Skąd wziąłem tekst o 40tu nieruchach obajtka, https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/daniel-obajtek-i-jego-majatek-prezes-pkn-orlen-ma-juz-39-nieruchomosci/prmpf07
Janko Traderroo
Liczba postów : 4860 Age : 53 Location : okolice Roztocza Registration date : 08/07/2009
światowy maks wszechczasów nowych zakażeń, mimo weekendu w Europie bardzo niewielka weekendowa cofka, w USA kolejny maksik omicron rozkręca się... pewnie teraz przez kilka tygodni będą niemalże codziennie nowe maksima
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25043 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
światowy maks wszechczasów nowych zakażeń, mimo weekendu w Europie bardzo niewielka weekendowa cofka, w USA kolejny maksik omicron rozkręca się... pewnie teraz przez kilka tygodni będą niemalże codziennie nowe maksima
a ja ogolić zaszczepić się nie pozwolę
Odyseusz Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 6020 Registration date : 20/10/2018
PIERDU PIERDU - sam pisales ze gatunkow chleba jest ze 100 -jest z czego "sobie dobierac " odpowiednie ceny i wtedy wszystko można napisać i "udowodnic " i zawsze sie jakis "normalny " znajdzie co uwierzy i zaraz drugi taki sam , co przyklaśnie i obaj po 3 szczepionkach -kolejny dowod jakie spustoszenie w glowie wywołują szczepionki
Korzystając z naszego archiwum możemy prześledzić jak kształtowały się ceny 1 kg chleba w Polsce na przestrzeni lat. I tak: średnia cena w sklepach we wrześniu 2009 r. za kg chleba, czyli 2 bochenki to 2,37 zł czyli 1,32 zł mniej, niż obecnie. W 2010 r. średnia cena 1 kg chleba w polskich sklepach to już 3,33 zł. Rok później jego średnia cena wyniosła 3,44 zł. W następnych latach średnie ceny 1 kg chleba kształtowały się następująco: 2012 r. 3,32 zł; 2013 r. 3,37 zł; 2014 r. 3,26 zł; 2015 r. 3,39 zł; 2016 r. 3,31 zł; 2017: 3,09 zł; 2018 r. 3,42 zł; 2019 r. 4,30 zł; 2020 r. 3,99 zł.
Premier Morawiecki zapytany o cenę chleba miał problem z odpowiedzią. Jak wynika z Koszyka cen dlahandlu.pl średnia cena 1 kg chleba w Polsce na koniec sierpnia br. to 3,69 zł. Oznacza to, że bochenek 500 gram kosztuje średnio mniej niż 2 zł
na koniec roku nie mam danych , ale raczej nie 4 zł -ze 3,70-80 i tyle samo na początku 2022
ps jak w 20 roku chleb stanial to raczej o tym nie PISali
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51994 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Największe trendy wegańskie na 2022 rok? Mleko z ziemniaka to nowa inicjatywa szwedzkiej firmy DUG - znacznie odbiegająca od napojów roślinnych, które znaliśmy do tej pory. Dlaczego? Jego produkcja może zmniejszyć ślad węglowy nawet o 75 procent. Zdaniem badaczy to nowa nadzieja dla idei zrównoważonego rozwoju. Czy mleko z ziemniaka będzie hitem 2022? Jego produkcja zmniejsza ślad węglowy o 75 proc.
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46590 Registration date : 03/09/2007
Wygląda NATO, że model jednej przewodniczącej pizdy na 19 krajów jest zły bo zbyt duża koncentracja władzy w jednej ręce.
ECB powinno mieć inną strukturę. Nie powinno mieć żadnego szefa a po prostu przedstawicieli wszystkich dziewiętnastu krajów i decyzje o stopach powinny zapadać drogą głosowania przez nich.
głupia pi*da
strategia "jakoś to będzie" żeby przypadkiem Rzyt na giełdach nóżką ze złości nie tupnął chooy tam z cenami w sklepach
Niemiec ma jednego psa na sznurku i łatwo mu go pilnować , gdyby miał sié zajmować całym schroniskiem psów to moment by go zagryźli :-)
Zibi wszystko ogarnia, więc mam pytanie do tego moda: Jakim cudem Obajtek kupił prawie 40 nieruchomości, bo ja słyszałem że to PO kradło, no modzie, błyśnij intelektem.
ja mam kilka nieruchomości i pięć działek i udział (współwłasność )w 200ha gruntów
a nigdy nie byłem prezesem wójtem itp aby trzepać siano , zobacz jak szczególnie imponująco końcówka wygląda
a co taki Obajtek może powiedzieć skoro przez lata kasy natrzepał nie wiem skąd źródło o 40 nieruchomościach i jaka była wartość w dniu zakupu
ja np dziś mogłem kupić eleganckiego golfa V za 7 tyś , gdzie wartość wg taryfy jest około 13 tyś , jak bym poszedł do US to by mi naliczyli podatku od 13 tyś i marne pokazywanie umowy że w realu kupiłem za 7 tyś dobrze wiedz że ktoś kto ma pieniądze od ręki często ma pozycję dominująca i on stawia warunki
a po za tym nie myślę że był aż taki glupi aby sobie wszystkiego nie policzyć , bo od jakiegoś czasu US wzywają takich delikwentów gdzie widząć że dochody nie pokrywają zakupów szczególnie nieruchomości do których US mają dostęp
poz za tym chyba ujawnił swoje zeznania podatkowe więc można liczyć
Ludzie którzy śmieją się z debilizmów covidowych to szury. Czwarta dawka, dwudawkowej szczepionki to nauka. Zaufaj nauce !!!
w sumie nie do końca prawda na żółtaczkę typu C w pełni aby się zaszczepić to trzeba pobrać trzy dawki a później przypomnienie po 5 latach wiele innych również , kiedys np grużlice szczepiono za dziecka a potem powtarzano u nastolatka , ale odeszli od tego i dziś gruźlica pojawią się czasami tu i ówdzie
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
Wygląda NATO, że model jednej przewodniczącej pizdy na 19 krajów jest zły bo zbyt duża koncentracja władzy w jednej ręce.
ECB powinno mieć inną strukturę. Nie powinno mieć żadnego szefa a po prostu przedstawicieli wszystkich dziewiętnastu krajów i decyzje o stopach powinny zapadać drogą głosowania przez nich.
głupia pi*da
strategia "jakoś to będzie" żeby przypadkiem Rzyt na giełdach nóżką ze złości nie tupnął chooy tam z cenami w sklepach
Niemiec ma jednego psa na sznurku i łatwo mu go pilnować , gdyby miał sié zajmować całym schroniskiem psów to moment by go zagryźli :-)
Zibi wszystko ogarnia, więc mam pytanie do tego moda: Jakim cudem Obajtek kupił prawie 40 nieruchomości, bo ja słyszałem że to PO kradło, no modzie, błyśnij intelektem.
ja mam kilka nieruchomości i pięć działek i udział (współwłasność )w 200ha gruntów
a nigdy nie byłem prezesem wójtem itp aby trzepać siano , zobacz jak szczególnie imponująco końcówka wygląda
a co taki Obajtek może powiedzieć skoro przez lata kasy natrzepał nie wiem skąd źródło o 40 nieruchomościach i jaka była wartość w dniu zakupu
ja np dziś mogłem kupić eleganckiego golfa V za 7 tyś , gdzie wartość wg taryfy jest około 13 tyś , jak bym poszedł do US to by mi naliczyli podatku od 13 tyś i marne pokazywanie umowy że w realu kupiłem za 7 tyś dobrze wiedz że ktoś kto ma pieniądze od ręki często ma pozycję dominująca i on stawia warunki
a po za tym nie myślę że był aż taki glupi aby sobie wszystkiego nie policzyć , bo od jakiegoś czasu US wzywają takich delikwentów gdzie widząć że dochody nie pokrywają zakupów szczególnie nieruchomości do których US mają dostęp
poz za tym chyba ujawnił swoje zeznania podatkowe więc można liczyć