Uniwersytet Futures i Opcji
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.
Uniwersytet Futures i Opcji

pod kierownictwem prof. SzFagra

IndeksIndeks  PortalePortale  SzukajSzukaj  Latest imagesLatest images  RejestracjaRejestracja  Zaloguj  

UFO Akcje - Typy.

Go down 
+40
eclipse
Cris
EX
justa
ROGER
Prezes
fishemade
Aligator
Maggy
smerek1
mosa
k1976
Lennon
antykatofob
melex259
filip
resor
dead_eye
peter
pit
fabularasa
Rmir
W stronę słońca :)
busia
Franz
leszczyzna
Kazik
IronFX
zibi
Indiana
malec
specjalista
Jones
dziadek
SYLWESTER
jem
PINGWIN (Z MADAGASKARU)
Diablo
myśliwyl
Dave
44 posters
Idź do strony : 1, 2, 3 ... 13 ... 26  Next
AutorWiadomość
Dave
Admin
Admin
Dave

Liczba postów : 21090
Registration date : 31/08/2007

UFO Akcje  -  Typy. Empty
PisanieTemat: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. EmptyWto 10 Cze 2008, 12:17

Ten wątek będzie poświęcony prezentacji spółek, w które warto zainwestowac. Wprowadźmy jednak kilka zasad:

1. Żadnego naganiania i krzyków bankierowych typu: bioton – zaraz korba jedziemy na pińcet !!! Traktujmy UFO poważnie, jako miejsce wzajemnej nauki i wymiany opinii. Na tym więcej skorzystamy niż gdy będziemy szukac jelenia na nasze cudowne akcje.
2. Każda propozycja niech będzie opisana (ARGUMENTY !), dlaczego ona jest taka atrakcyjna (czy to w oparciu a AT czy też AF).
3. Niech każda propozycja będzie pretekstem do dyskusji. Być może UFO – ludki będą w stanie w trakcie „burzy mózgów”, lepiej dopracowac strategię do konkretnej spółki (termin inwestycji, moment i ceny wejścia / wyjścia, ew. stopy itp.) lub znaleźc inną, bardziej rokującą.
Powrót do góry Go down
myśliwyl
Stalowe JAJA
Stalowe JAJA
myśliwyl

Liczba postów : 12554
Registration date : 28/08/2007

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. EmptyWto 10 Cze 2008, 12:37

właśnie a co myślicie o PKN - tak po 38 ??????
Powrót do góry Go down
Dave
Admin
Admin
Dave

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. EmptyWto 10 Cze 2008, 12:38

myśliwyl napisał:

a dlaczego akurat po tyle ? lol!
Powrót do góry Go down
myśliwyl
Stalowe JAJA
Stalowe JAJA
myśliwyl

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. EmptyWto 10 Cze 2008, 12:41

Dave napisał:
myśliwyl napisał:

po tyle go sprzedawałem parę lat temu !!!!!!
Powrót do góry Go down
Dave
Admin
Admin
Dave

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. EmptyWto 10 Cze 2008, 12:48

myśliwyl napisał:
Dave napisał:
myśliwyl napisał:

bardziej mnie kusi cena 35 - 36.
a dlaczego ?

można spróbowac zagrac pod podwójne dno ale z wąskim stopem na wypadek jakby bydle przebiło się do dołu.
Powrót do góry Go down
myśliwyl
Stalowe JAJA
Stalowe JAJA
myśliwyl

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. EmptyWto 10 Cze 2008, 12:52

Dave napisał:
myśliwyl napisał:
Dave napisał:
myśliwyl napisał:

a dlaczego ?

można spróbowac zagrac pod podwójne dno ale z wąskim stopem na wypadek jakby bydle przebiło się do dołu.
w każdym bądż razie nadchodzi chyba pora na akcyjki w dłuższym terminie !!!!
Powrót do góry Go down
Diablo

Diablo

Liczba postów : 31488
Registration date : 30/08/2007

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. EmptyWto 10 Cze 2008, 16:46

czesc
Moje typy podam koło niedzieli, najpierw musze dorwac wykresy z obrotami Smile
Na dzis PGNiG wygląda atrakcyjnie i raczej to inwestycja na lata.
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. EmptyWto 10 Cze 2008, 16:50

ja hawe kupie po zlotowce a kopex po 10 zeta,barlinek po 7
Powrót do góry Go down
Dave
Admin
Admin
Dave

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. EmptyWto 10 Cze 2008, 18:53

kaczor napisał:

a skąd ci te poziomy wyszły ? scratch scratch scratch

KOPEX - na poziomie 10 zł nie ma nic co by mogło tą cenę sugerowac.
HAWE - wykresik kamikadze ..... i tylko na ryja leci.
BARLINEK - najniższe wsparcie na wykresie to 7,8 zł. jak przebije to na pewno na 7 się nie zatrzyma.

dziwne te ceny podałeś .... Shocked
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. EmptyWto 10 Cze 2008, 18:56

Dave napisał:
kaczor napisał:

a skąd ci te poziomy wyszły ? scratch scratch scratch

KOPEX - na poziomie 10 zł nie ma nic co by mogło tą cenę sugerowac.
HAWE - wykresik kamikadze ..... i tylko na ryja leci.
BARLINEK - najniższe wsparcie na wykresie to 7,8 zł. jak przebije to na pewno na 7 się nie zatrzyma.

dziwne te ceny podałeś .... Shocked
jestem zmeczony AT chce wyprobowac losowe strzaly na losowych poziomach
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. EmptyWto 10 Cze 2008, 20:56

Witam akcjomaniaków. Super pomysł bo nie samym koniem żyje  Laughing Akcje to był mój chleb powszedni przez kilka ostatnich lat. Nie zamierzam jeszcze wracać, ale po starym sentymencie obserwuję sobie wybrane papierki przy nudniejszych sesjach.Pytanko co sądzicie o tfonie? Papier zmasakrowany niczym parę miesięcy temu toora. Czy był powód do takiej przeceny? Wskaźnikowo wygląda to interesująco. Na RSI dziennym oscyluje kole 20 co wskazuje na totalne wyprzedanie. Obroty na ostatnich spadkach coraz niższe. Podwójne dno? Chyba bym zaryzykował z stopem poniżej ostatniego dołka na 3.69 w cenach close. Pozdro
Powrót do góry Go down
PINGWIN (Z MADAGASKARU)

PINGWIN (Z MADAGASKARU)

Liczba postów : 6643
Registration date : 29/10/2007

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. EmptyWto 10 Cze 2008, 21:04

krt napisał:
czesc
Moje typy podam koło niedzieli, najpierw musze dorwac wykresy z obrotami Smile
Na dzis PGNiG wygląda atrakcyjnie i raczej to inwestycja na lata.

PATRZę NA MóJ OSTATNI RACHUNEK ZA GAZ I TRUDNO MI SIę NIEZGODZIć. study
Powrót do góry Go down
jem

jem

Liczba postów : 382
Registration date : 27/08/2007

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. EmptyWto 10 Cze 2008, 21:06

myśliwyl napisał:
Dave napisał:
myśliwyl napisał:
Dave napisał:
myśliwyl napisał:

a dlaczego ?

w każdym bądż razie nadchodzi chyba pora na akcyjki w dłuższym terminie !!!!

DLATEGO WŁAŚNIE WZIOŁEM PIERWSZĄ PARTIE PKN PO 37.5
Powrót do góry Go down
Dave
Admin
Admin
Dave

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. EmptyWto 10 Cze 2008, 21:45

NWR napisał:
Witam akcjomaniaków. Super pomysł bo nie samym koniem żyje Laughing Akcje to był mój chleb powszedni przez kilka ostatnich lat. Nie zamierzam jeszcze wracać, ale po starym sentymencie obserwuję sobie wybrane papierki przy nudniejszych sesjach.Pytanko co sądzicie o tfonie? Papier zmasakrowany niczym parę miesięcy temu toora. Czy był powód do takiej przeceny? Wskaźnikowo wygląda to interesująco. Na RSI dziennym oscyluje kole 20 co wskazuje na totalne wyprzedanie. Obroty na ostatnich spadkach coraz niższe. Podwójne dno? Chyba bym zaryzykował z stopem poniżej ostatniego dołka na 3.69 w cenach close. Pozdro

po mojemu to jeszcze za wcześnie. Na razie nie widac żadnych sygnałów akumulacji papiera. Jak miałbym obstawiac to bardziej prawdopodobne jest pójście niżej..... przynajmniej w terminie dłuższym niż kilka sesji (co teoretycznie nie wyklucza jakiegoś krótkiego odbicia.... ale strach się bac).

z ciekawostek, tygodniowy STS jest blisko sygnała kupna.

a czemu to cudo walnęło 62 % w tydzień ? jakieś info ?
Powrót do góry Go down
SYLWESTER

SYLWESTER

Liczba postów : 10585
Registration date : 20/11/2007

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. EmptyWto 10 Cze 2008, 22:48

NWR napisał:
Witam akcjomaniaków. Super pomysł bo nie samym koniem żyje  Laughing Akcje to był mój chleb powszedni przez kilka ostatnich lat. Nie zamierzam jeszcze wracać, ale po starym sentymencie obserwuję sobie wybrane papierki przy nudniejszych sesjach.Pytanko co sądzicie o tfonie? Papier zmasakrowany niczym parę miesięcy temu toora. Czy był powód do takiej przeceny? Wskaźnikowo wygląda to interesująco. Na RSI dziennym oscyluje kole 20 co wskazuje na totalne wyprzedanie. Obroty na ostatnich spadkach coraz niższe. Podwójne dno? Chyba bym zaryzykował z stopem poniżej ostatniego dołka na 3.69 w cenach close. Pozdro
kupiłem go po 4.41 i po 4.15 , jest tu coś kombinowane , po co straszyli ludzi prognozowanymi wynikami 2008 ( nie musieli )
http://www.parkiet.com/forum/viewtopic.php?t=121214&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=e6fdcd09fafa9a4e9c36270aec256171 POZDR
Powrót do góry Go down
dziadek
Admin
Admin
dziadek

Liczba postów : 13100
Registration date : 13/11/2007

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. EmptyWto 10 Cze 2008, 23:16

[quote="Dave"]Ten wątek będzie poświęcony prezentacji spółek...../quote]

Cieszę się że powstał ten wątek bo temat jest szeroki i interesujący wielu traderów. Mam nadzieje że zostanie rozbudowany i będzie wielce pomocny w podejmowaniu konkretnych decyzji inwestycyjnych! Ja osobiście na kasowym jestem od czasu gdy na parkiecie było 8 (osiem) spółek. Mam nawet na kasowym niejakie sukcesy, w przeciwieństwie do terminowego gdzie powoli zdobywam doświadczenie, natomiast kasę tracę bardzo szybko!
Mój pierwszy typ to BPH na longa. Postaram sie to uzasadnić. Dodam jeszcze że postawiłem na to kasę i dalej stawiam. Moim ulubionym przedziałem cenowym na tym walorze jest 72 - 76 zl. Pozdrawiam!

https://www.youtube.com/watch?v=O-4oOvZ_K4g
Powrót do góry Go down
https://ufoforum.forumotion.com/
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. EmptySro 11 Cze 2008, 09:26

Może ktoś zaproponuje jakies ciekawe akcje szukam według kryteriów :
- mocno przecienone
- dobry wskaźnik C/Z (ale wynikający z działalności operacynej a nie zdarzeń jednorazowych)
- szybki rozwój i potencjał rozwoju (czyli np: nie developerka)

Jak macie takie spółki to bardzo poprosze
Powrót do góry Go down
Jones

Jones

Liczba postów : 13205
Registration date : 15/03/2008

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. EmptySro 11 Cze 2008, 12:58

no to i ja coś zaproponuje

TPSA kupno po jakieś 16,50 PLN ?
Powrót do góry Go down
Dave
Admin
Admin
Dave

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. EmptySro 11 Cze 2008, 13:01

[quote="wscieklica"]
Dave napisał:
Ten wątek będzie poświęcony prezentacji spółek...../quote]

Cieszę się że powstał ten wątek bo temat jest szeroki i interesujący wielu traderów. Mam nadzieje że zostanie rozbudowany i będzie wielce pomocny w podejmowaniu konkretnych decyzji inwestycyjnych! Ja osobiście na kasowym jestem od czasu gdy na parkiecie było 8 (osiem) spółek. Mam nawet na kasowym niejakie sukcesy, w przeciwieństwie do terminowego gdzie powoli zdobywam doświadczenie, natomiast kasę tracę bardzo szybko!
Mój pierwszy typ to BPH na longa. Postaram sie to uzasadnić. Dodam jeszcze że postawiłem na to kasę i dalej stawiam. Moim ulubionym przedziałem cenowym na tym walorze jest 72 - 76 zl. Pozdrawiam!

jest już w koszyku obserwacyjnym Very Happy
Powrót do góry Go down
specjalista

Liczba postów : 1606
Registration date : 01/06/2008

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. EmptySro 11 Cze 2008, 15:04

[quote="Dave"]
wscieklica napisał:
Dave napisał:
Ten wątek będzie poświęcony prezentacji spółek...../quote]

jest już w koszyku obserwacyjnym Very Happy

Witam wszystkich na nowym moim zdaniem coraz ciekawszym wątku! Oczywiście w związku z mocną przeceną niektórych spółek

Również obserwuję BPH i tum mam pytanie - co w związku z przejęciem przez General Electric Company tego banku. Jakie mogą być dalsze konsekwencje ? Ma ktoś jakieś ciekawe sugestie i spostrzeżenia ? Moim zdaniem może mieć to pozytywny wpływ na tą spółkę
Powrót do góry Go down
SYLWESTER

SYLWESTER

Liczba postów : 10585
Registration date : 20/11/2007

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. EmptyPią 13 Cze 2008, 08:18

Telforceone obniżył prognozę skonsolidowanego zysku za 2007 r.
ESPI, pb.pl 13.06.2008 07:59

Według uaktualnionej prognozy, w 2007 r. spółka odnotowała skonsolidowany zysk netto na poziomie 6,011 mln zł.
Poprzednia wartość prognozy zakładała zysk netto w kwocie 6,8 mln zł.

Spółka nie zmieniła szacunków odnośnie przychodów grupy kapitałowej ze sprzedaży 121,376 mln zł oraz zysku brutto ze sprzedaży 40,977 mln zł

CZYLI NIE JEST ŹLE , POTWIERDZONE 6 MLN ZYSKU !
Powrót do góry Go down
malec

Liczba postów : 2077
Registration date : 14/12/2007

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. EmptyPią 13 Cze 2008, 13:08

Co sądzicie krótkoterminowo kghm. 9 zeta dywidendy to przeszło 9% od obecnego kursu. Poza tym nafta. dobre kontrakty jak sie rozkreci euro to może być suoer. c/z 12
Powrót do góry Go down
Indiana
UFO Edukator
UFO Edukator
Indiana

Liczba postów : 7552

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. EmptyPią 13 Cze 2008, 22:22

Witam!
Świetnie że powstał taki Kącik!
Jak macie jakieś pomysły na kryteria doboru spółek, oparte na cenie, wolumenie, trendach (C/Z i podobne niestety nie da rady na razie obliczać z powodu braku takowych w danych spółki) to piszcie, mogę napisać w miarę dowolny system na to i oczywiscie zaprezentować kod i wyniki.
Na razie moje zakupy, to:
01NFI 2.30; Krosno 2.00; Karen 1.27;
Reszta czeka na wyprz, ceny nie doszły. Tak trochę w ciemno to brałem, to moje pierwsze w życiu zakupy akcji. Na szczęście najwięcej mam Karena, wiec w sumie jeszcze na plusie, ale wygląda że poleci jeszcze Very Happy
No nic, od czegoś trzeba zacząć.

Mam też takie pytanie:
Wiem, ze na akcjach można dużo stracić, mimo iż spółka zarabia itd., tylko przeprowadzana jest jakaś emisja akcji i czegoś tam nie zrobimy. Prawa Poboru, czy jak to brzmi. Proszę o wytłumaczenie mechanizmu, bo zamierzałem kupić trochę na lata i zapomnieć, a wychodzi że jednak trzeba siedzieć i pilnować choćby tych emisji - co będzie powodowało sprzedaż na dołkach, kupno na górkach Twisted Evil
Jakie są jeszcze inne "techniczne" powody możliwej straty na akcjach (nie chodzi mi o np. bankructwo czy spadek zysków, tylko jakieś podziały właśnie)
Pozdro
Powrót do góry Go down
zibi
MOD
MOD
zibi

Liczba postów : 31097
Registration date : 23/05/2008

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. EmptyPią 13 Cze 2008, 23:18

Indiana napisał:
Witam!
Jak macie jakieś pomysły na kryteria doboru spółek, oparte na cenie, wolumenie, trendach (C/Z i podobne niestety nie da rady na razie obliczać z powodu braku takowych w danych spółki) to piszcie, mogę napisać w miarę dowolny system na to i oczywiscie zaprezentować kod i wyniki.
Reszta czeka na wyprz, ceny nie doszły. Tak trochę w ciemno to brałem, to moje pierwsze w życiu zakupy akcji. Na szczęście najwięcej mam Karena, wiec w sumie jeszcze na plusie, ale wygląda że poleci jeszcze Very Happy
No nic, od czegoś trzeba zacząć.

Mam też takie pytanie:
Wiem, ze na akcjach można dużo stracić, mimo iż spółka zarabia itd., tylko przeprowadzana jest jakaś emisja akcji i czegoś tam nie zrobimy. Prawa Poboru, czy jak to brzmi. Proszę o wytłumaczenie mechanizmu, bo zamierzałem kupić trochę na lata i zapomnieć, a wychodzi że jednak trzeba siedzieć i pilnować choćby tych emisji - co będzie powodowało sprzedaż na dołkach, kupno na górkach Twisted Evil
Jakie są jeszcze inne "techniczne" powody możliwej straty na akcjach (nie chodzi mi o np. bankructwo czy spadek zysków, tylko jakieś podziały właśnie)
Pozdro
chodi tutaj o to ze po uzyskaniu praw do dodatkowych akcji (prawa poboru) , posiadacz akcji musi je wykupic w danym okreslonym terminie -termin jest podawany wczesniej w prospekcie emisyjnym, ma on swoje ramy czasowe i moze byc rozny np.3-6 miesiecy co oznscza ze w tym terminie musi sie odbyc wykonanie PP i w tym konkretnym okresie jest kilka dniktore sa podawane wczesniej moze to byc np. 3 dni w ktorych to nalezy zglosic sie do POK i dokonac zapisu na dodatkowe akcje wraz z wplata naleznych za nie pieniedzy, po czym zostaja one przyznane,pula niewykonanych PP po ktore nikt sie nie zglosil zostaje rozpisana dodatkowo , mozna rowniez przed wykonaniem sprzedac PP na gieldzie gdyz sa one zapiane na rachunku isa obracane przez pewien czas na GPW
Powrót do góry Go down
Gość
Gość

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. EmptySob 14 Cze 2008, 15:10

Mój typ Fasing - przedział 14-16zł

Monopolista na rynku produjcji łańcuchów i podobnych dla górnictwa, energetyki, ryboustwa. Spółka matka przejęła jedynego konkurenta w Europie. Mają około 50% w spółce MOJ (też na GPW) i 50% w joint venture w Chinach (wielka niewiadoma). 3,2 mln akcji;11,8 mln zysku netto za 2007, C/Z 4,7 , C/WK 0,63
jednak strasznie mały obrót i ciężko kupić większe ilości.

Może coś z pogranicza górnictwa i energetyki będzie następne po internecie i developerce
Powrót do góry Go down
Dave
Admin
Admin
Dave

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. EmptyPon 16 Cze 2008, 13:59

Indiana napisał:
Witam!

ja patrzę głównie na trynd, obroty i kształt świeczek.

można ew. dodac jeszcze jakieś średnie .... przecięcia itp...

ma ktoś może jakieś propozycje lub pomysły, które można by wsadzic do systemu mechanicznego.

indiana mógł by popełnic taki system akcyjny dla UFO i można by publikowac jego sygnały na forum. Very Happy

... na przykład w formie listy spólek, na które warto by zwrócic uwagę.
Powrót do góry Go down
PINGWIN (Z MADAGASKARU)

PINGWIN (Z MADAGASKARU)

Liczba postów : 6643
Registration date : 29/10/2007

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. EmptyWto 17 Cze 2008, 09:35

Indiana napisał:

a co te nfi produkuje?
Powrót do góry Go down
Indiana
UFO Edukator
UFO Edukator
Indiana

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. EmptyWto 17 Cze 2008, 20:40

Nie wiem co produkuje Embarassed, ale kupiłem bo był na dolnej bandzie od której wielokrotnie się odbijał. A że banda dzień później poszła w pizz...., to trudno, nie będę przecież w połowie bessy po zakupie za ułamek normalnej ceny na stopie ze stratą wywalał, zresztą mało kupiłem Very Happy

Natomiast coś wymyśliłem, na razie jest to jeden z systemów zwykłych na FW, lekko tylko przerobiony, ale już wyniki wychodzą zachęcająco:

Stormm - bliski sygnał kupna:
UFO Akcje  -  Typy. Stormm11

Tfone:
- dziś padł sygnał kupna:
UFO Akcje  -  Typy. Tfone11

To oczywiście tylko próbki, dopiero co zacząłem nad tematem myśleć. Dużą zaletą systemów w Amibrokerze jest możliwość jednoczesnego przeszukania całej bazy danych spółek w sekundę i wyświetli te, na których padł sygnał kupna lub cena do sygnału zbliżyła się na np. 1 czy 2%. Pomyślę coś nad tym.
Powrót do góry Go down
Dave
Admin
Admin
Dave

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. EmptyWto 17 Cze 2008, 21:41

indiana,

fajne to cheers

a sygnał na jakiej podstawie jest generowany ?
przebicie średniej.... scratch

ps. dawaj częściej Very Happy
Powrót do góry Go down
Indiana
UFO Edukator
UFO Edukator
Indiana

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. EmptyWto 17 Cze 2008, 22:06

Toto na razie generuje sygnały na bazie przecięcia linii cen maksymalnych z kilku dni plus 2.618 ATR dziennego - jak danego dnia cena przebije tę linie, to sygnał kupna.
Taka sama linia po minimach - sygnał sprzedaży.
To tylkow wstępny pomysł, muszę jeszcze potestować.
Bo ogólnie rzecz biorąc trzeba dostosowywać parametry do spółek, jedne mają większa, inne mniejszą zmienność, i generalnie dla wszystkich akcji średnia zyskowność wychodzi od 1998 r.
No i na akcjach nie ma shortów, he he, kilka godzin roboty żeby to jakoś działało.
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: UFO Akcje - Typy.   UFO Akcje  -  Typy. Empty

Powrót do góry Go down

UFO Akcje - Typy.
Powrót do góry 
Strona 1 z 26Idź do strony : 1, 2, 3 ... 13 ... 26  Next
 Similar topics
-
» UFO - 08.04.2009
» kontrakty na akcje
» Akcje groszowe - czy warto?
» UFO Akcje - strategie i techniki gry / inwestycji.

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Uniwersytet Futures i Opcji  :: Akcje-
Skocz do: