Liczba postów : 31097 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Temat: UFO - 09.08.2023r. Sro 09 Sie 2023, 00:10
UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/ REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty/niedzieli. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, waluty (forex) a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. 5. Zabrania się reklamowania: płatnych sygnałów, garnków, usług, religii, swoich preferencji i zdolności seksualnych, partii politycznych, idei niezgodnych z polskim prawem jak nazistowskie, czy rasistowskie. 6. Od godz. 18:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 7. Na forum obowiązuje cisza wyborcza zgodnie z polskim prawem tzn. cisza wyborcza rozpoczyna się o północy w dniu poprzedzającym dzień głosowania, a kończy się po zakończeniu głosowania (po zamknięciu lokali wyborczych). 8. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków obraźliwych, powodujących obrzydzenie lub erotycznych. 9. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 10. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem. Wyjątkowo dopuszcza się pisanie pod drugim nickiem pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika swojej tożsamości w podpisie (stopce). W przypadku niedostosowania się do powyższej zasady moderator lub administrator może zablokować takie konto. 11. Nick (nazwa użytkownika) nie może zawierać słów obraźliwych lub wulgarnych - takie konta będą kasowane bez ostrzeżenia. Osoby podszywające się pod innego użytkownika naśladując avatar (emblemat) i wprowadzający w błąd Nick mogą na wniosek osoby poszkodowanej lub wg uznania administratora otrzymać status "fake profile". 12. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 13. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów i zakaz trollowania. Zabrania się obrażania innego użytkownika choćby się nie znał, nie wiedział, nie umiał. Ogranicz używanie wulgaryzmów do minimum (czujesz, że bez tego wypowiedź traci sens - wykropkuj choć jedną literę). 14. Użytkownik forum powinien po fazie notowań ciągłych, ale przed dogrywką (16.50-17.00) podać swoje nastawienie do rynku akcji polskich przez głosowanie w ankiecie danego dnia WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu. 15. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULACYJNE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA/ADMINISTRATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkownika moderator/administrator ma prawo: - upomnieć: pisemnie żółtą lub czerwoną kartką, - czasowo na okres od 1 do 7 dni zablokować użytkownika (ban), - przy recydywie okres blokady konta może zostać wydłużony. 2. W przypadku wyjątkowo rażącego lub uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może: - zostać zablokowane na okres bezterminowy - zostać usunięte karnie 3. Moderator/administrator powinien usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie. W przypadku usunięcia tekstu moderator/administrator ma obowiązek wpisać odpowiednią adnotację. 4. Konto użytkownika, który przez 183 dni nie logował się może zostać usunięte.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
Problemy rejestracyjne prosimy zgłaszać w zakładce FAQ & PUPA temat Zapytaj Admina Opis podstawowych problemów rejestracyjnych i funkcji forum znajduje się pod linkiem https://ufoforum.forumotion.com/faq-pupa-f5/forum
„Lipcowe dane PMI to niewesoła lektura, jeśli chodzi o polski sektor produkcji przemysłowej, ponieważ przedstawiają obraz sektora, który coraz bardziej się kurczy. Powszechne osłabienie popytu spowodowało większe ograniczenie produkcji, zatrudnienia i aktywności zakupowej niż w czerwcu. W międzyczasie ceny lawinowo spadają, a producenci i ich dostawcy muszą konkurować o mniejszą pulę klientów. Koszty zakupu środków produkcji obniżyły się w najszybszym tempie w ciągu 25-letniej historii badania. Bezprecedensowy był także spadek cen sprzedaży” – skomentował ekonomista S&P Global Market Intelligence Andrew Harker, cytowany w materiale.
JAKIM TRZEBA BYC POJEBEM ZEBY NA TYCH SZKODNIKÓW Z PIS GŁOSOWAĆ ??!!
NA TEGO DYKTATORA Kaczyńskiego I JEGO MAFIE POD WODZA DRUGIEGO KARAKANA SKAZANEGO PRZEZ SĄD
JA TAKICH LUDZI NIE ROZUMIEM I WSTYD MI ZA TO ZE JESTEM Z NIMI NA JEDNYM FORUM
TAKIM LUDZIOM POWINNO SIE ODBIERAC PRAWA WYBORCZE ZA DZIAŁANIE NA SZKODE POLSKI I KIEROWAC DO HIOBA NA ŻUŁAWY
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51941 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO - 09.08.2023r. Sro 09 Sie 2023, 04:02
9.08.1123 - Wschód słońca: 05:14 Zachód słońca: 20:19
JESZCZE GODZINA I KTOS BEDZIE GRZMOCIŁ
PS
JAKIM TRZEBA BYC POJEBEM ZEBY CZEKAC Z GRZMOCENIEM DO RANA KIEDY MOZNA JUZ WIECZOREM COŚ WYGRZMOCIĆ
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46568 Registration date : 03/09/2007
Temat: Re: UFO - 09.08.2023r. Sro 09 Sie 2023, 04:55
kto jest trzeci ten na gazie ładnie leci
Temat: Re: UFO - 09.08.2023r. Sro 09 Sie 2023, 04:56
A lemingi jeszcze śpią. Jak oni chcą sianko tulić?
Temat: Re: UFO - 09.08.2023r. Sro 09 Sie 2023, 07:06
Ja już 5 kydo zarobiłem a Ufoki śpią
kolekcjon€r
Liczba postów : 10879 Registration date : 13/02/2023
Temat: Re: UFO - 09.08.2023r. Sro 09 Sie 2023, 07:59
REALISTA napisał:
Przecież giełdy ruszają się według czasu murzyńskiego czyli Zulu -4h to po co tak wcześnie wstawać?
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51941 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO - 09.08.2023r. Sro 09 Sie 2023, 08:10
kolekcjon€r napisał:
REALISTA napisał:
Przecież giełdy ruszają się według czasu murzyńskiego czyli Zulu -4h to po co tak wcześnie wstawać?
GŁUPIE PYTANIE
CHOCBY PO TO ZEBY RANO COS WYGRZMOCIĆ ZEBY RANO W Lidlu COS PRZEKLEIC ....
TAKI ZYGMUNT JUZ OD 5-TEJ GRZMOCI I NAWET NIE MA CXASU COS NAPISAC A TY SIE GŁUPIO PYTASZ
REALISTA lubi tą wiadomość
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 09.08.2023r. Sro 09 Sie 2023, 08:11
REALISTA napisał:
Ja już 5 kydo zarobiłem a Ufoki śpią
to teraz chyba juz czas cos wygrzmocić ? masz juz cos na oku ?
Zygmunt de Bill UFOTrader Senior
Liczba postów : 7032 Registration date : 22/12/2011
Temat: Re: UFO - 09.08.2023r. Sro 09 Sie 2023, 08:15
Grzmocicie, czy tylko się patrzycie jak szpaki?
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 09.08.2023r. Sro 09 Sie 2023, 08:18
Palanta nie ma , pewnie tez juz cos grzmoci
razem z Jarkiem
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 09.08.2023r. Sro 09 Sie 2023, 08:19
Nadaje ze Stronia and pike like this post
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 09.08.2023r. Sro 09 Sie 2023, 08:26
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29634 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
Temat: Re: UFO - 09.08.2023r. Sro 09 Sie 2023, 08:32
AgroTrader napisał:
Palanta nie ma , pewnie tez juz cos grzmoci
razem z Jarkiem
....przebiegła z Ciebie sztuka .......... skąd wiedziałeś
PiS ....... DAła
..... właśnie pije za zdrówko Adama NiedzielskieGo ....... gdyż na frasunek PO3bny trunek
PiS ...... cis
jako pierszeGO z rana wygrzmacam
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 09.08.2023r. Sro 09 Sie 2023, 08:36
Rosja: Była minister spraw zagranicznych Austrii, na której weselu tańczył Putin, zamieszkała w Rosji
Była minister spraw zagranicznych Austrii Karin Kneissl, na której weselu tańczył Władimir Putin, zamieszkała w wiosce Pietruszowo w obwodzie riazańskim Rosji – poinformował we wtorek miejscowy portal Vidsboku.
Kneissl była szefową dyplomacji Austrii od grudnia 2017 r. do czerwca 2019 r. Jest znana m.in. ze współpracy ze stacją telewizyjną Russia Today. W 2021 r. została powołana do rady nadzorczej rosyjskiego koncernu naftowego Rosnieft.
"Podoba mi się, jak tu się bawią dzieci. Panuje tu fantastyczna atmosfera, nie tylko teraz, ale codziennie. Kiedy widzę na ulicy kury, kaczki i kozy, jest to także mój świat, bo mieszkałam w małej wiosce w Austrii" - wyznała.
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29634 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
Temat: Re: UFO - 09.08.2023r. Sro 09 Sie 2023, 08:40
Kazik Kowalski napisał: zibi napisał: głupie te ludzie inwestować chcą w kraju dyktatora z Żoliborza
https://www.pap.pl/aktualnosci/news%2C1605846%2Cnajlepsze-miejsca-dla-inwestycji-technologicznych-polska-na-drugim-miejscu No bo Jak by rządził złotousty ryżogłowy cudotwórca UE rodem z PL to by było na pewno lepiej .
Każdego dnia jak się budzę rano ,to zastanawiam się krótko ,co trzeba mieć we łepetynie ,żeby głosować na gdańszczanina i jego otoczenie......to jest może lekka obsesja, ale próbuje ciągle dociec , dlaczego i gdzie, jedna trzecia mieszkańców tego kraju dopatruje się sensu głosowania na partię PO.lol!
ja już to rozkminiłem kto na niego głosuje Very Happy
Joanna z Krakowa , matka Madzi z Sosnowca , Lempatr Martunia , Kijowski , Nitras , Brejza x 2 ,Słowik , Kurwy z Roksy , Vaciarze krawaciarze ,pensjonariusze więzienia , zakłady psychiatryczne gdzie nie cofnięto obywatelom prawa publiczne , sędziowie nieroby , osły Wink itp tałatajstwo i już masz 30 % Very Happy Very Happy Very Happy
Ostatnio zmieniony przez Nadaje ze Stronia dnia Sro 09 Sie 2023, 08:47, w całości zmieniany 1 raz
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 09.08.2023r. Sro 09 Sie 2023, 08:45
Kazik Kowalski napisał: zibi napisał: głupie te ludzie inwestować chcą w kraju dyktatora z Żoliborza
https://www.pap.pl/aktualnosci/news%2C1605846%2Cnajlepsze-miejsca-dla-inwestycji-technologicznych-polska-na-drugim-miejscu No bo Jak by rządził złotousty ryżogłowy cudotwórca UE rodem z PL to by było na pewno lepiej .
Każdego dnia jak się budzę rano ,to zastanawiam się krótko ,co trzeba mieć we łepetynie ,żeby głosować na gdańszczanina i jego otoczenie......to jest może lekka obsesja, ale próbuje ciągle dociec , dlaczego i gdzie, jedna trzecia mieszkańców tego kraju dopatruje się sensu głosowania na partię PO.lol!
Joanna z Krakowa , matka Madzi z Sosnowca , Lempatr Martunia , Kijowski , Nitras , Brejza x 2 ,Słowik , Kurwy z Roksy , Vaciarze krawaciarze ,pensjonariusze więzienia , zakłady psychiatryczne gdzie nie cofnięto obywatelom prawa publiczne , sędziowie nieroby , osły Wink itp tałatajstwo i już masz 30 % Very Happy Very Happy Very Happy
moderatorzy zawsze tutaj byli na niskim poziomie
Nadaje ze Stronia
Temat: Re: UFO - 09.08.2023r. Sro 09 Sie 2023, 08:48
..... nie penkaj ........ wczoraj koło Ciebie krążył i zawitał do Legionowa Tuskomat
Ostatnio zmieniony przez Nadaje ze Stronia dnia Sro 09 Sie 2023, 08:53, w całości zmieniany 1 raz
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 09.08.2023r. Sro 09 Sie 2023, 08:49
na x/pln okazja na dobre S
i niech później Opcjoner nie pierdoli ze nic sie nie da
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 09.08.2023r. Sro 09 Sie 2023, 08:50
..... nie penkaj
Ty mnie nie podpuszczaj ...
bo bede musiał isc sie napic , jak sie zdenerwuje
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 09.08.2023r. Sro 09 Sie 2023, 08:52
s na fw20 po 2114-15
Ostatnio zmieniony przez AgroTrader dnia Sro 09 Sie 2023, 08:52, w całości zmieniany 1 raz
Forex Trader MOD
Liczba postów : 10318 Registration date : 05/08/2019
Temat: Re: UFO - 09.08.2023r. Sro 09 Sie 2023, 08:52
S eur/usd
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 09.08.2023r. Sro 09 Sie 2023, 08:53
Forex Trader napisał:
S eur/usd
Kolekcjoner ,patrz i sie łucz
a nie ze nic sie nie da
dzisiaj mozna zarobic =da sie S nas na edku L na x/pln S na fw20 + S NA BITCOINIE S NA ROPIE
neuron UFOTrader Senior
Liczba postów : 9999 Registration date : 29/02/2012
Temat: Re: UFO - 09.08.2023r. Sro 09 Sie 2023, 09:13
JA TAKICH LUDZI NIE ROZUMIEM I WSTYD MI ZA TO ZE JESTEM Z NIMI NA JEDNYM FORUM [/quote] jakie Osioły tacy moderatorzy grzmoć dalej
_________________ ...... a będzie giciej
Nadaje ze Stronia and AgroTrader like this post
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 09.08.2023r. Sro 09 Sie 2023, 09:20
AgroTrader napisał:
Forex Trader napisał:
S eur/usd
Kolekcjoner ,patrz i sie łucz
a nie ze nic sie nie da
dzisiaj mozna zarobic =da sie S nas na edku L na x/pln S na fw20 + S NA BITCOINIE S NA ROPIE
NO JA JUZ ZARABIAM (I GRZMOCĘ )
A TAKI Kolekcjoner zaraz napisze ze nic sie nie da -ze nawet ceny nie da sie przekleić
Nadaje ze Stronia
Temat: Re: UFO - 09.08.2023r. Sro 09 Sie 2023, 09:27
...... przez odcięcie dywidendy z Orzełka przekręcili bazę na PLUS