Jak chcieć zjeść ciastko i je mieć. Jak miec zielona energie bez wiatraków i paneli.
wiatraki pis zablokowal ALE JUZ UNIA DOMAGA SIE ODBLOKOWANIA bo teraz nie wolno stawiac blisko domow -i maja zmniejszyc te odleglosci
teraz nie wolno stawiac wiatraków przy domach a tylko na pustych działkach ale jak juz zabuduja te dzialki wiatrakami to z kolei nie bedzie mozn stawiac tam domow
Ale czemu nie można? Chodzi o infradźwięki czy o co? Bo mnie to wqrwia, że nie można i chooy. Ja zawsze chcę znać konkretne powody dlaczego nie można. To wymysł urzędasów z dupy czy są q temu jakieś powody?
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52257 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Ogólnie jest za dużo urzędasów Przerost biurokracji wszędzie, w całej EU. Pierdzistołki piją te kawy, produqją miliony stron zadrukowanych papierów i wymyślają dla ludzi coraz to kolejne utrudnienia i ograniczenia z dupy. Ja bym to uprościł do minimum i z 70% biurokratów na zbity ryj pozwalniał a urzędy d/s bezsensownych zlikwidował.
AgroTrader MOD
Liczba postów : 52257 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Jak chcieć zjeść ciastko i je mieć. Jak miec zielona energie bez wiatraków i paneli.
wiatraki pis zablokowal ALE JUZ UNIA DOMAGA SIE ODBLOKOWANIA bo teraz nie wolno stawiac blisko domow -i maja zmniejszyc te odleglosci
teraz nie wolno stawiac wiatraków przy domach a tylko na pustych działkach ale jak juz zabuduja te dzialki wiatrakami to z kolei nie bedzie mozn stawiac tam domow
Ale czemu nie można? Chodzi o infradźwięki czy o co? Bo mnie to wqrwia, że nie można i chooy. Ja zawsze chcę znać konkretne powody dlaczego nie można. To wymysł urzędasów z dupy czy są q temu jakieś powody?
OGOLNIE PODOBNO TE WIATRAKI 10 LAT DO TYŁU A TE TERAJSZE TO JUZ WIELKA ROZNICA NA PLUS TAMTE BYŁY GŁOSNE I NIBY SZKODLIWE TE MAJA 2 RAZY WIEKSZA WYDAJNOSC I SA CICHE
CO DO ULTRADŹWIEKOW TO PEWNIE KRZYCZA ZE NIESZKODLIWE CI CO NIE MAJA ICH POD BOKIEM
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Reser
Liczba postów : 110962 Registration date : 30/08/2007
Ech te czasy ... dużej zmienności i wielkich krachów. Wtedy nawet te 30sek. za potrzebą mogło poważnie uszczuplić Depo. A teraz? Niektórzy jeszcze śpią o tej porze, a potem pół godziny w kiblu ... nic dziwnego... wracasz a tu dalej
No tak było. W 2008. po nocach na minutówkach z pampersem się grało a teraz to qrwa zanim Murzyn wstanie to jest czternasta Wykresy wypłaszczone godzinami w zasadzie te same levele
Przy VIX <20pkt nie ma co oczekiwać cudów. Rynkowi brak konkretnego bodźca do większego ruchu. FED dopiero za 2 tygodnie. Dzisiaj jakieś tam dane z inflacji i beżowa xięga wieczorem ale to wszystko działa tylko na chwile, po których dalej przechodzi w pałowanie.
Na Jankesie to są chwilowe drgawki powodowane danymi w trendzie generalnie bocznym. Helmut ma wzrostowy ale też już się prosi o korektę lekką chociaż.
Reser
Przydałby się jakiś krach co by tak przeczyścił trochę po 20 do 30% główne indexy światowe ale co ma go spowodwać? Nic się nie dzieje, sytuacja jest stabilnie chujowa i opanowana. Brak bodźców działających na dłużej jak kilka godzin.
Reser
oj tam, pieprzy jak potłuczony, ot tak żeby tylko przyszczurzyć i zaistnieć. Włochy są dość wysoko a to oznacza, że jesteśmy w innym cyklu czasowym. Bo to co się działo we Włoszech to był największy pogrom w Europie.
Odyseusz Fake Profil Hiob Team
Liczba postów : 6031 Registration date : 20/10/2018
Ogólnie jest za dużo urzędasów Przerost biurokracji wszędzie, w całej EU. Pierdzistołki piją te kawy, produqją miliony stron zadrukowanych papierów i wymyślają dla ludzi coraz to kolejne utrudnienia i ograniczenia z dupy. Ja bym to uprościł do minimum i z 70% biurokratów na zbity ryj pozwalniał a urzędy d/s bezsensownych zlikwidował.
tak naprawdę to mało ludzi potrafi prowadzić własne firmy Co by taki urzędnik miał robić? Można powiedzieć ch.. nas to obchodzi. Ale jak dostaje pensję to on potem kupuje a jak kupuje to jest on dla mnie ważny bo kupi też ode mnie
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46697 Registration date : 03/09/2007
OGOLNIE PODOBNO TE WIATRAKI 10 LAT DO TYŁU A TE TERAJSZE TO JUZ WIELKA ROZNICA NA PLUS TAMTE BYŁY GŁOSNE I NIBY SZKODLIWE TE MAJA 2 RAZY WIEKSZA WYDAJNOSC I SA CICHE
CO DO ULTRADŹWIEKOW TO PEWNIE KRZYCZA ZE NIESZKODLIWE CI CO NIE MAJA ICH POD BOKIEM
A Ty se Agros zamontowales panele na oborze ? To niezły biznes jest bo są doplaty
Reser
tak naprawdę to mało ludzi potrafi prowadzić własne firmy Co by taki urzędnik miał robić? Można powiedzieć ch.. nas to obchodzi. Ale jak dostaje pensję to on potem kupuje a jak kupuje to jest on dla mnie ważny bo kupi też ode mnie
Ale to jest podejście komunistyczne tworzyć miejsca pracy dla samych miejsc pracy Miejsce pracy powinno mieć przeliczalny efekt mierzalny w postaci wartości dodanej do gospodarki a co taki urzędas wytwarza? To jest PASOŻYT bo nie dość, że samemu niczego nie wytwarza to jeszcze utrudnia innym wytwarzanie. I tak roboty i AI zastąpią w najbliższej dekadzie większość prostych i powtarzalnych prac więc ogólne bezrobocie będzie coraz wyższe i rządy będą musiały wprowadzić jakieś zmiany systemowe w rodzaju UBI bo z czego większość będzie żyła??? To jest nieuniknione. Trwa gigantyczny rozwój możliwości AI, która wyprze ludzi bo będzie od nich lepsza.
Reser
Gdy maszyny zaczną być samoświadome to ludzie w ogóle staną się zbędni. Jedyne miejsca pracy będą potrzebne przez wysoce wykwalifkowanych fachowców z trudnymi do zastąpienia umiejętnościami a 80-90% zwykłych etatowców pójdzie na bezrobocie. To wymusi radykalne zmiany całego systemu opartego na pracy i produkcji.
Ale to jest podejście komunistyczne tworzyć miejsca pracy dla samych miejsc pracy Miejsce pracy powinno mieć przeliczalny efekt mierzalny w postaci wartości dodanej do gospodarki a co taki urzędas wytwarza? To jest PASOŻYT bo nie dość, że samemu niczego nie wytwarza to jeszcze utrudnia innym wytwarzanie. I tak roboty i AI zastąpią w najbliższej dekadzie większość prostych i powtarzalnych prac więc ogólne bezrobocie będzie coraz wyższe i rządy będą musiały wprowadzić jakieś zmiany systemowe w rodzaju UBI bo z czego większość będzie żyła??? To jest nieuniknione. Trwa gigantyczny rozwój możliwości AI, która wyprze ludzi bo będzie od nich lepsza.
ja jestem zadowolony bo byli potrzebni, żeby ujednolicić ładowarki do telefonów. Jakoś prywatny biznes na to nie wpadł. A jest sporo rzeczy których nie widzimy a mają korzystne rozwiązania.
AgroTrader lubi tą wiadomość
Były włoski europoseł Pier Antonio Panzeri, główny podejrzany o udział w skandalu korupcyjnym w Parlamencie Europejskim, zawarł ugodę z belgijską prokuraturą. Ma dostać niższy wyrok w zamian za informacje o łapówkach. Panzeri zgodził się ujawnić, kogo sam przekupywał.
No i co Szaraczki z UFO, już nie stękacie o praworządności w Polsce?
zibi MOD
Liczba postów : 31152 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Były włoski europoseł Pier Antonio Panzeri, główny podejrzany o udział w skandalu korupcyjnym w Parlamencie Europejskim, zawarł ugodę z belgijską prokuraturą. Ma dostać niższy wyrok w zamian za informacje o łapówkach. Panzeri zgodził się ujawnić, kogo sam przekupywał.
No i co Szaraczki z UFO, już nie stękacie o praworządności w Polsce?
jak dawali łapówki to był pierwszy do pieniędzy , a jak rozdają wyroki to tez pierwszy , taka ludzka k**wa obrotowa
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
zibi MOD
Liczba postów : 31152 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
z tej promocji Polski tez sie wyśmiewano Karaibski sukces „I love Poland”
Cztery zwycięstwa w czterech wyścigach – takimi wynikami załoga jachtu „I love Poland” zapewniła sobie zwycięstwo w trwających od 28 lutego do 3 marca St. Maarten Heineken Regatta. Ten udany start na Karaibach był regatowym debiutem nowej załogi kpt. Jarosława Kaczorowskiego.
poprzedni prezydent kiedyś radził aby na drzwiach od stodoły latać , a ten kapitan na czółnach mógłby odnosić sukcesy według jego wizji a nie rozbijać sie jachtem za miliony zaoszczędzone pieniądze zasiliły by kieszenie czołowych polityków PO aby żyło się lepiej
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
AgroTrader lubi tą wiadomość
Reser
A Ty se Agros zamontowales panele na oborze ? To niezły biznes jest bo są doplaty
ni huia -ja mam na to swoje zdanie ja produkuje jabka i na tym zarabiam a reszte rzeczy nie produkuje tylko kupuje a wiec nie produkuje butow, ,spodni , smochodow , prądu ,paliwa ,wodki itd
wg mnie niech kazdy robi dobrze to co potrafi i ma na to warynki a reszte mozna kupic
tak samo nie jestem za parytetem mesko/damskim jak ostania minister obrony - kobieta debilka w RFN co najwyzej wprwadzilbym parytet 100% ludzi mądrych -BADAŁBYM IQ
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
Ostatnio zmieniony przez AgroTrader dnia Sro 18 Sty 2023, 11:40, w całości zmieniany 1 raz
AgroTrader MOD
Gdy maszyny zaczną być samoświadome to ludzie w ogóle staną się zbędni. Jedyne miejsca pracy będą potrzebne przez wysoce wykwalifkowanych fachowców z trudnymi do zastąpienia umiejętnościami a 80-90% zwykłych etatowców pójdzie na bezrobocie. To wymusi radykalne zmiany całego systemu opartego na pracy i produkcji.
Gdy maszyny zaczną być samoświadome to se zonę kupisz ..
ja wole tradycyjną
Zygmunt de Bill UFOTrader Senior
Liczba postów : 7069 Registration date : 22/12/2011