we wrocku zaczyna się lekka panika oczywiście są i tacy co ściągają sprzęt widziałem topy masztów na horyzoncie ale na poważnie to niektórzy z korpo ludków już się zastanawiają czy aby wybrana przez nich lokalizacja gdzie nabyli domo mieszkania była dobrą decyzją a tyle było achów i ochów, że ich stać na domki w wieku 30 lat ( jak to sobie dobrze radzą ) kilka kilometrów obok powstało osiedle gdzie w czasie powodzi z 97 roku było 1,5 metra wody w oszołomach brakuje wody w 5 litrowych opakowaniach konserwy mięsne też poznikały idę do ogrodu przygotować palenisko z trójnogiem aby było na czym zupę ugotować gdy wyłączą media
Pewnie znajdzie się odsetek, którzy nie ubezpieczyli bo po co
a Ty ubezpieczasz ? i od powodzi na 2-gim pietrze pewnie tez
czyli lubisz jak Cie dymaja w kiszke ubezpieczyciele ale jestes spokojny bo jak kiedys spadnie meteoryt to Ci zapłaca za ta
przeciez takie ubezpieczenie to coraczna danina pasożytom ja za obowiazkowd ubezpiecenie samochodu juz bym pewnie kupił drugi samochód a tak to zero odszkodowan i tylko place
czyli ubezpieczenie jest dobre dal pizd co jedziic nie potrafia I JA MUSZE NA NICH COROCZNIE PLACIC
no i to ubezpieczenie od zalania okazuje się, że cwaniaki od ubezpieczeń od zalania interpretują jako od pękniętej rury !!! zalanie od powodzi to inna para kaloszy
_________________ ...... a będzie giciej
neuron UFOTrader Senior
Liczba postów : 9999 Registration date : 29/02/2012
no dobra - do roboty wszystkim "zalanym" trzeba życzyć powodzenia gdyby we wrocku miało być metr wyżej niż poprzednio to może mnie sięgnąć więc trzymajcie za mnie kciuki
_________________ ...... a będzie giciej
Forex Trader MOD
Liczba postów : 10318 Registration date : 05/08/2019
no dobra - do roboty wszystkim "zalanym" trzeba życzyć powodzenia gdyby we wrocku miało być metr wyżej niż poprzednio to może mnie sięgnąć więc trzymajcie za mnie kciuki
ja mysle ze nie bedzie źle , slonce swieci -juz nie pada
a wczesniej ,wyzej waly puscily -czyli woda zrobila sobie dodatkowe poldery i sie rozlała
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51939 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
przecież Cię Racibórz Dolny uratuje
kolekcjon€r
Liczba postów : 10878 Registration date : 13/02/2023
we wrocku zaczyna się lekka panika oczywiście są i tacy co ściągają sprzęt widziałem topy masztów na horyzoncie ale na poważnie to niektórzy z korpo ludków już się zastanawiają czy aby wybrana przez nich lokalizacja gdzie nabyli domo mieszkania była dobrą decyzją a tyle było achów i ochów, że ich stać na domki w wieku 30 lat ( jak to sobie dobrze radzą ) kilka kilometrów obok powstało osiedle gdzie w czasie powodzi z 97 roku było 1,5 metra wody w oszołomach brakuje wody w 5 litrowych opakowaniach konserwy mięsne też poznikały idę do ogrodu przygotować palenisko z trójnogiem aby było na czym zupę ugotować gdy wyłączą media
we wrocku nie powinno byc źle-fala ma byc w piatek DZISIAJ Nysa i chyba jeszcze cos tam bedie po drodze
przeciez ten nowy zbiornik jest jeszcze nie napelniony
ale jak ludzie ogladaja w tv co sie stało w Kłodzku to sie nie dziwie
Pewnie srajtaśmę też wykupują
Nawilzana oliwką o zapachu różanym?
MICHU
Liczba postów : 39678 Registration date : 25/10/2010
Co się stanie jak Hirek obniży stopy? - skończą się wojny wszelakie - nie będzie ocieplenia klimatu - nie będzie bezdomnych - cofnie się fala powodziowa - Thorgal rzuci picie
zibi MOD
Liczba postów : 31093 Age : 49 Location : Zamość Registration date : 23/05/2008
Co się stanie jak Hirek obniży stopy? - skończą się wojny wszelakie - nie będzie ocieplenia klimatu - nie będzie bezdomnych - cofnie się fala powodziowa - Thorgal rzuci picie
E
MICHU
Liczba postów : 39678 Registration date : 25/10/2010
Myślisz nad strategią „sprzedawaj fakty".
Ostatnio zmieniony przez MICHU dnia Wto 17 Wrz 2024, 13:01, w całości zmieniany 1 raz
Pan Nikt Dobry Kreskarz
Liczba postów : 5909 Registration date : 29/08/2007
Witam! Z S na L systemowo po 2322. L małe, bo siedzimy na różnych ważnych kreskach (np. wieloletniej linii trendu spadkowego, a z drugiej strony na linii trendu wzrostowego od końca 2022 r.), więc może być wte albo wewte.
AgroTrader MOD
Liczba postów : 51939 Age : 104 Location : The Silver Fox Club Registration date : 29/10/2011
Niedziela 15 września na długo pozostanie w pamięci parafian z Orłowa i zapisze się w historii parafii. To wtedy, podczas porannej mszy świętej, licznie przybyli wierni dziękowali organiście Edwinowi Tarka i jego rodzicom za 7 lat wspólnego śpiewania i modlitwy. Parafianie kazali proboszczowi ks. Grzegorzowi Kucharewiczowi opuścić parafię dobrowolnie. Podstawili nawet taczki, taksówkę dla księdza w jedną stronę. Na razie to był symboliczny gest w wyrazie ich niezadowolenia z posługi księdza. Ten z kolei zagroził ekskomuniką....
Tak trochę nietrafione życzenie
kolekcjon€r
Murzyni będą mieli tańsze kredyty.
kolekcjon€r
Pewnie znajdzie się odsetek, którzy nie ubezpieczyli bo po co
a Ty ubezpieczasz ? i od powodzi na 2-gim pietrze pewnie tez
czyli lubisz jak Cie dymaja w kiszke ubezpieczyciele ale jestes spokojny bo jak kiedys spadnie meteoryt to Ci zapłaca za ta
przeciez takie ubezpieczenie to coraczna danina pasożytom ja za obowiazkowd ubezpiecenie samochodu juz bym pewnie kupił drugi samochód a tak to zero odszkodowan i tylko place
czyli ubezpieczenie jest dobre dal pizd co jedziic nie potrafia I JA MUSZE NA NICH COROCZNIE PLACIC
no i to ubezpieczenie od zalania okazuje się, że cwaniaki od ubezpieczeń od zalania interpretują jako od pękniętej rury !!! zalanie od powodzi to inna para kaloszy
To zależy od polisy i wariantu ubezpieczenia. Ja na swojej mam wprost napisane
Trzeba czytać co się wykupuje. Generalnie ubezpieczenie od powodzi jest dość standardowe, chyba że ktoś chce mieć składkę 50zł rocznie to wtedy niech się nie dziwi.
AgroTrader MOD
Powodzie w Polsce mogą przyczynić się do trochę wyższej inflacji, wywołanej uszkodzeniami plonów i zaburzeniem dostaw. Mogą zwiększyć prawdopodobieństwo nowelizacji budżetu - oceniają ekonomiści Santander BP.
_________________ Rynek potrafi być irracjonalny dłużej, niż racjonalny inwestor pozostanie wypłacalny. J.M. Keynes
kolekcjon€r
Palant tak sledził powodzie i Go w końcu zaskoczyla ?
Nadaje ze Stronia Czw 22 Sie 2024, 07:39 napisał:
Nadaje ze Stronia napisał:
....to Czaskoski też rządzi w ...... Zamościach
Wczoraj od godz. 17 do 22 lubelscy strażacy otrzymali blisko 200 zgłoszeń związanych z przechodzącymi burzami. Ok. 140 zdarzeń dotyczyło Zamościa i powiatu zamojskiego. Chodzi głównie o pompowanie wody z zalanych posesji, ulic, piwnic, garaży podziemnych.
Nad Polską przechodził w środę front atmosferyczny, który wywoływał bardzo groźną pogodę. Jednym z miast, które najbardziej ucierpiały, jest Zamość. W ciągu dwóch godzin spadło tam ponad 130 mm wody. Tym samym został pobity poprzedni rekord, który odnotowano w tym mieście w 1980 r., a który wynosił 89,9 mm.
AgroTrader MOD
Intel wstrzymuje plany budowy fabryki chipów w Polsce i Niemczech publikacja 2024-09-16 22:34 Intel w ramach przedstawionego w poniedziałek planu restrukturyzacji zdecydował o wstrzymaniu na okres około 2 lat planów budowy fabryki chipów w Polsce i w Niemczech - poinformował dyrektor generalny Intela Pat Gelsinger.