No ale jeśli światowa gospodarka się załamie całkowicie to i srebro dla przemysłu będzie zbędne. Więc widzę tutaj sprzeczność myślenia.
Jest różnica pomiędzy załamaniem gospodarczym a utratą zaufania do papierków które są umownym środkiem płatniczym
dla mnie utrata zaufania do waluty jest tylko wtedy gdy mamy do czynienia z hiper inflacją. Ceny jak się 5 razy dziennie zmieniają to wtedy te papierki są bezwartościowe.
ja mam utrate zaufania do waluty wtedy gdy mam jej malo a gdy mam jej duzo to nie trace zaufania ,nawet wtedy gdy papierki sa malo wartosciowe
No ale jeśli światowa gospodarka się załamie całkowicie to i srebro dla przemysłu będzie zbędne. Więc widzę tutaj sprzeczność myślenia.
Jest różnica pomiędzy załamaniem gospodarczym a utratą zaufania do papierków które są umownym środkiem płatniczym
dla mnie utrata zaufania do waluty jest tylko wtedy gdy mamy do czynienia z hiper inflacją. Ceny jak się 5 razy dziennie zmieniają to wtedy te papierki są bezwartościowe.
ja mam utrate zaufania do waluty wtedy gdy mam jej malo a gdy mam jej duzo to nie trace zaufania ,nawet wtedy gdy papierki sa malo wartosciowe
Liczba postów : 7030 Registration date : 22/12/2011
Temat: Re: UFO - 26-27.08.2023r. WEEKEND Nie 27 Sie 2023, 10:51
AgroTrader napisał:
Janko Traderroo napisał:
1 w niedzielę
to moze w dwoch wykupimy upadłe UFO
podniesiemy poziom moderowania
i bedziemy zarabiac wielką kasiore na sygnałach
ps
Hioba nie dopuscimy do spólki On ma PISowska synekure to juz Mu kasy wystarczy
Po otwarciu wątku, trzeba sprawdzić kto jest pierwszy, drugi i trzeci i go zamknąć, bo później każdy pisze jakieś kacapoły, co mu się żywnie podoba, a to odbiega od meritum. Wraz z otwarciem nowego wątku, każdy znów ma szanse być pierwszy. To jak kurs jednolity na giełdzie. Ustalony na podstawie zleceń i bez zbędnego pałowania przez następne godziny. Zaoszczędzony czas można spożytkować na np. prace fizyczne w sadzie, czy w rowach melioracyjnych pod Elblągiem.
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51934 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO - 26-27.08.2023r. WEEKEND Nie 27 Sie 2023, 11:35
Zygmunt de Bill napisał:
AgroTrader napisał:
Janko Traderroo napisał:
1 w niedzielę
ps
Po otwarciu wątku, trzeba sprawdzić kto jest pierwszy, drugi i trzeci i go zamknąć, bo później każdy pisze jakieś kacapoły, co mu się żywnie podoba, a to odbiega od meritum. Wraz z otwarciem nowego wątku, każdy znów ma szanse być pierwszy. To jak kurs jednolity na giełdzie. Ustalony na podstawie zleceń i bez zbędnego pałowania przez następne godziny. Zaoszczędzony czas można spożytkować na np. prace fizyczne w sadzie, czy w rowach melioracyjnych pod Elblągiem.
no tak ,szybko zamknac wątek
A KIEDY SYGNAŁY SPRZEDAWAĆ ?
i kiedy ogłaszac korbe ,krach , wklejac misie , jezdzców ?
i co najwazniejsze ,kiedy pochwalic sie udana defekacja ?? przeciez nie kazdy defekuje wg. otwierania nowych wątków
Ostatnio zmieniony przez AgroTrader dnia Nie 27 Sie 2023, 11:38, w całości zmieniany 1 raz
zibi MOD
Liczba postów : 31092 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Temat: Re: UFO - 26-27.08.2023r. WEEKEND Nie 27 Sie 2023, 11:37
PO zamiast pokazać jakiś program dla nas to w kampanii sztuczną inteligęcję zatrudniło dla robienia ludzi wody z mózgów pewnie jak dojdą do władzy to port CPK upierdola , cięcia znów w wojsku i zmiana kontraktów (zamówień), ludzie znów zobaczą podwyżki jak świnia niebo
a za spacery po lesie trzeba będzie zapłacić
4.42 min
kto chciał zmieniać konstytucje i miał w dupie zdanie polaków co do stanu własności lasów w naszym kraju
głosowanie to realny fakt a nie pierdy festynowe że to nie my tylko oni
oczywiście media były wtedy Tuskowe i zachowywały wysokie standardy dziennikarstwa , aby społeczeństwo o tym się nie dowiedziało bo po co plebs miał o tym się dowiedzieć i toczyć rozmowę nad ta ważną dla nas sprawą , lepiej po cichutku nocą normalnie jak złodziej który też cicho w nocy mas zaskoczy
_________________ Lepiej ze stopem stracić , niż bez stopa wpierdolić !!!!!!!!!
SILVER IDZIE NA 150$
Ostatnio zmieniony przez zibi dnia Nie 27 Sie 2023, 11:42, w całości zmieniany 1 raz
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51934 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO - 26-27.08.2023r. WEEKEND Nie 27 Sie 2023, 11:41
zibi napisał:
PO zamiast pokazać jakiś program dla nas to w kampanii sztuczną inteligęcję zatrudniło dla robienia ludzi wody z mózgów pewnie jak dojdą do władzy to port CPK upierdola , cięcia znów w wojsku i zmiana kontraktów (zamówień), ludzie znów zobaczą podwyżki jak świnia niebo
a za spacery po lesie trzeba będzie zapłacić
4.42 min
kto chciał zmieniać konstytucje i miał w dupie zdanie polaków co do stanu własności lasów w naszym kraju
głosowanie to realny fakt a nie pierdy festynowe że to nie my tylko oni
spacer to krotki epizod leśny A CO WTEDY Z SEKSEM NA ŁONIE ŁONACH NATURY I NASTOLATKI
KOGO BY BYŁO STAC NA TAKIE PODWOJNE WYDATKI A I DZIETNOŚĆ BY MOZE JESZCZE BARDZIEJ SPADŁA
Forex Trader MOD
Liczba postów : 10315 Registration date : 05/08/2019
Temat: Re: UFO - 26-27.08.2023r. WEEKEND Nie 27 Sie 2023, 12:54
Giełda w Arabii saudyjskiej w niedziele działa
W ogóle araby mają krótkie sesje giełdowe 5 godzin i do domu.
Forex Trader MOD
Temat: Re: UFO - 26-27.08.2023r. WEEKEND Nie 27 Sie 2023, 13:03
AgroTrader napisał:
Zygmunt de Bill napisał:
AgroTrader napisał:
Janko Traderroo napisał:
1 w niedzielę
ps
no tak ,szybko zamknac wątek
A KIEDY SYGNAŁY SPRZEDAWAĆ ?
i kiedy ogłaszac korbe ,krach , wklejac misie , jezdzców ?
i co najwazniejsze ,kiedy pochwalic sie udana defekacja ?? przeciez nie kazdy defekuje wg. otwierania nowych wątków
Poza tym otwieranie nowych wątków musi mieć miejsce o stałej określonej godzinie. Tak jak giełdy mają opening bell tak też musi być na ufo. Wtedy gracze czekają na otwarcie i jest rywalizacja kto pierwszy wejdzie do systemu.
Forex Trader MOD
Temat: Re: UFO - 26-27.08.2023r. WEEKEND Nie 27 Sie 2023, 13:07
Ucieczka od peso i napady na sklepy. Jak Argentyńczycy bronią się przed 113-proc. inflacją
Dupa obsrana w Argentynie
zibi MOD
Temat: Re: UFO - 26-27.08.2023r. WEEKEND Nie 27 Sie 2023, 15:50
https://youtu.be/j6uKxu2JWAA?si=wkbeiIL8fWk5S6kK
SILVER IDZIE NA 150$
pike UFOTrader Junior
Liczba postów : 9731 Registration date : 21/12/2019
Temat: Re: UFO - 26-27.08.2023r. WEEKEND Nie 27 Sie 2023, 16:29
Podwyżki się szykują klamczuszek o najważniejszej zapomniał się pochwalić
Ciche podwyżki dla 2 mln Polaków. Tym rząd się nie pochwalił [TABELA] https://www.fakt.pl/pieniadze/szykuje-sie-skokowa-podwyzka-skladek-zus-czy-polacy-to-udzwigna/41hcfej
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 26-27.08.2023r. WEEKEND Nie 27 Sie 2023, 16:47
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 26-27.08.2023r. WEEKEND Nie 27 Sie 2023, 16:51
Temat: Re: UFO - 26-27.08.2023r. WEEKEND Nie 27 Sie 2023, 17:02
Loża Ekspertów – kurs dolara po 4,02 zł na koniec roku?
Kurs dolara przy 4,02 zł na koniec roku
Umocnienie dolara mogło też już w krótkim terminie zdyskontować relatywnie lepsze dane w Stanach Zjednoczonych względem tych w Europie oraz Chinach.
Odbicie w górę EUR/USD przełożyłoby się równocześnie na spadek USD/PLN, którego kurs znalazł się przy oporze w rejonie 4,13. Jest to zgodne z prognozami ekonomistów BNP Paribas, którzy spodziewają się notowań USD/PLN w okolicy 4,09 na koniec 3Q’23 oraz 4,02 na koniec 4Q’23.
pike UFOTrader Junior
Temat: Re: UFO - 26-27.08.2023r. WEEKEND Nie 27 Sie 2023, 17:08
Już nie tylko opcjo będzie wszystko sponsorował nadający też się dołoży do pomysłów PiS, ja trochę też niestety
Temat: Re: UFO - 26-27.08.2023r. WEEKEND Nie 27 Sie 2023, 17:12
pike napisał:
Ciche podwyżki dla 2 mln Polaków. Tym rząd się nie pochwalił [TABELA] https://www.fakt.pl/pieniadze/szykuje-sie-skokowa-podwyzka-skladek-zus-czy-polacy-to-udzwigna/41hcfej
Ja jestem wśród tych 2mln. Przy czym obecnie już płacę 2100 miesięcznie.
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO - 26-27.08.2023r. WEEKEND Nie 27 Sie 2023, 17:21
Forex Trader napisał:
pike napisał:
to z tego 2100 idzie 1100 na Ciebie a 1000 na bezrobotnego Kolekcjonera
ps niecałe 200 zł podwyżki /m-c ,tyle to zarabiasz przez godzine na eur/usd wiec nie ma o co kopii kruszyć , najważniejsze ze zabezpieczasz bezpieczeństwo zdrowotne kolegi Kolekcjonera
zatroszczyłeś sie o zdrowie Polaka Kolekcjonera
Ostatnio zmieniony przez AgroTrader dnia Nie 27 Sie 2023, 17:30, w całości zmieniany 4 razy
Forex Trader lubi tą wiadomość
Forex Trader MOD
Temat: Re: UFO - 26-27.08.2023r. WEEKEND Nie 27 Sie 2023, 17:23
pike napisał:
Już nie tylko opcjo będzie wszystko sponsorował nadający też się dołoży do pomysłów PiS, ja trochę też niestety
"Z oficjalnych tłumaczeń urzędników wynikało, że celem ustawy jest troska o zdrowie Polaków."
Kocham te ich oficjalne pierdolenie. Po 1 jak tak bardzo chcą dbać o zdrowie obywateli to niech zlikwidują całkowicie dostęp od papierosów i alkoholu. Chodzi o kasę a nie zdrowie. Ja palę od 20 lat. Jak zaczynałem paczką kosztowała coś koło 5/6zł teraz 20zł. Czyli jak widać co roku cena rośnie - czy palę mniej? NIE! palę nawet dużo więcej niż kiedyś.
Druga sprawa jest taka że niech oni się odpierdolą od mojego zdrowia bo to moja sprawa co z nim robię. Kurwiszony pisowskie i pełowskie. Po co takie sranie przez papierek? Zrobić paczkę fajek po 500zł za paczkę i problem rozwiązany.
15 października pogonię to towarzystwo. Ja ogólnie mam w dupie po ile co jest, zarabiam na tyle dużo że mnie stać na większość ich pojebanych pomysłów. Ale chodzi mi o tą wolność której coraz mniej w tym kraju.
Forex Trader MOD
Temat: Re: UFO - 26-27.08.2023r. WEEKEND Nie 27 Sie 2023, 17:31
AgroTrader napisał:
Forex Trader napisał:
pike napisał:
to z tego 2100 idzie 1100 na Ciebie a 1000 na bezrobotnego Kolekcjonera
ps niecałe 200 zł podwyżki /m-c ,tyle to zarabiasz przez godzine na eur/usd wiec nie ma o co kopii kruszyć , najważniejsze ze zabezpieczasz bezpieczeństwo zdrowotne kolegi Kolekcjonera
Jasne jak tam nie narzekam. Ale są ludzie co chcą spróbować swojego biznesu i już na start mają coraz trudniej. W maju zapłaciłem 5000zł zusu bo jakieś tam pisowskie pierdoły były.
pike UFOTrader Junior
Temat: Re: UFO - 26-27.08.2023r. WEEKEND Nie 27 Sie 2023, 17:37
Forex Trader napisał:
pike napisał:
A to chyba liczysz razem ze skladka zdrowotna, a tu jej ujętej nie ma więc od nowego roku minimum te 200 do góry ci podniosą plus pewnie jakaś waloryzacja składki zdrowotnej też będzie i pewnie do góry nie w dół
Forex Trader MOD
Temat: Re: UFO - 26-27.08.2023r. WEEKEND Nie 27 Sie 2023, 17:45
pike napisał:
Forex Trader napisał:
pike napisał:
A to chyba liczysz razem ze skladka zdrowotna, a tu jej ujętej nie ma więc od nowego roku minimum te 200 do góry ci podniosą plus pewnie jakaś waloryzacja składki zdrowotnej też będzie i pewnie do góry nie w dół
Na pewno W Polsce jest trend wzrostowy zawsze i na wszystkim. Bessy nie uświadczysz
Forex Trader MOD
Temat: Re: UFO - 26-27.08.2023r. WEEKEND Nie 27 Sie 2023, 17:45
Forex Trader napisał:
pike napisał:
Forex Trader napisał:
pike napisał:
Na pewno W Polsce jest trend wzrostowy zawsze i na wszystkim. Bessy nie uświadczysz
A nie, bezrobocie jest w bessie i obecnie najniższe w historii i najniższe w UE
pike UFOTrader Junior
Temat: Re: UFO - 26-27.08.2023r. WEEKEND Nie 27 Sie 2023, 17:53
Forex Trader napisał:
pike napisał:
Forex Trader napisał:
pike napisał:
Ta, zdrowotna też w górę minimalna o 65pln, więc wszystko im się zgadzać musi
Forex Trader lubi tą wiadomość
zibi MOD
Temat: Re: UFO - 26-27.08.2023r. WEEKEND Nie 27 Sie 2023, 18:03
o tego złodzieja dawno słyszałem
Janusz Lewandowski wziął wczoraj udział w panelu poświęconym gospodarce Polski, gdzie zastrzegł, że Polacy nie mogą oczekiwać po rządzie Platformy ani odbicia ekonomicznego, ani szybkiego uruchomienia funduszy europejskich.
SILVER IDZIE NA 150$
pike UFOTrader Junior
Temat: Re: UFO - 26-27.08.2023r. WEEKEND Nie 27 Sie 2023, 18:05
Frankowicze też myśleli że banki wydupca ale takiego wała już znaleźli sposób jak leszcza na szaro zrobić jak to się mówi kruk krukowi oka nie wykole