Skarbówka zajrzy na konta Polaków. Fiskus dowie się, co i za ile kupujemy Dominika Florekredaktor Bankier.pl 2023-01-12 12:37
Kwota z faktury za zamówienie w sklepie internetowym, abonament na telefon, czy wysokość rachunku za energię elektryczną i gaz - dostęp do tych danych już w przyszłym roku otrzyma skarbówka, służby specjalne i prokuratura. Rząd pracuje nad przepisami umożliwiającymi m.in. wgląd w prywatne zakupy Polaków.
Qpować przecież można na fikcyjne dane. Ja zawsze tak robię. Wymyślam z dupy imię i nazwisko byleby paczkomat się zgadzał.
To jeszcze większy przyjeb robisz bo kupujesz na Jana Kowalskiego a płaci Opcjoner Sprawdza że Jan k nie istnieje a płaci Opcjoner Monitorowane będą twoje wydatki z konta,na co i ile,a to że kupujesz na Kowalskiego nie ma znaczenia Kora też kupiła marychę na pieska i dojebali się do niej bo ona była platnikiem przesylki
Z DALEKA SMIERDZI PRZEKRĘTEM -KOMPUTER ZARAZ WYŁAPUJE TAKIE PODEJRZANE PRZYPADKI
KUPUJ OPCJO NA KOTA A PLACI NIECH DRUGI KOT
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Bartek lubi tą wiadomość
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51931 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Rafako zamierza złożyć wniosek o upadłość. Kurs spółki zanurkował Michał Kubickiredaktor Bankier.pl publikacja 2023-01-12 11:36 aktualizacja 2023-01-12 13:30
Wydaje się, że dni giełdowego Rafako są policzone. Tak przynajmniej wynika z komunikatu zarządu spółki opublikowanego w czwartek. To m.in pokłosie wniosku Tauronu o wypłatę kar umownych i odszkodowania za wykonanie bloku energetycznego w Jaworznie.
Prezes Rafako komentuje
Rafako ocenia, że w obecnej sytuacji zawarcie ugody jest niemożliwe - poinformował prezes spółki Radosław Domagalski-Łabędzki, cytowany przez PAP.
"W tej sytuacji ugoda jest niemożliwa. Tauron nie dostaje ani złotówki poza gwarancje należytego wykonania. Zrobili to po to, by uniemożliwić ugodę, żeby ugoda była niemożliwa do zawarcia" - powiedział Domagalski-Łabędzki.
"Wystawienie noty na ponad 1,3 mld zł jest działaniem bez precedensu. To jest tak absurdalne, że to się nie nadaje do komentowania. Nie ma takiej możliwości, by jakikolwiek sąd zatwierdził kary w takiej wysokości, na podstawie takich przesłanek" - powiedział Domagalski-Łabędzki.
"Żadna spółka Skarbu Państwa nigdy nie zdecydowała się na taki agresywny krok" - dodał.
Prezes pytany, kiedy spółka złoży ten wniosek powiedział: "Pewnie z miesiąc czasu, około, to jest trudne, spółka jest duża i ma wielu interesariuszy".
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Ostatnio zmieniony przez AgroTrader dnia Czw 12 Sty 2023, 17:27, w całości zmieniany 1 raz
Bartek
Liczba postów : 6326 Location : polandow Registration date : 19/05/2010
Skarbówka zajrzy na konta Polaków. Fiskus dowie się, co i za ile kupujemy Dominika Florekredaktor Bankier.pl 2023-01-12 12:37
Kwota z faktury za zamówienie w sklepie internetowym, abonament na telefon, czy wysokość rachunku za energię elektryczną i gaz - dostęp do tych danych już w przyszłym roku otrzyma skarbówka, służby specjalne i prokuratura. Rząd pracuje nad przepisami umożliwiającymi m.in. wgląd w prywatne zakupy Polaków.
Ogólnie urzedasy mają wyjebane na robotę Problem jest wtedy jak np masz działalność gosp i podatków nie płacisz,wtedy komp cię wyrzuci i dokładnie sprawdzają,albo jak cię ktoś podpowrdoli Kiedyś miałem taką sytuację że kupując auto w salonie gotówka zapłaciłem,nie ważne że dochody moje sprawdzili,ale to że gotówka zapłaciłem im przeszkadzało,musiałem kwit z banku pokazać że wypłatę z konta wcześniej zrobiłem Już od ok 25 lat transakcje powyżej 25 tys idą do centralnego rejestru Jak te przepisy wejdą i będą jakiegoś klienta wałkować to mogą dokładnie zbilansować wydatki i dochody,jak się nie będzie zgadzać to przyjeb tzw domiar
JA CAŁE ZYCIE WSZELKIE BIZNESY ,HANDLE TYLKO NA KRZYWUSA
NO TYLKO JAK PO UPADKU KOMUNY CUKREM HANDLOWAŁEM TO ZAREJESTROWAŁEM HANDEL W GMINIE NA RYCZAŁT
rolnika nikt nie wyliczy -ja moge wykazać dochod z ha jabłek 100ton razy 2zł albo 5 ton raz 20 groszy i zaden profesor ekonomista tego nie podważy
tak było a teraz chca faktury na wszystko i hui lewy biznes strzelił
Nie do końca tak jest,mają tabelkę i wylicza ci max doch z hektara np 50tys w danym roku a ty wydałeś 200tys,no ok oszczędności miałeś,ale sprawdza 5 lat do tyłu i kasiytka musi się zgadzać,nie będzie ich interesowało że 10 lat temu darowiznę od babci dostales
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51931 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Ogólnie urzedasy mają wyjebane na robotę Problem jest wtedy jak np masz działalność gosp i podatków nie płacisz,wtedy komp cię wyrzuci i dokładnie sprawdzają,albo jak cię ktoś podpowrdoli Kiedyś miałem taką sytuację że kupując auto w salonie gotówka zapłaciłem,nie ważne że dochody moje sprawdzili,ale to że gotówka zapłaciłem im przeszkadzało,musiałem kwit z banku pokazać że wypłatę z konta wcześniej zrobiłem Już od ok 25 lat transakcje powyżej 25 tys idą do centralnego rejestru Jak te przepisy wejdą i będą jakiegoś klienta wałkować to mogą dokładnie zbilansować wydatki i dochody,jak się nie będzie zgadzać to przyjeb tzw domiar
JA CAŁE ZYCIE WSZELKIE BIZNESY ,HANDLE TYLKO NA KRZYWUSA
NO TYLKO JAK PO UPADKU KOMUNY CUKREM HANDLOWAŁEM TO ZAREJESTROWAŁEM HANDEL W GMINIE NA RYCZAŁT
rolnika nikt nie wyliczy -ja moge wykazać dochod z ha jabłek 100ton razy 2zł albo 5 ton raz 20 groszy i zaden profesor ekonomista tego nie podważy
tak było a teraz chca faktury na wszystko i hui lewy biznes strzelił
Nie do końca tak jest,mają tabelkę i wylicza ci max doch z hektara np 50tys w danym roku a ty wydałeś 200tys,no ok oszczędności miałeś,ale sprawdza 5 lat do tyłu i kasiytka musi się zgadzać,nie będzie ich interesowało że 10 lat temu darowiznę od babci dostales
JA MOWILEM O BIZBES PLANACH DLA BANKOW ITP
A W US nigdy sie z gospodarstwa nie rozliczalem to nie wiem ALE MOZE TAK BYC bo samochod też wg swoich danych wyceniają
AgroTrader MOD
Qpować przecież można na fikcyjne dane. Ja zawsze tak robię. Wymyślam z dupy imię i nazwisko byleby paczkomat się zgadzał.
To jeszcze większy przyjeb robisz bo kupujesz na Jana Kowalskiego a płaci Opcjoner Sprawdza że Jan k nie istnieje a płaci Opcjoner Monitorowane będą twoje wydatki z konta,na co i ile,a to że kupujesz na Kowalskiego nie ma znaczenia Kora też kupiła marychę na pieska i dojebali się do niej bo ona była platnikiem przesylki
Z DALEKA SMIERDZI PRZEKRĘTEM -KOMPUTER ZARAZ WYŁAPUJE TAKIE PODEJRZANE PRZYPADKI
KUPUJ OPCJO NA KOTA A PLACI NIECH DRUGI KOT
A skąd wiadomo, że dane, które podaję, są fałszywe? Zawsze można qpić coś komuś np. na prezent. Możesz zamówić sobie ze sklepu internetowego jakiś tam towar na Jana Kowalskiego i nikt w to nie wnika bo można qpować na kogoś. Nie ma obowiązq qpowania tylko na siebie bądź legitymowania się kto coś tam qpuje w internecie.
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Ja od dawna zamawiam z netu tylko na fikcyjne dane z dwóch powodów.
Ochrona danych osobowych to fikcja i po co mają być hgw gdzie przetwarzane przez jakieś sklepy internetowe? Aby towar doszedł nie ma konieczności podawania swoich danyc. Raz w życiu gdzieś tam coś qpię i po co ma pozostawać to na zawsze w internecie? Nie ma takiej potrzeby.
Dane osobowe naklejane są na przesyłkach i później to się wala po śmieciach - po co mają być prawdziwe?
Nawet można zapłacić kartą podając zmyślone dane właściciela karty i nie ma żadnego problemu - transakcja zawsze przechodzi. Oczywiście numery muszą być prawdziwe, chodzi tylko o imię i nazwisko właściciela.
Najprościej to podać jako adres zamieszkania adres paczkomatu, do którego ma być wysyłka
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Tak więc nawet dane płacącego kartą można bez problemu ściemnić (wymyślić z dupy) i nie ma to wpływu na autoryzację transakcji bo tylko numery karty są istotne.
Ed
Liczba postów : 3465 Age : 48 Location : Chorzów / Wuppertal Registration date : 29/08/2007
Myślisz, że znalazła taki stołek dzięki pośrednictwu PuP?
........"Z zamiłowania jest zielarką. Regularnie dostarcza obiady i smakołyki prezesowi PiS i ma nieograniczony do niego dostęp" - opisuje Goss w swoim tekście Jacek Gądek. "
a ty nie dostarczasz smakołyków i obiadów więc nie masz szans
A nie uważasz, że to jest żałosne a z punktu widzenia państwa jako całości to farsa? Ciocia klocia dostarczająca dziadkowi obiadki (niczym swego czasu moja słusznie nie żyjąca babka gestapo) na stołq w spółce skarbu państwa? Ona ma jakieś pojęcie o branży paliwowej? Stare babsko, ósmy krzyżyk na karq Jebane rządy geriatrii. Sam prezes Polski już 7 dych przekroczył chyba. To jest tragedia.
Nie uważam tak bo każdego można w "Wyborczej" niekorzystnie przedstawić (to są specjaliści od działań agenturalnych). Nawet młodego, jako nieogolonego niedojdę, który potyka się o własne sznurowadła. A babeczka ma wyższe wykształcenie z prawa i administracji.
Ostatnio zmieniony przez Odyseusz dnia Czw 12 Sty 2023, 21:17, w całości zmieniany 1 raz
AgroTrader MOD
SS marsz diabła-oryginał teufelslied SS marsch ale były tez wersje SS innych panstw ; litewska ,łotewska ,norweska ,ukrainska, francuska ,wegierska - tyle znalazłem
NOGI SAME CHODZĄ
Ostatnio zmieniony przez AgroTrader dnia Czw 12 Sty 2023, 23:13, w całości zmieniany 4 razy
Bartek
Liczba postów : 6326 Location : polandow Registration date : 19/05/2010
Tak więc nawet dane płacącego kartą można bez problemu ściemnić (wymyślić z dupy) i nie ma to wpływu na autoryzację transakcji bo tylko numery karty są istotne.
A te numery karty to są z dupy czy przypisane do twojego konta,no jak masz konto na trogala to ok On się spoci jakby co,nie kumasz jednego ze zakupy możesz robić na kota,pytanie kto za nie płaci,kot czy ty?
Odyseusz Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 6014 Registration date : 20/10/2018
_________________ „Na rynku istnieją starzy traderzy i traderzy odważni. Ale bardzo mało jest starych i odważnych” Ed Seykota "...ustalono już że na giełdzie , LEGALNIE milionerem może stać się tylko miliarder" Osły AgroTrader ... https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g