Liczba postów : 51908 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: UFO 23.05.2024 r. Czw 23 Maj 2024, 02:55
UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI /kontrakty-futures, indeksy-indexes, opcje-options, akcje-shares/ REGULAMIN 1. Cykl dyskusyjny UFO - UNIWERSYTET FUTURES I OPCJI jest dostępny w trybie odczytu dla wszystkich użytkowników, zarówno zarejestrowanych jak i 51 gości. Dostęp edycyjny posiadają użytkownicy zarejestrowani. 2. W założonym wątku piszemy od wczesnych godzin rannych do późnego wieczora /zgodnie z datą wątku/. 3. Na weekend będzie zakładany wątek z datą soboty/niedzieli. 4. Tematem przewodnim forum są instrumenty pochodne oraz akcje polskiego rynku kapitałowego, waluty (forex) a także inne tematy dotyczące rynków kapitałowych. 5. Zabrania się reklamowania: płatnych sygnałów, garnków, usług, religii, swoich preferencji i zdolności seksualnych, partii politycznych, idei niezgodnych z polskim prawem jak nazistowskie, czy rasistowskie. 6. Od godz. 18:00 do zamknięcia wątku oraz w weekendy dopuszcza się luźniejszą formę dyskusji. 7. Na forum obowiązuje cisza wyborcza zgodnie z polskim prawem tzn. cisza wyborcza rozpoczyna się o północy w dniu poprzedzającym dzień głosowania, a kończy się po zakończeniu głosowania (po zamknięciu lokali wyborczych). 8. Na forum obowiązuje zakaz wklejania obrazków obraźliwych, powodujących obrzydzenie lub erotycznych. 9. Miejscem dyskusji tematów nieprzystających do tematu głównego jest Hyde park. 10. Na forum obowiązuje pisanie pod jednym nickiem. Wyjątkowo dopuszcza się pisanie pod drugim nickiem pod warunkiem ujawnienia przez użytkownika swojej tożsamości w podpisie (stopce). W przypadku niedostosowania się do powyższej zasady moderator lub administrator może zablokować takie konto. 11. Nick (nazwa użytkownika) nie może zawierać słów obraźliwych lub wulgarnych - takie konta będą kasowane bez ostrzeżenia. Osoby podszywające się pod innego użytkownika naśladując avatar (emblemat) i wprowadzający w błąd Nick mogą na wniosek osoby poszkodowanej lub wg uznania administratora otrzymać status "fake profile". 12. Przytaczając obcy komentarz staraj się podać źródło. 13. Na forum obowiązuje szeroko pojęta kultura wymiany poglądów i zakaz trollowania. Zabrania się obrażania innego użytkownika choćby się nie znał, nie wiedział, nie umiał. Ogranicz używanie wulgaryzmów do minimum (czujesz, że bez tego wypowiedź traci sens - wykropkuj choć jedną literę). 14. Użytkownik forum powinien po fazie notowań ciągłych, ale przed dogrywką (16.50-17.00) podać swoje nastawienie do rynku akcji polskich przez głosowanie w ankiecie danego dnia WOU - Wskaźnik Optymizmu Uniwersytetu. 15. Zabrania się wklejania linków zawierających treści chronione prawem autorskim.
SPRAWY REGULACYJNE ZASADY INTERWENCJI MODERATORA/ADMINISTRATORA 1. Za nieprzestrzeganie regulaminu przez użytkownika moderator/administrator ma prawo: - upomnieć: pisemnie żółtą lub czerwoną kartką, - czasowo na okres od 1 do 7 godzin zablokować użytkownika (ban), - przy recydywie okres blokady konta może zostać wydłużony. 2. W przypadku wyjątkowo rażącego lub uporczywego łamania regulaminu konto użytkownika może: - zostać zablokowane na okres tygodniowy - zostać usunięte, bezkarnie 3. Moderator/administrator może usunąć treści wszelkiego rodzaju wymienione jako niedopuszczalne w regulaminie. W przypadku usunięcia tekstu moderator/administrator ma obowiązek wpisać odpowiednią adnotację. 4. Konto użytkownika, który przez 1830 dni nie logował się może zostać usunięte.
Korzystanie z forum oznacza akceptacje regulaminu publikowanego w wątkach UFO oraz postanowień zawartych w komunikatach administracyjnych.
Problemy rejestracyjne prosimy zgłaszać w zakładce FAQ & PUPA temat Zapytaj Admina Opis podstawowych problemów rejestracyjnych i funkcji forum znajduje się pod linkiem https://ufoforum.forumotion.com/faq-pupa-f5/forum
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51908 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Temat: Re: UFO 23.05.2024 r. Czw 23 Maj 2024, 03:01
Czwartek, 23 Maj 2024
Cały dzień Dzień wolny Indonezja - Święto Wesak 10:00 PLN Sprzedaż detaliczna (r/r) (Apr) 5,1% 6,0% 14:30 USD Zadeklarowani wstępni bezrobotni 221K 222K 15:45 USD Wskaźnik PMI dla przemysłu (May) 50,0 50,0 15:45 USD Wskaźnik PMI dla usług (May) 51,2 51,3 16:00 USD Sprzedaż nowych nieruchomości (Apr) 677K 693K
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46562 Registration date : 03/09/2007
Temat: Re: UFO 23.05.2024 r. Czw 23 Maj 2024, 05:12
A te zjeby na nazdaku dalej swoje....reszta bez szaleństw, Europa jakoś nie specjalnie reaguje na fantastyczne i niezmiennie zaskakujące analytykuf wyniki nvidia sridia +6% to i tak mało bo mogło być +25% wqrwq mnie to niemiłosiernie jedyny "plus" to to, że rynek rosnący ewidentnie się zawęża
Temat: Re: UFO 23.05.2024 r. Czw 23 Maj 2024, 05:17
Wyniki kwartalne „najważniejszej giełdowej spółki świata” ponownie okazały się wyższe od oczekiwań większości analityków. Mimo to inwestorzy przyjęli raport Nvidii bez takiego entuzjazmu jak trzy miesiące temu.
I tak było fucktycznie, ale wiecie skąd korba? Ano stąd : Nvidia pokazuje wyniki i zapowiada split akcji
No i koleś, który ma spory pakiet akcji jest bardzo "obiektywny" i gada niczym przywódca Kimirsen " nRozpoczęła się następna rewolucja przemysłowa. Przedsiębiorstwa i kraje łączą się z Nvidią, aby zmienić warte biliony dolarów tradycyjne centra danych w przyspieszone przetwarzanie danych, budując nowy typ centrów danych – fabryki sztucznej inteligencji – aby wytwarzać nowy towar: sztuczną inteligencję – napisał w informacji dla akcjonariuszy CEO i założyciel Nvidii Jensen Huang.
Ani slowa o konkurencji w tym o Chinach i o tym, że nie sa w stanie utrzymać takiego jak dotychczas udziału w rynku ....pewnie dlatego ma tylko +6%
AgroTrader lubi tą wiadomość
Temat: Re: UFO 23.05.2024 r. Czw 23 Maj 2024, 05:29
Zygmunt! Jesteś cały?!
Orki zaatakowały jacht w Cieśninie Gibraltarskiej. To kolejny taki przypadek
Liczba postów : 10830 Registration date : 13/02/2023
Temat: Re: UFO 23.05.2024 r. Czw 23 Maj 2024, 07:04
REALISTA napisał:
A te zjeby na nazdaku dalej swoje....reszta bez szaleństw, Europa jakoś nie specjalnie reaguje na fantastyczne i niezmiennie zaskakujące analytykuf wyniki nvidia sridia +6% to i tak mało bo mogło być +25% wqrwq mnie to niemiłosiernie jedyny "plus" to to, że rynek rosnący ewidentnie się zawęża
Tylko czemu w nocy gdy normalni ludzie śpią? Co za sqrwysyny, dwukrotnie longa miałem i dwukrotnie nie dało się. Poszedłem spać i szału dostali.
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 23.05.2024 r. Czw 23 Maj 2024, 07:06
REALISTA napisał:
Zygmunt! Jesteś cały?!
Nie podoba im się, że takie pasożydy jak wy z Zygmuntem wozicie dupska jachtami po ich ekosystemie, pierdzicie CO2 i zatruwacie im olejami, paliwem i hałasem,
Nadaje ze Stronia lubi tą wiadomość
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29606 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
Temat: Re: UFO 23.05.2024 r. Czw 23 Maj 2024, 07:12
kolekcjon€r napisał:
REALISTA napisał:
Tylko czemu w nocy gdy normalni ludzie śpią? Co za sqrwysyny, dwukrotnie longa miałem i dwukrotnie nie dało się. Poszedłem spać i szału dostali.
..... a KTO mówi o spaniu ........ gdy u Dobrego Wuja Victora piwsko i wóda lejom sie wiadrami
Tuskomatołki wszelakie
....... dalej bierzcie eSSSSSki Floreski ....... bo palant oprócz dolarów dewizowych za taczki madżarskie ...... zgarnie też sPOro złociszy na Wigusiu 20-tym
Nadaje ze Stronia
Liczba postów : 29606 Age : 18 Location : Deus ex machina est :) Registration date : 21/11/2007
Temat: Re: UFO 23.05.2024 r. Czw 23 Maj 2024, 07:17
kolekcjon€r napisał:
REALISTA napisał:
Zygmunt! Jesteś cały?!
Nie podoba im się, że takie pasożydy jak wy z Zygmuntem wozicie dupska jachtami po ich ekosystemie, pierdzicie CO2 i zatruwacie im olejami, paliwem i hałasem,
REALISTA lubi tą wiadomość
Temat: Re: UFO 23.05.2024 r. Czw 23 Maj 2024, 07:20
kolekcjon€r napisał:
REALISTA napisał:
OdLLeszczyli Cię z Longoe? Wieczorem w USA kiedy u nas jest noc wyszedł prezes i założyciel NVIDIA i jednocześnie właściciel pakietu akcji i zaczął naganiać stąd korba w nocy Tak jak pisałem wyżej: nie ma opcji żeby NVIDIA utrzymała taka dynamikę bo Chińczyk nie śpi i poza tym USA zaostrzają z nimi wojnę handlową. Nawet Goldman Suchs ostrzega, że potencjał wzrostowy jest wyczerpany nawet biorąc pod uwagę AI i lepsze wyniki
Nadaje ze Stronia
Temat: Re: UFO 23.05.2024 r. Czw 23 Maj 2024, 07:21
........ z rana lece z KOksem z pierszym
..... w mej kultowej bluzie
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 23.05.2024 r. Czw 23 Maj 2024, 07:23
REALISTA napisał:
Zygmunt! Jesteś cały?!
Poradził sobie taką orkę to Zygmunt kutasem zabije
REALISTA lubi tą wiadomość
Temat: Re: UFO 23.05.2024 r. Czw 23 Maj 2024, 07:24
Nadaje ze Stronia napisał:
kolekcjon€r napisał:
REALISTA napisał:
..... a KTO mówi o spaniu ........ gdy u Dobrego Wuja Victora piwsko i wóda lejom sie wiadrami
Tuskomatołki wszelakie
....... dalej bierzcie eSSSSSki Floreski ....... bo palant oprócz dolarów dewizowych za taczki madżarskie ...... zgarnie też sPOro złociszy na Wigusiu 20-tym
Ani u nas ani w Europie zachodniej żadnej już spektakularnej korby nie będzie. Nawet DJ się zakisil. Gra jest tylko jedna spółka na nazdaku U nas wyższe otwarcie tylko czy za tym pójdzie popyt na akcje?
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 23.05.2024 r. Czw 23 Maj 2024, 07:28
kolekcjon€r napisał:
REALISTA napisał:
to kiego wuja spisz wtedy gdy nic nie mozna ????
przestaw sie z zarabianiem na czas amerykanski -wtedy kiedy mozna
moja córka pracyje dla jakichs amerykanow i zaczyna prace o 15 tej teraz spi , bo ma noc -w Ameryce a aktualnie mieszka w Polsce
Temat: Re: UFO 23.05.2024 r. Czw 23 Maj 2024, 07:29
kolekcjon€r napisał:
REALISTA napisał:
Zygmunt! Jesteś cały?!
Nam bogatym wolno nasze CO2 i inne gazy nie są szkodliwe Idę na golfa a potem na jakyzzi, W przerwie między jednym a drugim coś przelece. Muszę się odstresować a że nie buszkuje to został mi tylko sex
Małolat
Liczba postów : 12656 Age : 38 Location : Krosno Registration date : 29/08/2007
Temat: Re: UFO 23.05.2024 r. Czw 23 Maj 2024, 07:34
#Orlen Zysk netto Grupy Orlen za pierwsze trzy miesiące 2024roku wyniósł 2 mld 785 mln zł i był niższy o 6 mld 686 mln zł w porównaniu analogicznym okresem 2023 roku - podała spółka w raporcie finansowym. Drastycznie spadły też przychody koncernu https://x.com/wgospodarce/status/1793353076666982667 najważniejsze że jesteśmy uśmiechnięci , a Pan Obajtek bedzie siedział
REALISTA, zibi and AgroTrader like this post
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 23.05.2024 r. Czw 23 Maj 2024, 07:37
AgroTrader napisał:
kolekcjon€r napisał:
REALISTA napisał:
to kiego wuja spisz wtedy gdy nic nie mozna ????
przestaw sie z zarabianiem na czas amerykanski -wtedy kiedy mozna
moja córka pracyje dla jakichs amerykanow i zaczyna prace o 15 tej teraz spi , bo ma noc -w Ameryce a aktualnie mieszka w Polsce
Ale ja gram też na GPW
Nadaje ze Stronia
Temat: Re: UFO 23.05.2024 r. Czw 23 Maj 2024, 07:37
..... KOlejna defektacja z rana
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 23.05.2024 r. Czw 23 Maj 2024, 07:38
REALISTA napisał:
kolekcjon€r napisał:
REALISTA napisał:
OdLLeszczyli Cię z Longoe? Wieczorem w USA kiedy u nas jest noc wyszedł prezes i założyciel NVIDIA i jednocześnie właściciel pakietu akcji i zaczął naganiać stąd korba w nocy Tak jak pisałem wyżej: nie ma opcji żeby NVIDIA utrzymała taka dynamikę bo Chińczyk nie śpi i poza tym USA zaostrzają z nimi wojnę handlową. Nawet Goldman Suchs ostrzega, że potencjał wzrostowy jest wyczerpany nawet biorąc pod uwagę AI i lepsze wyniki
Od dawna nie było odjebów o 3:30 to już odwykłem. Zabuszkowałem się wieczorem i spałem sobie smacznie do 6:36 a te qrwiszony jakiegoś amoku tam dostały Teraz kupić to znowu męczarnia będzie cały dzień z nic nie daniem sie i taka to zasrana robota.
Nadaje ze Stronia
Temat: Re: UFO 23.05.2024 r. Czw 23 Maj 2024, 07:40
Małolat napisał:
#Orlen Zysk netto Grupy Orlen za pierwsze trzy miesiące 2024roku wyniósł 2 mld 785 mln zł i był niższy o 6 mld 686 mln zł w porównaniu analogicznym okresem 2023 roku - podała spółka w raporcie finansowym. Drastycznie spadły też przychody koncernu https://x.com/wgospodarce/status/1793353076666982667 najważniejsze że jesteśmy uśmiechnięci , a Pan Obajtek bedzie siedział
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 23.05.2024 r. Czw 23 Maj 2024, 07:42
i to kutwa jest znęcanie ?? po prostu powiedzial jej prawde KOLEJNA CIPA CHCIAŁA NA DUPIE BUDOWAC SWOJE CALE ZYCIE To Go pisda jeszcze nagrala i podjebala ale sam winien bo PIC TO TRZEBA UMIĆ
i pewnie nawet z tym gościowi poskąpiła -to sie wkurwil i wygarnął "prawde prosto w oczy "
Tak, wypiłem, ale mózg chodzi. Koniec z nami. Koniec! Nie będzie ślubu, nie będzie kur** niczego i nie szukaj domu wspólnego. Wejdź se kur** te talerze i twoje gó**a. I nagrywaj mnie. Mam to w dup**. Powiem ci, to, co zrobiłaś, to jest kur****o. Wypiłem, ale jesteś kur** hańbą! Hańbą kobiecą! Śpij i kur** się gździj! To jest kur** łóżko moje! Wiesz co? Ja cię kur** utrzymuję! Ja cię kur** utrzymuję! Jesteś pasożytem! Pasożyt jesteś! Jak ty możesz żyć jako pasożyt?
ps na nagraniu slychac Tania ,wypiłem a tutaj w zapisie -tak ,wypiłem ?? czyzby chodzilo o Ukrainke i cenzura -poprawność zadziałała
Ostatnio zmieniony przez AgroTrader dnia Czw 23 Maj 2024, 07:55, w całości zmieniany 2 razy
Zygmunt de Bill UFOTrader Senior
Liczba postów : 7029 Registration date : 22/12/2011
Temat: Re: UFO 23.05.2024 r. Czw 23 Maj 2024, 07:46
Małolat napisał:
Ale konie w Janowie, już nie mają piekła koni.
Małolat, REALISTA and zibi like this post
Nadaje ze Stronia
Temat: Re: UFO 23.05.2024 r. Czw 23 Maj 2024, 07:47
..... na obczyźnie Dupa Lipa przy -ach lepiej wchodzi
Nadaje ze Stronia
Temat: Re: UFO 23.05.2024 r. Czw 23 Maj 2024, 07:49
Zygmunt de Bill napisał:
Małolat napisał:
.... ja tankuje PO 2,19 i z władzy Tuskomatołków jestem zadowolniony
.... gdyż rude jest piękne
Ostatnio zmieniony przez Nadaje ze Stronia dnia Czw 23 Maj 2024, 07:50, w całości zmieniany 1 raz
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 23.05.2024 r. Czw 23 Maj 2024, 07:49
Zygmunt de Bill napisał:
Małolat napisał:
i idziemy w kierunku zniesienia -ZAKOŃCZENIA piekła kobiet
ABORCJA I TABLETKA DOSTEPNA NA ZYCZENIE , DLA WSZYSTKICH -W TYM DLA Biedronia
Małolat lubi tą wiadomość
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 23.05.2024 r. Czw 23 Maj 2024, 07:51
AgroTrader napisał:
Zygmunt de Bill napisał:
Małolat napisał:
ale z ciebie Śmiszek
Małolat, Nadaje ze Stronia, zibi, thorgall and AgroTrader like this post
Nadaje ze Stronia
Temat: Re: UFO 23.05.2024 r. Czw 23 Maj 2024, 07:53
AgroTrader napisał:
Zygmunt de Bill napisał:
Małolat napisał:
.... JeePać STARE BABY ....... i onuce zdradzieckom
kolekcjon€r
Temat: Re: UFO 23.05.2024 r. Czw 23 Maj 2024, 07:54
W ramach zakończenia piekła kobiet proponuję również urzędowe zwolnienie wszystkich mężczyzn ze stanowisk kierowniczych i niech same baby wszystkim rządzą. Rozbić im ten szklany sufit to się skończy stękanie i jojczenie.
A faceci to do czyszczenia szamba, na wojnę, do dźwigania cegieł i takie tam nieprestiżowe zajęcia - w tych branżach nie słychać o parytetach i równości Największy ból dupy feminazistki mają o wysokopłatnce postawy na stołkach, aż je macice bolą że jak to facet może pierdzieć w fotel i więcej od nich zarabiać.
AgroTrader MOD
Temat: Re: UFO 23.05.2024 r. Czw 23 Maj 2024, 07:57
Spór zbiorowy w KRUS: pracownicy domagają się wzrostu wynagrodzeń o 60%
Nadaje ze Stronia
Temat: Re: UFO 23.05.2024 r. Czw 23 Maj 2024, 07:57
kolekcjon€r napisał:
W ramach zakończenia piekła kobiet proponuję również urzędowe zwolnienie wszystkich mężczyzn ze stanowisk kierowniczych i niech same baby wszystkim rządzą. Rozbić im ten szklany sufit to się skończy stękanie i jojczenie.
A faceci to do czyszczenia szamba, na wojnę, do dźwigania cegieł i takie tam nieprestiżowe zajęcia - w tych branżach nie słychać o parytetach i równości