| UFO - 22.09.2007 | |
|
+19Kozoyeb dafnia Cris kLeszcz Dave przemak nazgul71 loko inwestor REALISTA Diablo forex karnak Indiana Pan Nikt Reser Krzysztof Wigusia SzFagier 23 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
loko
Liczba postów : 3137 Location : Warszawa Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 22.09.2007 Sob 22 Wrz 2007, 22:22 | |
| bilboardy wyborcze mam za oknem | |
|
| |
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 22.09.2007 Sob 22 Wrz 2007, 22:23 | |
| - irc napisał:
- krt napisał:
- irc napisał:
- Ja zaczołem tą rozmowe?? Od kiedy jestes cenzorem???i piszesz mi co mam robic a czego nie
Chyba tĘ rozmowĘ. Dobrze radzę. Cenzor... widać młody jesteś, to możesz takie głupoty pisać. Adminom szczególnie, chyba że lubią mieć bagno na forum. Osobiście proponuję totalną wycinkę polityki z tego działu i domaganie się merytoryki. A jak zrobią, ich sprawa. Ewidetnie widac jakie masz zapatrywania ideologiczne i polityczne a mnie wpierasz żeby niepisac o polityce Ale ok niebyło tematu No prosze to ja teraz jestem młody gówniarz i się nieznam żałosne | |
|
| |
irc Gość
| Temat: Re: UFO - 22.09.2007 Sob 22 Wrz 2007, 22:25 | |
| - krt napisał:
- Ewidetnie widac jakie masz zapatrywania ideologiczne i polityczne a mnie wpierasz żeby niepisac o polityce
Ale ok niebyło tematu Właśnie dlatego, że na tym forum są nie tylko ludzie którzy zieją nienawiścią do PISu, proponuję by tematów polityki nie poruszać. Po co się kłócić nie na temat forum? Wolałbym o Longi i Shorty. |
|
| |
Diablo
Liczba postów : 31488 Age : 46 Location : Polak Ateista Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 22.09.2007 Sob 22 Wrz 2007, 22:26 | |
| - irc napisał:
- krt napisał:
- Ewidetnie widac jakie masz zapatrywania ideologiczne i polityczne a mnie wpierasz żeby niepisac o polityce
Ale ok niebyło tematu Właśnie dlatego, że na tym forum są nie tylko ludzie którzy zieją nienawiścią do PISu, proponuję by tematów polityki nie poruszać. Po co się kłócić nie na temat forum? To po cholere piszesz mi że jestem za młody ?? uważasz że jesteś mądrzejszy bo starszy jestes?? | |
|
| |
loko
| Temat: Re: UFO - 22.09.2007 Sob 22 Wrz 2007, 22:36 | |
| stopki to dobry zwyczaj na sesji. a jej czystosc swiadczy o wlascicielu. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 22.09.2007 Sob 22 Wrz 2007, 22:37 | |
| Olewam polityke,licza sie tylko pieniadze i bliscy ludzie:>A do takich tematow moglby sie Hydepark nadac.
to był post numer 10.000 na naszym forum |
|
| |
Kozoyeb
Liczba postów : 9425 Registration date : 28/08/2007
| Temat: Re: UFO - 22.09.2007 Sob 22 Wrz 2007, 23:13 | |
| - SzFagier napisał:
- re Kozojeb
jeszcze proponuję liczyć prowizję transakcyjną 2 pkt, bo jak dojedziesz znowu do 100 sztuk to obrotka jest niemożliwa w jednym ticku... sygnały live puszczaj w wątku głównym bo pasjonaci zanim skoczą na systemy to im sygnał przeleci no to tyle... zalatwione,bede tu dawal, a wieczorem w systemach podsumowanie,nie trzaba zazwyczaj liczyc jakichkoliwek obsów cenowych - to zobaczysz w praniu. pozdro i nie klocic sie tu chlopaki, jeszcze o takie bzdety! | |
|
| |
Diablo
| Temat: Re: UFO - 22.09.2007 Sob 22 Wrz 2007, 23:24 | |
| - kozojeb napisał:
- SzFagier napisał:
- re Kozojeb
jeszcze proponuję liczyć prowizję transakcyjną 2 pkt, bo jak dojedziesz znowu do 100 sztuk to obrotka jest niemożliwa w jednym ticku... sygnały live puszczaj w wątku głównym bo pasjonaci zanim skoczą na systemy to im sygnał przeleci no to tyle... zalatwione,bede tu dawal, a wieczorem w systemach podsumowanie,nie trzaba zazwyczaj liczyc jakichkoliwek obsów cenowych - to zobaczysz w praniu. pozdro i nie klocic sie tu chlopaki, jeszcze o takie bzdety! A bo mnie wqurwił, językowznawca jeden. Najgorsi są ci modlący się | |
|
| |
irc Gość
| Temat: Re: UFO - 22.09.2007 Sob 22 Wrz 2007, 23:25 | |
| - kozojeb napisał:
- zalatwione,bede tu dawal,
Mistrzuniu, ale czy do KZJBA będą sygnały w trakcie sesji jak do ALGAMATu? Chyba nie? |
|
| |
Micu Gość
| Temat: Re: UFO - 22.09.2007 Sob 22 Wrz 2007, 23:34 | |
| Ponawiam jak ma ktoś coś ciekawego do dodania RE KRT ,Opcjoner i ... mam pytanko na jakich platformach przy posiadaniu polskiego konta poza xtb można inwestować w kontrakty na surowce indeksy itp. jak jest z wiarygodnością takich instytucji. |
|
| |
Diablo
| Temat: Re: UFO - 22.09.2007 Sob 22 Wrz 2007, 23:47 | |
| - Micu napisał:
- Ponawiam jak ma ktoś coś ciekawego do dodania
RE KRT ,Opcjoner i ...
mam pytanko
na jakich platformach przy posiadaniu polskiego konta poza xtb można inwestować w kontrakty na surowce indeksy itp. jak jest z wiarygodnością takich instytucji.
używam www.finspreads.com i XTB choc zastanawiam sie nad TMS bo wydaje mi się troche lepszy odnośnie składania zleceń poprostu wydaje mi się szybszy. Póki co każdy zysk wypłacam więc juz dawno gram tylko na procentach, które udało mi się wypracować i jakos nieprzejmuje się zbytnio tym, czy to bedzie istniec czy nie, bo przykład WGI pokazuje że i tak drobni wrazie bankructwa dostają najmniej lub wcale i żadne zabezpieczenia czy gwarancje tak naprawde nic niedają. Wg. mnie warto sobie zdywersyfikować portfel i spróbowac szczęścia na innych rynkach. Początki miałem kiepskie ale po czasie wypracowałem sobie własną strategie która procentuje tym ze mimo własnej działalności wieksze pieniądze zdobywam na rynku pochodnym, nawet ostatnia wtopa na GPW odrobiłem wszystko na ropie jenie i DAXie. Pozdr W tms(minidirect) i XTB można otworzyc konto za 2 klocki a to chyba niejest aż taka duża kwota, a doświadczenie zdobyte nie wirtualną kwotą tylko własną - bezcenne | |
|
| |
SzFagier Admin
Liczba postów : 5190 Registration date : 27/08/2007
| Temat: Re: UFO - 22.09.2007 Nie 23 Wrz 2007, 00:06 | |
| Panowie Irc i Krt pkt.3. regulaminu się kłania... od siebie dodam, że kwestie polityczne... podobnie jak religia czy rasizm narodościowy będą dzielić i wywoływać "gorące" dyskusje... szkoda nerwów...
re Kaśka jak Cię lubię dowcipy polityczne wylądują w śmietniku...
Dobranoc
ps. ponowię pytanie "Czy udało się KOmuś policzyć RSI w excelu? i jest w stanie rozwinąć myśl? | |
|
| |
jem
Liczba postów : 382 Location : Katowice Registration date : 27/08/2007
| Temat: Re: UFO - 22.09.2007 Nie 23 Wrz 2007, 00:12 | |
| - SzFagier napisał:
- Czy KTOKOLWIEK liczy RSI w excelu???
jeśli tak to powiedz o tym coś zainspirowałeś mnie tematem i zrobiłem to w Exelu jeżeli ktoś chce skożystać podaje linka http://stockcharts.com/school/doku.php?id=chart_school:technical_indicators:relative_strength_index_rsi tam jest gotowy przykładowy format do liczenia RSI w Exelu pod tabelką,należy go ściągnąć - zapisac na dysk- otworzyć- wstawić nowy arkusz- i jak w przykładzie wpisać dane wnowym arkuszu są dostępne w bossa.pl - następnie skopiwać formuły z przykładu wkleić na nowy arkusz- zapisać żeby nie utraćić danych i konic z liczeniem Na dzisiaj 14 dn.RSI 62,1945 | |
|
| |
SzFagier Admin
| Temat: Re: UFO - 22.09.2007 Nie 23 Wrz 2007, 00:27 | |
| no właśnie ja też troszkę pogrzebałem w internecie i na dysku... iii... porównałem z tym co daje NOL i się nie zgadza w nolu coś koło 70 dla parametru 14 ten przykład co zapodałeś to nawet udało się ściągnąć bezpośrednio w formie pliku... wpiszcie w gogla "rsi excel" i drugi link ale na parkiecie w definicji RSI jest mowa o średnich wykładniczych a tu znalazłem link do tego gówna co to jest i jak się to liczy http://www.newtrader.pl/technical_3,2.php po drobnych korektach policzyłem i wyszło tylko tera inny problem... ostatnie prawie idealnie z tym co pokazuje nol ale poprzednie dwie za wysoko | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 22.09.2007 Nie 23 Wrz 2007, 00:51 | |
| |
|
| |
jem
| Temat: Re: UFO - 22.09.2007 Nie 23 Wrz 2007, 01:08 | |
| re: szfagier "ale na parkiecie w definicji RSI jest mowa o średnich wykładniczych"
tam też są obliczone sr.14 dniowe + i - stosunek ich daje RS jest tam większa dokładność itak na 21-09-2007 sr. +14 dn wynosi 29,48, sr.-14 dn 17,92 RS 1,6451 - TO JEST SR. WAŻONA (WYKŁADNICZA) 14 dn. RSI 62,1945 | |
|
| |
Indiana UFO Edukator
Liczba postów : 7552 Age : 47 Location : Chrzanów Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 22.09.2007 Nie 23 Wrz 2007, 10:31 | |
| Ad. Szfagier Nie wyszły Ci dziwne wartości w dwóch poprzednich dniach - RSI w NOL-u było wyraźnie powyżej 70, tylko w piątek już na wykresach się cofnęło. Z tego wynika, że całe RSI jest wygładzane jakąś średnią, i starsze wartości po prostu się zmieniają, bardzo utrudniając sensowne wyciąganie wniosków po czasie, a nol jeszcze nie umożliwia zapisywania/ładowania wybranych okresów. Najbardziej brakuje mi właśnie tego w naszym nol-u, aby móc sobie analizować dowolnie wybrany okres, najlepiej od początku GPW. Ciekawe, dlaczego tego banalnego, a jakże istotnego udogodnienia nie wprowadzą - czyżby większa ilość naszej wiedzy szkodziła biurom maklerskim??? Czy też może szfagrom? | |
|
| |
loko
| Temat: Re: UFO - 22.09.2007 Nie 23 Wrz 2007, 11:10 | |
| re Szfagier moze rzeczywiscie jakies wygladzanie w Nol-u. liczysz RSI dla indeksu, a czy w naszym przypadku nie powinnismy raczej liczyc dla futow ? dla Z ?
chodziło o policzenie dla czegokolwie... a że zamknięcia indeksu najszybciej ściągnąć w formie tabelki... to tak wyszło teraz to nawet dla ceny wazeliny mogę sobie RSI machnąć ozdr | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 22.09.2007 Nie 23 Wrz 2007, 11:22 | |
| wyraźna dywegrencja na RSI rzadko sie myli w takich przypadkach. wkrótce fala C, obstawiam poczatek października, teraz utrzymywanie wysokich poziomów ze względu na koniec kwartału, chyba ze cos wypadnie z szafy szybciej |
|
| |
Indiana UFO Edukator
Liczba postów : 7552 Age : 47 Location : Chrzanów Registration date : 30/08/2007
| Temat: Re: UFO - 22.09.2007 Nie 23 Wrz 2007, 12:03 | |
| Rzeczywiście, mamy dość silną dywergencję, ale z analizy cykli wynika, że jeszcze ok. 10 dni nam brakuje do szczytu. Przy lipcowych szczytach całkiem podobnie to wyglądało, wystąpiło kilka pod rząd silnych dywergencji prospadkowych, a w tym czasie zdobywaliśmy szczyt za szczytem. Podobnie MACD, wolna linia dopiero co przecięła linie 0, jest miejsce do wzrostu o jakieś 100-200 pkt. Przy czym w przeszłości zawsze jakaś korekta była, przed szczytem. Być może będzie to ta środowa, o której pisze np. bardziej doświadczony andre, ale choć jutro pomyślę o tłustych eS, raczej końcem tygodnia spadam z eS-ek . Oczywiście wszystko zależy, co będzie się działo. | |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: UFO - 22.09.2007 Nie 23 Wrz 2007, 12:33 | |
| Witam all. Bardzo dziękuję za wszystkie życzenia Coś szumi i chyba tym się narazie zajmę, a wieczorkiem poczytam co tam napisaliscei Pozdrawiam |
|
| |
karnak
Liczba postów : 13012 Registration date : 29/08/2007
| Temat: Nadal L Nie 23 Wrz 2007, 12:35 | |
| Nadal obowiązuje L i nie ma co pękać. Załóżmy, że będzie nawet jakaś korekta, to co z tego, czy będziemy wiedzieli ile ona trwa i kiedy należy przejść na L? Musimy mieć strategię postępowania, a nie zgadywanki. Moja strategia nie przewiduje jeszcze zmiany pozycji, a jestem na L od 3420 pkt. Nie zamierzam łapać górek bo to samobójstwo. Padły mocne sygnały kupna, niedawno potwierdzone - pozwólmy trendowi się uformować- bądźmy jego przyjacielem. Nie zaś od razu atak na nowe i niewiara. Cierpliwości, a rynek dobitnie nam pokaże kiedy trzeba wziąć S. No chyba, że się jest geniuszem DT jak andre, ale ja tak nie potrafię i cieszę się z tego, co mi się uda zarobić wolniej, ale według jakiejś metody, a nie przypadkiem. Pozdrawiam i życzę udanych posunięć.
Ostatnio zmieniony przez dnia Nie 23 Wrz 2007, 12:52, w całości zmieniany 3 razy | |
|
| |
Cris
Liczba postów : 6430 Location : WY Registration date : 29/08/2007
| Temat: Cris Nie 23 Wrz 2007, 12:35 | |
| Ale suuuper teraz wskaźniki będziemy sobie liczyli sami. | |
|
| |
jem
| Temat: Re: UFO - 22.09.2007 Nie 23 Wrz 2007, 14:05 | |
| Pytanie do użytkowników systemów firmy Ascot, o opinie na temat: Sygnały transakcyjne przez Email lub SMS ,Program Cyklotron 2.4.2 End-Of-Day, Darmowy Cyklotron 1.0 End-Of-Day
chodzi mi o opinie i wyniki testów czekam na PW ,żeby nie zaśmiecać podstawowego tematu.
Ostatnio zmieniony przez dnia Nie 23 Wrz 2007, 14:47, w całości zmieniany 1 raz | |
|
| |
loko
| Temat: Re: UFO - 22.09.2007 Nie 23 Wrz 2007, 14:30 | |
| re Karnak jak najbardziej masz racje , jezeli dalej masz sygnal eL i dluga od 3420 to tez bym siedzial na d..... Ale jezeli odpusciles handel w ostatnich dniach i w nowym tygodniu chcesz wejsc na rynek to uwzglednienie ew. korekty w pierwszej polowie nast. tygodnia trzeba brac pod rozwage. druga pol tyg to raczej up. A swoja droga przy jakim spadku twoj system da eS ? czy przy 3650 ? pozdr | |
|
| |
Goś? Gość
| Temat: Re: UFO - 22.09.2007 Nie 23 Wrz 2007, 15:02 | |
| Witam!
Czytuje Was już od jakiegoś czasu, mam zamiar zacząć grać na kontraktach. No i pierwszy problem przede mną to wybór platformy. Wiem że było sporo postów na ten temat ale tak naprawdę ciężko na ich podstawie podjąć decyzję. Wiec mam propozycje - może zróbmy zestawienie platform w formie jakiejś tabeli? Zastanówmy się jakie cechy są istotne i stwórzmy własny ranking - myślę że przydało by się to nowym i starym graczom. No i skończyły by się posty takie jak mój;) Chętnie się podejmę przygotowania tego zestawienia - potrzebuję tylko danych od użytkowników.
Pozdrawiam |
|
| |
Dave Admin
Liczba postów : 21090 Age : 56 Location : 3miasto Registration date : 31/08/2007
| Temat: Re: UFO - 22.09.2007 Nie 23 Wrz 2007, 15:40 | |
| a tak przy okazji:) a jakiegoś czasu szukam ksiązki: Wykresy świecowe - Gregory L Morris może ktoś ma pojęcie gdzie można ją kupić lub może pdf - a posiada ? | |
|
| |
REALISTA UFOTrader Senior
Liczba postów : 46694 Registration date : 03/09/2007
| Temat: Re: UFO - 22.09.2007 Nie 23 Wrz 2007, 15:40 | |
| NIE DOBRZE BO ZNOWU SIĘ NAKRĘCAM, ALE W "PARKIECIE" WYWALILI ARTYKUŁ W KTÓRYM SIE OBURZAJĄ NA ZDUSZENIE INDEKSU W PIĄTEK. A JAK CO DRUGI DZIEŃ MAMY PODBIJANIA I CUDOFIXI TO NIKOGO TO NIE BOLI? JEDNAK URZĘDOWO MA ROSNĄĆ , A JAK SPADA TO MANIPULACJA ŻYDÓW I MASONÓW.NO CHYBA ŻE REDAKCJA PARKIETU BYŁA NA L ? | |
|
| |
SzFagier Admin
| Temat: Re: UFO - 22.09.2007 Nie 23 Wrz 2007, 15:49 | |
| re Wredniaha nie ma sprawy jak są chęci... w faq and pupa jest rozdział platformy transakcyjne... zacznij ponów temat jeszcze raz w tamtej części i poczekaj na odzew... jak tam założysz to ja na pewno coś od siebie wpiszę, jak później ładnie opracujesz to uśmiech kierownika odciśnięty w betonie gwarantowany... myślę, że zanęta powinna wyglądać w ten spsób... wymienić dostępne platformy i napisać co jest dla Usera ważne... w ten spsób dostaniemy listę platform i narzędzi jakie one oferują...
re Realista a coś Ty sobie pomyślał jak wyrywać małemu Misiowi kudły z futra to jest OK... ale jak przyjdzie mamusia małego Misia i przywali skubiącemu w ryja... to lament na pół Polski... | |
|
| |
karnak
Liczba postów : 13012 Registration date : 29/08/2007
| Temat: Re: loko Nie 23 Wrz 2007, 15:53 | |
| Re loko Myślę, że nie zrozumiałeś sensu mojego postu. Czas dla wchodzenia w L to juz był, a czasu do wchodzenia w S jeszcze nie ma. Teraz to trzeba czekać na sygnał S. Wchodzenie obecnie w L obarczone jest coraz większym ryzykiem, chociaż może dać zarobić. Jak się nie weszło w L kiedy padł sygnał to się siedzi na d...... Taki był sens wcześniejszego postu. Kiedy nie będziesz w tym konsekwentny, to rynek cię pokona- nie teraz, to innym razem. Wiem jak trudno jest patrzeć na pociąg, który odjechał, ale niestety nic nie można już zrobić, aby nie zrobić sobie krzywdy wskakując do rozpędzonego pociągu - tylko trzeba czekać na następny. Absolutnie nie twierdzę też, że nie można obecnie wchodzić w pozycje, ale musi to wynikać z konsekwentnej strategii; trzeba mieć system - zasadę - regułę tego wejścia i wyjścia. Jeśli taką masz, to nie ma sprawy, a jeśli nie to po co się oszukujesz- to jest gra dla twardzieli , inaczej będziesz dawcą kapitału i będziesz zwalał na szwagrów. A odnośnie tego kiedy mój system da na S tego nie wiem, bo nie jest to system prognostyczny, sygnały padają na biężąco na zamknięcie sesji. Jedno wiem, gdy próbowałem w międzyczasie coś ugrać obok systemu, to więcej dostawałem po d.... Pozdrawiam i życzę systemowych posunięć. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: UFO - 22.09.2007 | |
| |
|
| |
| UFO - 22.09.2007 | |
|