Właśnie piję kawę Kopi Lułak to ta kawa gdzie ziarna wyciąga się z Qupy tego lułaka. Ponoć jest to najlepsza kawa ale powiem wam że jak dla mnie to bardzo średnia jest. 1kg kosztuje około 2000zł, kiedyś było po 4000zł za 1kg.
Powiem wam że kawy za 60zł za 1kg są dużo lepsze.
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51994 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
skromna ta kara 1000 zł dla WOŚP za nieudzielenie informacji publicznej
https://orzeczenia.nsa.gov.pl/doc/3FA94EAE96
za takie dziadostwo to powinni się wziąć , miliony się zbiera a rozliczać się nie chce tak jak Bóg przykazał , ale nie kary pieniężne które i tak się zapłaci ze zbiórkowych tylko kary więzienia za defraudację powierzonych pieniędzy co tam takiego jest ze nie chce się tego pokazać dotyczy to wszystkich fundacji itp
dlatego Opcjo ma racje że nie daje , bo w sumie to utrzymywał by sprytnych cwaniaków życiowych , jak ktoś ma ochotę powinien bezpośrednio pomóc potrzebującemu bez pośredników
Owsiaki , Rydzyki kasę zbierają , a potem na giełdzie grają
Kogo by nie przypominał, to PiSory ekspertów nie mają żeby konsekwencje ich ustaw nie przewidzieli i odpowiednio wcześniej temu przeciwdziałać ?, wychodzi że robią gównoustawy na zasadzie jakoś to będzie.
No ba! Toż to od dawna widać. Prawo klecone na kolanie, za 5 dwunasta (i to w nocy). Uchwalane w tzw. "trybie expresowym" na rympał na wariata bez przemyślunq i głębszej analizy o konsultacjach społecznych nie wspominając [a komu to potrzebne??] a później wychodzą babole. Tak skomplikowane zmiany w podatkach jak Polski Ład, powinny być z rok wcześniej ogłaszane przed wprowadzeniem by się dokładnie mogli wszyscy na spokojnie przygotować i poprawić ewentualne błędy, które już od razu wyskoczyły po pierwszych dniach obowiązywania.
Takie są PiSiory Stare nasze polskie sprawdzone JAKOŚ TO BĘDZIE.
Ekonomista ministrem zdrowia, historyk przez dekadę wydał ponad 20 milionów na bycie expertem od katastrof lotniczych, z której ostatecznie wyjaśnił tyle co było wiadomo od razu. Pseudowybory kopertowe maj 2020 Sasin lekką ręką sobie 70 baniek wyjebał w błoto... a co tam... przecież to nie jego.
I takie to qrwa rządy mamy ale oczywiście minister propagandy, który sfałszował swoje dane by nie odbywać kwarantanny i chyba jako jedyny w historii Kościoła dokonał cudu i wziął kościelny rozwód, nadal będzie pierdolił, że to wina Tuska i że tamci kradli.
Oglądać TVP to już nawet nie debilem tylko amebą trzeba być. Nawet debil się skapnie, że coś nie tak.
no i zawsze jakoś to jest Szabel nam nie zabraknie, szlachta na koń wsiędzie, Ja z synowcem na czele, i - jakoś to będzie !"
ps a co chcesz od tvp historia , tvp kultura ,tvp abc ,tvp sport , tvp dokument ?
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51994 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
za takie dziadostwo to powinni się wziąć , miliony się zbiera a rozliczać się nie chce tak jak Bóg przykazał , ale nie kary pieniężne które i tak się zapłaci ze zbiórkowych tylko kary więzienia za defraudację powierzonych pieniędzy co tam takiego jest ze nie chce się tego pokazać dotyczy to wszystkich fundacji itp
dlatego Opcjo ma racje że nie daje , bo w sumie to utrzymywał by sprytnych cwaniaków życiowych , jak ktoś ma ochotę powinien bezpośrednio pomóc potrzebującemu bez pośredników
Tak jest. Żadne fundacje. Fundacje to są wały do wyprowadzania kasy. Owszem, Owsik pomaga w przeciwieństwie do Rydzyka bo jednak sprzęty do szpitali qpuje i temu się nie da zaprzeczyć, że to dobra robota no ale co przy okazji cichaczem wyprowadzi to jego.
Rydzyk tylko zgarnia i chyba do Królestwa Wiecznego niebawem te swoje miliardy zabierze a Owsik przynajmniej coś pożytecznego z tym robi. Ale nie daję dla zasady bo mi też nikt niczego za darmo nie daje.
Osły płaci za twoje ubezpieczenie zdrowotne, więc mijasz się z prawdą. Śpisz do południa, nie pamiętam, kiedy zameldowałeś się na pudle chociaż, bo żeby być pierwszy, to się nigdy nie zdarzyło. Taki jest naked truth!
AgroTrader MOD
Tak jest. Żadne fundacje. Fundacje to są wały do wyprowadzania kasy. Owszem, Owsik pomaga w przeciwieństwie do Rydzyka bo jednak sprzęty do szpitali qpuje i temu się nie da zaprzeczyć, że to dobra robota no ale co przy okazji cichaczem wyprowadzi to jego.
Rydzyk tylko zgarnia i chyba do Królestwa Wiecznego niebawem te swoje miliardy zabierze a Owsik przynajmniej coś pożytecznego z tym robi. Ale nie daję dla zasady bo mi też nikt niczego za darmo nie daje.
Osły płaci za twoje ubezpieczenie zdrowotne, więc mijasz się z prawdą. Śpisz do południa, nie pamiętam, kiedy zameldowałeś się na pudle chociaż, bo żeby być pierwszy, to się nigdy nie zdarzyło. Taki jest naked truth!
ale jest człowiekiem z zasadami
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
Administracja USA jest gotowa zaproponować podczas przyszłotygodniowych rozmów z Rosją wzajemną redukcję obecności wojskowej i ćwiczeń militarnych w Europie Wschodniej, w tym w Polsce i obwodzie kaliningradzkim...
Putin pięknie robi na szaro amerykańskich i europejskich dyplomatołków Należy mu oddać sprawiedliwość: w porównaniu z wykastrowanymi politykami zachodnimi Putin to pełnojajowy geniuś
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
mój wujek (> 80 lat) i jego córka prawdopodobnie złapali covida, oboje po 3 dawkach przez 2 dni drapało ich w gardle, wujek pokasływał, jakiś nietypowy katar mieli, a dziś już czują się ok wujkowi saturacja wczoraj spadła na 94%, dziś już jest poprawa
AgroTrader MOD
mój wujek (> 80 lat) i jego córka prawdopodobnie złapali covida, oboje po 3 dawkach przez 2 dni drapało ich w gardle, wujek pokasływał, jakiś nietypowy katar mieli, a dziś już czują się ok wujkowi saturacja wczoraj spadła na 94%, dziś już jest poprawa
typowy objaw Omikrona -lekkie przechorowanie i kolejne potwierdzenie ze szczepionki nie działają
REALISTA lubi tą wiadomość
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46590 Registration date : 03/09/2007
typowy objaw Omikrona -lekkie przechorowanie i kolejne potwierdzenie ze szczepionki nie działają
100/100 ! juz w mainstreamowych mediach coś miedzy wierszami o tym popierdują. Nie mogą wprost powiedzieć, że cała akcja szczepionkowa to jak strzelanie z haubicy do komara, bo Lud Pracujący Miast i WSI mógł by się z lekka wqrwić
PINGWIN (Z MADAGASKARU)
Liczba postów : 6643 Location : madagaskar Registration date : 29/10/2007
Ale po jaki wuj mam w sobotę wcześniej wstawać? Nie jestem jak Osły, że trzeba inwentarz o czwartej nakarmić w oborze. A po co mam się meldować na pudle? Co to wojsko, że na apelu o szóstej mam być? Dla mnie te wasze codzienne "pierwszy! drugi!" to kompletna dziecinada bez większego znaczenia. Nie jest ważne kto jest który tylko kto ile przytula. W dupie mam bycie pierwszym, drugim czy n-tym. Kompletnie nie ma to dla mnie znaczenia toteż nie przykładam się do tego.
PINGWIN (Z MADAGASKARU)
Ale po jaki wuj mam w sobotę wcześniej wstawać? Nie jestem jak Osły, że trzeba inwentarz o czwartej nakarmić w oborze. A po co mam się meldować na pudle? Co to wojsko, że na apelu o szóstej mam być? Dla mnie te wasze codzienne "pierwszy! drugi!" to kompletna dziecinada bez większego znaczenia. Nie jest ważne kto jest który tylko kto ile przytula. W dupie mam bycie pierwszym, drugim czy n-tym. Kompletnie nie ma to dla mnie znaczenia toteż nie przykładam się do tego.
dobrze, że chociaż kupa wzbudza Twoje zainteresowanie !!!!!!
_________________ ...... a będzie giciej
AgroTrader and Zygmunt de Bill like this post
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Wytłumaczcie mi dlaczego ta qrwa z ECB jeszcze nie podnosi stóp?
Przecież i tak będzie to musiała zrobić to na co czeka? Pewnie na Wuja Sama Hieronima się ogląda. Nasz Głapcio późno bo późno ale się ogarnął a ta franca na co czeka? Aż "przejściowa" inflacja sama spadnie?
Ostatnio zmieniony przez Market Trader dnia Sob 08 Sty 2022, 17:04, w całości zmieniany 1 raz
PINGWIN (Z MADAGASKARU)
Tu nie ma co się z nim pieścić. Jak w poniedziałek nie pędzie na pudle to wypierdolić go w pizdu przecież tak być nie może człowiek nie śpi i czeka żeby się załapać a on huj go wie go to nie interesuje no [size=18]zdenerwowałem się [/size]
Zygmunt de Bill lubi tą wiadomość
Reser
Wygląda NATO, że model jednej przewodniczącej pizdy na 19 krajów jest zły bo zbyt duża koncentracja władzy w jednej ręce.
ECB powinno mieć inną strukturę. Nie powinno mieć żadnego szefa a po prostu przedstawicieli wszystkich dziewiętnastu krajów i decyzje o stopach powinny zapadać drogą głosowania przez nich.
głupia pi*da
strategia "jakoś to będzie" żeby przypadkiem Rzyt na giełdach nóżką ze złości nie tupnął chooy tam z cenami w sklepach
PINGWIN (Z MADAGASKARU) lubi tą wiadomość
Reser
Tu nie ma co się z nim pieścić. Jak w poniedziałek nie pędzie na pudle to wypierdolić go w pizdu przecież tak być nie może człowiek nie śpi i czeka żeby się załapać a on huj go wie go to nie interesuje no [size=18]zdenerwowałem się [/size]
No widzisz, tak się starasz o sukces w czymś co ja mam kompletnie w żopie i kto jest głupi?
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9733 Registration date : 21/12/2019
Wygląda NATO, że model jednej przewodniczącej pizdy na 19 krajów jest zły bo zbyt duża koncentracja władzy w jednej ręce.
ECB powinno mieć inną strukturę. Nie powinno mieć żadnego szefa a po prostu przedstawicieli wszystkich dziewiętnastu krajów i decyzje o stopach powinny zapadać drogą głosowania przez nich.
głupia pi*da
strategia "jakoś to będzie" żeby przypadkiem Rzyt na giełdach nóżką ze złości nie tupnął chooy tam z cenami w sklepach
No i co na to mają powiedzieć te małe kraje ze strefy EURO co im inflacja pod dwucyfrową podchodzi ? Nikt tam se nimi nie przejmuje niech płaczą i płacą, co najwyżej mogą do Polski po tanie paliwo przyjechać na Twój koszt
Janko Traderroo
Liczba postów : 4860 Age : 53 Location : okolice Roztocza Registration date : 08/07/2009
Właśnie piję kawę Kopi Lułak to ta kawa gdzie ziarna wyciąga się z Qupy tego lułaka. Ponoć jest to najlepsza kawa ale powiem wam że jak dla mnie to bardzo średnia jest. 1kg kosztuje około 2000zł, kiedyś było po 4000zł za 1kg.