To mam rozumieć, że inwestorzy w jeden dzień się przestraszyli panicznie wojny w regionie a następnego się od-przestraszyli? (czyli anulowali swoje przestraszenie)
Przecież to jak psychoza dwubiegunowa afektywna - w jeden dzień euforia a w drugi myśli samobójcze.
równoważenie wygląda na to, że szwagry nie wierzyli w atak Putina na Ukrainę, więc sprawy należy uporządkować
Wygląda NATO, że "rynki" ufają w dobrą wole Pana Putina
Chińskie MSZ: Putin rozmawiał przez telefon z Xi, wyraził skłonność do negocjacji z Ukrainą PAP - Biznes 25 lut 2022, 14:15
te negocjacje to min. rozbrojenie Ukrainy na co się w życiu Ukry nie zgodza, no ale każdy pretekst, nawet pisane palcem na wodzie jest dobry. No i teraz co zrobi Jankes: wczoraj korba bo wojna i pewnie FED bedzie bardziej gołębi, a teraz korba bo może wojny nie będzie...n ale FED będzie jastrzębi? Teoretycznie nazdak dziś powinien spaść...ale tylko teoretycznie i na logikę.
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46580 Registration date : 03/09/2007
Propozycja spotkania ze strony Rosji Tomasz Gessner - Exeria.com 25 lutego 2022 14:47
Newsów związanych z konfliktem krąży dziś cała masa, zatem nie sposób relacjonować wszystkich wypowiedzi. Część z nich ma natomiast wpływ na rynek, jak chociażby wystosowana przez Rosję propozycja spotkania delegacji z ukraińskimi przedstawicielami. Chęć do dialogu to oczywiście dobra wiadomość, ale realnie trzeba też spojrzeć na to, co miałoby niby być przedmiotem tego dialogu w sytuacji, w której trwa próba przejęcia Kijowa. Można przyjąć, że Rosja poprosi o przejęcie rządu i tu pojawić może się jakiś sprzeciw (z punktu widzenia Ukrainy całkowicie naturalny), który wyśle poziom ryzyka ponownie w górę (także na rynkach).
Nie ma szans na tym etapie na jakiekowliek dogadanie się. Gessner ma rację: risk-on wróci na rynek. Być moze ten zaciąg jest dobry do SS. Ja na razie musze se odpocząć, ale powymądrzać się mogę
tarzan UFOTrader Senior
Liczba postów : 11683 Registration date : 16/09/2007
Ruski RTS +25% to u nas nie dziwota że też kupują Jak głupie ale co będzie na dłuższą metę to nie wiadomo jak zawsze, w poniedziałek znów może być srajda.
może, ale nie musi jeżeli faktycznie świta Putina grała na spadki, to wycisną ich na maksa jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze
ruskiemu biznesy się walą i stąd ta wojna. Ukraina jest tylko drogą do celu
tarzan UFOTrader Senior
To mam rozumieć, że inwestorzy w jeden dzień się przestraszyli panicznie wojny w regionie a następnego się od-przestraszyli? (czyli anulowali swoje przestraszenie)
Przecież to jak psychoza dwubiegunowa afektywna - w jeden dzień euforia a w drugi myśli samobójcze.
równoważenie wygląda na to, że szwagry nie wierzyli w atak Putina na Ukrainę, więc sprawy należy uporządkować
Chińskie MSZ: Putin rozmawiał przez telefon z Xi, wyraził skłonność do negocjacji z Ukrainą PAP - Biznes 25 lut 2022, 14:15
te negocjacje to min. rozbrojenie Ukrainy na co się w życiu Ukry nie zgodza, no ale każdy pretekst, nawet pisane palcem na wodzie jest dobry. No i teraz co zrobi Jankes: wczoraj korba bo wojna i pewnie FED bedzie bardziej gołębi, a teraz korba bo może wojny nie będzie...n ale FED będzie jastrzębi? Teoretycznie nazdak dziś powinien spaść...ale tylko teoretycznie i na logikę.
Ty REALISTA?!
jakie rynki, dzisiaj to trzy kubki, a nie rynki
myślę, że się nie dogadają, bo ruskiemu na tym nie zależy Ukraińcy też sobie w kaszę nie pozwolą dmuchać myślę, że czekają na tych patałachów na ulicach miast i wewnątrz nich, przecież w otwartej wojnie na otwartej przestrzeni nie mają szans
kamikaze UFOTrader Senior
Liczba postów : 19683 Registration date : 28/08/2007
Polska zamyka przestrzeń powietrzną dla rosyjskich samolotów. Premier Mateusz Morawiecki poinformował w mediach społecznościowych, że polecił przygotowanie uchwały Rady Ministrów, która doprowadzi do zamknięcia przestrzeni powietrznej nad Polską dla rosyjskich linii lotniczych.
zibi MOD
Liczba postów : 31099 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 22/05/2008
tyle lat odbudowywania przyjaźni polsko niemieckiej, gdzie w międzyczasie sporo ludzi się nabrało na te frazesy że oni nas lubią nawet durny Tusk , a tak naprawdę jak to w życiu chodzi o interesy w których wykorzystuje się pożytecznych idiotów
jak na to wpadłeś?
zawsze pisałem o kacapach , a sziś nawet donald napisał że Niemcy okryły się hańbą tylko że on dla mnie jest niczym Schreder
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
tarzan UFOTrader Senior
Polska zamyka przestrzeń powietrzną dla rosyjskich samolotów. Premier Mateusz Morawiecki poinformował w mediach społecznościowych, że polecił przygotowanie uchwały Rady Ministrów, która doprowadzi do zamknięcia przestrzeni powietrznej nad Polską dla rosyjskich linii lotniczych.
najpierw Tibilisi, później Kijów, następnie Warszawa.
Nie jest tajemnicą, że Zelenski jest Izraelczykiem. Ukraina poprosiła Izrael o żelazną kopułę i otrzymała negata wiadomo o co chodzi
Ostatnio zmieniony przez tarzan dnia Pią 25 Lut 2022, 07:27, w całości zmieniany 1 raz
zibi MOD
"W ciągu ostatnich kilku godzin Siły Zbrojne Ukrainy przeprowadziły m.in. udane uderzenie rakietowe na rosyjskie lotnisko Millerowo niszcząc stacjonujące tam samoloty oraz odparły natarcie rosyjskie zmierzające w kierunku Czernichowa. Ukraińscy żołnierze zniszczyli ponadto kolejne wyrzutnie rakietowe BM-21 Grad"
Jak ja im kibicuję. Napierdalać ile wlezie. Jak już ma być wojna, to równać z ziemią te kurwy.
wróg mojego wroga staje sie przyjacielem
SILVER IDZIE NA 150$
thorgall TraderArtysta XXI
Liczba postów : 25042 Age : 52 Registration date : 08/07/2008
najpierw Tibilisi, później Kijów, następnie Warszawa.
Nie jest tajemnicą, że Zelenski jest Izraelczykiem. Ukraina poprosiła Izrael o żelazną kopułę i otrzymała negata
żyda by sobie wybrali na prezydenta? dziwni to ludzie
tarzan UFOTrader Senior
co oni pier**lą , przeca ta wojna to wzrost inflacji o następne kilka procent
SILVER IDZIE NA 150$
zibi MOD
u mnie w mieście brak ON , na benzynę limity 50 litrów , w bankomatach kasy brak , w placówkach bankowych sziesiątki osób , PKO BP wczoraj do 20 obsługiwał klientów którzy zdążyli wejść do środka
a i ropa ktorej nie ma na pylonach jest po 6 zł
SILVER IDZIE NA 150$
tarzan UFOTrader Senior
u mnie w mieście brak ON , na benzynę limity 50 litrów , w bankomatach kasy brak , w placówkach bankowych sziesiątki osób , PKO BP wczoraj do 20 obsługiwał klientów którzy zdążyli wejść do środka
następny etap? blokada rynnkuf?
a i ropa ktorej nie ma na pylonach jest po 6 zł
czyli korba
co oni pier**lą , przeca ta wojna to wzrost inflacji o następne kilka procent
oczywiście, ze pierdola, ja tylko przekazuje jaka była "narracja" wczorajszej korby na nazdaku sam pisałem, ze to jest idiotyczne bo korba jest na energetykach i zbożach a więc inflacja...no ale wiesz, na Wał Strit moim zdaniem nie siedza zbyt rozgarnięci. Tak samo dzisiejszy zaciąg pod "chęć Putina do rozmowy z Ukrainą jest wyrazem pewnej, delikatnie mówiąc, naiwności.
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46580 Registration date : 03/09/2007
cytat: "Niestety nie znam się na niemieckiej polityce, więc może ktoś mi wytłumaczy. Może jest w tym jakaś logika. Niemcy mogą żądać zabrania Polsce pieniędzy za brak praworządności ale nie chcą zabrania Rosji pieniędzy za bombardowanie Ukrainy."
"W dwa dni komik został mężem stanu a kanclerz klaunem."
zibi and AgroTrader like this post
nie uwierzę że ktokolwiek spodziewał się takiego odbicia
I o to pewnie chodziło, po raz kolejny nie rozumiem rynkuf, bo nawet gdyby to była gra pod rychły upadek to i tak świat nie będzie ten sam i raczej trzeba to uwzglednić w cenach w Europie (bo Amerykańcy niekoniecznie).
Jedyne co to faktycznie może wielki kapitał wyciska rusków którzy chcieli sie dorobić na krótkich?
A poza tym to dziwna ta wojna, jakoś mało się dzieje, ruscy jeżdżą sobie ciężarówkami po drogach a nawet szaleją po Kijowie. Dziś jakiś jeden samolot strącony i jedno ruskie lotnisko ostrzelane. Dobrze że ludzie nie giną ale że już teraz proszą o negocjacje? To trzeba było negocjowac przedwczoraj. Wczoraj zrywali stosunki dyplomatyczne a dziś chcą nawiązywać?
No i to gadanie że świat nie pomaga? Dostali broń...
nie uwierzę że ktokolwiek spodziewał się takiego odbicia
I o to pewnie chodziło, po raz kolejny nie rozumiem rynkuf, bo nawet gdyby to była gra pod rychły upadek to i tak świat nie będzie ten sam i raczej trzeba to uwzglednić w cenach w Europie (bo Amerykańcy niekoniecznie).
Jedyne co to faktycznie może wielki kapitał wyciska rusków którzy chcieli sie dorobić na krótkich?
A poza tym to dziwna ta wojna, jakoś mało się dzieje, ruscy jeżdżą sobie ciężarówkami po drogach a nawet szaleją po Kijowie. Dziś jakiś jeden samolot strącony i jedno ruskie lotnisko ostrzelane. Dobrze że ludzie nie giną ale że już teraz proszą o negocjacje? To trzeba było negocjowac przedwczoraj. Wczoraj zrywali stosunki dyplomatyczne a dziś chcą nawiązywać?
No i to gadanie że świat nie pomaga? Dostali broń...
to fakt, że dziwna ta wojna ruscy żołnierze też chyba tej wojny nie rozumieją, bo co tu rozumieć. Nie wyobrażam sobie w jaki sposób dowódcy motywują żołnierzy do ataku, czym uzasadniają konieczność walki, zabijania itd., jak motywują... zresztą jeden z pojmanych żołnierzy rosyjskich zeznał, że nawet nie wiedział, że jedzie zabijać... mam nadzieję, że ukraińcy ich przekonają do powszechnej dezercji ale do tego trzeba, żeby weszli do miast, a w konsekwencji rozproszyli się w mniejszych grupach
tarzan UFOTrader Senior
https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/putin-namawia-ukrainska-armie-do-przejecia-wladzy/8wd6dwv,79cfc278 Czy ten PUTIN to jest normalny? Coś chyba idzie nie tak, skoro do żołnierzy ukraińskich w ten sposób apeluje? wydaje mi się, że prędzej rosjanie będą dezerterować niż ukraińcy się poddawać z tego punktu zapatrywania - hossa problem - atomowe guziki i ten
Odyseusz Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 6018 Registration date : 20/10/2018
"W ciągu ostatnich kilku godzin Siły Zbrojne Ukrainy przeprowadziły m.in. udane uderzenie rakietowe na rosyjskie lotnisko Millerowo niszcząc stacjonujące tam samoloty oraz odparły natarcie rosyjskie zmierzające w kierunku Czernichowa. Ukraińscy żołnierze zniszczyli ponadto kolejne wyrzutnie rakietowe BM-21 Grad"
Jak ja im kibicuję. Napierdalać ile wlezie. Jak już ma być wojna, to równać z ziemią te kurwy.