaby Zuckerberga od tego obowiązku i pozwoliła mu na zmianę kształtu firmy z dala od presji opinii publicznej"
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007