Sztucznie wyjebane ceny gazu i CO2 na chama wyśrubowały inflację. Wystarczy obniżyć to do normalnego levelu a inflacja wróci do normalnych leveli.
Ja nie widzę teraz już podstaw do większej zjeby. Takowe były, owszem, ale jeśli wtedy się nie zesrało, to teraz tym bardziej skoro sytuacja wyraźnie się polepsza.
A JESZCZE NIEDAWNO PIERDOLI LES ZE TRZEBA STOPY % PODNOSIC I WIBORem KREDYTOBIORCÓW WYJEBAC W KOSMOS BO INACZEJ SIE NIE DA
PS A CO DO TYCH WSZYSTKICH DANYCH to mam do nich takie zaufaniue jak do wypowiedzi Morawieckiego
Stopy trzeba podnosić - to oczywista oczywistość ale to nie jest wszystko co trzeba robić bo można też innymi działaniami inflację hamować i wszystko powinno ze sobą współgrać a nie że Jaszczomp się wysila i gasi ogień a rząd albo Osrajtek swoje i podpałkę dorzucają. Nawet w Turcji inflacja dupła o 20 pkt procentowych No nikt mi nie wmówi, że ceny energii nie mają wpływu na inflację! Nie wyłączny, nie jedyny ale na pewno bardzo istotny.
Ostatnio zmieniony przez Market Trader dnia Wto 03 Sty 2023, 22:10, w całości zmieniany 1 raz
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51925 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
A kiedy rachunki obniżą ludziom? Pewnie podobnie będzie jak z Orlenem. Patrzę na cenę gazu i na rachunek za gaz i grubo to się nie spina jedno z drugim. Wał jak chooy, Osrajtek w chuja ciął a teraz PGNiG choć właściwie to już to samo. Monopol dyma wszystkich równo z Osrajtkiem na czele.
gaz tanszy niz przed wojna A NAWOZY 200-300 % DROZSZE
ale KAZDY TAK ROBI I KAZXDY NA ICH MIEJSCu BY TAK ROBIŁ JEDYNA POCIECHA ZE TA KASA ZOSTAJE W POLSCE bo jakby tak jeszcze szla za granice to masakra by była
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Bo to jest mądry i łebski gość. Jest jednym z nielicznych, których słucham z zainteresowaniem w przeciwieństwie do całej bandy kocopolarzy z Vateuszem, Czarnkiem i Jarkiem na czele. Ja bym na Mentzena mógł zagłosować tylko że on chyba nie będzie startował nigdzie.
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51925 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Jutro Jaszczomp u nas występuje. Standardowo i klasycznie jak na bantustan przystało - nie ma podanej oficjalnej godziny komunikatu Może być o dwunastej albo o piętnastej a jak z tarczą to o jedenastej albo o szesnastej
Reser
Ale czy to nie jest popierdolone? Który to już dzień ten NasdaQ się wali i który to już raz ma ciągle te 108xx?
To jest prawdziwa sztuka - tak "spadać" żeby poziom się nie obniżał. Ja już nie zliczę ile razy on "spada" mając 10700-10900 Będzie kiedyś 9 z przodu w końcu?
JESTES JESZCZE DOŚĆ MŁODY TO DOCZEKASZ
ALE JAK NIE BEDZIESZ JUZ WIECEJ ĆPAŁ bo tak to wiosny mozesz nie doczekac
Jakie qrwa "ćpał"? Ja nie ćpam! Nie jestem ćpunem. JESTEM PACJENTEM - juś to powtarzałem wszem i wobec.
Tak w ogóle to muszę się wybrać po nowy przydział medykamentu.
Reser
Jankes zrobił jakąś upośledzoną skarłowaciałą świeczkę, z której gówno wynika. Idę w kimono a zboczeńcy pewnie będą w nocy pilnować cyferek Ja za dnia zarabiam, wieczorami się leczę a po nocach śpię i to dobrze.
zibi MOD
Liczba postów : 31091 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Sztucznie wyjebane ceny gazu i CO2 na chama wyśrubowały inflację. Wystarczy obniżyć to do normalnego levelu a inflacja wróci do normalnych leveli.
Ja nie widzę teraz już podstaw do większej zjeby. Takowe były, owszem, ale jeśli wtedy się nie zesrało, to teraz tym bardziej skoro sytuacja wyraźnie się polepsza.
Opcjo a myślisz że wielokrotnie tu wałkowany temat druku trylionów kasy wszelkiej maści nie miał tu żadnego wpływu
Miał ale nie wyłączny bo jak widzisz inflacja zaczęła cofać wraz z ceną gazu. Inflacja i tak by była ale mniejsza. Ceny energii wywindowały inflację dodatkowo ponad to co i tak by była. Ogólny nadmiar siana w obiegu to jedno ale podstawowe surowce energetyczne w kosmicznych cenach to drugie.
Gdyby Osrajtek obniłył był ceny w listopadzie, to pewnie poprzedni odczyt inflacji byłby niższy.
to nie ludzie rzucili się na energetyki tylko finansjera kontrakty na wzrost kupiła , grubasy zarobiły , bo leszcz za to płacił
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
Ed
Liczba postów : 3465 Age : 48 Location : Chorzów / Wuppertal Registration date : 29/08/2007
Jankes zrobił jakąś upośledzoną skarłowaciałą świeczkę, z której gówno wynika. Idę w kimono a zboczeńcy pewnie będą w nocy pilnować cyferek Ja za dnia zarabiam, wieczorami się leczę a po nocach śpię i to dobrze.
Opcjo... a co leczysz?
Reser
Opcjo a myślisz że wielokrotnie tu wałkowany temat druku trylionów kasy wszelkiej maści nie miał tu żadnego wpływu
Miał ale nie wyłączny bo jak widzisz inflacja zaczęła cofać wraz z ceną gazu. Inflacja i tak by była ale mniejsza. Ceny energii wywindowały inflację dodatkowo ponad to co i tak by była. Ogólny nadmiar siana w obiegu to jedno ale podstawowe surowce energetyczne w kosmicznych cenach to drugie.
Gdyby Osrajtek obniłył był ceny w listopadzie, to pewnie poprzedni odczyt inflacji byłby niższy.
to nie ludzie rzucili się na energetyki tylko finansjera kontrakty na wzrost kupiła , grubasy zarobiły , bo leszcz za to płacił
No tak. W chuja robili na CO2 przez kilka lat, teraz tną wafla z gazem i z paliwem wyszło szydło z Orlenu jak łupili leszczy na zawyżonej marży. Leszcz płaci bo musi, co ma zrobić? Ja tam zakręciłem zawór od ogrzewania i niech mnie cmokną o tu
Żydowskich stawek nie będę bulił
Zrozumiałbym gdyby wciąż cena gazu była bliska maxów a tu na ryj leci a gazownia w trąbę wali. Za dużo chcą to nie zarobią wcale i w PiSdę mnie pocałujta wójta.
Reser
Opcjo... a co leczysz?
Ból istnienia
Ed
Liczba postów : 3465 Age : 48 Location : Chorzów / Wuppertal Registration date : 29/08/2007
Opcjo... a co leczysz?
Ból istnienia
A to to rozumiem Dziś w nocy dają dobrego Kinga na NQ... a Ty znowu spać pójdziesz...?
AgroTrader MOD
Delegacja rolników przybyła na obrady Sejmiku Województwa Świętokrzyskiego, aby pokazać radnym, jak wygląda sytuacja w skupach oraz jaka jest skala importu ukraińskiego zboża. Nie dopuszczono jednak do projekcji nagranych przez rolników filmów, ani nawet nie dano im głosu.
Biedny rolnik 2023-01-03 22:01:49 Jak kaczorowi nie uda się postawić urn przy drzwiach od kościołów to już nie wygra tych wyborów.
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Reser
Delegacja rolników przybyła na obrady Sejmiku Województwa Świętokrzyskiego, aby pokazać radnym, jak wygląda sytuacja w skupach oraz jaka jest skala importu ukraińskiego zboża. Nie dopuszczono jednak do projekcji nagranych przez rolników filmów, ani nawet nie dano im głosu.
Biedny rolnik 2023-01-03 22:01:49 Jak kaczorowi nie uda się postawić urn przy drzwiach od kościołów to już nie wygra tych wyborów.
Dlatego Jarek tak z osraną dupą jeździ ze swoim cyrkiem po kraju betonować swoich wyznawców. To ostatnie miesiące pisiorów u koryta.
AgroTrader MOD
Ale czy to nie jest popierdolone? Który to już dzień ten NasdaQ się wali i który to już raz ma ciągle te 108xx?
To jest prawdziwa sztuka - tak "spadać" żeby poziom się nie obniżał. Ja już nie zliczę ile razy on "spada" mając 10700-10900 Będzie kiedyś 9 z przodu w końcu?
Jakie qrwa "ćpał"? Ja nie ćpam! Nie jestem ćpunem. JESTEM PACJENTEM - juś to powtarzałem wszem i wobec.
Lek przeciwbólowy fenantyl jest 100 razy silniejszy od morfiny.
Reser
Lek przeciwbólowy fenantyl jest 100 razy silniejszy od morfiny.
No to już ostre ćpańsko jest. To na jakieś ciężkie bóle a mój ból istnienia jest taki bardziej filozoficzny niż fizjologiczny. 3 buszki weszły i telefon robi mi się ciężki....
AgroTrader MOD
Dlatego Jarek tak z osraną dupą jeździ ze swoim cyrkiem po kraju betonować swoich wyznawców. To ostatnie miesiące pisiorów u koryta.
moje stanowisko w sprawie poparcia PIS stale ewoluuje
wersja ostatnia choc popieram duzo dzialan PIs -szcegolnie polityke sp0łeczna i rozbudowe kraju -nawet na kredyt to na nich nie zagłosuje
bo 1-zdecydowanie dobrze jest jak po 2 kadencjach radzacy wroca troche na ziemie -min. na jedna kadencje bo później to juz moga zupełnie oderwac sie od rzeczywistosci i nawet nie dadza sie , roznymi manipulacjami pozbawic władzy przykładow jest b.duzo dookoła a dobrze zrobi roznym kolesiom w spólkach zeby znowu zaczeli normalnie zarabiac
2- nawet jak zacznie rzadzic PO , TO JUZ ZAPOMNIJCIE ZE BEDA ROBIC TO SAMO CO PRZEDTEM takie okradanie i nabijanie kasy swoim i zagranicznym kolesiom jak wtedy to juz jest niemozliwe i sie nie wroci bo PIS w opozycji ich zeżre musze takze wiekszosc programow spolecznych uszanowac i ciagnąć dalej bo moga nawet konca kadencji nie doczekac
AgroTrader MOD
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g