Uniwersytet Futures i Opcji
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.
Uniwersytet Futures i Opcji

pod kierownictwem prof. SzFagra

IndeksIndeks  PortalePortale  SzukajSzukaj  Latest imagesLatest images  RejestracjaRejestracja  Zaloguj  

UFO - 02.02.2010

Go down 
+65
rydzo
Zahary
kiwi
k1976
MedKit*
W stronę słońca :)
karnak
Jones
drEvil
msw23
Garrett
soja
Liber GRIZZLI Abaci
kamikaze
eclipse
EX
fishemade
fabularasa
Huntero
kydo
tarzan
jj
dixi
cameleon
kaczor
Kozoyeb
zibi
ojro
north-south
wry
kLeszcz
sonny
IronFX
jotka
Franz
Laik
Pan Nikt
nomad
dafnia
dead_eye
psylocyt
walent
przemak
franco
professor
Rmir
Reser
Prezes
Akwila
mobar
SYLWESTER
barany
marlon
myśliwyl
sinuee
Got mit Uns
Diablo
Ezet
1bawara
Damian
delphia
inwestor
Nadaje ze Stronia
Małolat
busia
69 posters
Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 18  Next
AutorWiadomość
nomad

nomad

Liczba postów : 21004
Registration date : 20/01/2008

UFO - 02.02.2010 - Page 5 Empty
PisanieTemat: Re: UFO - 02.02.2010   UFO - 02.02.2010 - Page 5 EmptyWto 02 Lut 2010, 10:22

Jezierski przyznał, że w naszym kraju szukają gazu "wszyscy wielcy gazowego świata", np. Exxon Mobil, Chevron, ConocoPhillips, Marathon Oil Corp. - Firmy amerykańskie chcą szukać gazu w Polsce. Jak znajdą, to podzielimy się profitami. Oni zarobią, a my będziemy mieli zapewnione bezpieczeństwo energetyczne - powiedział Jezierski.

dobryżart dobryżart dobryżart

http://wiadomosci.wp.pl/kat,18032,title,Amerykanie-Polacy-siedza-na-skarbie;-Rosja-zaniepokojona,wid,11898338,wiadomosc.html?ticaid=19923
Powrót do góry Go down
Diablo

Diablo

Liczba postów : 31488
Registration date : 30/08/2007

PisanieTemat: Re: UFO - 02.02.2010   UFO - 02.02.2010 - Page 5 EmptyWto 02 Lut 2010, 10:24

dafnia napisał:
OpCjOnEr napisał:
Wam też czasem strona UFO się zawiesza?
Dziś przy wysyłaniu posta mi się krzaczki ASCII pokazały i musiałem kilka razy próbować dlatego jest powtórzone to samo. Często też gdy otwieram w nowej zakładce pm albo reply to mi wyskaqje ramka "save link as..." - też tak macie?
Ja tak mam prawie bez przerwy - kiedyś już o tym pisałam rozgoryczona. Poza zmianą przeglądarki nie wiem co można zrobić Sad

u mnie wszystkko piknie śmiga
Powrót do góry Go down
dafnia

dafnia

Liczba postów : 3542

PisanieTemat: Re: UFO - 02.02.2010   UFO - 02.02.2010 - Page 5 EmptyWto 02 Lut 2010, 10:24

OpCjOnEr napisał:
Pan Nikt napisał:
Damian napisał:
OpCjOnEr napisał:

Po pierwsze jesteśmy w takiej sytuacji geopolitycznej, że potencjalny atak na Polskę jest wysoce nieprawdopodobny bo KTO niby??? Co by nie patrzeć jesteśmy członkiem NATO a także UE. Araby do nas nic nie mają a ruski straszył, straszy ...

hmm to po co w jednej z ambasad w Warszawie jest okolo 460 "dyplomatów"
skoro tylko strasza bo maja pokojowe nastawienie ?
Witam!
Jak twierdzi Wiktor Suworow taka liczba "dyplomatów" wystarczy do opanowania naszej stolicy (punkty dowodzenia, ośrodki władzy, media itp.). On raczej zna się na tym, sam był takim "dyplomatą". Smile
Pozdrawiam

To dlaczego nasz rząd ich nie wypierdoli? 460 Ruskich? To tyle co posłów.
Jak już wiadomo którzy to "dyplomaci" to po co ich wyrzucać - przyjadą nowi i trzeba ich będzie rozpracowywać od początku. No i wywołasz niezły "incydent polityczny". Czy chcesz od razu zerwać wszelkie stosunki dyplomatyczne...
No co ty - my też mamy takich "dyplomatów" w swoich ambasadach (a przynajmniej mam taką głęboką nadzieję)
Powrót do góry Go down
Reser

Liczba postów : 110962

Miś już sobie liznął naparstek miodu, teraz byczka pasą kiścią trawki a za niedługo nastąpi zamknięcie żłoba i głodówka do 14:30.
Powrót do góry Go down
Franz

Franz

Liczba postów : 804
Registration date : 28/08/2007

Opcjoner, tak jak Ciebie czytam to mam ochotę szczerze Ci wpi***olić ... albo przynajmniej kupić kilka książek z historii

Masz na poczatek:

https://www.youtube.com/watch?v=QWRtuADJd-o&feature=player_embedded

Jeden z najlepszych analitykow a US, mowi i Polsce, Rosji, USA
Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO - 02.02.2010   UFO - 02.02.2010 - Page 5 EmptyWto 02 Lut 2010, 10:26

dafnia napisał:
OpCjOnEr napisał:
Pan Nikt napisał:
Damian napisał:
OpCjOnEr napisał:

Po pierwsze jesteśmy w takiej sytuacji geopolitycznej, że potencjalny atak na Polskę jest wysoce nieprawdopodobny bo KTO niby??? Co by nie patrzeć jesteśmy członkiem NATO a także UE. Araby do nas nic nie mają a ruski straszył, straszy ...

Witam!
Jak twierdzi Wiktor Suworow taka liczba "dyplomatów" wystarczy do opanowania naszej stolicy (punkty dowodzenia, ośrodki władzy, media itp.). On raczej zna się na tym, sam był takim "dyplomatą". Smile
Pozdrawiam

Jak już wiadomo którzy to "dyplomaci" to po co ich wyrzucać - przyjadą nowi i trzeba ich będzie rozpracowywać od początku. No i wywołasz niezły "incydent polityczny". Czy chcesz od razu zerwać wszelkie stosunki dyplomatyczne...
No co ty - my też mamy takich "dyplomatów" w swoich ambasadach (a przynajmniej mam taką głęboką nadzieję)

No więc czy jest się czym przejmować?
Powrót do góry Go down
Pan Nikt
Dobry Kreskarz
Dobry Kreskarz
Pan Nikt

Liczba postów : 5909
Registration date : 29/08/2007

PisanieTemat: Re: UFO - 02.02.2010   UFO - 02.02.2010 - Page 5 EmptyWto 02 Lut 2010, 10:26

OpCjOnEr napisał:
Pan Nikt napisał:
Damian napisał:
OpCjOnEr napisał:

Witam!
Pozdrawiam

No właśnie! Ambasady były od zawsze rezydenturami wywiadów, ale tu skala wykracza poza "zwykłą" działalność wywiadowczą. Podobnie rzecz się ma z kilkunastoma (!) nieruchomościami, które Rosja posiada w różnych punktach Warszawy, nabytymi, bo trudno użyć słowa "zakupionymi", jeszcze w czasch PRL. Też ich nie można stamtąd wykurzyć. "Ktoś" ciągle przeszkadza...
Powrót do góry Go down
Damian

Liczba postów : 7125
Registration date : 28/01/2008

PisanieTemat: Re: UFO - 02.02.2010   UFO - 02.02.2010 - Page 5 EmptyWto 02 Lut 2010, 10:27

Rmir napisał:
Damian napisał:
OpCjOnEr napisał:

Suworow sie kłania i przedstawione przez niego główne kierunki działalności GRU, czyli wywiad gospodarczy
lepiej coś ukraść niż ponieść nakłady na wymyślenie
z drugiej strony może tez być zbieranie informacji o lokalnych strukturach, żeby po zajęciu określonego obszaru było wiadomo, kogo wywieźć do lasu i zakopać

dokladnie tak Smile
teraz upadnie kilka rosyjskich fundacji kolo Slupska bo jednak tarczy tam nie bedzie...
Powrót do góry Go down
Rmir

Rmir

Liczba postów : 9896

PisanieTemat: Re: UFO - 02.02.2010   UFO - 02.02.2010 - Page 5 EmptyWto 02 Lut 2010, 10:27

KRT napisał:
Rmir napisał:
KRT napisał:

ale koszt wydobycia gazu jest duży bo jak czytalem technologie musimy sprawadzac z USA bo tylko oni potrafią, wiec watpliwe zeby surowce spadly

masz racje, ale weź pod uwage postęp technologiczny
telewizory LCD jeszcze niedawno były po 3 tysia i więcej, a dziś ile kosztują, nie wspominając o Ledach i 3d, które juz wchodzą
więc dziś technologia jest droga, ale za 5 lat Question Question

no tak ale to specjalistyczny sprzet a TV to masówka nie wiem czy jest przelozenie takie samo

stawiasz jedną fabryke, w której zatrudniasz inteligentnych ludzi, którzy ucząc sie nowej technologi wprowadzą odpowiednie zmiany obniżając koszty albo wymyślą coś nowego znacznie prostszego
w ten sposób zdobywasz nową kadre oraz ogromne wpływy do budżetu

i takie cos głupiego mi przyszlo do głowy:
lepiej ruskim wysyłać rok do roku kupe kasy za gaz, która zostanie wykorzystana na zakup broni czy samemu zakupić technologie i ją wdrożyć, żeby po jakimś czasie ta kasa przestała tam płynąć szerokim strumieniem i zostawała u nas w kraju Question Question

ciekawe ile firma musi odprowadzić do budżetu od każdego metra lub tony wydobytego surowca z kopalni Question
Powrót do góry Go down
jotka

jotka

Liczba postów : 401
Registration date : 21/09/2009

dafnia napisał:
Ja tak mam prawie bez przerwy - kiedyś już o tym pisałam rozgoryczona. Poza zmianą przeglądarki nie wiem co można zrobić Sad

Można... poczekać Smile Poważnie. Też mam krzaczki, jeśli próbuję za szybko odświeżyć UFO. Jak poczekam ok. minuty po ostatnim odświeżeniu strony, to otwiera się dobrze. Być może ma to jakiś związek z załadowaniem całości strony - od niedawna mam szybszego neta, UFO się szybciej ładuje i mam wrażenie że wystarczy kilkanaście sekund między odświeżeniami, żeby krzaczki się nie pokazywały. Tak jest u mnie.
Powrót do góry Go down
Pan Nikt
Dobry Kreskarz
Dobry Kreskarz
Pan Nikt

Liczba postów : 5909
Registration date : 29/08/2007

PisanieTemat: Re: UFO - 02.02.2010   UFO - 02.02.2010 - Page 5 EmptyWto 02 Lut 2010, 10:28

OpCjOnEr napisał:
dafnia napisał:
OpCjOnEr napisał:
Pan Nikt napisał:
Damian napisał:
OpCjOnEr napisał:

Witam!
Pozdrawiam

Co innego "zwykli" szpiedzy, a co innego komandosi Specnazu... Mam na myśli niebezpieczeństwo działań ofensywnych.

Ostatnio zmieniony przez Pan Nikt dnia Wto 02 Lut 2010, 10:31, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
nomad

nomad

PisanieTemat: Re: UFO - 02.02.2010   UFO - 02.02.2010 - Page 5 EmptyWto 02 Lut 2010, 10:28

bezpieczeństwo energetyczne - kiedyś wszystko było podporządkowane władzy ludu teraz bezpieczeństwu energetycznemu Very Happy

Tia , to tak jest kiedy inni budowali energetykę jądrową my ryliśmy korytarze po Śląskiem. O CO2 nie wspomnę , teraz zimą nie da się żyć w mieście bo wdychasz syf z pieców.
Powrót do góry Go down
Laik

Laik

Liczba postów : 1762

PisanieTemat: Re: UFO - 02.02.2010   UFO - 02.02.2010 - Page 5 EmptyWto 02 Lut 2010, 10:30

... inna sprawa, ze z WIG5 mocno juz podciagneli Orla i KGHM. Pozostala trojka patrzac na obroty stoi w odstawce stosownie do sytuacji scratch
Powrót do góry Go down
Rmir

Rmir

PisanieTemat: Re: UFO - 02.02.2010   UFO - 02.02.2010 - Page 5 EmptyWto 02 Lut 2010, 10:33

nomad napisał:
Jezierski przyznał, że w naszym kraju szukają gazu "wszyscy wielcy gazowego świata", np. Exxon Mobil, Chevron, ConocoPhillips, Marathon Oil Corp. - Firmy amerykańskie chcą szukać gazu w Polsce. Jak znajdą, to podzielimy się profitami. Oni zarobią, a my będziemy mieli zapewnione bezpieczeństwo energetyczne - powiedział Jezierski.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,18032,title,Amerykanie-Polacy-siedza-na-skarbie;-Rosja-zaniepokojona,wid,11898338,wiadomosc.html?ticaid=19923

ale podatki musza zapłacic i dac zatrudnienie polakom
i zawsze to będzie to nasz polski gaz a nie ruski
Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO - 02.02.2010   UFO - 02.02.2010 - Page 5 EmptyWto 02 Lut 2010, 10:35

CHUJNIA
CHUJNIA
jeszcze raz CHUJNIA

CHUJNIA DO KWADRATU
a nawet CHUJNIA DO SZEŚCIANU

niedobrze mi niedobrze mi niedobrze mi niedobrze mi niedobrze mi niedobrze mi niedobrze mi niedobrze mi niedobrze mi niedobrze mi niedobrze mi niedobrze mi niedobrze mi niedobrze mi niedobrze mi niedobrze mi niedobrze mi niedobrze mi niedobrze mi niedobrze mi niedobrze mi niedobrze mi niedobrze mi niedobrze mi niedobrze mi niedobrze mi niedobrze mi niedobrze mi

Czy widzicie jakieś rokowania dla tej wiguni na wyjście ze stanu chujni?
Powrót do góry Go down
Rmir

Rmir

PisanieTemat: Re: UFO - 02.02.2010   UFO - 02.02.2010 - Page 5 EmptyWto 02 Lut 2010, 10:36

nomad napisał:
bezpieczeństwo energetyczne - kiedyś wszystko było podporządkowane władzy ludu teraz bezpieczeństwu energetycznemu Very Happy

Tia , to tak jest kiedy inni budowali energetykę jądrową my ryliśmy korytarze po Śląskiem. O CO2 nie wspomnę , teraz zimą nie da się żyć w mieście bo wdychasz syf z pieców.

tylko że tamci w tamtych czasach musieli inwestować w wydajniejsze systemy energetyczne bo mieli dużo ulic w miastach i miasteczkach do oświetlenia, a nam wystarczyło te kilka elektrowni na węgiel bo wszędzie panowało ogólne zaciemnienie, właściwie we wszytkich dziedzinach życia
dopiero teraz się rozjasniamy Basketball Basketball Basketball

a jeżeli chodzi o syf z pieców to zalezy jak stary masz piec w domu
im nowszy tym bardziej ekologiczny
mój znajomy poniósł dodatkowe koszta oczyszczania komina i pieca, bo w jego nowym źle spalała się płyta paździerzowa i inne drewno meblowe
a w starym nie miał takich problemów

Ostatnio zmieniony przez Rmir dnia Wto 02 Lut 2010, 10:39, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
nomad

nomad

PisanieTemat: Re: UFO - 02.02.2010   UFO - 02.02.2010 - Page 5 EmptyWto 02 Lut 2010, 10:38

Rmir napisał:
nomad napisał:

Zgadzam się w 100% i jeszcze chcę mieć z tego jak największy zysk , bo mi to przypomina sprzedaż statków do ZSSR, uczmy się od Norwegów.

Ostatnio zmieniony przez nomad dnia Wto 02 Lut 2010, 10:39, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
IronFX
Sys Trader
Sys Trader
IronFX

Liczba postów : 9659
Registration date : 11/10/2007

PisanieTemat: Re: UFO - 02.02.2010   UFO - 02.02.2010 - Page 5 EmptyWto 02 Lut 2010, 10:39

mobar napisał:
czy ktos gra na rach osobistym w bre i w pc10?

jak z sensem je oddzielic? bo juz mi sie pomieszalo

pomysl o portfelach w BRE
na jednym PC
na drugim niePC

myslalem ze nie jest mozliwe miec porfele w bre
a mam rachunek gdzie jest pare podrachunkow
ja gram na jednym
a kolega na drugim
kazdy loguje sie do swojego
Powrót do góry Go down
delphia
U F O A N A L I T Y K
U F O       A N A L I T Y K

Liczba postów : 15716
Registration date : 29/01/2008

PisanieTemat: Re: UFO - 02.02.2010   UFO - 02.02.2010 - Page 5 EmptyWto 02 Lut 2010, 10:41

KRT napisał:
delphia napisał:
KRT napisał:
delphia napisał:
KRT napisał:

a wyobrazasz sobie kelnerke 70lat?? bo ja nie
poza tym mundurowi mogą pracowac na komendzie a mlodzi na ulice - wiec gdzie widzisz problem?? emeryt mający 35 lat woła o pomste do nieba

woła o pomstę ale ten projekt to przegięcie pały w drugą stronę. Skoro szukamy oszczędności to najprościej zlikwidować armię, zredukować liczbę policjantów itd. Oczywiście z pełnymi konsekwencjami.

Mnie się taki sposób myślenia nie podoba bo akurat kwestie bezpieczeństwa zewnętrznego i wewnętrznego są jednymi z tych nielicznych którymi Państwo powinno się zajmować .....

czyli pracujesz w mundurówce

do Sherlocka Ci daleko Smile

pracuję w zagranicznej korporacji ale dorastałem na ideach UPR

a ja ci napisze że pracuje w Rosyjskiej firmie, jest to do sprawdzenia?? moja logika żadko mnie zawodzi Smile
i jakbys sie mógl ustosunkowac do postu rmira byloby super bo sam jestem ciekaw gdzie jest to przegiecie

żyj zatem w przekonaniu że Cię nie zawodzi Laughing
ja Cię dalej przekonywać do tego gdzie pracuję nie zamierzam.

a co do postu rmira
przegięciem jest podnoszenie wieku do lat 60. Żołnierz zawodowy czy policjant, strażak powinien wykazywać się określona sprawnością fizyczną i psychofizyczną bo jest to związane z wykonywanym przez niego zawodem. O ile w wieku 35 lat są to zdrowe byki (albo raczej powinny być) to w wieku 60 co najwyżej byczki i to z tych mniejszych byczków. Nie piszę tu oczywiście o wszystkich służących w tych formacjach i na wszelkich stanowiskach.
Pomysł rmira - przesuńmy kogoś z ulicy do biura jest fajny ale tylko pozornie. Wyobrażasz sobie faceta z brygady AT za biurkiem? To po pierwsze. Po drugie osoby te trzeba przekwalifikować. Po trzecie tę pracę już ktoś wykonuje (abstrahując od biurokracji i często absurdalności tej pracy). O pomyśle rmira aby koszty "zatrudnienia" strażaków przerzucić z systemu emerytalnego na realną gospodarkę poprzez narzucenie administracyjnie nowych wymogów nawet szkoda gadać - to jest przelewanie pieniędzy w ramach tego samego systemu.

Podsumowując - przegięcie polega na tym że osoby te mogą wypełniać skutecznie swoje obowiązki do osiągnięcia pewnego wieku z racji utraty sprawności fizycznej. Na pewno nie jest to 60 lat czy więcej. Ale być może 50 czy 55 lat to jest poziom który jest ok - to jest bardziej pytanie do lekarzy czy fizjologów. Mam nadzieję że teraz wyraziłem się jasno.

co do grajdoła - wziąłem L scratch

gram pod trójkąt. Stop blisko.
Powrót do góry Go down
IronFX
Sys Trader
Sys Trader
IronFX

Liczba postów : 9659
Registration date : 11/10/2007

PisanieTemat: Re: UFO - 02.02.2010   UFO - 02.02.2010 - Page 5 EmptyWto 02 Lut 2010, 10:47

Pan Nikt napisał:
OpCjOnEr napisał:
dafnia napisał:
OpCjOnEr napisał:
Pan Nikt napisał:
Damian napisał:
OpCjOnEr napisał:

Witam!
Pozdrawiam

Co innego "zwykli" szpiedzy, a co innego komandosi Specnazu... Mam na myśli niebezpieczeństwo działań ofensywnych.

tych 460 "dyplomotow" urzeduje po drogiej stronie ulicy od hotelu sejmowego na Parkowej

ja mysle ze akcja moze polegac na przejeciu sejmu i zastapieniu naszych 460 oslow tymi 460 dyplomatami

obrady bede po rosyjsku
szybko przeglosuja zmiane konstutucji
i w belwederze znowu zasiadzie Namiestnik
Powrót do góry Go down
mobar

mobar

Liczba postów : 11514
Registration date : 01/10/2007

PisanieTemat: Re: UFO - 02.02.2010   UFO - 02.02.2010 - Page 5 EmptyWto 02 Lut 2010, 10:47

Pędzący Królik napisał:
mobar napisał:

na jednym PC
na drugim niePC

ja gram na jednym
a kolega na drugim
o jakich portfelach mowisz?
ja mam po zalogowaniu do wyboru 2 rach, natomiast notowania sa jakby wspolne
w zaleznosci jaki rach jest podstawiony z takiego idzie zlecenie
wstepnie rozwiazalem problem osadzajac okno zlecen
testowalem tez otwarcie na 2 przegladarkach ale chyba kaszana
Powrót do góry Go down
marlon

marlon

Liczba postów : 821
Registration date : 10/03/2008

PisanieTemat: Re: UFO - 02.02.2010   UFO - 02.02.2010 - Page 5 EmptyWto 02 Lut 2010, 10:49

marlon napisał:
brane na otwarciu oddane po 72
dobrane s po 82
Powrót do góry Go down
professor

Liczba postów : 4166
Registration date : 07/01/2009

PisanieTemat: Re: UFO - 02.02.2010   UFO - 02.02.2010 - Page 5 EmptyWto 02 Lut 2010, 10:49

Pędzący Królik napisał:
mobar napisał:
na jednym PC
na drugim niePC
ja gram na jednym
a kolega na drugim
A gdzie "magnum 44"???
Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO - 02.02.2010   UFO - 02.02.2010 - Page 5 EmptyWto 02 Lut 2010, 10:53

Ale czy ja wiem czy jest się z czego cieszyć? Przecież Jankes gdy raz gdzieś buciorem wlezie to już nigdy nie wylezie. A co oni qrwa tacy dobrzy są? Zadomowią się u nas na dobre by wydobywać te łupki czy jak to tam a przy okazji będziemy mieli nagle z 5 kryzysów i może jakiś zamach Basketball Zresztą z Jankesami robi się interesy jak z Żydami - przykładem jest ten cały offset jak nas wy dymanko
Nie byłbym taki happy z tego powodu bo znając mentalność polskiego rządu i jankeskich korporacji, to jak zwykle wyjdziemy na tym jak słynny Zabłocki a w zamian będziemy 51. Stanem Hameryki.....
Powrót do góry Go down
Damian

Liczba postów : 7125
Registration date : 28/01/2008

PisanieTemat: Re: UFO - 02.02.2010   UFO - 02.02.2010 - Page 5 EmptyWto 02 Lut 2010, 10:54

[quote="Pędzący Królik[/quote]
to nie hotel sejmowy ale tez wazny Wink a szczegolnie wille za nim
Powrót do góry Go down
nomad

nomad

PisanieTemat: Re: UFO - 02.02.2010   UFO - 02.02.2010 - Page 5 EmptyWto 02 Lut 2010, 10:56

UFO - 02.02.2010 - Page 5 522547

Może wypadało by zamknąć S z okolic 2500 i zacząć grać DT ?
Ale nie chce mi się leniwy jestem.
Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO - 02.02.2010   UFO - 02.02.2010 - Page 5 EmptyWto 02 Lut 2010, 11:00

delphia napisał:

a co do postu rmira
przegięciem jest podnoszenie wieku do lat 60. Żołnierz zawodowy czy policjant, strażak powinien wykazywać się określona sprawnością fizyczną i psychofizyczną bo jest to związane z wykonywanym przez niego zawodem. O ile w wieku 35 lat są to zdrowe byki (albo raczej powinny być) to w wieku 60 co najwyżej byczki i to z tych mniejszych byczków. Nie piszę tu oczywiście o wszystkich służących w tych formacjach i na wszelkich stanowiskach.
Pomysł rmira - przesuńmy kogoś z ulicy do biura jest fajny ale tylko pozornie. Wyobrażasz sobie faceta z brygady AT za biurkiem? To po pierwsze. Po drugie osoby te trzeba przekwalifikować. Po trzecie tę pracę już ktoś wykonuje (abstrahując od biurokracji i często absurdalności tej pracy). O pomyśle rmira aby koszty "zatrudnienia" strażaków przerzucić z systemu emerytalnego na realną gospodarkę poprzez narzucenie administracyjnie nowych wymogów nawet szkoda gadać - to jest przelewanie pieniędzy w ramach tego samego systemu.

Podsumowując - przegięcie polega na tym że osoby te mogą wypełniać skutecznie swoje obowiązki do osiągnięcia pewnego wieku z racji utraty sprawności fizycznej. Na pewno nie jest to 60 lat czy więcej. Ale być może 50 czy 55 lat to jest poziom który jest ok - to jest bardziej pytanie do lekarzy czy fizjologów. Mam nadzieję że teraz wyraziłem się jasno.

W sumie racja ale mamy mnóstwo pierdzistołqw wojskowych i policyjnych, którzy jeszcze za komuny pracowali a teraz tak są "honorowymi" postaciami w komisariatach, jednostkach itp. Mało to takich?
Ponadto powinien być zakaz jednoczesnego pobierania emerytury i podejmowania pracy - albo jedno albo drugie a nie że se pan kapral 45 lat dalej robi to samo czyli pierdzi w stołek i nie dosyć, że bierz emeryturę to jeszcze dodatkowo sobie dorabia.
Powrót do góry Go down
Rmir

Rmir

PisanieTemat: Re: UFO - 02.02.2010   UFO - 02.02.2010 - Page 5 EmptyWto 02 Lut 2010, 11:01

delphia napisał:
O pomyśle rmira aby koszty "zatrudnienia" strażaków przerzucić z systemu emerytalnego na realną gospodarkę poprzez narzucenie administracyjnie nowych wymogów nawet szkoda gadać - to jest przelewanie pieniędzy w ramach tego samego systemu.

tyle że wraz z wiekiem i nabytym doświadczeniem ida zmiany z miejscem pracy żołnierza czy strażaka, 40 latek z duzym doświadczeniem zajmuje miejsce kierowniczo - administracyjne a do obsługi sikawek w wozach zatrudnia sie młodych
jak na razie Tusk rzucil hasło bez szczegółów, więc nie wiadomo jak to bedzie naprawde wyglądac
i to co pisał Krt: dlaczego gościu w wieku 35 lat ma pobierac emeryture oraz pracować jako np magazynier lub mechanik w swojej byłej jednostce?? Skoro można go zatrudnić tylko na pensji, czyli tak naprawde oszczędzamy sporo kasy
i weź pod uwage, że w ramach pracy wielu z nich zdobywa umiejętności i doświadczenie potrzebne przy wykonywaniu wielu cywilnych zawodów
więc po 15 latach pracy dostaje emeryture i dorabia sobie np przy obsłudze dzwigów albo innego sprzętu
Powrót do góry Go down
Reser

PisanieTemat: Re: UFO - 02.02.2010   UFO - 02.02.2010 - Page 5 EmptyWto 02 Lut 2010, 11:01

nomad napisał:
Rmir napisał:
nomad napisał:

Zgadzam się w 100% i jeszcze chcę mieć z tego jak największy zysk , bo mi to przypomina sprzedaż statków do ZSSR, uczmy się od Norwegów.

Czy ktoś z Jankesami kiedyś zrobił dobry (dla siebie) interes???
Powrót do góry Go down
delphia
U F O A N A L I T Y K
U F O       A N A L I T Y K

Liczba postów : 15716
Registration date : 29/01/2008

PisanieTemat: Re: UFO - 02.02.2010   UFO - 02.02.2010 - Page 5 EmptyWto 02 Lut 2010, 11:05

OpCjOnEr napisał:

Bzdury tam bezpieczeństwo zewnętrzne. Kto nas niby ma zaatakować? Sądzisz, że przy obecnej broni masowego rażenia nasza armia dałaby radę obronić nasz kraj? Nie bądź śmieszny. A czasy, że napadną na nas moskale z bagnetami, już dawno minęły. Nie liczebność armii się liczy a stopień jej wyszkolenia i zaawansowania.

tez mnie to zastanawia jakie mamy szanse w konflikcie np z niemcami, Rosjanami??
bezsensu

Po pierwsze jesteśmy w takiej sytuacji geopolitycznej, że potencjalny atak na Polskę jest wysoce nieprawdopodobny bo KTO niby??? Co by nie patrzeć jesteśmy członkiem NATO a także UE. Araby do nas nic nie mają a ruski straszył, straszy i będzie straszył bo taka jego wredna natura ale nie jest to poważne zagrożenie. Uważam, że możemy czuć sie bezpieczni nawet bez armii obecnie. A jeśli już by doszło do jakiejś wojny to i tak nas szybko zajebią jak w 1939. QPujemy od Jankesów technologie sprzed 40 lat gdy oni mają możliwości o jakich nam się nie śni, np. HAARP. Z czym do ludzi....
Dlatego jestem za ograniczeniem armii gdyż nie uważam by była ona nam do czegoś potrzebna.[/quote]

Opcjo stara rzymska zasada - si vis pacem, para bellum. Jak się okaże że jednak są wrogo nastawieni to będzie za późno na przygotowania. W 39 też mieliśmy nieliche sojusze....

Co do szans na obronę - w przypadku ataku bronią jądrową czy inną masowego rażenia nie. Ale to jest broń ostateczna - po co rzucać atom skoro można po postu wkroczyć i zająć czyjeś terytorium. Wojna jest jedynie przedłużeniem polityki - siłowym argumentem. Celem wojny nie jest fizyczna eksterminacja tylko osiągnięcie określonego celu. Zastanów się jaką szansę w wojnie z USA (czy NATO) mają Talibowie? A mimo to wygrywają tę wojnę....

Jeżeli chcesz przejąć kontrolę nad jakimś terytorium to niezbędna jest do tego piechota. A wygrywają Ci co lepiej znają uwarunkowania terenowe potrafią się szybko przemieszczać, dobrze komunikować i koordynować działania z innymi jednostkami.
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: UFO - 02.02.2010   UFO - 02.02.2010 - Page 5 Empty

Powrót do góry Go down

UFO - 02.02.2010
Powrót do góry 
Strona 5 z 18Idź do strony : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 18  Next
 Similar topics
-
» UFO - 07.01.2010
» UFO - 18.03.2010