Fajne dane, inflacja up, sprzedaż detaliczna w dół...nic, tylko drukować i obniżać, obniżać i drukować... grzech nie brać SS dobijam na nazdaka i biorę ba jankeilnię i Europę ; moim zdaniem gorące głowy dzieci hossy zrobiły podbitkę , będa zamykać longi i akcje i będzie padaka
tulicie coś czy się tylko wymądrzacie ?
Bartek
Liczba postów : 6326 Location : polandow Registration date : 19/05/2010
Fajne dane, inflacja up, sprzedaż detaliczna w dół...nic, tylko drukować i obniżać, obniżać i drukować... grzech nie brać SS dobijam na nazdaka i biorę ba jankeilnię i Europę ; moim zdaniem gorące głowy dzieci hossy zrobiły podbitkę , będa zamykać longi i akcje i będzie padaka
chędoze od rana na el i es az podloga trzeszczy na razie 8,2 kydo na liczniku
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Maseczki to bardzo prowizoryczna zapora, słabe zasieki. Jednak ograniczają dostęp do naszego organizmu wirusom - przedostanie się ich mniej, a efekt dawki wirusa koreluje ze śmiercią bardziej niż wiek.
trzeci rok pandemii a po raz pierwszy czytam tak jasne stwierdzenie dot. znaczenia maseczek
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25040 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
Ukraina zwiększy swe siły zbrojne o 100 tys. żołnierzy w ciągu trzech lat - zadeklarował we wtorek prezydent Ukrainy Wołodymyr Zełenski w podpisanym dekrecie w sprawie wzmocnienia zdolności obronnych swojego kraju.
Zełenski podpisał w parlamencie dekret, którego celem ma być wzmocnienie zdolności obronnych Ukrainy. Przewiduje on m.in. zwiększenie liczby wojskowych w ciągu trzech lat o 100 tysięcy, sformowanie dodatkowych 20 brygad sił zbrojnych Ukrainy, podwyższenie wynagrodzenia wojskowym, wydłużenie okresu obowiązywania kontraktów.
To się tak skończy że oni nas napadną.
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25040 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
Ukraina zwiększy swe siły zbrojne o 100 tys. żołnierzy w ciągu trzech lat - zadeklarował we wtorek prezydent Ukrainy Wołodymyr Zełenski w podpisanym dekrecie w sprawie wzmocnienia zdolności obronnych swojego kraju.
Zełenski podpisał w parlamencie dekret, którego celem ma być wzmocnienie zdolności obronnych Ukrainy. Przewiduje on m.in. zwiększenie liczby wojskowych w ciągu trzech lat o 100 tysięcy, sformowanie dodatkowych 20 brygad sił zbrojnych Ukrainy, podwyższenie wynagrodzenia wojskowym, wydłużenie okresu obowiązywania kontraktów.
Zibi blisko granicy mieszka to beda go mlode Ukrainki z UPA gwałcic
Zygmunt de Bill lubi tą wiadomość
Bartek
po danych analfabeta i sajsbuka NQ moze jeszcze przyjebac pod opor na 15170-fi 50 mysle ze Krynia z ECB nawet nie pisnie o powyzszaniu stop bo armagiedon bedzie nie tylko na gielduni ale i w krajach bo zadluzaja sie bez ograniczen jedyne wyjscie to reset wszystkiego,bo i tak przez 100 lat nie splaca
zibi MOD
Liczba postów : 31097 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 22/05/2008
Na bank tak będzie , zapora jest robiona na złej granicy Zwierzęta z aZowa i prawego sektora nie raz sie odgrażały, że jak skończą na wschodzie tego sztucznego państwa to wezmą sie za zachód
zibi MOD
Liczba postów : 31097 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 22/05/2008
myślisz że powinienem się przygotować może jakiś pokój gwałtów
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
Bartek
myślisz że powinienem się przygotować może jakiś pokój gwałtów
zdecydowanie tak
AgroTrader lubi tą wiadomość
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46568 Registration date : 03/09/2007
Razem z Rosją
Bartek
Ja tylko się wymądrzam, nic jeszcze nie przytuliłem. Może Opcjo coś przytulił na swoim zajebistym komputerze.
Bartek
Ja tylko się wymądrzam, nic jeszcze nie przytuliłem. Może Opcjo coś przytulił na swoim zajebistym komputerze.
Teraz jest Pu-Pie kierowniczki PUP
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9732 Registration date : 21/12/2019
W Szwajcarii od niedawna obowiązuje uproszczona procedura dotycząca zmiany płaci. Aby jej dokonać, wystarczy złożyć wizytę w urzędzie i wypełnić oświadczenie. Z przepisów skorzystał 64–letni obywatel, który zamiast czekać rok na emeryturę dla mężczyzn, poszedł do urzędu zmienić płeć i natychmiast upomniał się o świadczenie dla seniorek.
łebska kobietka
REALISTA and Odyseusz like this post
strach się bać jak się pomyśli o finansach publicznych i zadłużeniu
Trzeba być ekonomicznym debilem, albo świadczyć usługi w szarej strefie, żeby coś takiego powiedzieć o podatku VAT, który jest neutralny dla każdej firmy, która wykazuje zysk i jest płatnikiem VAT.
"– Dla mnie to jest ważny instrument walki o portfele Polaków – po to, żeby Polacy mieli jak najtańsze produkty, jak najtańszą benzynę, ale to także walka z inflacją – podkreślił premier. Jak wskazał, cena paliwa przekłada się na koszty wielu produktów, a przed wszystkim – koszty transportu."
Neutralny dla firmy ale nie dla końcowego odbiorcy, firmy produkują żeby sprzedawać produkty konsumentowi, który jest odbiorcą końcowym i on od VAT-u nie ucieknie, zapytaj Opcja czy ma metody na jego uniknięcie.
Załóżmy, że mieszkamy w tym samym rejonie i zamówiłeś u mnie wyprodukowanie ogrodowego pomnika Kaczyńskiego z dostawą i montażem.
Moje koszty netto:
beton 1000 zł transport betonu 150 zł
zbrojenie 250 zł transport zbrojenia 90 zł
narzędzia, które ulegną zużyciu 150 zł woda, prąd 250 zł moja robocizna 5000 zł
transport do Twojego ogrodu 300 zł koszt ekipy, która to zamontuje na fundamencie 800 zł
Razem koszt netto 7990 zł
Teraz wystawiam Ci fakturę za tego krasnala ogrodowego 7990 zł (cena netto) + 23% VAT (podatek) = 9827,70 zł (cena brutto)
Napisz mi, w którym miejscu mam Ci policzyć taniej, za co i dlaczego? Mnie - producenta - nie obchodzi jak tankuję samochód czy zostawię od razu 23% podatku VAT na stacji benzynowej czy zostawię 8% od ceny netto na stacji benzynowej od razu podczas zakupu a resztę - 15% wpłacę na konto Urzędu Skarbowego jako podatek od wartości dodanej nie pomniejszonej o VAT przy zakupie paliwa. Dla mnie ta cała obniżka jest neutralna podatkowo i żadnej obniżki w koszcie wyprodukowania krasnala ogrodowego nie ma i nie będzie. Jako konsument nie unikniesz VAT-u końcowego.
Z tej obniżki korzystają tylko osoby prywatne, które tankują samochody prywatne na użytek prywatny.
Gdyby na tym miały skorzystać firmy i obniżyć ceny produktu, to cena netto paliwa musiałaby być zmniejszona - wtedy koszt netto wyprodukowania krasnala byłby nieznacznie niższy (o koszt paliwa). Nawet byś nie zauważył przy takim produkcie.
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
W Szwajcarii od niedawna obowiązuje uproszczona procedura dotycząca zmiany płaci. Aby jej dokonać, wystarczy złożyć wizytę w urzędzie i wypełnić oświadczenie. Z przepisów skorzystał 64–letni obywatel, który zamiast czekać rok na emeryturę dla mężczyzn, poszedł do urzędu zmienić płeć i natychmiast upomniał się o świadczenie dla seniorek.
łebska kobietka
I tu upada mit nierównego równouprawnienia. Baby niby chcą tak bardzo się równać chłopom ale jakoś nie słychać by feminazistki krzyczały, że za wcześnie przechodzą na emerytury. No to teraz chłop to wykorzystał
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9732 Registration date : 21/12/2019
strach się bać jak się pomyśli o finansach publicznych i zadłużeniu
Trzeba być ekonomicznym debilem, albo świadczyć usługi w szarej strefie, żeby coś takiego powiedzieć o podatku VAT, który jest neutralny dla każdej firmy, która wykazuje zysk i jest płatnikiem VAT.
"– Dla mnie to jest ważny instrument walki o portfele Polaków – po to, żeby Polacy mieli jak najtańsze produkty, jak najtańszą benzynę, ale to także walka z inflacją – podkreślił premier. Jak wskazał, cena paliwa przekłada się na koszty wielu produktów, a przed wszystkim – koszty transportu."
Neutralny dla firmy ale nie dla końcowego odbiorcy, firmy produkują żeby sprzedawać produkty konsumentowi, który jest odbiorcą końcowym i on od VAT-u nie ucieknie, zapytaj Opcja czy ma metody na jego uniknięcie.
Załóżmy, że mieszkamy w tym samym rejonie i zamówiłeś u mnie wyprodukowanie ogrodowego pomnika Kaczyńskiego z dostawą i montażem.
Moje koszty netto:
beton 1000 zł transport betonu 150 zł
zbrojenie 250 zł transport zbrojenia 90 zł
narzędzia, które ulegną zużyciu 150 zł woda, prąd 250 zł moja robocizna 5000 zł
transport do Twojego ogrodu 300 zł koszt ekipy, która to zamontuje na fundamencie 800 zł
Razem koszt netto 7990 zł
Teraz wystawiam Ci fakturę za tego krasnala ogrodowego 7990 zł (cena netto) + 23% VAT (podatek) = 9827,70 zł (cena brutto)
Napisz mi, w którym miejscu mam Ci policzyć taniej, za co i dlaczego? Mnie - producenta - nie obchodzi jak tankuję samochód czy zostawię od razu 23% podatku VAT na stacji benzynowej czy zostawię 8% od ceny netto na stacji benzynowej od razu podczas zakupu a resztę - 15% wpłacę na konto Urzędu Skarbowego jako podatek od wartości dodanej nie pomniejszonej o VAT przy zakupie paliwa. Dla mnie ta cała obniżka jest neutralna podatkowo i żadnej obniżki w koszcie wyprodukowania krasnala ogrodowego nie ma i nie będzie. Jako konsument nie unikniesz VAT-u końcowego.
Z tej obniżki korzystają tylko osoby prywatne, które tankują samochody prywatne na użytek prywatny.
Gdyby na tym miały skorzystać firmy i obniżyć ceny produktu, to cena netto paliwa musiałaby być zmniejszona - wtedy koszt netto wyprodukowania krasnala byłby nieznacznie niższy (o koszt paliwa). Nawet byś nie zauważył przy takim produkcie.
To się zgadza, ale gdyby Mateuszek w swej dobroci obniżył VAT na twoje produkty to miałoby znaczenie bo twoi klienci realnie zapłaciliby mniej, tak jak za żywność czy też paliwo do użytku prywatnego, po za tym nigdzie nie było powiedziane że ta ulga ma pomóc przedsiębiorcom